تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ما (اهل بيت) ستون هاى حق را استوار و لشكريان باطل را متلاشى كرديم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840644020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فرانسه با سياستهاي اولاند به چه سمتي خواهد رفت؟


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: فرانسه با سياستهاي اولاند به چه سمتي خواهد رفت؟
اشاره
نتايج انتخابات رياست جمهوري فرانسه و "نه" بزرگ مردم اين كشور به ساركوزي محافظه كار و پيروزي "اولاند"? چپ گرا، سئوالات زيادي را در اذهان اروپائيها و آمريكائيها ايجاد كرده است.
نخست آنكه علل سقوط ساركوزي چه بود؟ آيا مردم فرانسه با "نه" به ساركوزي، تغيير را انتخاب كردند؟ اين تغييرات، چه محدوده و شعاعي از مسائل داخلي و بين‌المللي را شامل مي‌شود؟ آيا تغييرات قادر به حفظ اقتصاد فرانسه از سيل تهديد كننده بحران اقتصادي حوزه يورو مي‌باشد؟ آيا اولاند قادر به بهبود وضعيت فرانسه به عنوان اقتصاد پنجم جهان خواهد بود؟ وضعيت اتحاديه اروپا در سالهاي پيش رو چگونه خواهد بود؟ آيا فرانسه به تبعيت از سياستهاي آمريكا ادامه خواهد داد؟ آيا روي كار آمدن اولاند براي فرانسه خطرساز نخواهد بود؟
اين پرسشها و دهها سئوال ديگر باعث شده كه موضوع فرانسه همچنان در كانون اخبار رسانه‌هاي جهان باشد. به همين مناسبت نگاهي گذرا به تحولات فرانسه خواهيم داشت تا شايد بتوان براي اين پرسشها، پاسخ‌هايي يافت.
روزنامه‌هاي فرانسوي اين روزها در كاريكاتورهاي خود، ساركوزي را به شكل روباه ترسيم كردند و اولاند را به شكل لاك پشت، اما به نظر مي‌رسد كه افكار عمومي اروپا ديگر از روباه‌ها خسته شده‌اند و به لاك پشت‌هاي سياسي روي آورده اند، اين چيزي است كه در انگليس باعث سقوط توني بلر شد و در ايتاليا نيز سيلويو برلوسكوني را ساقط كرد.
به اين ترتيب اولاند بعد از پيروزي بر ساركوزي در دور دوم رقابتهاي انتخاباتي اولين رئيس‌جمهور سوسياليست در يك كشور اروپايي خواهد بود كه در اين منطقه به قدرت رسيد.
دلايل زيادي را براي سقوط ساركوزي مي‌توان فهرست كرد كه اولين آنها، تلاش ساركوزي براي تغيير هويت سياسي فرانسه و پيوند دادن آن به آمريكا و سياست‌هاي اين كشور در جهان است. هر چند مشخص نيست كه اولاند نيز چگونه با آمريكا كنار بيايد، زيرا كه اولين اظهارنظر او پس از انتخابات نشان مي‌دهد كه او چندان اهل ريسك نيست و ترجيح مي‌دهد يك معامله گر و سياستمدار باشد.
رئيس جمهوري جديد فرانسه در يك موضعگيري نرم اعلام كرد شرايط را براي رئيس‌جمهور اين كشور سخت نخواهد كرد. "اولاند" درباره روابط آتي فرانسه با آمريكا گفت: من انگليسي را بهتر از رئيس‌جمهور مغرور و طرفدار آمريكا (نيكلا ساركوزي) صحبت مي‌كنم و اوضاع را براي اوباما سخت نخواهم كرد. وي در ادامه افزود: من شرايط را براي اوباما در مواردي چون افغانستان سخت نمي‌كنم. بله من انگليسي را بسيار فصيح‌تر از رئيس‌جمهور قبلي صحبت مي‌كنم، اما رئيس‌جمهور فرانسه بايد به زبان فرانسوي صحبت كند.
اولاند در ادامه در سخناني كه حكايت از مواضع ميانه وي داشت، گفت: برهمين اساس من از استقلال فرانسه حمايت كرده و در موارد مشترك با آمريكا، شرايط را براي واشنگتن سخت نمي‌كنم. اين درحالي است كه اولاند در تبليغات انتخاباتي خود گفته بود كه نظاميان فرانسوي مستقل در افغانستان را زودتر از موعد مقرر از اين كشور خارج مي‌كند.
شايد بتوان عوامل و علل شكست ساركوزي در كارزار انتخاباتي در قبال حريف سوسياليست خود را در محورهاي زير خلاصه كرد:
الف ـ بعد داخلي:
1ـ سياست مالي و اقتصادي: جامعه فرانسه در دوران حكومت ساركوزي با افزايش سن بازنشستگي از 60 به 62، افزايش نرخ بيكاري، عملي نشدن وعده‌ها در خصوص كاهش ماليات، تشديد بحران مالي و كاهش رتبه اعتباري فرانسه صداي بسياري از اقشار مردم اين كشور را در آورده است. سياست‌هاي نادرست وي، فرانسه را در دام تدابير رياضتي و كاهش فرصت‌هاي شغلي گرفتار كرد.
از ديدگاه تحليلگران مسائل اقتصادي اروپايي، روند تشديد وخامت وضعيت اقتصادي در فرانسه، كاهش قدرت خريد مردم و بالارفتن نرخ بيكاري در اين كشور، شرايط را براي ماندن و انتخاب مجدد ساركوزي و حكومت پنچ ساله او ناممكن ساخته بوده است.
2ـ سياست اجتماعي ـ فرهنگي: تيم ساركوزي با اجراي سياست جديد در مورد مهاجران، زندگي و معيشت آنها را مختل نمود و سياست ديني و مذهبي وي معضلاتي براي جامعه مسلمانان فرانسه به وجود آورده بود. سياست ساركوزي نتوانست آرا و حمايت جمعيت چهار ميليوني مسلمانان فرانسه به خود جذب كند و اغلب مسلمانان در اين انتخابات به نامزد سوسياليست‌ها راي دادند.
3 ـ فاش شدن فساد و تخلفات ساركوزي: اخيرا اسنادي معتبر دال بر حمايت65.7 مليون دلاري سرهنگ قذافي از ساركوزي در اولين انتخاب او در سال 86، فاش شده و سياستمداران ليبيايي اين اسناد را تأئيد نمودند. همچنين در اين اواخر اسرار حضور افسران فرانسوي در كنار معارضه مسلح سوريه در شهر‌هاي استان حمص، برملاشده و اين رسوايي سياسي و امنيتي ساركوزي يكي از نقاط ضعف وي در اين انتخابات بوده است.
ب ـ بعد بين المللي
مشكلات ناشي از بحران اقتصادي جهان و اروپا به ويژه منطقه يورو روي كاركرد اقتصادي و مالي ساركوزي و ظرفيت تيم او در ارايه خدمات و تسهيلات اجتماعي، بهداشتي به جامعه فرانسه تاثير منفي و مؤثري داشته است.
1 - بعد سياست خارجي و مشاركت در مديريت جهاني: بسياري از پژوهشگران اروپايي بر اين عقيده‌اند كه پايان زمانه ساركوزيسم به مثابه و شبيه خاتمه دوره بوشيسم ونئو محافظه كاران امريكايي است. ساركوزي طي دوران حكومتش برخلاف آرمان دوگل موسس جمهوري پنجم و حزب گليستها، پاريس را به سمت اتحاد و مشاركت با ناتو در تمام مأموريت‌هاي تجاوزكارانه و توسعه گرانه، سوق داد.
پاريس در دوران ساركوزي به متحد اروپايي شماره يك واشنگتن تبديل شده و گوي همگرايي وانطباق سياسي با كاخ سفيد از لندن ربوده بود. همگرايي ساركوزي با سياست‌هاي منطقه‌اي و جهاني بوش و اوباما، براي جايگاه بين‌المللي و اقتصاد بحران‌زده فرانسه، هزينه ساز بوده است و پاريس نه تنها از اين سياست هيچ سودي نبرده بلكه بهمراه واشنگتن در تمام مردابها و مشكلات پيچيده جهاني و منطقه‌اي مانند جنگ افغانستان، فرو رفته است.
فرانسه دردوران ساركوزي سياست خارجي خود را ميليتاريزه كرده و نظاميان فرانسه را به عنوان ابزار سياست خارجي اليزه تبديل شدند. پاريس زير قدرت ساركوزيسم در "جنگ سودان ـ چاد"، "جنگ سومالي"، "همراه با ناتو در افغانستان، حضور داشته"، " حمله ماشين جنگي ناتو در ليبي عليه قذافي فرماندهي ميكرد" و در "تشديد تنش وبحران سوريه نقش كليدي داشته است".
افزايش هزينه نظامي و بودجه تسليحاتي توسط ساركوزي به روند ظرفيت سازي سياست خارجي و هژموني جهاني فرانسه هيچ كمكي نكرده بلكه گستره وخامت مالي واقتصادي و معيشتي جامعه فرانسه را توسعه داده است.
تبعات شكست ساركوزي
نئوگليستها با خروج ساركوزي از دايره قدرت شكست تلخي تجربه نمودند و متحدان داخلي و خارجي (به ويژه در منطقه يورو) اين حزب هراسان و به وحشت افتادند. انگليس‌ها و آلمان‌ها از باخت ساركوزي و پيروزي اولاند شوكه شده و درباره تبعات ونتايج سياسي و اقتصادي اين پيروزي هشدار دهد.
به نظر آگاهان به مسائل منطقه يورو،وعده‌هاي اقتصادي فرانسوا اولاند در خصوص ماليات‌ها و هزينه‌هاي دولتي ممكن است مشكلاتي براي اوضاع مالي و اقتصادي منطقه يورو ايجاد كند و پايه‌هاي اتحاد و همپيماني پاريس ـ لندن و پاريس ـ برلين را لرزان كند.
از ديدگاه اين كارشناسان سياسي، راهيابي اولاند به كاخ اليزه ممكن است سبب بروز اختلاف نظر ميان پاريس و برلين ولندن شود و كشورهاي حوزه يورو را با مشكلات بيشتري روبرو مي‌كند و اين كارشناسان براين باورند كه حضور يك سوسياليست و تيمش در كاخ آليزه، فصل جديدي را در مديريت بحران اقتصادي منطقه يورو ايجاد كند و پايه‌هاي اتحاد آلمان و فرانسه را كه بييشتر از سوي برلين هدايت مي‌شود، به لرزه در آورد.
خروج ساركوزي از اليزه تبعاتي دارد از جمله موارد قابل پيش بيني:
1ـ كاخ سفيد متحد اروپايي كه به مكتب نئو مخافظه كاران اعتقاد و وفادار بوده، از دست مي‌دهد. اين زيان و خسران، شكل و هويت همپيماني و اتحاد پاريس ـ واشنگتن را در آينده تغيير خواهد داد. فرانسه سوسياليستي گرچه متحد سنتي و تاريخي جنبش صهيونيستي ولي به نحوي در شيوه تبعيت و همگرايي از سياست‌هاي آمريكا با ساركوزي متفاوت است.
2ـ رهبران جديد ليبي و تونس و معارضه سوريه و جريان 14مارس در لبنان متحد ارزشمندي از دست خواهند داد.
3 ـ سياست خاورميانه پاريس در پرتوي رئيس جمهوري جديد تغيير راديكالي نخواهد داشت. البته بايد يادآوري كرد كه سوسياليستهاي فرانسه متحد سنتي حزب كار و جنبش صهيونيستي رژيم اشغالگر قدس است.
4 ـ حاكميت جديد در كاخ اليزه روي ميزان ودرجه اتحاد و همپيماني امريكا با كشورهاي اروپايي و عضو ناتو،به نحوي اثر خواهد كرد. اين تأثيرگذاري ممكن است براي ظهور رهبران جديدي در اروپا بسترسازي كند.
5 ـ اوضاع و شرايط اقتصادي و اجتماعي فعلي فرانسه، پاريس را وادار مي‌سازد تا حدودي سياست‌هاي رياضت اقتصادي را كه از سوي آنگلا مركل صدر اعظم آلمان تجويز شده است، به چالش بكشد.
6ـ پيش‌بيني مي‌شود تنش‌هاي زيادي ميان برلين و رئيس جمهوري آتي فرانسه ايجاد شود، سران اين دو كشور ايجاد شكاف در روابط يكديگر را در سالهاي آتي انكار مي‌كنند.
7 - آگاهان به مسائل اروپا براين باورند كه بدون توافق پاريس و برلين، "پروژه تكامل اتحاديه اروپا" و "حل و فيصله دادن بحران يورو" عملي نمي‌شود. و همچنين به عقيده تحليلگران آلماني بدون رشد اقتصادي داخلي دو كشور، منطقه يورو وارد يك بحران اقتصادي بدتر مي‌شود و اوضاع اقتصادي كشورهاي اين منطقه بدتر خواهد شد.
آينده اولاندا
كارشناسان با اشاره به افق پيش روي اولاند مي‌نويسند كه مأموريت پيش روي اولاند به هيچ وجه آسان نخواهد بود، بحران اقتصادي كمرشكن فرانسه و معدل بالاي بيكاري در اتحاديه اروپا كه فرانسه نيز جزئي از آن است، به مرز بالاتر از 10 درصد رسيده است.
به اين ترتيب فرانسه در حال حاضر علاوه بر تغيير رياست جمهوري در آستانه مرحله جديدي است، كه قطعاً اوضاع 4 ميليون مهاجري كه در فرانسه زندگي مي‌كنند، از جمله آنهاست.
يك كارشناس اروپايي با توجه به برنامه‌هاي مد نظر اولاند براي غلبه بر بحران تصريح كرد كه فرانسه تحت رياست وي نيز همچنان در سراشيبي سقوط و همان مسيري كه به ايتاليا و پرتغال ختم مي‌شود، قرار خواهد داشت.
"لودر گركن"، مدير مركز سياستهاي اروپايي در گفتگو با روزنامه آلماني "تاگس اشپيگل" درباره تاثيرات پيروزي اولاند بر فرانسه و اروپا اظهار مي‌دارد: بر اساس برنامه‌هاي انتخاباتي اولاند، وي مي‌خواهد تخفيف‌هاي مالياتي را مورد توجه قرار داده و هزينه‌ها در برخي جايگاهها كه ضروري نيستند، حذف كند از جمله يارانه‌هايي كه به شركتهايي كه در خارج كارمي كنند داده مي‌شود. به اين ترتيب وي مي‌خواهد شركتها را تشويق كند كه بيشتر در فرانسه توليد كنند.
اگر اولاند اصلاحات اساسي را در پيش نگيرد به اين ترتيب شايستگي رقابت فرانسه و اعتبار آن كاهش پيدا مي‌كند. كاهش درجه اعتباري فرانسه از طرف موسسه "استاندارد‌اند پور" در ژانويه (دي ماه) گذشته منصفانه بود و اگر اين كشور سريعا اصلاحات را در پيش نگيرد، همچنان در سراشيبي سقوط قرار خواهد داشت با تمام عواقبي كه اين امر مي‌تواند براي نجات يورو به دنبال داشته باشد.
وي همچنين تصريح مي‌كند وقتي ما برنامه‌هاي انتخاباتي 60 نكته‌اي اولاند را مي‌بينيم متوجه مي‌شويم كه وي يكي از حاميان پايداري بودجه كشورهاي اروپايي است. وي مي‌خواهد بدهي‌هاي فرانسه را كاهش دهد، اما در عين حال درخواست مي‌كند كه در كنار نظم دادن به بودجه،محركهاي رشد اقتصادي هم بايد وجود داشته باشد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اولاند مي‌تواند در مبارزات خود عليه بحران يورو در كنار شراكت با آلمان همچنين به دنبال تشكيل يك ائتلاف با كشورهاي بحران زده جنوب منطقه يورو باشد؟ معتقد است: احتمال آن را زياد مي‌بينم. اين مسئله نگران‌كننده است كه اولاند در برنامه‌هاي انتخاباتي خود هيچ حرفي از اصلاحات ساختاري اقتصادي در بازار كار يا در زمينه اجتماعي نزده است. ظاهرا وي هيچ برنامه‌اي در اين راستا ندارد. به اين ترتيب شايستگي رقابت فرانسه كه در سالهاي اخير وضعيت خوبي نداشت كاهش پيدا خواهد كرد. چنين شرايطي فرانسه را بار ديگر در سراشيبي و همان مسيري كه به اسپانيا و ايتاليا ختم مي‌شود قرار مي‌دهد.
* ساركوزي فرانسه را دنباله رو آمريكا كرد
* اولاند: من قصد ندارم شرايط را براي آمريكا سخت كنم
* فرانسه در دوران ساركوزي سياست خود را ميليتاريز كرده و نظاميان فرانسه را به عنوان ابزار سياست خارجي اليزه تبديل نمود
* فرانسه سوسياليست گرچه متحد سنتي و تاريخي صهيونيسم است ولي به نحوي در شيوه تبعيت و همگرايي، از سياستهاي آمريكا با دوران ساركوزي متفاوت است

جمعه|ا|22|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن