واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: مديركل مديريت بحران گلستان:كمترين خسارت سيل به نقاط مسكوني و شهرك صنعتي آق قلا وارد شد
سيل و آب گرفتگي كه از 28 اسفندماه سال گذشته آغاز شده بود بالاخره مهار و جلسه شوراي مديريت بحران استان تشكيل شد و مديران از اقدامات انجام شده گفتند و برخي از اخبار ضد و نقيض را رد كردند. مدير كل مديريت بحران گلستان تاكيد كرد با توجه به وسعت حادثه اخير با مديريت و اطلاع رساني مناسب كمترين خسارت متوجه شهرك صنعتي و نقاط مسكوني آق قلا شد.
رسول حسام با اشاره به اين كه اطلاع رساني نادرست رسانه ها در بحران، تهديد امنيت شهروندان است، گفت: اطلاع رساني نادرست رسانه ها در حوادث و بلاياي طبيعي ممكن است سبب تهديد امنيت و سلامت شهروندان و حتي خسارت جاني شود.
وي افزود: مديريت صحيح اخبار و دريافت اطلاعات از منابع معتبر در مرحله مقابله با حادثه علاوه بر تامين امنيت خاطر حادثه ديدگان مي تواند از بروز حوادث ناگوار جلوگيري كند.
به گفته وي، مديريت اجتماعي و اخبار توسط فرمانداري و همكاري مناسب رسانه ها در حوادث اخير سيلاب و آب گرفتگي در آق قلا موجب ماندگاري مردم در منطقه و نجات جان آنان شد.وي به تعامل مناسب بين دستگاه هاي اجرايي و رسانه ها در حوادث اخير اشاره و تصريح كرد: مديريت بحران با تقدير از تمام دستگاه هاي كشوري، لشكري، قضايي و انتظامي بر خود لازم مي داند از همكاري مطلوب رسانه ها در حوادث سال گذشته و حادثه اخير تشكر و قدرداني كند.دبير شوراي هماهنگي مديريت بحران استان، با تاكيد بر اهميت بيمه براي افزايش امنيت خاطر شهروندان اظهار داشت: ترويج فرهنگ بيمه در بين مردم نيازمند تعامل جدي رسانه هاست.
خسارت ۱۱۶ ميليارد توماني حوادث به گلستان
مديركل مديريت بحران استان گلستان گفت: در حوادث برف و كولاك، رانش زمين و سيل در استان ۱۱۶ ميليارد تومان خسارت بر جا مانده است.رسول حسام افزود: از اين ميزان ۴۰ ميليارد تومان در بخش كشاورزي وبقيه در بخش هاي مختلف بوده است.وي اضافه كرد: در حادثه سيل اخير در استان ۲ شهر آق قلا و گميشان و ۳۰ روستا در معرض خطر قرار داشتند كه موفق شديم همه را مصون نگه داريم.وي ادامه داد: اقدامات انجام شده موجب شد سيل وارد آق قلا نشود و آب ورودي نيز بر اثر پس زدگي زه كش ها بوده است.حسام يادآور شد: اجرايي شدن برنامه ها به همراهي مردم و وجود منابع بستگي دارد و در بخش مديريت بحران شاهد رشد 280 درصدي منابع بوديم و توجه ويژه اي نيز به بخش آبخيزداري شده است.
80 درصد مزارع خسارت ديده در آق قلا زير كشت گندم بود
در ادامه رئيس سازمان جهادكشاورزي گلستان گفت: 80 درصد از اراضي كشاورزي خسارت ديده در سيل اخير در شهرستان آق قلا، برابر با 4 هزار هكتار از اراضي زير كشت گندم بود.سيد نصير سيد محمدي افزود: 15 درصداراضي خسارت ديده زير كشت جو و 5 درصد نيز زير كشت كلزا بوده است.وي افزود: در مجموع در سال گذشته 45 ميليارد و 800 ميليون تومان خسارت به بخش كشاورزي وارد شده است كه گرگان با 162 ميليون تومان كمترين و گميشان با 26 ميليارد و 680 ميليون تومان بيشترين ميزان خسارت را داشتند.وي ادامه داد: بيشترين خسارت از اين ميزان در بخش زراعي بوده است كه شامل 40 ميليارد و 800 ميليون تومان و 129 هزار هكتار مي شود.وي اذعان داشت: در سيل اخير در آق قلا، 9 هزار هكتار از اراضي زيركشت با اقدامات انجام شده از آب گرفتگي مصون ماند.
۸۸ درصد محصولات بيمه شده استان در سال جاري زراعي خسارت ديده است
در ادامه مدير بيمه محصولات كشاورزي استان با اشاره به خسارات وارد شده به اراضي كشاورزي گفت: هيچ منبعي براي جبران خسارت وارد شده در كشور وجود ندارد، تنها منبع موجود صندوق بيمه محصولات كشاورزي است.
اصغر نادران يادآور شد: در سال بيمه اي جاري، از مهر ماه تا مهر ماه ، 100هزار هكتار از اراضي استان تحت بيمه قرار گرفته است. وي اظهار داشت: تاكنون 88 درصد محصولات بيمه شده استان خسارت ديده است و پيش بيني مي شود در كشت بهاره 30 هزار هكتار ديگر نيز بيمه شود. وي اذعان داشت: بر آورد خسارات در بخش هاي زراعي، دامي ، جاده هاي بين مزارع و تاسيسات انجام شده است.
در سيل اخير هيچ اسكان اضطراري صورت نگرفت
مدير عامل جمعيت هلال احمر استان گلستان گفت: 47 گروه عملياتي و 288 نجات گر، ۳ گروه غواصي و ۳ گروه گشت زني به صورت مستمر و شبانه روزي در سيل اخير در استان فعاليت كردند.مجتبي اكبري افزود: در حادثه سيل اخير در استان گلستان، هيچ اسكان اضطراري صورت نگرفته است.
وي اضافه كرد: سيل 28 اسفندماه سال 90 همزمان با فعاليت ستاد دايمي تسهيلات نوروزي استان گلستان بود كه مسئوليت جمعيت هلال احمر استان را دو چندان مي كرد.وي ادامه داد: در اين ايام 40 دستگاه چادر در اختيار مردم قرار گرفت تا لوازم شخصي خود را در آن قرار دهند، اما اين موضوع به معناي اسكان اضطراري نيست.وي با اشاره به پايگاه امداد هوايي در استان گفت: با هماهنگي ستاد حوادث و استانداري استان، پايگاه امداد هوايي استان به بهره برداري خواهد رسيد و در پي استقرار بالگرد نيز در استان هستيم.
گلستان نيازمند اعتبار 700 ميليارد توماني براي زه كشي است
در ادامه مديرعامل شركت آب منطقه اي گلستان با اشاره به حادثه سيل اخير در استان گفت: رودخانه هاي استان كم شيب و با رسوب گذاري زياد است و براي رسوب گيري رودخانه ها مبلغ 70 ميليارد ريال پيش بيني شده است.ايرج حيدريان با اشاره به طرح زه كشي 280 هزار هكتاري اراضي استان افزود: اين طرح در مصوبات سفر رياست جمهوري قرار گرفت و اولويت بندي شد و در اولويت اول 10 هزار هكتار از اراضي قرار گرفت كه با منابع موجود زه كشي ۴ هزار هكتار آن آغاز شده است.وي ادامه داد: با تامين منابع و اجراي اين طرح بهره وري افزايش محصول تا 2.5 برابر افزايش مي يابد، برخي از اراضي زه كشي شده نيز نياز به تعريض و تعميق دارد.وي يادآور شد: زه كشي 4 هزار هكتار از اراضي استان با 73 ميليارد ريال اعتبار مورد نياز آغاز شده و براي اجراي تمام طرح با قيمت فعلي نياز به 700 ميليارد تومان اعتبار است.وي تصريح كرد: گرگان رود، نكارود، اترك و قره سو با توجه به سال هاي خشكسالي لاي روبي شده است كه اگر اين امر اتفاق نمي افتاد در حادثه سيل اخير ميزان خسارات بالا مي رفت.وي خاطر نشان كرد: قبل از حادثه سيل در استان، تمام تاسيسات آبي در سطح استان تعمير و نگهداري شده و آب سدها نيز مديريت و تنظيم شده است.وي ادامه داد: در حين سيل نيز اقداماتي چون، اندازه گيري و پايش مستمر جريان آب ورودي به رودخانه ها، رهاسازي در شبكه ها به طور كامل، حفر 7 كيلومتر كانال انتقال آب در شمال آق قلا، 5 كيلومتر كانال در بالادست خواجه نفس، پيمايش و گشت مداوم و به كارگيري 6 دستگاه كاميون، 6 دستگاه بولدوزر، 2 دستگاه سوخت رسان،20 بيل مكانيكي و 6 لودر توسط شركت آب منطقه اي انجام شد.
چكيده
در حادثه سيل اخير در استان دو شهر آق قلا و گميشان و 30 روستا در معرض خطر قرار داشتند كه اقدامات انجام شده موجب شد سيل وارد آق قلا نشود و آب ورودي نيز بر اثر پس زدگي زه كش ها بوده است. هيچ اسكان اضطراري در اين حادثه انجام نشد اما 100هزار هكتار از اراضي گلستان خسارت ديد كه 88درصد محصولات بيمه شده استان را شامل مي شود. بيشترين خسارت ها به مزارع گندم وارد شده است و براي انجام اولويت هاي تعيين شده زه كشي 10 هزار هكتار از اراضي، گلستان نيازمند 700ميليارد تومان اعتبار است.
شنبه|ا|2|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 386]