واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بانك ژنتيك سرطان سينه راه اندازي شد
تهران - مدير گروه پژوهشي مركز ژنتيك سرطان سينه جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران گفت: بانك ژنتيك سرطان سينه با هدف جمع آوري اطلاعات بافت هاي توموري در بيماران مبتلا به اين نوع از سرطان راه اندازي شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي ، دكتر" كيوان مجيد زاده" خاطرنشان كرد : با راه اندازي اين بانك يكي از دشوارترين مراحل انجام طرحهاي تحقيقاتي كه جمعآوري نمونههاي بيولوژيكي است ، برطرف مي شود و از اين پس پروژههاي تحقيقاتي با سهولت بيشتري انجام مي شوند.
به گفته وي با راه اندازي اين بانك تعداد زيادي از نمونههاي با ارزش يك جا گردآوري و آزمايشهاي متعددي بر روي آنها انجام مي شود و همچنين اين امكان فراهم مي شود كه يك آزمايش چندين بار تكرار و نمونه ها با ديگر مراكز تحقيقاتي به اشتراك گذاشته شوند.
مجيد زاده در مورد معيارانتخاب بيماران و خانواده هاي آنها به منظور انجام مشاوره هاي ژنتيكي و اخذ نمونه بيولوژيك گفت: ابتلاي حداقل يك نفر از اعضاي خانواده به سرطان سينه در سن كمتر از 40 سال، ابتلاي يك نفر از اعضاي خانواده در هر سني به سرطان سينه و يا ابتلاي حداقل دو نفر از اعضاي خانواده با درجه فاميلي يك يا دو به سرطان سينه و يا سرطان تخمدان از جمله اين معيارها بوده است.
اين متخصص بيوتكنولوژي پزشكي افزود : مشاوره با نمونههاي انتخاب شده در كلينيك مشاوره ژنتيك ، رايگان است و در اين مشاوره ابتدا با مشاوره شونده ، گفت وگو مي شود و توضيحات مقدماتي در مورد سرطان سينه فاميلي، ميزان خطر آن و ساير جنبه ها به فرد ارايه مي شود .پس از ترسيم شجره نامه، افراد درجه يك يا دو فاميل فراخوان مي شوند و سپس فرمها و پرونده بيمار تكميل ميشود.
مجيدزاده گفت : بيماران معرفي شده از سوي كلينيك مشاوره ژنتيك و اعضاي خانواده آنها به منظور گرفتن نمونه خون به آزمايشگاه ارجاع داده مي شوند. نمونه هاي خون پس از ثبت مشخصات بيمار در يخچال قرار داده و سپس به منظور استخراج DNA به آزمايشگاه فرستاده مي شوند.
مدير گروه پژوهشي مركز ژنتيك سرطان سينه افزود: نمونه هاي اخذ شده از بيمار بلافاصله در تانك نيتروژن قرار مي گيرند و پس از انتقال به آزمايشگاه و كد گذاري در فريزرو در دماي منفي 70 درجه نگه داري مي شوند.
مجيدزاده يادآور شد : استخراج RNA و DNA از بافت ها بر اساس نيازهاي تحقيقاتي انجام مي شود . در اين مطالعه بخشي از نمونه هاي خون براي استخراج DNA استفاده مي شود و بخش ديگري نيز براي بررسي هاي آتي ذخيره مي شوند.
اين متخصص بيوتكنولوژي پزشكي خاطرنشان كرد: از آنجايي كه در بانك نمونه هاي بيولوژيك نوع آزمايش انجام شده بر روي نمونهها و نتايج احتمالي حاصل از آن مشخص نيست، بنابراين جنبههاي اخلاقي مهمترين مسأله در بانك نمونه هاي بيولوژيك است .
وي گفت : به منظور محرمانه نگه داشتن اطلاعات در بانك، نمونهها و اطلاعات مربوط به بيمار توسط فرد ثالثي كدگذاري مي شود و كدها به جز در موارد لازم باز نميشود. نمونه ها تنها به صورت بي نام در اختيار ساير مراكز تحقيقاتي قرار خواهد گرفت. براي برقراري امنيت بانك و به منظور اجتناب از دسترسي افراد غيرمجاز به نمونه ها و اطلاعات مربوط به آن، سطوح دسترسي مختلفي براي هر يك از همكاران بانك تعريف شده است و تنها مدير بانك امكان دسترسي كامل به نمونه ها و اطلاعات را دارد.
علمي **1354**1581
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80092765
دوشنبه|ا|4|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 345]