واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: نقض حقوق بشر در فرانسه
بحران اقتصادي در كشورهاي بحران زده اروپايي باعث شده است كه وضعيت اجتماعي، گسترش فقر و شكاف اقتصادي و اقدامات ناقض حقوق بشر دولتهاي اروپايي تحت الشعاع اخبار پيرامون بحران مالي و اقتصادي قرار بگيرد.
در سال گذشته رعايت حقوق بشر در كشورهاي اروپايي به مرز بحراني رسيد. سازمان عفو بين الملل در گزارشي در اواخر سال از دولتهاي اروپايي به دليل مانع تراشي در برابر تحقيقات در خصوص نقض حقوق بشر در اين كشورها انتقاد كرد و اتحاديه اروپا را به دو رويي و وقت كشي در قبال بررسي موارد نقض حقوق پناهندگان و مهاجران متهم كرد.
"ناتاشا كازچكين" مدير اجرايي بخش حقوق بشر در سازمان عفو بين الملل در گفت وگو با شبكه خبري العالم، اظهار داشت: اوضاع حقوق بشر در اروپا مسالهاي بسيار جدي و به اندازه كافي سخت و ناگوار است. در اين ميان در كشورهاي بزرگ اروپايي بيشتر با موارد نقض حقوق بشر،نقض حقوق اقليتها و مهاجرين و تبعيض جنسي مواجه هستيم. فرانسه ازجمله كشورهاي بزرگ اروپايي است كه در صدر دولتهاي ناقض حقوق بشر در اتحاديه اروپا قرار دارد، كشوري كه بيشترين شمار مهاجرين و اقليت مسلمان در اروپا را دارد. مهاجران و اقليت مسلمان فرانسه در صدر موارد نقض حقوق بشر در فرانسه هستند. اين در حالي "مواردي بوده است كه حتي برخي از اهانتهايي كه به يهوديان شده است بعدها معلوم شده كه ساختگي بوده و صهيونيستها براي بهرهبرداري سياسي و تبليغاتي خود سناريو چنين وقايعي را طراحي و اجرا كردهاند." است كه دولت فرانسه از مدعيان دفاع از حقوق بشر و آزاديهاي اساسي در جهان است.
كشور فرانسه داراي جمعيتي بيش از 60 ميليون نفر است كه از نظر مذهبي 83 تا 88 درصد از آنها كاتوليك، 8 تا 10 درصد مسلمان، 2 درصد پروتستان، 1 درصد يهودي، و 4 درصد هم پيرو ساير اديان و فرقههاي ديگر هستند.
اسلام بعد از كاتوليك، دومين مذهب فرانسه است. اما مسلمانان هيچ نمايندهاي در اركان اصلي قدرت، حتي در پارلمان اين كشور ندارند. در حالي كه يهوديان، كه تنها يك درصد جامعه فرانسه را تشكيل ميدهند، داراي نفوذ و قدرتي فراگير در تصميمات كلان سياسي در فرانسه هستند.
دستگاههاي سياسي، امنيتي و بسياري از رسانههاي فرانسه با تبليغات گسترده، مسلمانان اين كشور را مورد تحقير و توهين قرار داده و شديدترين محدوديتها را براي آنان اعمال نمودهاند. آنها با تبليغ خطر اسلام گرايي، ممنوع كردن انتشار نشريات اسلامي، ايجاد محدوديتهاي شديد براي مسلمانان در زندگي بر پايه شريعت اسلامي به خصوص محدوديت حجاب براي بانوان مسلمان، معادل قرار دادن اسلام با افراطي گري، گسترش حملات نژادپرستانه عليه مسلمانان دست به يك تبعيض مذهبي وسيع عليه مسلمانان زدهاند. در اين كشور، دانش آموزان يهودي با عرق چين و دانش آموزان مسيحي با صليب به مدرسه ميروند؛ اما دختران مسلمانِ باحجاب را از مدرسه اخراج مينمايند.
دستگاههاي امنيتي و پليس فرانسه، مساجد مسلمانان را مورد هتك قرار ميدهد و گاز اشكآور به درون آن پرتاب ميكند، در حالي كه اگر چنين اقدامي در مورد كليسا يا كنيسهاي انجام شود بلافاصله وزير كشور، خود را به محل ميرساند و مستقيماً از پيروان اين اديان عذرخواهي ميكند.
در موارد متعددي پيش امده است به قبور سربازان مسلمان كشته شده در جنگ جهاني اول توسط نژادپرستان فرانسوي اهانت شده است. اما دولت فرانسه هيچ واكنشي با عاملين اين اهانتها براي جلوگيري از تكرار اين رفتار نژادپرستانه نشان نميدهد.
سربازان مسلماني كه در راه دفاع از فرانسه جان خود را از دست دادند. در مقابل اگر در موارد هرچند بسيار نادري به يك يهودي اهانتي بشود بالاترين مقامات سياسي و امنيتي فرانسه واكنش نشان داده و موج گستردهاي از نگراني از يهود ستيزي در رسانهها به راه ميافتد.
مواردي بوده است كه حتي برخي از اهانتهايي كه به يهوديان شده است بعدها معلوم شده كه ساختگي بوده و صهيونيستها براي بهرهبرداري سياسي و تبليغاتي خود سناريو چنين وقايعي را طراحي و اجرا كردهاند. ايجاد محدوديت براي مسلمانان و مهاجرين در دوران پنج ساله رياست جمهوري ساركوزي بسيار بيشتر از سالهاي قبل بود. ساركوزي با اقدامات مهاجر ستيزانه و اسلامستيزانه كه در چند سال گذشته انجام داد در عمل به روند تبعيضنژادي و مذهبي در جامعه فرانسه دامن زد و به نوعي مشوق نژادپرستان فرانسوي بوده است. البته وضعيت نقض حقوق بشر در فرانسه به تبعيض مذهبي و نژادي محدود نميشود. تبعيض جنسيتي، فقر و بزهكاريهاي اجتماعي در جامعه فرانسه در حال گسترش است.
در يك بررسي بيش از 11 درصد از زنان فرانسوي كه مورد مصاحبه قرار گرفتند اعلام كردند كه مورد خشونت واقع شدهاند. 40 درصد از اين 11 درصد در دوره كودكي مورد خشونت قرار گرفتهاند، همچنين در حدود 3 درصد فرانسويان قرباني خشونت جنسي دائم در كودكي بودهاند. 4/2 درصد از زنان قرباني خشونت در دوران كودكي، در كانون خانواده توسط اعضاي خانواده قرباني زناي با محارم شدهاند. به طور متوسط روزانه بيش از يك حكم محكوميت در دادگاههاي فرانسه در مورد تجاوز به محارم و يا شخصي از اعضاي نزديك خانواده و يا اسلاف وي صادر ميشود.
بيش از 2/3 درصد از كل جمعيت فرانسه از پدر و ناپدري و يا عضو ديگر خانواده در اثر داشتن يك رابطه جنسي اجباري يا تلاش به ارتباط جنسي اجباري در كودكي رنج بردهاند.
بر اساس آمار اداره نظارت بر بزهكاري در فرانسه بين سالهاي 2008 و 2010 (87 تا 89) بيش از 80 هزار زن فرانسوي اعلام كردند كه حداقل يك بار مورد تجاوز و يا تهديد به اقدامات تجاوزكارانه در داخل خانواده و دوستان واقع شدهاند.
همچنين در اين مدت نيز 663 هزار زن و 280 هزار مرد اعلام كردهاند كه قرباني خشوتهاي جنسي يا فيزيكي در جامعه بودهاند. بر اساس مطالعات انجام شده تنها پنج درصد از زنان قرباني خشونت از دست همسران خود به دادگاه شكايت برده و از اين تعداد نيز تنها دو درصد شكايت خود را پيگيري كردهاند. در دعواهاي خانوادگي در فرانسه در هر سه روز يك زن و هر 14 روز يك مرد كشته ميشود.
در حال حاضر در 200 زندان فرانسه بيش از 63 هزار زنداني وجود دارد كه يكي از بالاترين آمار در سطح اتحاديه اروپاست. طبق اعلام مديريت زندانهاي فرانسه تعداد خودكشيها در زندانهاي فرانسه حدود دو برابر مدت مشابه سال قبل گزارش شده است. اين رقم دو برابر كشورهاي ديگر اروپايي نظير آلمان، بريتانيا و اسپانيا است.
طي سه سال اخير در مجموع 304 زنداني در زندانهاي فرانسه خودكشي كردهاند و اين آمار روند تصاعدي دارد. در حال حاضر در فرانسه بيش از 9/7 ميليون نفر زير خط فقر زندگي ميكنند كه درآمد روزانه آنها براساس معيارهاي بانك جهاني و صندوق بينالمللي پول پايينتر از استانداردهاي لازم است. تاكنون 48 راي حقوق بشري عليه فرانسه در دادگاه حقوق بشري اروپايي داده شده است.
اين آمارها به خوبي نشان ميدهد كه جامعه فرانسه با چه از هم گسيختگي اخلاقي و اجتماعي روبرو است.بحران مالي اين از هم گسيختگي را بيشتر كرده و ميكند.
* اسلام پس از مسيحيت دومين مذهب فرانسه است اما مسلمانان هيچ نمايندهاي در اركان اصلي قدرت، حتي در مجلس اين كشور ندارند درحالي كه يهوديان كه تنها يك درصد جمعيت را تشكيل ميدهند، داراي نفوذ و قدرتي فراگير در تصميمات كلان سياسي در فرانسه هستند
* بيش از 3 درصد از جمعيت فرانسه در خانواده مورد تجاوز و يا خشونت جنسي قرار گرفتهاند!
شنبه|ا|9|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]