واضح آرشیو وب فارسی:آی تی ایران: طرح ساماندهي بازارIT سرانجام كليد مي خورد
- سازمان نظام صنفي رايانه اي كشور نرخنامه خدمات فاوا درهشت رسته مختلف را به منظور اجراي يكي از مراحل طرح ساماندهي بازار IT به كميسيون نظارت در هر استان ارائه كرد تا پس از تاييد كميسيون ها، اين تعرفه هاي يكپارچه در بازار فناوري اطلاعات كشور اجرا شود.
به گزارش عصر ارتباط، پس از گذشت سه سال از تدوين طرح ساماندهي بازار IT در حالي كه به نظر ميرسد اين طرح سرانجام در حال گذشتن از لايههاي نفسگير وزارت صنعت، معدن و تجارت است، نظام صنفي رايانهاي اعلام كرد مصوبه تعرفه خدمات فاوا در هشت رسته به اداره اصناف و كميسيونهاي نظارت هر استان كشور ارائه شده است.
در صورتي كه اين مصوبه در كميسيونهاي نظارت تهران و ساير استانها تاييد شود، نرخنامه خدمات فناوري اطلاعات در بخشهايي همچون سختافزار، نرمافزار، ماشينهاي اداري و كافينتها جايگزين نرخنامه قديمي اتحاديههاي رايانه در سراسر كشور خواهد شد.
تعرفههاي بيانشده در اين طرح علاوه بر نرخ هر گونه خدمات فاوا همچون تعميرات قطعات سختافزاري، نصب نرمافزار، سيستمهاي شبكه و حتي تعرفه خدمات اينترنتي، حاوي استانداردها و شرايطي است كه هر واحد خدمات IT موظف به رعايت آنها شده است.
بديهي است پس از ابلاغ نهايي اين مصوبه از سوي نهادهاي ناظر صنفي، تمامي فروشگاهها و واحدهاي ارائهكننده خدمات فناوري اطلاعات موظفند نرخهاي موجود در اين مصوبه را رعايت كنند.
قبل از پاييز به استقبال طرح ميرويم
ناصر مهرتاش رئيس كميسيون ساماندهي و نظم بخشي بازار نظام صنفي رايانهاي كشور، با اشاره به تلاشهاي دوساله براي تدوين تعرفه خدمات IT گفت: «كارشناسان صنفي نتايج كار خود را پس از بررسيهاي مختلف ارائه كردند تا با حمايت اداره اصناف سازمان صنعت، معدن و تجارت، بازار IT قانونمند شود و فعاليت سوءاستفادهكنندگان در آن خاتمه يابد.»
مهرتاش با بيان اينكه هماكنون هر استان براي اجراي اين مصوبه فرآيند اداري خود را دارد، افزود: «كميسيونهاي نظارت در شيراز و تهران در حال بررسي مصوبه تعرفه خدمات هستند. از سوي ديگر در استانهايي مانند يزد نظر مساعد اعضاي اين كميسيون براي ابلاغ نهايي جلب شده است.»
او با توضيح اينكه سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان هم از اجراي اين طرح در بازار حمايت ميكند، ادامه داد: «تعرفه خدمات فاوا در بخشهايي همچون كافينتها، توليدات نرمافزار، تعميرات سختافزار، فروشندگان نوتبوك، فروشگاههاي نصب و راهاندازي نرمافزار، تعميرات پرينتر و ماشينهاي اداري و شبكه تعريف شده است. در اين نرخبندي تلاش شده تمامي متغيرها و شرايط مختلف در نظر گرفته شود.»
به گفته مهرتاش، اساس نرخگذاري خدمات در اين تعرفهها، مدتزمان كاركرد سيستمها و ميزان دستمزد افراد در سطوح مختلف خدمات است. حتي در شرايطي كه سرويسهاي خدماتي در محل مشتريان عرضه شود بر اساس حد نسبي مسافت طيشده، هزينه اياب و ذهاب نيز محاسبه شده است.
رئيس كميسيون ساماندهي و نظمبخشي بازار با اشاره به اينكه تدوين اين تعرفهها در صنوف كشور تا به حال مصوب نشده، اين طرح را دستاورد بزرگي براي صنف خواند و ادامه داد: «به دليل نوسان نرخ ارز و ساير متغيرهاي بازار فاوا، هيچگاه نميتوانيم در بحث نرخگذاري قطعات و محصولات، تعرفه يكساني تعيين كنيم اما اميدواريم تا پيش از آغاز نيمه دوم سال 91 مصوبه نرخ خدمات را در كشور اجرا كنيم.»
مهرتاش در پاسخ به اين پرسش كه تعرفه مصوب با وجود نرخنامه حاضر در اتحاديهها چگونه ابلاغ خواهد شد، گفت: « با تصويب اين تعرفهها در كميسيون نظارت قطعا نرخهاي مصوب جايگزين نرخنامههاي موجود در اتحاديههاي فناوران رايانه در كل كشور ميشود. خوشبختانه در دور جديد نظام صنفي، اغلب روساي اين اتحاديهها در شوراي مركزي نظام صنفي رايانهاي حضور دارند و اين باعث ميشود ضمانت اجرايي بهتري براي ساماندهي بازار IT وجود داشته باشد.»
نظرات اتحاديه بايد پرسيده شود
از سوي ديگر، در شرايطي كه سازمان نظام صنفي رايانهاي مصر است نرخنامه واحد خدمات را در بازارهاي فناوري اطلاعات به اجرا درآورد، اتحاديه فناوران رايانه تهران اعلام كرد كارشناسان اين تشكل سال گذشته نرخ خدمات در 9 رسته فاوا را بهروزآوري كردهاند اما در خصوص تصويب نرخنامه نظام صنفي، تاكنون هيچ نظري از اعضاي اين اتحاديه خواسته نشده است.
مهدي ميرمهدي رئيس اتحاديه فناوران رايانه تهران در گفتوگو با عصر ارتباط ضمن اشاره به مفاد قانون نظام صنفي در خصوص تعيين نرخنامهها گفت: «بر اساس قانون نظام صنفي هر اتحاديهاي ميتواند طبق اختياراتي كه دارد، تعرفه خدمات صنف خود را تدوين كند و اين نرخها براي تمام اعضاي صنف لازمالاجراست.»
ميرمهدي با توضيح نرخ خدمات فعلي در بازار فناوري اطلاعات افزود: «هماكنون اين نرخنامه به صورت مدون در تمام شاخههاي بازار IT تعيين شده و از سال گذشته در هر واحد صنفي زير نظر اتحاديه اجرا شده است.»
به گفته ميرمهدي، طبيعي است كه پيش از تدوين و ابلاغ نرخنامه جديد بايد نظرات كارشناسي اتحاديه خواسته ميشد و در شرايط حاضر هم بايد فرآيند اجرايي آن با مشورت اعضاي اين تشكل صورت گيرد.
او ادامه داد: «قطعا اتحاديه در زمينه نرخ خدمات، اجرا و نظارت بر بازار تجارب فراواني دارد و در صورت همكاري با سازمان در اين بخش، تمام تلاش خود را براي ساماندهي اين بازار خواهد كرد.»
رئيس اتحاديه فناوران رايانه تهران همچنين به تشكيل اتحاديه كشوري رايانه اشاره كرد و گفت: يكي از اهداف ما به منظور تشكيل اتحاديه كشوري اين است كه تمام اتحاديههاي رايانه سراسر كشور بتوانند با قرارگرفتن زير چتر يك تشكل گسترده، تعرفههاي يكسان و يكپارچهاي را به اعضا خود ارايه كنند. قطعا اين موضوع از بروز مشكلات فعلي جلوگيري مي كند.
هم اكنون در وبسايت اتحاديه فناوران رايانه تهران ، نرخنامه انواع خدمات سختافزاري و نرم افزاري در بخشهاي مختلفي همچون رايانههاي همراه و تعميرتمام قطعات آن، هزينه نصب نرمافزارهاي مختلف همچون ويندوز، تعمير انواع ماشينهاي اداري همچون اسكنر، دستگاههاي كپي و هزينه تعويض تونرهاي آن ، نرخ تعمير ديتاپروژكتور و دستگاههاي نمابر، دستگاههاي كاغذخردكن، تعرفه دستگاههاي پشتيباني شبكه، اجرت سرويس بردهاي الكترونيكي و نرخ خدمات حضوري اينترنت به تفكيك نوع خدمات آمده است.
در آخرين نسخه به روز شده اين هزينهها كه به پايان آذرماه 90باز ميگردد، تاكيد شده كه تنها واحدهاي صنفياي مجاز به ارايه خدمات و تعمير انواع محصولات IT هستند كه پروانه كسب معتبر خود را از اتحاديه در رسته تعمير دريافت كرده باشند.
شنبه|ا|2|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آی تی ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]