واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: 2500اصله درخت منطقه گردشگري "غار زينگان" در ايلام خشك شد
سرمايهگذار بخش خصوصي منطقه نمونه گردشگري "غار زينگان" در ايلام گفت: متأسفانه به علت عدم پمپاژ آب، تعداد 2500 اصله درخت از جمله صدها درخت ميوه كه در سال 89 در حوالي اين منطقه نمونه گردشگري كاشته شده بود، به طور صد درصد خشك شد و از بين رفت.
به گزاش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ايلام؛ عليمراد محمدي با اعلام اين خبر گفت: در سال 89 به عنوان سرمايهگذار منطقه نمونه گردشگري "غار زينگان" كه در حوالي 30 كيلومتري مركز استان واقع است، 2500 اصله درخت ميوه از جمله پسته در مساحت 26 هكتاري اين فضاي توريستي كاشتم، ولي متأسفانه به علت عدم وصل به هنگام برق منطقه، امكان پمپاژ آب از رودخانه پايين دست غار وجود نداشت و به همين علت تمام درختها از بين رفت.
وي با بيان اينكه براي كاشت اين تعداد اصله درخت بيش از50 ميليون تومان هزينه شده بود، درباره علت عدم برقراري خط انتقال برق منطقه گردشگري مذكور گفت: با وجودي كه قرارداد برقراري خط انتقال برق به داخل فضاي اين منطقه نمونه گردشگري در سال 87 به امضاء رسيده وحتي پول آن طي يك فقره چك پرداخت شده، اما هنوز كه هنوز است برق به محوطه مورد اشاره نرسيده است.
اين سرمايهگذار گفت: درحال حاضر مشكل سر چگونگي تغيير مسير است؛ زيرا از ابتدا مجموع مساحت خطوط برق مورد نياز2400 متر اعلام شده بود، اما الان پس از ارزيابي مجدد، طول خط مذكور را بيش از 3000 متر ميدانند.
محمدي تأكيد كرد:عدم رسيدن برق به محوطه غار و در نهايت عدم پمپاژ آب از طريق موتور از رودخانه پايين دست به فضاي درختكاري شده باعث از بين رفتن اين حجم نباتات در منطقه شد.
وي سپس به چگونگي عدم اجراي برخي تعهدات از سوي برخي دستگاههاي اجرايي نيز اشاره كرد وگفت: متأسفانه با وجود سه صورت جلسه كه به امضاي معاونين استاندار و مديران دستگاههاي اجرايي ذيربط با ايجاد منطقه گردشگري نمونه "غار زينگان" رسيده هنوز كاري از پيش نرفته است.
محمدي با قدرداني از سازمان محيط زيست و اداره گردشگري، ميراث فرهنگي و صنايع دستي استان بخاطر ايفاي تعهدات خود گفت:هم اينك در ايجاد درياچه مصنوعي در مقابل مسير رودخانهاي كه از كنارگذر ميكند وبهرهبرداري هم ندارد با مشكل مواجه شدهايم؛ چرا كه در گذشته بارها با مراجعه به آب منطقهاي ايلام پاسخ درخوري دريافت نكردهام.
وي از سازمان اراضي استان ايلام نيز خواست با توجه به اصل صورتجلسهاي كه به امضاي مسوولان ذيربط رسيده است، نسبت به واگذاري زمين اين منطقه نمونه گردشگري اقدام شود.
اين سرمايهگذار بخش خصوصي با بيان اينكه با گذشت 9 سال از كليد خوردن اين طرح، تا به امروز بيش از شش ميليارد ريال هزينه شده است، افزود: نمونه خواندن اين منطقه توريستي در جريان سفر دوم هيأت دولت به استان ايلام به تصويب رسيده است.
يكي از زيباييهاي غار زينگان واقع در بخش صالحآباد اختلاف دماي داخل و بيرون غار است كه در برخي روزها به 25 درجه سانتيگراد هم ميرسد./س
شنبه|ا|3|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]