تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس كار نيكى انجام دهد ده برابر آن پاداش دارد و از جمله آنها سه روز روزه در هر ماه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816994891




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

14 ميليون سوري پاي صندوق هاي راي مي روند


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 14 ميليون سوري پاي صندوق هاي راي مي روند
دمشق - براي شركت در نخستين انتخابات پارلماني پس از اصلاحات در سوريه كه روز دوشنبه برگزار مي شود بيش از 14 ميليون راي دهنده پاي صندوق هاي راي مي روند.


به گزارش ايرنا در دمشق، اين روزها دست اندركاران اولين انتخابات پارلماني در سوريه بر اساس قانون اساسي جديد و ديگر قوانين مرتبط با آن مانند قانون انتخابات و احزاب كه در ماه هاي گذشته تدوين شد، خود را براي برگزاري انتخابات آماده مي كنند.

برپايه اين گزارش 14 ميليون و 788 هزار و 644 سوري براي انتخاب 250 نماينده از بين 6 هزار و 803 نامزد روز دوشنبه (18 ارديبهشت) در پاي 12 هزار و 152 صندوق اخذ راي حاضر مي شوند.

بر اساس اعلام كميته عالي انتخابات در سوريه كه تشكلي جديد و مركب از برخي قضات سوري به رياست "خلف العزاوي" براي نظارت بر برگزاري سالم انتخابات است، همه امور و شرايط براي چنين اقدامي آماده است.

وي اخيرا با اشاره به اين كه قانون انتخابات و قانون اساسي ضامن سالم بودن فرآيند انتخابات است، افزود: اين ضمانت از طريق تشكيل كميته هاي قضايي مستقل كه به هيچ عنوان به دولت وابسته نيستند، صورت مي گيرد.

با توجه به اين كه نامزدهاي انتخابات موظف هستند تا 24 ساعت قبل از برگزاري آن تبليغات خود را متوقف كنند، از اينرو در ساعات باقي مانده از مهلت قانوني بيشترين فعاليت ها از سوي آنان نظير نصب پوستر و بنر در مراكز پر رفت و آمد صورت مي گيرد و اكنون در بسياري از محل هاي تعيين شده براي نصب پوستر جاي خالي وجود ندارد.

در روزهاي اخير بر خلاف روزها گذشته تبليغات نامزدها به صورت چند نفره و مشترك صورت مي گيرد و اكنون عكس هاي زيادي از اين افراد به صورت سه و يا چهار نفره در سطح خيابان ها و يا در روزنامه هاي سوري و آگهي هاي تبليغاتي به صورت رنگي به چشم مي خورد.

مطابق قانون انتخابات در سوريه نامزدهاي انتخابات پارلماني نمي توانند بيش از 3 ميليون ليره سوري (حدود 72 هزار دلار) براي تبليغات هزينه كنند و براي رعايت اين ميزان بايد مدارك لازم را ارائه كنند.

در همين حال برخي از نامزدها شعارهايي در ارتباط با مسايل سياسي، اجتماعي و اقتصادي براي جذب بيشتر آرا مطرح كرده اند كه توجه به آنها موجب شناخت هر چه بهتر مشكلات جامعه و مطالبات مردم مي شود.

شعارهايي از قبيل "صداي افراد بدون صدا " ، "فساد و بيكاري نه "، "جوانان دست واحد وطن"، "سرنوشت وطن فقط يك ديدگاه نيست"، "صداي جوانان بلند است " و "اعطاي مسووليت به جوانان" از جمله عبارت هايي است كه اين روزها مي توان با گشت و گذر در خيابان هاي دمشق آنها را مشاهده كرد.

براساس اعلام دست اندركاران انتخابات از بين نامزدهاي اين دوره از انتخابات پارلماني سوريه دو هزار و 632 نفر دانشگاهي و 710 نفر از بانوان هستند كه در 14 استان اين كشور براي پيروزي در روز دوشنبه در دو گروه شامل الف و ب به رقابت خواهند پرداخت.

مراد از " الف " اين است كه منتخب اقشار كارگر و كشاورز و " ب " ساير اقشار اجتماعي سوريه است و از 250 نماينده 127 نفر از گروه الف و مابقي از گروه ب خواهند بود.

اين سومين حضور همگاني مردم سوريه در پاي صندوق هاي راي از زمان آغاز بحران در اين كشور در اسفند ماه 1389 است.

پيشتر همه پرسي قانون اساسي ( 7 اسفند 1390) و انتخابات شوراهاي شهر و روستا (آبان 1390) در اين كشور برگزار شده بود.

در همين حال با توجه به داغ شدن تنور تبليغات انتخاباتي در سوريه و آماده شدن مسوولان براي برگزاري آن اين روزها افراد مسلح نيز در سطح اين كشور به برخي اقدامات مانند ترور نامزدها و يا تهديد آنان براي انصراف از ادامه فعاليت روي آورده اند.

در آخرين مورد از اين اقدامات يك نامزد در شهر درعا در جنوب سوريه بر اثر حمله افراد مسلح كشته شد و منزل يكي از نامزدهاي در استان دمشق مورد هجوم قرار گرفت و شنيده ها حاكي از انصراف اين شخص از نامزدي انتخابات است.

يك نويسنده و يك نماينده مجلس سوريه نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در دمشق انتخابات پارلماني را بخشي از مطالبات مهم مردم دانست و آن را گامي در راستاي اصلاحات دولت تلقي كرد.

"حسين جمعه"رييس اتحاديه نويسندگان عرب در دمشق انتخابات را گامي درست و نشان دهنده پافشاري دولت بر اصلاحات دانست.

وي نسبت به رفع نيازهاي مردم و تحمل مسئوليت در زمان بحران از سوي نمايندگان مجلس آينده ابراز اميدواري كرد و افزود: ارزش مجلس به اين است كه بهترين راه حل ها را براي مشكلات اجتماعي به ارمغان بياورد.

"سليم عبود" نماينده مجلس سوريه نيز گفت: سوريه در برابر تجاوز داخلي و خارجي از سوي جريانات تروريستي و دشمنان آن قرار گرفته است.

وي تاكيد كرد : علت چنين اقدامي ايستادگي سوريه در برابر طرح ها و دسيسه هاي آمريكايي - صهيونيستي است.

اين نماينده سوري با تاكيد بر اين كه سوري ها قادر به خروج از اين بحران هستند، گفت : ملت سوريه بايد پيروزي خود را با ايجاد نهادهاي پارلماني و اجرايي كه قادر به خارج كردن كشور از وضعيت خونين هستند، دنبال كند.

خبرنگاران شبكه هاي تلويزيوني سوريه نيز اين روزها مشغول گفت و گو با مردم اين كشور در استان هاي مختلف و جويا شدن ديدگاه هاي اقشار مختلف مردم در باره برگزاري انتخابات هستند.

در همين حال بر اساس اعلام منابع دست اندركار انتخابات قرار است تصاوير مربوط به عمليات شمارش آراي انتخابات از طريق تلويزيون هايي كه در برخي از مناطق شهرهاي بزرگ سوريه نصب مي شود، به طور مستقيم پخش شود.

اين مطلب را نيز نبايد فراموش كرد كه با تغيير قانون اساسي سوريه بند هشتم آن كه مربوط به نظام تك حزبي و انحصار قدرت در اختيار حزب بعث بود، حذف و نظام چند حزبي جايگزين آن شد.

اين دوره از انتخابات پارلماني در سوريه با توجه به لغو انحصار قدرت حزب بعث حال و هوايي متفاوت از دوره هاي قبلي خواهد داشت و به نظر مي رسد شور و نشاط خاصي در جامعه ايجاد كند.

همچنين به نظر مي رسد كه مجلس آينده بر خلاف مجلس كنوني تكثرگرا و شامل طيف هاي مختلف فكري و سياسي باشد و ائتلاف هايي از دل آن بيرون آمده و صحنه سياسي سوريه را متحول كند.

خاورم**1436**1431

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80114769

شنبه|ا|16|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن