واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: از عرصه مبارزات سياسي در نهضت امام خميني تا نبردهاي خستگيناپذير در ميادين نظامي
سردار شهيد مهدي اميني در سال 1332 در شهرستان اروميه در خانوادهاي مرفه، مومن و معتقد به اسلام به دنيا آمد و پس از اتمام تحصيلات ابتدايي و متوسطه در رشته مهندسي راه و ساختمان در دانشگاه علم و صنعت به تحصيلات خود ادامه داد و از بدو ورود به دانشگاه فعاليتهاي سياسي و انقلابي خود را آغاز كرد و در كنار تحصيلات دانشگاهي به ارتباط تنگاتنگ خود با حوزه علميه قم و ساير مراكز ديني و علماي مذهبي تداوم بخشيد.
پس از فراغت از تحصيل به خدمت سربازي اعزام شد كه اواخر دوره خدمت نظام وظيفه وي همزمان با اوج گيري مبارزات و قيامهاي انقلابي مردم مسلمان ايران در شهرهاي مختلف بود كه در اين برهه نيز از مبارزات غفلت نورزيد و ضمن حفظ ارتباط با دوستان انقلابيش بسان قطرهاي ناآرام نقش خود رادر پيشبرد اهداف متعالي انقلاب اسلامي به گونهاي شايسته ايفا نمود و پس از طي دوره سربازي در امور عمراني و صنعتي كردن دشت مغان به انجام وظيفه پرداخت و اندكي بعد به شهر خون و قيام (قم) عزيمت كرد و ضمن فراگيري احكام و استفاده از محضر اساتيد و فقهاي حوزوي به مبارزات خود شدت بيشتري بخشيد و به لحاظ اينكه فعاليتهايش از چشم دژخيمان منحوس پهلوي پنهان بماند در شهرستان قم به عنوان كارگر يكي از چاپخانهها مشغول به كار شد و در اين ميان ضمن انتشار و انتقال اعلاميهها و فرمايشات حضرت امام خميني(ره)به نقاط مختلف ايران عهدهدار تهيه و حمل سلاح از مرز تركيه به تهران و قم نيزگرديد.
شهيد اميني پس از پيروزي انقلاب اسلامي به سرپرستي شركت نويد يكي از بزرگترين شركتهاي مصادرهاي بنياد مستضعفين در اروميه منصوب شد و با شروع جنگ تحميلي با عنايت به هدف والايي كه داشت و احساس مسئوليتي كه در برابر مكتب و انقلاب و ميهن خود ميكرد پشت پا به همه تعلقات دنيوي زده و با استعفا از شركت نويد عاشقانه رو به سوي جبهههاي جنوب نهاد. او ابتدا به آبادان رهسپار شد و در آن شهر، در قسمت عمليات مهندسي سپاه به فعاليت پرداخت و چون خرمشهر در خطر سقوط بود به همراه ساير رزمندگان از جبهه آبادان به جبهه خرمشهر عزيمت نمود و در دفاع از خونين شهر با غيرت تمام جنگيد.
وي پس از ماهها پيكار و جانفشاني در اوايل سال1360 در بدترين شرايط سياسي و امنيتي منطقه آذربايجان غربي از سوي حجت الاسلام والمسلمين شهيد محلاتي نماينده حضرت امام(ره) به عنوان فرمانده عمليات سپاه اروميه منصوب و با شايستگي تمام با ضد انقلاب وارد نبرد شده و در عملياتهاي مختلفي اطراف روستاي بند اروميه و جاده مهاباد و روستاهاي دارلك و گوگ تپه را پاكسازي نمود.
منطقه دارلك در 95 كيلومتري اروميه و از بخشهاي تابعه شهرستان مهاباد و در 15 كيلومتري شمال اين شهرستان در دشتي وسيع از چند روستاي بزرگ وكوچك تشكيل شده است.
درفاصله سالهاي 1357 تا 1360،شهرمهاباد به عنوان مركزتجمع و فرماندهي و برنامه ريزي احزاب مخالف وضدانقلاب واشرار بود. دارلك باتوجه به موقعيت استراتژيكي كه داشت،به عنوان اردوگاه آموزشي عوامل ضدانقلاب مورد استفاده قرارميگرفت وباعنايت به اينكه درمسيرجاده مواصلاتي"اروميه ـ مهاباد" و "اروميه ـ مياندوآب" قرار داشت، ضدانقلاب تمام قوا وامكاناتش رادراين بخش متمركز كرده بود.
دشمن با تمركز نيروهاي خود در اين منطقه، علاوه برآنكه ارتباط جنوب استان را با بخشهاي ديگر قطع كرده بود، از موقعيت سرزميني آن جهت ضربه زدن به نيروهاي دولتي نهايت استفاده را ميبرد.
درتاريخ 17 خرداد 1360 به منظور پاكسازي اين منطقه از وجود ضد انقلاب آخرين جلسه هماهنگي عمليات با حضور فرمانده لشگر 64 اروميه و يكي از فرماندهان ژاندارمري و فرماندهان سپاه ازجمله مهندس مهدي اميني و خلبانان هوانيروز تشكيل و دستور داده ميشود تا نيروهاي ژاندارمري و لشكر64 اروميه ازجاده شمال غربي منتهي به دارلك، نيروهاي سپاه ازقسمت غربي وجمعي ازنيروهاي بسيج ازجنوب غربي واردعمل شوند. و گروهان ضربت سپاه اروميه به فرماندهي عليرضامكاري نيزبه شرق دارلك هلي برد واگر شرايط در شرق آن منطقه مساعد نبود گروهان ضربت فوق در غرب رودخانه در محلي بين روستا و رودخانه، هلي برد گردند تا هنگام عمليات عقبه نيروهاي ضد انقلاب نا امن شود و سرانجام با نبرد قهرمانانه و مقاومت جانانهاي كه به شهادت 36 تن از بهترين فرزندان امام و امت انجاميد حماسه دارلك به عنوان صفحه زريني در صفحات تاريخ انقلاب اسلامي ماندگار شد.
سردار مهندس مهدي اميني در تاريخ 22/3/1360 پس از عمليات دارلك براي روشنگري مردم و برملا كردن نقشه شوم گروهاي ضد انقلاب داخلي و همكاري آنان با رژيم بعثي، با واحد خبر صدا وسيماي مركز آذربايجان غربي مصاحبه كرده و بعد از شش روز ازآن مصاحبه خود نيز به جمع شهدا پيوست. جواني كه بعد از 17 روز رخت دامادي را درآورده و در كسوت يك رزمنده بر قلب خصم يورش ميبرد
اسماعيل هدايتي
* شهيد مهندس مهدي اميني پيش از پيروزي انقلاب، در انتشار و انتقال اعلاميهها و فرمايشات امام خميني به نقاط مختلف ايران نقش فعالي داشت
* سردار مهدي اميني پس از ماهها پيكار و جانفشاني در مسئوليتهاي مختلف نظامي، در اوايل سال 1360 در بدترين شرايط سياسي و امنيتي منطقه آذربايجان غربي از سوي شهيد حجتالاسلام والمسلمين محلاتي نماينده حضرت امام، به عنوان فرمانده عمليات سپاه اروميه منصوب گرديد و با شايستگي تمام با ضدانقلاب وارد نبرد شد و در عملياتهاي مختلف به پاكسازي مناطق و روستاها از عناصر ضدانقلاب پرداخت
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]