واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: جايگاه مهرههاي سفيد در بازسازي اصلاحات؛ خط اماميها وارد شوند
ايران > احزاب - همشهري آنلاين - نيما شايان:
عضو ارشد حزب همبستگي اولويت اصلاح طلبان براي ادامه حيات سياسي را تدارك سازماندهي جديد و بازسازي اين جريان با محوريت نيروهاي معتدل و تدوين منشور اصلاح طلبي دانست و گفت: اصلاحطلبان ميتوانند در سازماندهي جديد از چهرههاي جديدي كه در دورههاي گذشته شاخص نبودند اما گرايش اصلاحطلبي دارند استفاده كنند.
به گزارش همشهري آنلاين، محمدرضا راه چمني، عضو هيئتعلمي دانشگاه و عضو ارشد حزب همبستگي كه از احزاب دوم خردادي محسوب ميشود، در پي معرفي چهرههايي از اصلاحطلبان از جمله عبدالله نوري، محمدرضا عارف، كمال خرازي و اسحاق جهانگيري به عنوان گزينه كانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري آتي، اين معرفي چهرهها را ورود زودهنگام به عرصه انتخابات رياست جمهوري دانست و تأكيد كرد اصلاحطلبان ابتدا بايد به بازسازي اين جريان با محوريت اعتداليون اصلاحات فكر كنند و سپس به سمت مصاديق بروند.
هر چند راه چمني حاضر نشد درباره گزينههاي مطرح شده اصلاحطلبان براي انتخابات رياست جمهوري يازدهم اظهارنظر كند اما درباره چارچوبهاي آنچه كه تحت عنوان ضرورت سازماندهي جديد اصلاحطلبان و بازسازي در اين جريان سياسي نام ميبرد توضيحاتي ارائه كرد.
* همشهري آنلاين: آيا امكان حضور اصلاحطلبان در عرصه انتخابات رياست جمهوري يازدهم را فراهم ميبينيد؟
محمدرضا راه چمني: اصلاحطلبان هم بخشي از مردم ايران را تشكيل ميدهند و هم بر اساس وصيت نامه امام راحل و هم بر اساس حقوق شهروندي حق شركت در انتخابات چه در سطح رأي دادن و چه در سطح كانديدا شدن را دارند. اصلاحطلبان نيز مانند بقيه سلايق سياسي بايد در انتخاباj مختلف از جمله در انتخابات رياست جمهوري حضور داشته باشند و كانديدا معرفي كنند.
* نطرتان درباره تكاپوي زودهنگامي كه از سوي برخي چهرههاي اصلاحطلب در زمينه طرح نام گزينههاي اصلاحطلبان براي كانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري يازدهم صورت گرفته است چيست؟
هنوز بيش از يكسال براي انتخابات رياست جمهوري زمان داريم. انتظار داريم اگر خيلي هم زود بخواهيم به انتخابات رياستجمهوري وارد شويم گروهها در سطح رايزني و مقدمات كار از نيمه دوم سال 91 شروع كنند. ورود زودهنگام به انتخابات رياست جمهوري از سوي هر جرياني كه ميخواهد باشد در مديريت اجرايي كشور ايجاد تزلزل ميكند و اثرات خود را در سيستم اجرايي كشور نشان ميدهد و كارها را تق و لق ميكند.
* با وجود اين نظر، اما اصلاحطلبان قبل از اينكه با مطرح كردن گزينه كانديداتوري انتخابات رياست جمهوري بخواهند وارد اين عرصه شوند، در صورتي كه بخواهند طي يك فعاليت درون تشكيلاتي به آماده سازي نيروها و ظرفيتهايشان اقدام كنند، چه كار بايد انجام دهند؟
اصلاحطلبان قبل از اينكه افرادي را به عنوان كانديدا مشخص كنند بايد بر روي بحث بازسازي جريان اصلاحات كار كنند. اصلاحطلبان در اين شرايط بايد به بازسازي و انسجام اين جريان فكر كنند و يك منشور اصلاحطلبي تدوين كنند و سپس سازماندهي جديدي در جبهه اصلاحات انجام دهند. اين سازماندهي جديد ميتواند شامل شكلدهي جبهه نيروهاي موثر اصلاحات باشد يا جبهه احزاب اصلاحطلب و يا مدلهاي ديگر.
* به نظرتان در سازماندهي جديد اصلاحطلبان چه كسي بايد محور قرار گيرد؟
به نظر ميرسد سازماندهي جديد اصلاحطلبان بايد با محوريت اصلاحطلبان معتدل و خط امامي صورت گيرد و اين اعتداليون بيايند و جريان اصلاحات را مديريت كنند. خيلي افراد در جريان اصلاحطلب هستند كه معتدل و خط امامي هستند و مواضعشان مشخص بوده و تند نبودهاند.
* تلقي شما از بازسازي جريان اصلاحات چيست؟ در اين بازسازي آيا پديده حذف و تعديل برخي نيروها يا احزاب از فهرست ظرفيتهاي اصلاحطلبان جايگاه دارد يا خير؟
يك تلقي از اين بازسازي ميتواند اين باشد كه اصلاحطلبان در سازماندهي جديد جريان اصلاحات از چهرههاي جديدي كه در دورههاي گذشته شاخص نبودند اما گرايش اصلاحطلبي دارند استفاده كنند. خيلي نيروهايي وجود دارند كه گرايشات اصلاحطلبي دارند اما عضو هيچ حزب يا گروه اصلاحطلب نيستند. جريان اصلاحات بايد اينها را در خود جذب كند. همچنين سلايق مختلف اصلاحطلبي با محوريت جريان معتدل و خط امامي اصلاحطلبي كه قانون اساسي و ارزشهاي انقلاب را قبول دارند بنشينند و براي فعاليت از اين به بعد اصلاحطلبان از جمله براي انتخابات رياست جمهوري يازدهم برنامهريزي كنند.
* اگر اصلاحطلبان در قالب معرفي كانديداي اصلاحطلب وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري نشوند، چه انتظاري از ساير گروههاي سياسي داريد؟
نه تنها اصلاحطلبان بلكه همه گروهها و طيفهايي كه در سياست كشور دخيل هستند براي انتخابات رياست جمهوري به دنبال يك سري افرادي بروند كه آنها بتوانند از سلايق مختلف سياسي در اداره امور اجرايي كشور استفاده كنند و يك سليقهاي و تنگنظر نباشند يعني به دنبال افرادي بروند كه توان تشكيل دولت ائتلاف و به عبارتي دولت وحدت ملي را داشته باشند تا بتوانند از سلايق سياسي مختلف در اداره امور كشور استفاده كنند.
* منظورتان از "دولت وحدت ملي" همان مدلي است كه آيتالله هاشمي رفسنجاني در چهار سال گذشته مطرح كرد؟
بله.
دوشنبه|ا|4|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]