تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که خدا را، آنگونه که سزاوار اوست، بندگى کند، خداوند بیش از آرزوها و کفایتش ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837565992




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مهمانپرست: از حقوق هسته‌اي ملت ايران عقب نمي‌نشينيم/همكاري‌هاي دوجانبه محور مذاكرات وين


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مهمانپرست: از حقوق هسته‌اي ملت ايران عقب نمي‌نشينيم/همكاري‌هاي دوجانبه محور مذاكرات وين
سخنگوي وزارت خارجه كشورمان بر حمايت از حقوق ملت ايران در استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي تأكيد كرد و گفت: از حقوق هسته‌اي ملت عقب نمي‌نشينيم.
رامين مهمان‌پرست سخنگوي وزارت خارجه كشورمان امروز (سه‌شنبه) در نشست هفتگي با خبرنگاران به سؤالات آنها پاسخ داد.

*انتخابات فرانسه نشانگر عدم رضايت مردم آن كشور از سياست‌هاي ساركوزي

وي در پاسخ به سؤالي در خصوص انتخابات اخير در فرانسه و پيروزي فرانسوا اولاند، اين انتخابات را نشانگر عدم رضايت مردم آن كشور از سياست‌هاي دولت ساركوزي عنوان كرد و گفت: شايد نوع ورود فرانسه در مسائلي مثل تحولات خاورميانه،‌ افغانستان و نوع برخورد آنها با منافع ملت ايران و سياست‌هاي اشتباهي كه نتيجه پيروي از سياست‌هاي آمريكا بود و نقش مستقل فرانسه را كمرنگ‌تر مي‌كرد، باعث عدم رضايت مردم فرانسه شد و احساس كردند منافع آنها به خاطر اين سياست‌ها به خطر افتاده است.

سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: اميدواريم با تغييري كه در وضعيت دولت حاكم در فرانسه به وجود آمده شاهد تغيير رويكرد مقامات جديد آن كشور باشيم و اشتباهات سياسي گذشته جبران شود.

مهمان‌پرست با ذكر اين نكته كه ظرفيت‌هاي زيادي براي همكاري ايران و اتحاديه اروپا وجود دارد، خاطرنشان كرد: رابطه ديرينه ما و فرانسه ايجاب مي‌كند از همه ظرفيت‌ها به خوبي بهره بگيريم و اميدواريم تغيير دولت و رويكرد آن باعث استفاده از ظرفيت‌ها در راستاي روابط بهتر دو كشور شود.

*ابهامات توافقنامه امنيتي كابل - واشنگتن را به اطلاع مقامات افغان رسانديم

وي در خصوص پيمان استراتژيك كابل و واشنگتن كه اخيراً به امضا رسيد نيز با بيان اينكه ما موضع رسمي خود را پيش از اين اعلام كرديم، گفت: نگراني خود را از اين قرارداد كه ابهامات زيادي دارد، به اطلاع مقامات افغانستان رسانده‌ايم.

سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه صلح، ثبات و امنيت در داخل افغانستان براي ما از اهميت بالايي برخوردار است، گفت: امنيت افغانستان با امنيت منطقه و كشور ما گره خورده و هر نوع بي‌ثباتي و ناامني در داخل افغانستان مي‌تواند بر امنيت ما تاثير بگذارد.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي علت اصلي ناامني و بي‌ثباتي در منطقه و افغانستان را حضور نيروهاي خارجي، نيروهاي آمريكايي و متحدان آنها برشمرد و افزود: كشورهاي منطقه مي‌توانند نقش موثرتري در ايجاد ثبات و امنيت در افغانستان ايفا كنند. حتماً كشورهاي منطقه بيشتر از وجود امنيت در افغانستان بهره‌مند مي‌شوند تا كشورهايي كه از هزاران كيلومتر دورتر براي منطقه ما طراحي كرده و با حضور امنيتي و نظامي خود مشكلات زيادي را در منطقه ايجاد كردند.

مهمان‌پرست ادامه داد: ابراز نگراني ما نسبت به اين پيمان به خاطر وجود امنيت و ثبات در افغانستان است كه آن را از امنيت منطقه و كشورمان جدا نمي‌دانيم.

*حمايت از تماميت ارضي و حاكميت ملي عراق

جدايي كردستان عراق از اين كشور سؤال ديگري بود كه در اين نشست مطرح شد و مهمان‌پرست موضع رسمي جمهوري اسلامي ايران را حمايت از تماميت ارضي و حاكميت ملي عراق عنوان كرد و افزود: مباحث مربوط به مسائل داخلي عراق بايد در مجموعه سيستمي كه در داخل عراق وجود دارد، پيگيري و بررسي شود. هر نوع مسئله‌اي كه تماميت ارضي عراق را تحت تاثير قرار دهد، اقدام نادرستي است و مي‌تواند تاثيرات منفي بر وضعيت امنيتي منطقه بگذارد.

*ابراز تاسف از عدم مشاركت برخي جريانات مخالف در انتخابات پارلمان سوريه

خبرنگاري درباره برگزاري انتخابات پارلماني در سوريه سؤال كرد كه سخنگوي وزارت خارجه، برگزاري اين انتخابات را دومين گامي خواند كه در مسير اصلاحات توسط دولت سوريه شكل مي‌گيرد و افزود: مشاركت مردم سوريه در اين انتخابات نشانگر فهم بالاي آنها براي حل و فصل مسائل داخلي اين كشور از طريق مسالمت‌آميز و فضاي سياسي است.

مهمان‌پرست به جامعه جهاني، كشورهاي منطقه و خارج از منطقه توصيه كرد كه از اقدامات كوفي عنان نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل در مورد سوريه حمايت كرده و از فضاي مسالمت‌آميز و اصلاحات درستي كه صورت مي‌گيرد، حمايت شود تا ثبات و امنيت به سوريه بازگردد.

وي عدم مشاركت برخي جريانات مخالف در داخل سوريه در انتخابات را مايه تاسف خواند و گفت: مشاركت همه گروه‌ها و همراه شدن در يك فرآيند ملي و همراه شدن با مطالبات اكثريتي جامعه سوريه، مي‌تواند خواسته‌هاي همه بخش‌ها را محقق كند. اين گروه‌ها بايد از مسير درست وارد فرآيندي شوند تا اصلاحات كامل شود.

مهمان‌پرست اضافه كرد: كشورهايي كه فكر مي‌كنند كمك كردن در جهت مسلح كردن گروه‌ها در داخل سوريه آنها را به منافع‌شان نزديك مي‌كند، اشتباه مي‌كنند و توصيه مي‌كنيم به جاي دامن زدن به جنگ‌هاي داخلي و درگيري‌ها در داخل سوريه با ارسال سلاح به اين كشور، به فرآيند ملي و خواست جامعه بين‌الملل بپيوندند و اجازه دهند مردم در مسير درست به خواسته‌هايشان برسند.

*تبريك به پوتين

وي شروع به كار دولت و رئيس جمهور جديد را به مردم روسيه و شخص پوتين تبريك گفت و افزود: ‌اميدواريم شاهد توسعه بيش از پيش روابط در همه عرصه‌ها باشيم.

مهمان‌پرست با اشاره به ظرفيت‌هاي موجود در روابط دو كشور، خاطرنشان كرد: بايد از اين ظرفيت‌ها بهره بگيريم. انتظار داريم با حضور روسيه در عرصه‌هاي مختلف منطقه‌اي و بين‌المللي در دوران جديد، شاهد ثبات و امنيت بيشتر در منطقه و سطح بين‌الملل باشيم.

سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه روسيه توانايي تاثيرگذاري در جهت ايجاد ثبات و امنيت در منطقه و عرصه بين‌الملل را داراست،‌ افزود:‌ همكاري‌هاي منطقه‌‌اي و رايزني‌هاي دوجانبه ما با روسيه مي‌تواند در اين مسير موثر باشد.

*اقداماتي كه براي سايه افكندن بر نشست بغداد صورت مي‌گيرد

مهمان‌پرست در خصوص درخواست اتحاديه اروپا و آمريكا از ايران براي برداشتن گام‌ عملي در راستاي اعتماد سازي و تعليق غني‌سازي اورانيوم خاطرنشان كرد: به نظر مي‌آيد همه اظهارنظرهاي متفرقه‌اي كه صورت مي‌گيرد در تلاش است كه بر اصل مذاكرات سايه بيندازد يا از قبل فضاي جديدي را ايجاد كند.

وي ادامه داد: همه مسائل محتوايي در نشست بغداد مطرح خواهد شد. در فضايي كه نشانگر همكاري،‌ حسن نيت و جهت‌گيري براي حل همه مسائلي كه مشتركاًبين طرفين مطرح خواهد شد، مي‌تواند نتايج خوبي را در برداشته باشد.

سخنگوي وزارت خارجه اضافه كرد:‌ اين پيش‌بيني‌ها و اظهارنظرات برخي افراد در جهت فضاسازي و ايجاد شرايط خاص قبل از مذاكره است كه نبايد به آنها توجه كنيم. ملاك، مذاكراتي است كه در بغداد صورت مي‌گيرد.

*همكاري‌هاي دوجانبه محور مذاكرات وين

اظهارات آمانو مبني بر اينكه بازديد از پارچين اولويت مذاكرات ايران و آژانس است سؤال ديگري بود كه در اين نشست مطرح شد كه مهمان‌پرست در اين باره گفت: بحثي كه بين نمايندگان ما و مسئولان آژانس در جريان است، مربوط به همكاري‌هاي دوجانبه خواهد بود. ما به عنوان عضو آژانس و عضوي كه هم به تعهداتش عمل كرده و بيشترين همكاري را با آژانس داشته بايد از حقوق‌مان بهره‌مند شويم. آژانس موظف است در مسائل فني كمك كند تا از دانش هسته‌اي در راستاي اهداف صلح‌آميز بهتر بهره‌مند شويم. در اين همكاري هم ما انتظاراتي داريم و هم ممكن است آنها سؤالات يا ابهاماتي داشته باشند كه اين مذاكرات براي تعيين چارچوبي براي همكاري‌ها صورت مي‌گيرد.

وي خاطرنشان كرد: اگر در يك مجموعه كلي ترتيباتي اتخاذ شود تا هم ما را از بهره‌مندي از تمام حقوق‌مان مطمئن كند و هم پاسخ سؤالات و ابهامات آژانس را بدهد، زمينه بسيار خوبي براي ادامه همكاري‌ها خواهد بود.

سخنگوي وزارت خارجه گفت: ما همواره آمادگي خود را براي مذاكره و گفت‌وگو با مسئولان آژانس اعلام كرديم. برخي از نقطه نظراتي كه آمانو مطرح مي‌كند كه نشانگر ابهامات آنها در برخي زمينه‌ها است، زمانيكه در چارچوب كلي به توافق برسيم، نسبت به رفع ابهامات اقدام خواهد شد؛ همانطور كه قبلاً اين كار را انجام داديم.

وي افزود: در طرح مداليته‌اي كه با آژانس به توافق رسيديم، ما به تعهداتمان عمل كرده و سؤالات را پاسخ داده و ابهامات را برطرف كرديم؛ ولي آژانس به تعهدات خود عمل نكرد و پرونده در مسير طبيعي خود قرار نگرفت.

به گزارش خبرنگار فارس، رامين مهمان‌پرست در ادامه نشست هفتگي امروز (سه‌شنبه) با خبرنگاران در پاسخ به سؤالي درباره پروژه خط لوله نفت امارات براي ترانزيت نفت از طريق تنگه هرمز، گفت: اينكه امارات براي صادرات نفت خود بخواهد از مسيرهاي مختلفي استفاده كند، تا جايي كه به محيط زيست موجود در منطقه صدمه وارد نكند و در محدوده تصميمات امارات باشد، مي‌تواند قابل پذيرش باشد.

وي افزود: هر جا مشكلي به لحاظ آسيب وارد شدن به مسائلي كه به كشورهاي منطقه مربوط مي‌شود، رخ دهد، در چارچوب مذاكرات مطرح مي‌شود و سعي مي‌كنيم ابهامات و اشكالات را منتقل و برطرف كنيم.

*بازگرداندن اصل مبلغ و سود آن توسط روس‌ها

خبر منتشر شده مبني بر شكايت ايران از فسخ قرارداد سامانه موشكي S300، سؤال يكي از خبرنگاران از مهمان‌پرست بود كه وي در اين باره گفت: در رابطه با قراردادهايي كه كشورها با هم منعقد مي‌كنند، تعهداتي براي طرفين مشخص مي‌شود و در صورتي تعهد اجرا نشود، ممكن است براي قرارداد خساراتي پيش‌بيني شود.

وي افزود: S300 قرارداد همكاري نظامي بين ما و روسيه بود. هر چند اين قرارداد هيچ منافاتي با قطعنامه‌هاي غيرقانوني شوراي امنيت نداشت و مي‌توانست به مرحله اجرا دربيايد، ولي به خاطر مسائل سياسي و فشارهايي كه كشورهاي غربي و آمريكا‌ وارد كردند، اين قرارداد از طرف روسيه‌ اجرايي نشد.

سخنگوي وزارت خارجه يادآور شد: اصل مبلغي كه پرداخت شده بود و سود آن توسط طرف روسي به ايران بازگردانده شد. بندي در قرارداد براي خسارت پيش‌بيني شده بود. با توجه به نظر طرف‌ روس، اين مسئله از طريق مراجع حقوقي براي تعيين خسارت ارسال شد. اينها بحث‌هاي فني و حقوقي است و براي ادامه پيگيري اين پرونده يا همكاري‌هاي بعدي، بايد آن را در چارچوب فني و حقوقي خود پيگيري كنيم.

*حمايت از تلاش‌هاي عنان

مهمان‌پرست در خصوص فعاليت‌هاي كوفي عنان در سوريه، گفت: اينكه تلاشي بايد صورت گيرد تا فضاي باثبات و امني در داخل سوريه برقرار شود، موضوعي بود كه در سفر اخير كوفي عنان به تهران از سوي ما مورد تاكيد و حمايت قرار گرفت. انتظار داريم همه كشورها به ويژه كشورهاي منطقه از اين اقدامات حمايت كنند. برقراري وضعيت مناسب در داخل سوريه، ايجاد فضاي سازنده براي گفت‌وگو‌ها بين مخالفان و دولت و امكان اجراي اصلاحات توسط دولت در داخل سوريه، مي‌تواند منافع منطقه‌اي را تأمين كند.

وي با بيان اينكه همه بايد از اين تلاش‌ها حمايت كنند، اظهار داشت: هر كاري در اين زمينه بتوانيم انجام بدهيم تا نماينده سازمان ملل برنامه‌هايش را براي برقراري امنيت در داخل سوريه به مرحله اجرا دربياورد، آمادگي داريم و كمك مي‌كنيم و رايزني‌هايي نيز در اين خصوص در جريان است.

*انشاءالله ناكام مي‌شود

خبرنگاري با اشاره به تلاش‌هاي كلينتون براي منصرف كردن هند از خريد نفت ايران، از مهمان‌پرست پرسيد آيا كلينتون در اين هدفش ناكام مي‌شود؟ كه مهمان‌پرست با بيان اينكه انشاءالله ناكام مي‌شود، اظهار داشت: آمريكايي‌ها تلاش زيادي را انجام مي‌دهند به منظور اعمال فشار به كشورها تا در نهايت منافع ملت ما و كشورهاي منطقه را تهديد كنند.

وي افزود: به جاي تلاش‌هايي كه در اين جهت صورت مي‌گيرد، اگر مقامات آمريكايي وقتشان را مي‌گذاشتند و مشكلات داخل كشورشان را حل مي‌كردند، حتما نتايج بهتري مي‌گرفتند.

به گفته سخنگوي وزارت خارجه هر اقدامي بر خلاف منافع يك ملت غير از اينكه مي‌تواند چهره تاريكي را از آن كشور در ذهن ملت ايجاد كند، در بين افكار عمومي مردم آن كشور نيز سايه سنگيني را ايجاد مي‌كند و وقتي مردم در داخل آمريكا متوجه شوند، اقدامات مسئولان آنها منافع آن كشور را به خطر انداخته، نتايج آن را در آراي مردم در انتخابات مشاهده خواهند كرد.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي ادامه داد: وضعيتي كه در فرانسه رخ داد مي‌تواند درسي براي مقامات آمريكا باشد كه به جاي پايمال كردن حقوق ملت‌ها، احترام به حقوق ملت‌ها را در دستور كار قرار دهند.

*جزاير سه گانه ايراني متعلق به ايران بوده، هست و خواهد بود

ادعاهاي مطرح شده در خصوص جزاير سه گانه ايراني از سوي برخي مقامات امارات سؤال ديگري بود كه در نشست امروز مطرح شد، كه مهمان‌پرست در اين باره گفت: در رابطه با كشورهاي منطقه و اظهارنظراتي كه در رابطه با جزاير سه‌گانه ايران داشتند، موضع ما كاملا مشخص است. اين جزاير متعلق به ايران بوده و هست و خواهد بود. با تمام اقتدارمان از تماميت ارضي‌مان دفاع و از حق حاكميت ملي استفاده مي‌كنيم. به هيچكس اجازه نمي‌دهيم حرف‌هاي نسنجيده را در مورد بخش‌هايي از كشور ما بيان كند.

وي گفت: بهتر است به جاي اين اظهارات نسنجيده وارد فضاي همكاري شوند و از فرصت بهره‌مند شدن از ظرفيت‌هاي همكاري دوجانبه بيشتر استفاده كنند.

مهمان‌پرست ايجاد اختلاف بين كشور‌هاي منطقه را يك توطئه صهيونيستي دانست و گفت: مقامات منطقه بايد با هوش و درايت متوجه شوند تا در اين بازي‌ها اسير نشوند و در زمين فتنه‌هايي كه دشمنان جهان اسلام طراحي كردند، وارد نشوند. كشورهاي منطقه ظرفيت‌هاي بسيار بالايي براي همكاري دارند و مي‌‌توانيم با كمك همديگر بهترين شرايط را براي ثبات و امنيت و توسعه كشورها فراهم كنيم.

وي ادامه داد: وضعيت تحولات منطقه و بيداري اسلامي در منطقه به شدت منافع رژيم صهيونيستي و حاميان آن به ويژه آمريكايي‌ها را به خطر انداخته است. طبيعي است كه آنها طراحي‌هايي داشته باشند تا به ايجاد اختلاف بين كشورهاي منطقه دامن بزنند تا موضوع اصلي يعني وضعيت نابهنجاري كه رژيم صهيونيستي پيدا كرده، تغيير كند. اين نياز به هوش و درايت دارد. اميدواريم در كشورهاي منطقه شاهد به كارگيري اين هوش و درايت از سوي مقامات آن كشورها باشيم.

*واكنش قاطع نسبت به استقرار گروهك منافقين در كشورهاي همسايه

تلاش رژيم صهيونيستي براي استقرار گروهك منافقين در جمهوري آذربايجان، سؤال ديگري بود كه در اين نشست مطرح شد و سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه موضع كشور ما در خصوص اين گروهك كاملا مشخص است، گفت: اين گروهك پرونده سياهي در جنايت عليه ملت ما داشته و علاوه بر 16 هزار جنايت در داخل كشور و ترور مسئولان و مردم عادي ما، در طول مدتي كه در عراق بودند جنايت زيادي را در اين كشور انجام دادند كه نفرت و بيزاري ملت و دولت عراق از حضور آنها در آن كشور كاملا قابل مشاهده است.

وي اضافه كرد: اگر مجددا طراحي صهيونيستي - آمريكايي بخواهد دنبال شود و اعضاي اين گروهك تروريستي بخواهند در كشورهاي همسايه ما مستقر شوند، ما حساسيت زيادي نسبت به حضور آنها در اين كشورها داريم و به شدت نسبت به اين مسئله واكنش نشان مي‌دهيم. انتظار داريم كشورهاي همسايه متوجه اين حساسيت بالاي ملت ما باشند و يك موقع با اقدامي كه تبعات منفي بالايي مي‌تواند داشته باشد، كاري نكنند كه روابط خوب ما و كشورهاي همسايه دچار خدشه شود.

* ميدان نفتي آرش و آخرين رايزني‌ها

رامين مهمان‌پرست در ادامه نشست هفتگي با خبرنگاران در پاسخ به سؤالي درباره آخرين نتايج مذاكرات در ارتباط با ميدان نفتي آرش (بين ايران و كويت) گفت: اطلاعات ريز تخصصي را مسئولان نفتي كشور به اطلاع رسانه‌ها مي‌رسانند. در بين كشورهاي همسايه ممكن است ميادين مشترك نفت و گاز وجود داشته باشد كه بايد با يك تفاهم و رايزني‌ نحوه استفاده و بهره‌‌برداري از آن ميادين، به توافق طرفين برسد.

وي با بيان اينكه اقدامات سياسي در كنار اقدامات فني و تخصصي دنبال مي‌شود، اظهار داشت: يكي از ميادين مشترك بين ما و كويت وجود دارد كه بحث‌ها در حال انجام است و اميدواريم تيم‌هاي فني و تخصصي دو كشور به تفاهم برسند و منافع ملت‌هاي منطقه تأمين شود.

*نگراني‌هاي ايران در خصوص عدم رعايت بندهاي NPT

تأثير نشست ايران و آژانس در وين بر نشست بغداد سؤال ديگري بود كه در اين نشست مطرح شد، كه مهمان‌پرست در اين باره اظهار داشت: ما در وين بحث‌ همكاري بين ايران و آژانس را خواهيم داشت. ما عضو متعهد آژانس هستيم و معاهده NPT را امضا كرديم و بايد تلاش كنيم همه بندهاي مهم NPT توسط همه كشورها به مرحله اجرا در بيايد.

وي با بيان اينكه نگراني‌هاي زيادي در مورد عدم رعايت بندهاي اين معاهده داريم، افزود: يكي از نگراني‌هاي ما عدم توجه كشورهاي داراي سلاح‌هاي هسته‌اي براي از بين بردن اين سلاح‌هاست. حتما بايد برنامه‌اي در چارچوب زماني مشخص تعيين شود و آنها بايد تضمين دهند كه اين سلاح‌ها را از بين خواهند برد. حتما بايد برنامه‌هايي دنبال شود كه اجازه ندهند به هيچ وجه امكاناتي براي به روز كردن اين سلاح‌هاي هسته‌اي اختصاص داده شود. حتما بايد جلوي كمك كردن به برخي از رژيم‌ها يا كشورها براي اينكه سلاح هسته‌اي به آنها تحويل شود، گرفته شود.

سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه عدم اشاعه يكي از محورهاي مهم NPT است، گفت: اقداماتي كه برخي از اين كشورها در حال حاضر انجام مي‌دهند، كاملا نقض آشكار اين معاهده است. آنها بايد در برابر افكار عمومي دنيا پاسخگو باشند.

مهمان‌پرست با بيان اينكه كشورهايي كه مدعي جمهوري اسلامي ايران هستند، معترفند كه فعاليت‌هاي ما صلح‌آميز است؛ ولي مي‌گويند نگرانيم كه نكند در آينده به سمت فعاليت‌هاي غيرصلح‌آميز هدايت شود، پرسيد: وقتي اين‌ها همه از احتمالات در آينده ابراز نگراني‌ مي‌كنند چطور نسبت به از بين نبردن سلاح‌هاي هسته‌اي خود نگران نيستند؟ چطور برخي از اين كشورها زيردريايي‌هاي داراي كلاهك هسته‌اي را به رژيم صهيونيستي تحويل مي‌دهند؟ آنها همه بايد خود را متعهد به اجراي بندهاي NPT بدانند تا بدانند ملت‌ها در كشورهاي مختلف، در مقابل رفتاري كه متناقض با تعهدات آنهاست و ادعاهايي كه مطرح مي‌كنند و قابل اثبات هم نيست، سكوت نخواهند كرد.

وي گفت: چارچوب همكاري‌هاي ما با آژانس حتما تاثير غيرمستقيم خود را بر مذاكرات بغداد خواهد گذاشت. ما معتقديم حقوقي داريم كه از حقوق خود استفاده مي‌كنيم و به هيچ وجه از حقوق ملت عقب نشيني نمي‌كنيم. ما به تعهداتمان پايبنديم و از حقوقمان بهره‌مند خواهيم شد. اظهارنظر‌ات افراد متفرقه در كشورهاي مختلف نمي‌تواند حقوق ما را تحت تأثير قرار دهد. هر چند كه اصل نقطه نظرات اين كشورها در مذاكرات ايران و 1+5 در بغداد شنيده شود، آنچه مسلم است اين است كه حقوق ملت ما در بهره‌مندي از دانش هسته‌اي براي اهداف صلح‌آميز به هيچ وجه قابل خدشه نخواهد بود.

مهمان‌پرست ادامه داد: بايد گفت‌وگوها را به سمتي پيش ببريم كه ضمن احترام به حقوق ملت ما، چارچوب همكاري‌ها در فضاي مناسبي تعريف و دنبال ‌شود.

*سفر صالحي به شرم الشيخ

سفر صالحي به شرم الشيخ براي شركت در نشست وزراي جنبش عدم تعهد سؤال ديگري بود كه در اين نشست مطرح شد و مهمان‌پرست با بيان اينكه شانزدهمين اجلاس سران جنبش عدم تعهد در دهه اول شهريور در تهران برگزار مي‌شود، گفت: در اين اجلاس رياست جنبش عدم تعهد براي مدت 3 سال به ايران واگذار مي‌شود. معمولا مرسوم است كه قبل از اجلاس سران، اجلاس وزراي خارجه با فاصله زماني مناسب برگزار مي‌شود. اجلاس وزرا در مصر برگزار مي‌شود كه در حال حاضر رياست كنوني اين جنبش را عهده‌دار است و اين رياست به ايران واگذار خواهد ‌شد.

وي با بيان اينكه در شرم الشيخ در مورد دستور كار اجلاس سران در تهران مذاكراتي صورت مي‌گيرد، افزود: صالحي در اين نشست ضمن مذاكره با اعضاي جنبش، در حاشيه آن نيز ملاقات‌هايي با همتايان خود خواهد داشت.

*رژيم صهيونيستي بايد فكري به حال خودش بكند

خبرنگاري درباره اوضاع داخلي اسرائيل سؤال كرد كه مهمان‌پرست در اين باره گفت: اين رژيم بايد فكري به حال خودش بكند. چون ريشه‌ اصلي مشكلات منطقه ما، اين رژيم است. بهتر است به راه حل اساسي كه براي حل مسئله خاورميانه وجود دارد، تن دهند، به كشورهايشان برگردند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي ادامه داد: مردم اصلي و ساكنان فلسطين در كنار هم بدون تعصب مذهبي مي‌توانند در يك دموكراسي تعريف شده و مورد حمايت جامعه جهاني انتخاباتي را برگزار كنند و آن انتخابات واقعي است. آن چيزي كه نقطه نظر مردم فلسطين را منعكس مي‌كند و حتما مي‌تواند در امنيت منطقه تاثيرگذار باشد، آن انتخابات است.

وي خاطرنشان كرد: اميدواريم در سريع‌ترين زمان ممكن، شاهد برگزاري انتخابات اصلي در سرزمين فلسطين توسط مردم اصلي اين سرزمين باشيم و آن زمان ريشه همه مشكلات از بين مي‌رود.

*ترجيح مي‌دهم به چهره‌شان نگاه نكنم

خبرنگاري به تشديد اختلافات بين سران رژيم صهيونيستي در موضوع هسته‌اي ايران اشاره كرد و پرسيد كه بعد از مذاكرات سوم خرداد چهره سران اين رژيم چگونه خواهد بود؟ كه سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ گفت: من ترجيح مي‌دهم چهره‌شان را نگاه نكنم. رژيم صهيونيستي دچار بحران جدي شده، تحولات بيداري اسلامي در منطقه وضعيت بسياري بدي را براي رژيم صهيونيستي ايجاد كرده و نه در درون و نه بيرون آرامش دارد.

وي با ذكر اين نكته كه احساس بي‌تاثير بودن و ذلتي كه بر اين رژيم حاكم شده، آن‌ها را وادار كرده دست به يكسري كالاهاي تبليغاتي بزنند، اظهارات متفاوت درباره حمله يا عدم حمله به ايران را بازي‌هاي تبليغاتي و جنگ رواني خواند و افزود: مي‌خواهند بگويند ما هستيم و تاثير داريم. هيچكس به اين اظهارات توجه نمي‌‌كند چون تاثيري ندارند و در آينده مردم فلسطين اجازه نمي‌دهند كه كسي در سرزمينشان باشد و درباره آنها تصميم بگيرد.

سه|ا|شنبه|ا|19|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن