تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دنيا سراى بلا و گرفتارى و محل گذران زندگى و زحمت است خوشبختان از آن دل كنده‏اند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838008904




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

منابع طبيعي نقش بسزايي در توسعه كشور دارد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: منابع طبيعي نقش بسزايي در توسعه كشور دارد
عرصه هاي منابع طبيعي از عوامل مهمي هستند كه نقش بسزايي در رشد و توسعه يك كشور داشته و به عنوان بستر توسعه پايدار محسوب مي شوند


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سمنان،امروزه اهميت منابع طبيعي و كاربرد آن در جنبه هاي مختلف زندگي افراد و جوامع، آشكار و نمايان است و با توجه و تكيه به اين منابع است كه جوامع بشري به نسبت هاي متفاوت راه رشد و توسعه را پيموده اند.

جنگل ها يكي از انواع منابع طبيعي به عنوان حياتي ترين بستر توسعه پايدار محيط زيست و پديده هاي اكولوژيك و در حقيقت زيربنايي براي كشور به شمار مي روند.

اين منابع خدادادي ملي طي ساليان اخير مورد هجوم بي رويه بهره برداران واقع شده است و اين امر در شهرستان گرمسار كه داراي آب و هواي خشك و نيمه بياباني است باعث دلواپسي ها و نگراني هاي شده است.

از بين رفتن پوشش گياهي بيابان هاي گرمسار باعث نابودي حوزه هاي آبخيز شده است.

به سراغ برخي شهروندان گرمسار رفتيم تا نظر آنها را در اين باره جويا شويم.

يكي از شهروندان گرمساري گفت: با توجه به حفاظت درختان و مراتع از محيط زيست و كاهش آلودگي هوا و جلوگيري از تخريب خاك، بهره برداري هاي غيراصولي از اين منابع خسارات جبران ناپذيري را به شهرستان تحميل مي كند.

"حسين عرب" تصريح كرد: با از بين رفتن پوشش گياهي بيابان هاي اطراف شهرستان علاوه بر فرسايش بادي خاك و هجوم شن هاي روان كه سبب آلودگي هوا و بيماري هاي تنفسي مي شود حوزه هاي آبخيز را نيز نابود كرده است.منابع طبيعي بيشتر از گذشته بايد مبادرت به كاشت درختچه هاي بياباني كند

"گيلوري" شهروند ديگري نيز عنوان كرد: اگر هر انسان با وجداني از مناطقي كه قطع درختچه هاي تاغ و گز در آن صورت گرفته بازديد كند حتما براي نابود شدن تدريجي اين منابع طبيعي متأثر و متأسف خواهد شد.

وي افزود: قطع درختان طي ماه هاي گذشته در حالي صورت مي گيرد كه قاعدتا بايد به لحاظ اهميت زيست محيطي و منابع طبيعي براي شهرستان به صورت ويژه مورد مراقبت و محافظت قرار گيرد.

گيلوري با اشاره به معضل توفان شن در مناطق بياباني تصريح كرد: در سال هاي اخير در نقاط مختلف كشور از جمله شهرستان گرمسار شاهد وقوع اين پديده بوديم كه متأسفانه زيان هايي را به بار آورد كه علت آن مي تواند خاك سبك و پوشش گياهي كم، بعلت قطع درختچه هاي گز و تاغ باشد كه مي طلبد منابع طبيعي بيش از گذشته مبادرت به كاشت درختچه ها و گياهان براي مبارزه با بيابان زايي كنند.

"برومندان" يكي ديگر از دوستداران منابع طبيعي در گرمسار با اشاره به عمليات ساخت جاده حرم تا حرم كه در مناطقي از اين شهرستان مي گذرد و اينكه بايد به پوشش گياهي منطقه توجه ويژه شود گفت: از بين بردن تاغ هايي كه حدود چهل سال پيش با هدف جلوگيري از شن هاي روان بر روي ريل راه آهن كشت شده و براي رشد آنها هزينه هاي زيادي صرف شده است ، صحيح نيست.

وي با انتقاد از روند تخريب پوشش گياهي منطقه و درختان افزود: مسئولان ذيربط مي توانستند با استفاده از دستگاه هاي موجود خود طاق هاي قطع شده را در جاهاي خالي مناسب كشت و براي مدت يكسال، آبياري آنرا زير نظر منابع طبيعي بعهده بگيرند.

وي افزود : طبق اصل 50 قانون جمهوري اسلامي حفاظت منابع طبيعي كه نسل امروز و نسل هاي بعد بايد در آن حياط اجتماعي روبه رشدي داشته باشند وظيفه عمومي تلقي مي گردد از اين رو فعاليت هاي اقتصادي و غيره در آن كه با آلودگي محيط زيست يا تخريب غير قابل جبران آن ملازمه پيدا كند ممنوع است، بايستي در رابطه با از بين نرفتن درخت ها و بوته هاي مربوطه تدابير لازم صورت گيرد.

"بهرام ميرآخورلي" رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان گرمسار در خصوص نگراني هاي شهروندان گرمساري از قطع درختچه ها در مناطق بياباني منطقه و مسائل پيرامون آن گفت: علت قطع درختچه هاي جنگلي در مناطقي از اين شهرستان بخاطر مشكلاتي همچون وجود آفات و خشك شدن و از تنگناهاي موجود در زمينه منابع جنگلي است كه بهره برداري اصولي از جنگل مي تواند نه تنها معضلات ياد شده را منتفي بلكه سهم عمده اي هم در زمينه اقتصادي داشته باشد.

وي افزود : 36 هزار هكتار از اراضي گرمسار بياباني و كويري است. وي قطع درختان خشك شده و كاشت نهال جديد و هرس سرشاخه هاي خشك شده را از اقداماتي دانست كه در جهت مبارزه با بيابان زايي انجام مي شود.

ميرآخورلي گفت: كل اراضي بياباني و كويري شهرستان گرمسار 36 هزار و 331 هكتار است كه از اين ميزان 27 هزار و 59 هكتار از اراضي شهرستان تحت فرسايش بادي و يك هزار و 128 هكتار نيز در معرض كانون بحران قرار دارند.

رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان گرمسار با اشاره به معضل توفان شن در مناطق بياباني اظهار داشت: تابستان سالهاي هاي اخير بعضا شاهد وقوع اين رخداد در شهرستان بوديم كه متاسفانه زيان هايي نيز به همراه داشت.

وي اضافه كرد: براي مبارزه با معضل طوفان همچون سال هاي گذشته از محل اعتبارات استاني و اعتبارات ملي در راستاي تثبيت شن و مبارزه با آن اقداماتي انجام شد.

ميرآخورلي گفت: هرساله به طور ميانگين 200 هكتار در شهرستان گرمسار عمليات اصلاح و احياء اراضي بياباني (نهالكاري، بذركاري و كنترل هرز آب) انجام مي شود.

رئيس اداره منابع طبعي و آبخيزداري شهرستان گرمسار اظهار داشت: اولين برنامه رسمي بيابان زدايي در اين شهرستان با هدف ثبيت شن هاي روان و بنا به ضرورت توسط منابع طبيعي در سال 1348 هجري شمسي در منطقه محسن آباد گرمسار آغاز و در حال حاضر در ده نمك ايستگاه كوير ادامه دارد.

وي افزود: تاكنون بيش از 54 هزار و 700 هكتار از اراضي بياباني با گونه هاي تاغ، آتريپلكس، اشنيان و قره داغ با هدف استقرار پوشش گياهي نهالكاري، بذركاري و بذرپاشي شده است.

ميرآخورلي با بيان اينكه درختچه تاغ نقش بسزايي در امر مبارزه با گسترش بيابان دارند اظهار داشت: بروز پژمردگي در توده هاي دست كاشت تاغ هاي مسن سبب نگراني مسئولان و مردم شده و ضرورت حفاظت و استمرار حيات در اين عرصه ها آشكار است.

رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان گرمسار، جلوگيري از خشك شدن و نابودي تاغزارها، با جوان نمودن توده جنگل هاي فرتوت و پير، اجراي مديريت صحيح تاغزارها به نحوي كه ضمن حفظ و حراست از توده هاي جنگل ها، بهره برداري اصولي بر اساس طرح مدون و مصوب، كنترل آفات (شپشك- ملخ كوهاندار تاغ( و ايجاد اشتغال و درآمد به ويژه براي ساكنين و بهره برداران مناطق بيابان را از جمله اهداف طرح بيابان زدايي عنوان كرد./س

پنجشنبه|ا|25|ا|خرداد|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن