واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: كنكوري ها بخوانند: عوامل موثر در نتيجه آزمون
جام جم آنلاين: سرعت و تسلط در پاسخگويي به سوالات: اصولاً سرعت در هركاري بيش از هر چيز به تمرين و تكرار آن كار بستگي دارد، كسي كه يكباره 100 تست را فقط بررسي ميكند كه اتفاقاً از هر 100تاي آن دست كم 60 تا را بلد نبوده و جواب آن را در قسمت تشريح ديده است، بايد بداند كه اين 100 تست را بهتر است جزو مطالعات تشريحي و تمرينهاي خود بگذارد نه مرحله تسلط و سرعت.
در واقع سرعت در دو مرحله بالا ميرود:
1ـ وقتي كه تمرين و تست تكراري ميزنيم.
2ـ اين مرحله را با يك مثال توضيح ميدهيم.
به تمرينهاي مستمر يك دونده دقت كنيد، هميشه در كنار تمرينهاي يك دونده هميشه يك مربي با يك ساعت در حال دويدن است. چرا! اگر فقط دويدن و تمرين سنگين باعث بالارفتن سرعت ميشد، چه احتياجي به هيجانهاي مستمر عقربكهاي ساعت و دقيقه و ثانيه بود.
واقعيت اين است كه كنترل زمان در حين تمرين باعث تطابق سرعت انجام كار با عمل مورد نظر ميشود. يعني وقتي بعد از گذراندن مرحله اول يعني حل تستهاي تمريني (كه بهتر است بهصورت مضربي انتخاب شود تا متنوعتر باشد مثلاً مضارب فرد به قصد آموختن نكات تستي و چگونگي بهكارگيري آنها) وارد مرحله دوم يعني مرحله تسلط و سرعت ميشويم، بهتر است كه تستهاي باقي (مثلاً مضارب زوج) را در زمانهاي كنترل شده (ونَه استاندارد) بزنيد، به اين شرح كه مثلاً پنج تست را در (زمان حداكثر هر كدام سه دقيقه) در كل 15دقيقه بزنيم از اين مقدار شروع كنيم و بعد از مدتي سعي كنيم اين زمان را كمتر و كمتر (2.5 و دو دقيقه) برسانيم تا به زمان استاندارد مورد نظر نزديك شويم.
تمرين و تكرار به اضافه كنترل زمان در تستزني تنها شيوهاي است كه به آرامي زمان محاسبات و تحليل و.... را در تستزنيهاي شما كاهش داده و سرعت پاسخگويي را بهبود ميدهد. در ضمن اينكار باعث ميشود شما با يكي از مهمترين عوامل تأثيرگذار بهنام ترس از زمان را كه منشأ بسياري از بيدقتيها و ايستهاي فكري است، جلوگيري كنيد زيرا با تعيين محدوديت زمانِ پاسخگويي در منزل و تكرار آن؛ ترس ازكمبود زمان بتدريج كاهش مييابد تا به صورت يك عادت در ميآيد. يعني با يك تير دونشان!
مهدي عزيزآبادي - مشاور تحصيلي
شنبه|ا|20|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]