محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826639064
لاريجاني در گفتوگو با المنارروشن كردن آتش جنگ در سوريه، بازي با انبار باروت است/گستاخي اماراتيها به صلاحشان نيست
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: لاريجاني در گفتوگو با المنارروشن كردن آتش جنگ در سوريه، بازي با انبار باروت است/گستاخي اماراتيها به صلاحشان نيست
خبرگزاري فارس: رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: برخي كشورها نميدانند كه آتش جنگ در سوريه ممكن است دامن خود آنها را نيزبگيرد، لذا به آنها توصيه ميكنيم كه اين موضوع بازي با انبار باروت است.
به گزارش خبرگزاري فارس، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با شبكه تلويزيوني المنار(لبنان) در پاسخ به اين سوال كه انتخابات اخير مجلس شوراي اسلامي و مشاركت مردم چه تاثيري بر سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران دارد؟ اظهار داشت: دنياي غرب هنوز با گذشت 33 سال از پيروزي انقلاب، درك صحيحي از ماهيت انقلاب ايران ندارد، لذا در هر مقطع زماني، به نحوي با حركتهاي دموكراتيك ايران مقابله مي كند.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي افزود: دشمن گاهي با جنگ و گاهي با راهاندازي كودتا به مقابله با انقلاب ايران پرداخت و به دنبال اجراي كارهاي ايضايي بود.
رئيس مجلس هشتم اظهار داشت: زماني كه بوش به قدرت رسيد، نعرههاي سياسي بزرگي سر داد؛ تا به واسطه آن بر اراده ملت ايران اثر بگذارد ولي هيچ تاثيري نداشت.
لاريجاني يادآور شد: البته در انتخابات رياست جمهوري ايران در سال 88 دسيسههاي زيادي مشاهده شد و دشمنان كوشيدند به شيوه هاي مختلف، برايران ضربه وارد كنند، در حالي كه حضور پرشور مردم در انتخابات 88 پاسخ محكمي به همه اين تصورات بود.
وي تاكيد كرد: البته در انتخابات مجلس نهم شوراي اسلامي نيز با موج سهمگيني از تحليلها و نظرات دشمنان و برخي شبكهها مواجه شديم كه به القاي تحريم انتخابات مي پرداختند.
*تلاش غرب براي مخدوش جلوه دادن روابط مردم با نظام بي نتيجه ماند
لاريجاني افزود: البته انگيزه ديگري پشت حوادث اخير مشاهده ميشود چرا كه دشمنان تصور ميكردند پس از تحريمهاي گسترده عليه ايران اگر بتوانند ارتباط متقابل حكومت و مردم را مخدوش جلوه دهند ميتوانند بر موج سوار شوند و فشارهاي سياسي و بينالمللي بيشتري را به وجود آورند.
رئيس قوه قانونگذاري با بيان اينكه دشمنان از اين حقيقت غافلند كه مردم ايران از تيزهوشي زيادي برخوردارند و منافع ملي خود را به خوبي تشخيص ميدهند، تاكيد كرد: دشمنان نميدانند هرگاه كه نقشهاي طرحريزي ميكنند همبستگي ملت ايران بيشتر از قبل ميشود.
وي يادآور شد: ارتباط وليفقيه با مردم از خصوصيات بنيادين ديني برخوردار است، بنابراين زماني كه معظمله مردم را به حضور در انتخابات تشويق كردند، موج جديدي در كشور به وجود آمد.
لاريجاني افزود: در برخي شهرها كه بر واگراييهاي قومي سرمايهگذاريهاي زيادي صورت گرفته بود شاهد آمار 85 الي 90 درصدي مشاركت مردم در انتخابات بوديم، لذا اين حضور حادثهاي عجيب بود.
رئيس مجلس هشتم با تاكيد بر اينكه در برخي از شهرها كه زمينههاي نژادي و قومي در آنها به چشم ميخورد و فرصتطلبان مي كوشند در اين مناطق سنگاندازي كنند، نمايندگان آنها در دوره نهم با آراي بسيار بالايي وارد خانه ملت شدهاند.
نماينده مردم قم در مجلس هشتم افزود: حضور چشمگير مردم در عرصه انتخابات از نظر بينالمللي اثرگذار است و دشمنان را متوجه اين حقيقت مي كند كه در ايران نميتوانند سنگاندازي كنند.
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس با اشاره به پشتيباني مردم از نظام در موضوع هسته اي و تحريم هاي صورت گرفته گفت: به زودي دشمنان نتيجه آزمون تحريم را مشاهده ميكنند و خواهند ديد كه تحريمها تا چه اندازه اثربخش بوده است.
*زمان آن رسيده كه غرب رفتار خود را تغيير دهد
وي اظهار داشت: زمان آن رسيده كه غرب بازتعريفي ازاقدامات خود داشته باشد و سبك و روش خود را تغيير دهند.
رئيس قوه قانونگذاري در پاسخ به اين كه بعد ازبرگزاري انتخابات و حضور مردم درصحنه؛ سياست خارجي ايران با چه چالش هايي مواجه مي شود؟ افزود: قطعا موضوع تاثيرگذاري است و ديگران نيز مي دانند مجلس در دوره نهم از پشتوانه مردمي بسيار قوي برخوردار است.
لاريجاني اظهار داشت: طبق قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، مجلس بايد ساختار را منظم، سياستها را مدون و قوانين لازم را مشخص كند.
وي يادآور شد: مجلس بر رفتار حكومت و دولت و انضباط جامعه اثر گذار است لذا بايد توجه بيشتري نسبت به آباداني كشور و رفتارهاي ديپلماتيك خود داشته باشد.
*شرايط هسته اي ايران نسبت به قبل تغيير زيادي داشته است
وي درپاسخ به اين سوال كه شما درگذشته در شوراي امنيت ملي نيز حضور داشتيد و در جريان مذاكرات هسته اي ايران قرارداشتيد، روند مذاكرات را چگونه ارزيابي مي كنيد؟ افزود: تفاوتها بسيار زياد است و از آن زمان تاكنون شرايط ما بسيار متفاوت شده و البته برخورد آنها نيز تغييرات اساسي داشته است.
وي يادآور شد: غربي ها در آن مقطع زماني به دنبال فريبكاري بودند چرا كه همان زمان 3 وزيراز كشورهاي اروپايي (انگليس، آلمان و فرانسه) به ايران آمده و اعلام كردند در صورتي كه ايران چند هفته فناوري هستهاي خود را تعليق كند، غرب نيز مسائل را با گفتوگو و مذاكره حل خواهد كرد، بنابراين ايران نيز موضوع را پذيرفت.
لاريجاني تاكيد كرد: ايران به دليل حُسن نيت تعليق فناوري هستهاي را پذيرفت، ولي جهان غرب پس از گذشت دو سال هيچ اقدامي انجام نداد و اعلام كرد براي اطمينان بيشتر ايران بايد فعاليت هسته اي خود را به طور كامل لغو كند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: اكنون شرايط تغيير كرده و به دليل عدم تعهد غرب و بياعتمادي كه از رفتارآنها نشات گرفته است ايران فعاليت هستهاي خود را از سر گرفته است.
وي ادامه داد: پس از اين دوره غرب فشارهاي خود را آغاز كرد و به تحريم عليه ايران پرداخت، لذا ايران دورهاي را تحت فشار و تحريم سپري كرد و سپس صدور قطعنامه عليه ايران در آژانس هستهاي و سپس شوراي امنيت صادر شد.
رئيس قوه مقننه اظهار داشت: ايران طي اين دوره به حدي از بلوغ رسيد كه وقتي غرب اعلام كرد براي ادامه فعاليت سوخت رآكتور هستهاي تهران را تامين نميكند، ايران غنيسازي خود را از 5 درصد به 20 درصد افزايش داد، چرا كه سوخت رآكتور هستهاي نيازمند غنيسازي 20 درصدي بود.
*غرب به دنبال رفتارهاي فريبكارانه نباشد/مذاكرات 1+5 معقولانه باشد
لاريجاني با بيان اينكه غرب مي داند روشي كه در پيش گرفته ديگر كارآمد نيست افزود: مذاكرات 1+5 با ايران در اين مقطع زماني از جنسي ديگر است.
وي اظهار داشت: توصيه ميكنيم غرب مراقب رفتارخود باشد و شرايط خود را به خوبي درك كند و پس از اين به دنبال رفتارهاي فريبكارانه و تاكتيكي نباشند.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه اگر به مسائل هستهاي بهعنوان موضوعي استراتژيك نگاه شود، ميتواند مفيد باشد، افزود: غرب بايد بداند كه مسير تحريمها راه به جايي نميبرد و نسبت به گذشته شرايط بسيار تغيير كرده است.
*غرب مذاكرات استراتژيك را دنبال كند و دست از فريب كاري بردارد
وي در توصيهاي به غرب افزود: غرب بهتر است كه مذاكرات استراتژيك را دنبال كند و در پي اقدامات فريبكارانه و صرف وقت نباشد، بنابراين در مذاكرات هستهاي استانبول مسير معقولتري دنبال شده است.
رئيس فراكسيون اصولگرايان يادآورشد: البته قصد ندارم در حال حاضر قضاوت كاملي نسبت به اين موضوع داشته باشم، ولي بايد رفتار آنها با حساسيت بيشتري رصد شود.
وي تاكيد كرد: توجهي به الفاظ نداريم و تنها رفتار افراد را مورد توجه قرار ميدهيم، بنابراين در صورتي كه مسير معقول مذاكرات بر پايه معاهده عدم اشاعه و NPT سامان يابد ميتواند مسير بهتري را پيشرو داشته باشند.
لاريجاني در واكنش به اينكه، در جريان مذاكرات استانبول برخي به عقب نشيني ايران از مواضع گذشته خود و برخي به عقب نشيني غرب اعتقاد دارند افزود: نبايد به مذاكرات از اين منظر نگاه كرد. زماني كه طرف مذاكره قصد دارد تنازعي داشته باشد، ميتواند مسير مذاكره را به انحراف بكشاند.
وي گفت: مهم است كه يكسري مذاكرات استراتژيك بر پايه اصول درست را بنا كنيم و در اين مسير به دستاورد مناسبي برسيم.
*غرب اعتماد از دست رفته را باز گرداند
رئيس قوه مقننه تاكيد كرد: البته مهم بازگشت اعتماد ايران در مقابل رفتار غرب است كه دچار خدشه و بياعتمادي شده است، بنابراين غرب بايد اين بياعتمادي به وجود آمده در گفتار و رفتار را اصلاح كند.
نماينده مردم قم در مجلس هشتم با اشاره به اينكه ايران انتظار موضوع خارقالعادهاي را از سوي غرب ندارد وتنها به دنبال كسب حقوق قانوني خود در زمينه فناوري صلحآميز هستهاي در عرصه بين المل است، تاكيد كرد: ايران به دنبال به دست آوردن حقوق اعطايي NPTدر زمينه فناوري صلحآميز هستهاي ايستادگي كرده و عقبنشيني نخواهد كرد.
وي با اشاره به فتواي رهبر انقلاب درخصوص انرژي هستهاي بيان داشت: براساس فتواي رهبر معظم انقلاب، از نظر ديني توليد سلاحهاي هسته اي هيچ گونه مشروعيتي ندارد و در صورتي كه فردي نسبت به اهميت اين فتوا توجه كند، متوجه ميشود اين امر مهمترين دستاوردي است كه براي امنيت منطقه و مسلمانان ميتواند در آينده ساماندهي شود.
لاريجاني همچنين تاكيد كرد: هر قانوني كه مجلس شوراي اسلامي به تصويب ميرساند ممكن است توسط مجلس آينده دچار تغيير شود، ولي فتواي شرعي را نميتوان تغيير داد، بنابراين اين حكم شرعي ميتواند زمينهاي براي خلعسلاح و ايجاد امنيت پايدار در منطقه باشد.
رئيس فراكسيون اصولگرايان در پاسخ به اين سوال كه چرا تركيه به عنوان كشور برگزار كننده مذاكرات 1+5 و ايران انتخاب شده است افزود: اينكه محل مذاكرات 1+5 كجا باشد براساس گفتوگوها و مسيرهاي طي شده انتخاب شده است و تركيه كشور همسايه و دوست ايران است و مسئولان تركيه در بسياري از امور با ما مشاركت و رايزني دارند.
رئيس مجلس هشتم يادآور شد: سطح روابط اقتصادي ايران و تركيه بسيار وسيع است، البته ممكن است اختلافنظراتي در برخي امور ميان دو كشور وجود داشته باشد، ولي همكاري پايدار ميان دو كشور حاكم است.
وي در ادامه تاكيد كرد: زماني كه سران كشور تركيه تقاضاي انجام مذاكرات 1+5 در اين كشور را خواستار شدند با وجود اينكه برخي كشورهاي ديگر اين تقاضا را داشتند ايران پذيرفت كه مذاكرات 1+5 در استانبول برگذار شود.
لاريجاني افزود: البته مذاكرات دوره بعد دركشور عراق خواهد بود.
نماينده مردم قم در مجلس هشتم، در پاسخ به اين كه چرا براي ادامه مذاكرات، شهر بغداد در نظر گرفته شده است تاكيد كرد: البته همين شرايط تركيه براي كشور عراق نيز وجود دارد. عراق كشوري برجسته در منطقه است كه پس از گذران يك دوره بسيار پرمشقت در دوره صدام و اشغال آمريكا در حال حاضر به سطحي از دموكراسي و آرامش رسيده است.
رئيس قوه قانون گذاري يادآور شد: زماني كه دوستان عراقي درخواست انجام مذاكرات 1+5 در اين كشور را مطرح كردند، ايران از اين موضوع استقبال كرد.
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس هشتم يادآور شد: اين برخورد ايران با كشورهاي همسايه نشان ميدهد ايران توجهي خاص به همسايگان خود داشته و برگزاري مذاكرات در استانبول و بغداد را نشاني بر آرامشخواهي ايران در منطقه خواهد بود.
*اختلاف نظر ايران با تركيه درباره سوريه استراتژيك نيست
لاريجاني با تاييد اين مطلب كه در مراودات ايران و تركيه اختلاف نظرهايي وجود دارد اظهار داشت: همانطور كه گفتيد اختلافنظرهايي در ميان دو كشور وجود دارد و نميتوان گفت اين اختلافات استراتژيك است.
وي در پاسخ به اين سوال كه به نظر شما مسئله سوريه يك اختلاف استراتژيك و عميق ميان ايران و تركيه است؟ افزود: ممكن است برداشتهاي متفاوتي نسبت به اين مسئله وجود داشته باشد و در سوريه شرايط دموكراتيكي حاكم باشد، البته در اين موضوع با تركيه همنظر هستيم و هيچ شكي وجود ندارد كه بايد خواست مردم مورد توجه قرار گيرد.
وي يادآور شد: ايران و تركيه هر دو معتقد به اجراي اصلاحات در سوريه هستند بنابراين اختلاف استراتژيكي در اين مورد وجود ندارد و در اين باره تنها روي روش و چگونگي اجراي اصلاحات مباحثي مطرح است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: ممكن است غرب از انجام كارهاي خود هدف ديگري را دنبال كند و با اعمال فشار بر تركيه محور مقاومت را تخريب كند، ولي ممكن است تركها نسبت به مسئله سوريه نظر ديگري داشته باشند، چرا كه آنها نسبت به موضوع فلسطين حساس بوده و نسبت به رفتار اسرائيل اعتراض كردند.
لاريجاني يادآور شد: نميتوان تصور كرد تركها با نظر آمريكا موافقند البته آنها در انجام تاكتيك دچار لغزش و اشتباه شدهاند ولي قصد آنها با غرب مشترك نيست.
*ايران خواهان اصلاحات در سوريه است/محورهاي مقاومت نبايد شكسته شود
رئيس قوه قانونگذاري با اشاره به پيشنهاد ايران در اين راستا افزود: ايران مي كوشد در سوريه اصلاحات رخ دهد، دموكراسي حاكم شود ، نهادهاي مدني تشكيل شوند و محورهاي مقاومت در اين كشور شكسته نشود.
وي تاكيد كرد: برخي كشورهاي كوچك منطقه كه همچنان به صورت ديكتاتوري اداره ميشوند نگران اوضاع سوريه هستند در حالي كه در زمان جنگ 33 و 22 روزه غزه و لبنان هيچ كمكي نسبت به مردم مظلوم و مسلمان فلسطين و لبنان نكردند وحتي طبق اخبار رسيده كمكهاي مخفيانه خود را به اسرائيل ميرساندند.
رئيس قوه قانون گذاري با اشاره به تاكتيك تركيه در خصوص سوريه يادآور شد: منطق تركيه با زبان غرب متفاوت است، چرا كه ملاحظات اسلامي دارد، البته ممكن است تاكتيك آنها صحيح نباشد، ولي ايران مذاكرات خود را با آنها را قطع نمي كند.
رئيس فراكسيون اصولگرايان در بخش دوم صحبتهاي خود به تشريح اوضاع سوريه پرداخت و در پاسخ به اين سوال كه در هنگام سفر كوفي عنان به ايران چه مباحثي مطرح شد و انتظارات طرفين گفت وگو درباره سوريه چه بود؟ اظهار داشت: كوفي عنان درايران با برخي مسئولان ايراني ديدار و گفت و گو كرد ولي آنچه مسلم است و در اين مذاكرات براي ما مهم بود و به وي انتقال داديم مسئله سوريه و مداخلات نظامي برخي كشورها در اين كشور بود.
اين نماينده مجلس هشتم تاكيد كرد: در صورتي كه كشورهاي واسطه به دنبال از بين بردن خشونت در سوريه هستند بايد جلوي ارسال سلاح به اين كشور را بگيرند.
لاريجاني با بيان اينكه برخي كشورها به خود غره شده و با پولشان سلاح نظامي به سوريه ارسال ميكنند افزود: در صورتي كه كشورهاي ارسال كننده سلاح به سوريه توقع دارند دولت سوريه در مقابل اين اقدامات كاري انجام ندهد، انتظار غيرمنطقياي دارند و در اشتباهند.
*پس از ايجاد امنيت در سوريه بايد مدل سياسي تعريف شود
وي با تاكيد بر اينكه در طرح كوفي عنان نواقص بزرگي وجود دارد، يادآور شد: يكي از نواقص موجود اين است كه پس از ايجاد امنيت بايد مدل سياسي تعريف شود و اين اصلاحات چگونه به سرانجام برسد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: سوريه در حال حاضر به صورت آهسته و گامبهگام پيش ميرود و ايران نيز دراين اقدام از وي حمايت ميكند تا طرح ايجاد شده به موفقيت برسد و با رفع نواقص موجود، اين روند تكميل شود.
وي افزود: البته زماني كه امنيت حاكم شود قطعاً دموكراسي نيز به وجود خواهد آمد.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين سوال كه امير قطر اظهار داشته،شانس موفقيت طرح كوفي عنان 3 درصد است و بنابراين چرا اعراب و كشورهاي غربي مطالبات زيادي از سوريه طلب مي كنند راه حل مناسبي را پيشنهاد نمي كنند؟ افزود: اين حرف عجيبي است و بايد توجه كرد طرح كوفي عنان طرح بشار اسد نيست و خود غربيها در سازمان ملل تصميم گرفتند كه چنين طرحي را در سوريه اجرا كنند. حال عجيب است كه آنها اين طرح را فشل و ابتر ميخوانند.
وي با بيان اينكه اجراي چنين رفتاري از سوي غرب صحيح نيست اظهار داشت: جالب است كه خود غربي ها طرحي را ارائه كرده اند و زماني كه دولت سوريه اجراي اين طرح را پذيرفته است، از ادامه آن منصرف شده و آن را فشل مينامند، درست مانند طرح اتحاديه عرب.
رئيس قوه مقننه تاكيد كرد: غربي ها در طرح اتحاديه عرب، ناظراني را براي نظارت تعيين كردند ولي زماني كه اين ناظران گزارشي را كه مطابق ميل آنها نبود مطرح كردند، آن را ناقص و غيرقابل اجرا خواندند.
لاريجاني با ابراز تعجب از گفته غرب نسبت به طرح كوفي عنان يادآور شد: عجيب است كه طرح كوفي عنان هنوز اجرا نشده، آن را ناقص دانسته اند.
*روشن كردن آتش جنگ در سوريه، بازي با انبار باروت است
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از عملكرد برخي كشورهاي جنگ طلب يادآور شد: برخي كشورهايي كه تاكنون جنگي را در كشورشان تجربه نكرده اند، قصد دارند اين تجربه آتشين را به سرزمين هاي ديگر وارد كنند تا سلاح هاي خود را به فروش برسانند.
وي اظهار داشت: البته اين كشورها نميدانند كه آتش اين جنگ ممكن است دامن خود آنها را نيزبگيرد، لذا به آنها توصيه مي كنيم كه اين موضوع بازي با انبار باروت است و فكر نكنند كه ارسال سلاح به سوريه و به پا كردن آتش، يك تمرين ساده و بازيگوشانه است.
رئيس قوه قانون گذاري افزود: زماني كه شعله جنگ روشن شود دامنگير بسياري از كشورها مي شود.
وي با اشاره به جنگ ليبي و دخالت برخي كشورهاي غربي در امور داخلي اين كشور گفت: مردم ليبي خواستار برپايي دموكراسي در كشور خود هستند ولي حضور ناتو شرايط آنها را تغييرداد و منابع زيرساختي آنها را دگرگون كرد، البته در همان مقطع زماني نيز ايران با رفتار غرب مخالف بود و اعتقاد داشت بايد از حركت مسلمانان در كشورهاي انقلابي حمايت كرد.
لاريجاني افزود: در انقلابهاي ايجاد شده اخير، ايران از مردم مسلمان مصر، ليبي، تونس و بحرين كه براي احقاق حقشان به پا خواسته بودند، حمايت كرد چرا كه آنها خواستار دموكراسي، انتخابات آزاد و داشتن حقوق طبيعي خود بودند و البته مردم سوريه نيز همين حق را دارند، بنابراين بايد اصلاحات با حداقل هزينه صورت گيرد.
*با رفتار بازيگوشانه درسوريه مشق جنگ نكنيم
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: هيچ كشوري حق ندارد با رفتار بازيگوشانه در خاك سوريه به تمرين جنگ پرداخته و هزينه سنگيني به مردم آن كشور تحميل كند، بنابراين ايران با انجام اينگونه مداخلات مخالف است و آن را يك هوس سياسي نارس ميداند.
وي با تاكيد بر اينكه بايد اصلاحات در سوريه با هزينهاي كم محقق شود افزود: بايد در سوريه اصلاحات ايجاد شده، حقوق مردم پرداخته شود، نهادهاي مدني شكل گيرد، انتخابات آزاد برگزار شود و به نحوي عمل شود كه به همريختگي اقتصادي به وجود نيايد و كشتارهاي وسيع در خاك اين كشور رخ ندهد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين سوال خبرنگار المنار درباره اينكه آيا تاكنون با مخالفان بشاراسد ديدار و گفت وگو داشته ايد؟ بيان داشت: اين پاسخ براي همه موضوعات مشترك نيست ولي براي برخي سوالات مشترك است، اين حركتي رو به جلو است و نميتوانيم بگوييم اين اقدام متوقف شود، بنابراين بايد تا به دست آوردن پيروزي مقاومت كرد، البته حاكميت سوريه و گروههاي مخالف بايد با چارچوب مناسبي دموكراسي سوريه را تقويت كنند.
وي در پاسخ به اينكه مذاكرات صورت گرفته طي يكسال اخير درباره سوريه بسيار متنوع بوده است گفت: به صورت مستقيم و غيرمستقيم طي يكسال گذشته نظرات خود را به غرب اعلام كرده و سخنان آنها را درباره سوريه شنيدهايم، بنابراين ميكوشيم همه آنها در مسيري حركت كند كه حقوق ملتهاي مذكور استيفا شود و اصلاحات در اين كشورها صورت گيرد.
*تجويز نسخههاي متفاوت براي كشورهاي انقلابي
لاريجاني اظهار داشت: برخي كشورها نسخه هاي متفاوتي براي كشورهاي انقلابي تجويز ميكنند، ولي ايران منطق خود را صريح اعلام كرده است.
لاريجاني تاكيد كرد: سقوط يك نظام با ارسال سلاح از بيرون محقق نميشود لذا پروسه تعديل و اصلاح از درون هميشه موثرتراست.
*ابوموسي متعلق به ايران است /كشورهاي حوزه خليجفارس در شطرنج دشمن بازي نكنند
اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس در پاسخ به اين كه ايران جزيره ابوموسي را جزء سرزمين خود مي داند و امارات نيز مدعي مالكيت جزاير سه گانه است و نسبت به سفر احمدي نژاد به ابوموسي واكنش اعتراضي نشان داده است ،افزود: كشورهاي حوزه خليجفارس در اين زمينه در شطرنج دشمن بازي كردهاند چرا كه غربيها قصد دارند توان كشورهاي منطقه را از بين برده و آنها را به امور فرعي مشغول كنند تا از موضوعات اصلي غافل شوند.
وي همچنين تاكيد كرد: مهمترين نكته اينجاست كه ميان كشورهاي منطقه، منافع مشترك وجود دارد ولي هدف كشورهاي بزرگ اين است كه دشمن وهمي و تصنعي براي مردم منطقه ايجاد كنند و در ازاي دريافت پول نفت و گاز كشورهاي حوزه خليجفارس سلاحهاي نظامي خود را در اختيار آنها قرار دهند.
رئيس قوه قانون گذاري تاكيد كرد: طي سال گذشته آمريكا ميزان قابل توجهي سلاح به كشورهاي عربي حوزه خليجفارس فروخته است بنابراين بايد مراقب باشيم تا در دام اين طراحيها گرفتار نشويم.
*گستاخي مسئولان اماراتي به صلاح آنها نيست
لاريجاني با اشاره به گستاخي اخير مسئولان كشور امارات گفت: استراتژي ايران در مقابل همسايگان خود همواره همگرايي و رفتار دوستانه بوده است ولي اقدام اخير امارات حاكي از گستاخي است و برخي مسئولان اين كشور حرفهايي زدهاند كه به صلاح آنها نيست.
وي در توصيه اي به مسئولان كشور امارات گفت: بايد شئونات را رعايت كنند و بدانند كه سفر رئيس جمهور ايران به جزيره ابوموسي، يك سفر استاني و داخلي بوده است و در صورتي كه آنها موضوع مورد بحثي دارند بايد براساس مسير ديپلماتيك اين اظهارات را پيگيري كنند.
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس هشتم در ادامه به بيانيه روز چهارشنبه نمايندگان در صحن علني مجلس شوراي اسلامي اشاره كرد و افزود: روز چهارشنبه 29 فروردين ماه نمايندگان ملت نسبت به گستاخي اخير امارات بيانيهاي صادر كرده و در صحن علني مجلس قرائت كردند، بنابراين آنها بايد توجه داشته باشند كه منافعشان اقتضا ميكند در كنار ايران قرار گيرند.
*ايران مقتدر به دنبال كشورگشايي نيست
وي يادآور شد: درست است كه ايران كشوري بزرگ و مقتدر است ولي هرگز به فكر كشورگشايي نبوده است و به حفظ وحدت اسلامي در ميان كشورهاي مسلمان و برادران معتقد بوده است.
لاريجاني افزود: البته ممكن است در برخي موارد ايران با برخي كشورهاي عربي اختلاف نظراتي داشته باشد ولي بنا به توصيه امام (ره) بايد همه كشورهاي مسلمان را برادر خود دانسته و با آنها روابط حسنه داشته باشيم، لذا اين موضوع را پايه كار ديپلماسي خود قرار دادهايم.
*غرب براي غارت نفت كشورهاي عربي به دنبال ايجاد هراس در منطقه است
رئيس مجلس هشتم در پاسخ به موضوع سپر موشكي عربستان عليه تهديد ايران و بحث تشكيل هلال شيعي توسط ايرانيان و دخالت ايرن درموضوعات داخلي ساير كشورهاي منطقه اظهار داشت: طرح اين موضوع، مسئله موذيانهاي است كه دشمنان طرح ريزي كرده اند. آنها با ايجاد هراس تصنعي در منطقه مي كوشند پول نفت و گازكشورهاي منطقه را در ازاي فروش سلاحهاي جنگي به دست آورند.
وي با اشاره به طرح موضوع هلال شيعه توسط شاه اردن يادآور شد: موضوع هلال شيعه در ابتدا توسط شاه اردن و سپس توسط ساير افراد مطرح شد كه سروصداي زيادي به پا كرد، البته آنها اين مسئله را براي جنگ 33 روزه مطرح كردند چرا كه حزبالله شيعه بود و در برابر اسرائيل مقاومت مي كرد بنابراين موضوع هلال شيعه را به طرح ريزي كردند.
لاريجاني افزود: البته زماني كه در جنگ 22 روزه ايران در كنار لبنان قرار گرفت، ديگر نتوانستند موضوع هلال شيعه را بيان كنند بنابراين مسئله فارس بودن را پيش كشيدند كه يك بازي جديدي است.
*ايران هرگز شروع كننده هيچ جنگ و نزاعي نبوده است
رئيس قوه مقننه در طرح سوالي از كشورهاي عربي تاكيد كرد: طي 33 سال پيروزي انقلاب اسلامي، ايران تاكنون كدام كشور عربي و مسلمان را مورد تعرض قرار داده است؟ ديگران صدام را تحريك به جنگ با ايران كردند، آيا تاكنون پيش آمده ايران در مجمع بينالمللي از خواست يك كشور اسلامي حمايت نكند؟ آيا ايران تاكنون شروعكننده جنگ و نزاع در هيچ كشوري بوده است؟
وي تاكيد كرد: زماني كه مردم عرب لبنان مورد حمله اسرائيل قرار گرفتند، آيا ايران در كنار آنها قرار نگرفت؟ زماني كه مردم مسلمان و عرب فلسطين در غزه كه البته سني هستند مورد تعرض صهيونيستها قرار گرفتند، ايران به آنها كمك نكرد؟ آيا تاكنون هيچ آزاري از سوي ايران نسبت به كشور مسلمان و عربي صورت گرفته است؟
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس در پاسخ به اين موضوع كه جنابعالي معتقد هستيد ايران هراسي ذهنيت برخي افراد منطقه است و ايران تاكنون به هيچ كشوري تعرض نداشته است، در حالي كه برخي كشورها شما را محكوم به دخالت در امور داخلي كشورهاي منطقه مي كنند، توضيح شما چيست؟ تاكيد كرد: كمك ايران به مردم لبنان و فلسطين درست بوده است و اين تدبر غيرواقعي نيست، كمك ايران به فلسطين و لبنان حركتي ناصحيح نبوده است، بنابراين كشورهايي كه به آنها كمك نكردهاند، بايد پاسخگوي اين موضوع باشند.
لاريجاني تاكيد كرد: قرار گرفتن ايران در كنار مردم مصر، تونس، ليبي، عراق و افغانستان حركت نادرستي نبوده است و كمك به مردم آنها نشانگر نفوذ و تداخل نيست، چرا كه ما به دنبال تشكيل امپراطوري نيستيم و نگاه كشورهايي كه اين حرفها را بيان ميكنند سطحي است و ايران نگاهي استراتژيك نسبت به مسئله دارد.
*ايران به دنبال زدوبند قدرت و كسب نفوذ نيست
وي تاكيد كرد: حكومت ايران يك نظام مسئوليتشناس است كه به دنبال زدوبند قدرت و كسب نفوذ در منطقه نيست.
نماينده مردم قم در مجلس هشتم با بيان اينكه ايران در جنگ بحرين از منافع اين كشور حمايت كرده است، گفت: ايران در انقلاب بحرين در كنار مردم اين كشور و حافظ منافع آنها ايستاده است و مانند ساير كشورها به آنها سلاح نظامي نداده است، بنابراين كشورهايي كه تانك نظامي براي آنها فرستادهاند در امور داخلي اين كشور مداخله نظامي كردهاند.
وي اظهار داشت: البته بحرين به ايران بسيار نزديك است و امكان ارسال سلاح نظامي براي ما وجود داشته است، ولي همه ميدانند كه ايران چنين اقدامي انجام نداده و تنها از مردم آنها حمايت كرده است.
*با ناشي گري هزينه مردم سوريه را افزايش ندهيم
لاريجاني تاكيد كرد: معتقديم كشورهايي كه به سوريه سلاح نظامي ميفرستند، ناشيگري كرده و هزينه مردم اين كشور را زياد ميكنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: مردم بحرين خواستار انتخابات آزاد و برقراري دموكراسي هستند، لذا ايران از منافع بحق مردم بحرين دفاع كرده است، همانطور كه حفظ منافع مردم مصر و تونس و ساير كشورهاي انقلابي براي ما اهميت داشته است.
وي در ادامه تاكيد كرد: همانطور كه در همه كشورها هر فرد داراي يك رأي است، مردم بحرين نيز خواهان انتخابات آزاد هستند و ميكوشند كرسيهاي مجلس به طور عادلانه بين شيعه و سني و مسيحي تقسيم شود و همه از يك رأي مساوي برخوردار شوند.
اين نماينده مجلس هشتم با اعلام پيام جمهوري اسلامي ايران براي غرب يادآور شد: ايران به دنبال ايجاد دموكراسي در منطقه و به دست آوردن حق مردم است، بنابراين كساني كه اينگونه حرفها را مطرح ميكنند و ايران را متهم به دخالت در امور داخلي كشورها مي كنند به دنبال توجيه رفتار خود براي ارسال سلاح به كشورهاي انقلابي هستند.
*اسرائيل توان مقابله با ايران 70 ميليوني را ندارد
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس درباره برخي از شايعات در خصوص احتمال حمله نظامي اسرائيل به ايران گفت: اسرائيليها اينقدر بيعقل نيستند كه به ميداني وارد شوند كه ازپيش نتيجه آن را مي دانند، چرا كه آنها در برابر يك گروه كوچك لبنان (حزبالله) شكست خوردند بنابراين قطعا در برابر ايران 70 ميليوني نميتوانند تاب بياورند.
لاريجاني تاكيد كرد: اسرائيل ميداند پاي هر كشوري كه به ايران باز شود، به سادگي نميتواند از آن خارج شود، و صدام اين موضوع را به خوبي درك كرد، بنابراين آنها ميتوانند با مراجعه به كتاب خاطرات مسئولان نظامي ارشد عراق، خاطرات آنها را مطالعه كرده و متوجه شوند صدام در جنگ با ايران در چه مخمصهاي گرفتار شده بود.
وي يادآور شد: ايران به هيچ كشوري تعرض نميكند و اين حركت را قبول ندارد ولي در صورتي كه كشوري به خاك ما تعرض كند، تا آخرين نفس آن را ميگيريم تا ديگر چنين تجربهاي را براي كشورهاي ديگر تكرار نكند.
*زلزله انقلابهاي منطقه صهيونيست را به انزوا كشاند
لاريجاني در پاسخ به اين موضوع كه مقام معظم رهبري بيان كردند سمت و سوي انقلابهاي عربي بايد حول موضوع فلسطين و دفاع از قدس باشد ولي با توجه به شهرك سازي رژيم صهيونيستي آينده فلسطين را چطور مي بينيد؟ گفت: معتقدم كه انقلاب كشورهاي عربي زلزلهاي بزرگ براي اسرائيل بود، لذا رژيم صهيونيستي در انزوا قرار گرفته است.
نماينده مردم قم در خانه ملت افزود: اين زلزله همچنان ادامه دارد و بايد با حوصله به صحنه سياسي نگاه كنيم و البته كشورهايي كه در آنها انقلاب ها ايجاد شدهاند، همچنان در حال شكلگيري هستند.
وي تاكيد كرد: به كشورهايي كه انقلاب در آنها در حال شكلگيري است بايد مجال داد تا ساختار خود را تشكيل دهند.
*كشورهاي انقلابي اجازه دخالت آمريكا به امور داخلي را نمي دهند
لاريجاني با ابراز نگراني رژيم صهيونيستي و آمريكا از شرايط ايجاد شده گفت: آمريكا و اسرائيل ميكوشند در شكلگيري نتايج انقلابها اثر بگذارند تا سدي در برابر زلزله ايجاد شده تشكيل دهند، ولي معتقدم معرفت و شناختي كه در مردم انقلابي منطقه به وجود آمده است اجازه دخالت را به اين كشورها نميدهد، بنابراين بايد حوصله داشت و منتظر نتيجه بود.
*بيداري اسلامي دموكراتيك در انتظار مردم خاورميانه
رئيس مجلس شوراي اسلامي در واكاوي آينده انقلابهاي منطقه اظهار داشت: نتيجه انقلابهاي ايجاد شده براي آينده مسلمانان بسيار ثمربخش است و معتقدم يك بيداري اسلامي و واقعي و دموكراتيك به وجود آمده است كه از هويت اسلامي برخوردار است، بنابراين انشاالله نتايج بسيار ثمربخشي را به دنبال خواهد داشت.
انتهاي پيام/
جمعه|ا|1|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
-
گوناگون
پربازدیدترینها