واضح آرشیو وب فارسی:مهر: امير سياري اعلام كرد:زيان 12 ميليارد دلاري دزدي دريايي به اقتصاد جهاني
زيان 12 ميليارد دلاري دزدي دريايي به اقتصاد جهاني
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه خسارت دزدان دريايي به اقتصاد جهاني تا 12 ميليارد دلار بوده است، گفت: 93 درصد واردات و صادرات كشور از طريق حمل و نقل دريايي انجام مي گيرد.
به گزارش خبرنگار مهر، اميردريادار حبيبالله سياري در بيستمين همايش ارگانهاي دريايي در كيش با بيان اينكه ايران در ميان 15 كشور همسايه با 9 كشور مرز دريايي دارد، گفت: 3 درصد از مرزهاي ايران دريايي، 54 درصد خشكي و 15 درصد رودخانه اي است.
فرمانده نيروي دريايي ارتش افزود: تجارت از طريق حمل و نقل دريايي، استفاده از دريا براي اعمال قدرت و اراده ملي و توسعه مدنيت در نوار ساحلي و صيانت از منافع راهبردي كشور ابعاد بهره برداري از درياها به شمار مي رود.
امير سياري تصريح كرد: توسعه اقتصادي از طريق دريا، ايجاد و توسعه ترانزيت كالا و استفاده از انرژي دريا و تجارت از طريق صنعت از ديگر فوايد كشورهاي دريايي است.
وي با بيان اينكه 93 درصد از صادرات و واردات كشور از طريق حمل و نقل دريايي انجام مي شود، گفت: نبود مراكز تبادل اطلاعات دريايي، افزايش حجم تجارت از طريق دريا و افزايش بي رويه جمعيت و ظهور گسترش پديده جهاني شدن از دلايل ناامني در اقيانوس هند است.
وي با بيان اينكه جنگ سومالي با دخالت آمريكا همراه بود، گفت: كشمكش داخلي، ماهيگيري غير مجاز در آبهاي سومالي، تخليه زباله هاي هسته اي توسط برخي كشورها موجب بروز بيكاري و ناامني در سواحل اين كشور شده است.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با بيان اينكه ايران از منطقه خليج فارس به اقيانوس هند گسترش پيدا كرده است، گفت: خسارت وارده به صنعت دريايي از ناحيه دزدان سومالي، 1090 نفر گروگان بوده است و خسارت مالي هم 7 تا 12 ميليارد دلار برآورد مي شود.
سياري با انتقاد از استفاده ابزاري از دزدان دريايي به منظور حضور فعال در منطقه، اظهار داشت: كشور ايران با گشت دريايي، امنيت خطوط دريايي و نفت كش ها را تامين مي كند.
تهديد كشور ما از طريق دريا است
در ادامه سردار سرتيپ پاسدارعلي فدوي فرمانده نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با اشاره به اهميت دريا و نقش آن در توسعه كشور گفت: همچنان سواحل كشور توسعه نيافته ترين منطقه در كشور هستند در حالي كه تمام ثروت ما از درياست.
وي با بيان اينكه عواملي كه مي تواند ما را به سرانجام برساند، نيازمند تصميم سريع است، اظهار داشت: در حال حاضر تهديد كشور ما از طريق دريا است و مدعي اين تهديد بزرگترين ابرقدرت دنيا شناخته مي شود اما توان بازدارنده در كشور از هر اقدامي عليه ايران جلوگيري مي كند.
فدوي با بيان اينكه متاسفانه وابستگي شديدي به درآمد نفتي داريم، گفت: بنابراين بايد توجه ما به دريا تغيير كند، زيرا بيشترين درآمد ما از نفت است.
فرمانده نيروي دريايي سپاه پاسداران تانقلاب اسلامي صريح كرد: استان هرمزگان يك هزار كيلومتر ساحل دارد اما مورد توجه قرار نمي گيرد و همين موضوع باعث شده است تا صنعت دريايي كشور با مشكلات زيادي مواجه باشد.
وي با تاكيد بر اينكه كارگروه دريايي دولت بايد به حل مشكلات قضايي بپردازد، افزود: شناوري كه متناسب با شان و شئون ملت ايران و داراي استانداردهاي كافي باشد، خيلي محدود است و وقتي شناور ايمن نداريم، توسعه دريايي با مشكلات بزرگي مواجه خواهد بود.
وي با بيان اينكه مصيت بزرگي است كه 22 نفر در قايقي مي نشينند و 17 نفر مي ميرند، افزود: همه مجموعه ها يكديگر را مقصر مي دانند كه اين نشانگر عدم هماهنگي ميان ارگانهاست. اما نبايد صورت مسئله را پاك كرد بلكه بايد مشكلات حل شود.
فدوي با اشاره به اينكه 4 ميليون مسافر به جزاير استان هرمزگان تردد دارند ، گفت: براي توسعه جزاير بايد حداقل شرايط تردد مناسب را فراهم آورد تا سرمايه گذاران براي حضور در جزاير تشويق شوند.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|19|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]