واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: زمزمههاي بازنگري در بسته سياستي بانك مركزي
جام جم آنلاين: در حالي كه وزير صنعت، معدن و تجارت ديروز از مجلس شوراي اسلامي درخواست كرد در متن لايحه بودجه 91 فكري براي اعطاي تسهيلات بانكي به توليدكنندگان بكند، يك عضو شوراي پول و اعتبار از بازنگري در رويه انقباضي بسته سياستي بانك مركزي خبر داد.
به گزارش خبرنگار جامجم، مهندس غضنفري ديروز با اشاره به سختگيريهاي بانكها و دشواريهايي كه توليدكنندگان و صنعتگران در دريافت تسهيلات بانكي با آن مواجهند، از مجلس درخواست كرد حين بررسي لايحه بودجه 91 قيدهايي به اين منظور بگنجانند.
وي افزود: اكنون نرخ سود تسهيلات بانكي براي بخش توليد بالاست و اخذ سرمايه در گردش براي واحدهاي توليدي قدري با مشكل روبهروست و بانكها به صورت انقباضي برخورد ميكنند.
وي تصريح كرد: قوانين و مقررات هم براي صندوق توسعه ملي به گونهاي است كه وجوه ريالي زيادي را نميتواند در دسترس قرار دهد.
وزير صنعت اظهار اميدواري كرد مجلس با مساعدتهايي كه خواهد داشت، امكان پرداخت كم سود براي تسهيلات بانكي بخش توليد و تسهيل شرايط وامدهي بانكها در اين بخش را فراهم سازد.غضنفري از مجلس درخواست كرد كه در تبصرههاي بودجه 91 كمك بيشتري براي اختصاص تسهيلات به توليد داشته باشد.
تغيير در بسته سياستي بانك مركزي
در همين حال رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران نيز از گلايه توليدكنندگان از روش «انقباضي» بانكها در ارائه تسهيلات به بخش توليد در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني خبر داد.
به گفته محمد نهاونديان، وي موضوع را در اولين جلسه شوراي پول و اعتبار كه با تاخير بسيار نيز برگزار شده، مطرح كرده است.
به گزارش مهر، اين عضو شوراي پول و اعتبار از بازنگري بسته سياستي ـ نظارتي بانك مركزي در جلسه آتي اين شورا خبر داد و گفت: بانكها براي حمايت از توليد برنامههاي خود را در اين جلسه ارائه خواهند كرد.
نهاونديان با اشاره به برگزاري اولين جلسه شوراي پول و اعتبار در سال 91 در روزهاي گذشته، از برگزاري ديرهنگام اين جلسه در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني انتقاد كرد و گفت: در جلسه گذشته شوراي پول و اعتبار اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران درخواست كرد تا از شكلگيري فضاي انقباضي در بانكها در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني جلوگيري شود.
وي افزود: بر اين اساس، مقرر شد تا در جلسه فوري كه در روزهاي آينده شوراي پول و اعتبار خواهد داشت، بانكها برنامه عملياتي خود را براي حمايت از توليد كشور در سال جاري ارائه دهند.
احتمال تغيير در نرخ سود بانكي؟
آنچه از فحواي كلام رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران برميآيد، اين است كه بخش خصوصي خواستار دست و دلبازي بانكها در پرداخت تسهيلات به بخش توليد و صنعت است و اين حاصل نميشود مگر با كاهش نرخ سود تسهيلات كه طبيعتا كاهش نرخ سود سپردهها و تعديل كل فرآيند نرخ سود بانكي را درپي خواهد داشت.
اين در حالي است كه شوراي پول و اعتبار در بسته اخير سياستي بانك مركزي نرخ سود سپردهها را آزاد كرد و اجازه داد كه بانكها اين نرخ را برپايه تورم تعيين كنند.
چنين رويكردي طبيعتا باعث افزايش نرخ سود تسهيلات شد كه بخش توليد احتمالا از آن ناراضي است و انتظار دارد باتوجه به شعار سال 91 تسهيلات بانكي به مقدار بيشتر و با سود كمتر در اختيارش قرار گيرد.
اين دقيقا همان خواستهاي است كه وزير صنعت، معدن و تجارت نيز از آن ياد كرده است البته باتوجه به اينكه بسته سياستي بانك مركزي سهم هر بخش از تسهيلات بانكي را محاسبه كرده است، شايد شوراي پول و اعتبار در بازنگري جديدي كه انجام خواهد داد، بخواهد سهم بخش توليد و صنعت در اين بسته را افزايش دهد.
به هر حال بايد منتظر نشست و ديد با افزايش درخواستهاي دولت و بخش خصوصي براي درپيش گرفتن رويه انبساطي از سوي بانكها براي پرداخت تسهيلات به توليدكنندگان، واكنش مجلس و بانك مركزي به اين موضوع چه خواهد بود.
بانك مركزي: براي فاز دوم هدفمندي آماده باشيد
در همين حال اعلام شد بانك مركزي در نامهاي به برخي كارخانجات، فعالان اقتصادي و اتاقهاي بازرگاني شهرستانها، اعلام كرده است كه براي اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانهها از ابتداي خردادماه امسال آماده باشند.
به گزارش مهر، برخي توليدكنندگان از ارسال نامهاي از سوي بانك مركزي خبر ميدهند كه در آن قيد شده است آمادگي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها را از اول خردادماه داشته باشند.
يكي از توليدكنندگان در اين رابطه گفت: بسياري از توليدكنندگان كشور بعد از اجراي فاز اول قانون هدفمندي يارانهها با مشكل مواجه شدهاند.
وي كه يكي از افرادي است كه نامه به دستش رسيده است، افزود: دولت قصد دارد تا اجراي فاز دوم را كليد زند، در حالي كه آمادگي وجود ندارد و اين امر هم بارها و بارها از سوي توليدكنندگان و فعالان اقتصادي به گوش دولت رسيده است.
شنبه|ا|23|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]