واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سفير ايران در استكهلم در گفتوگو با فارس عنوان كردمانعي بر سر راه توسعه روابط تهران و استكهلم وجود ندارد/ حمايت از ايرانيان مقيم سوئد
خبرگزاري فارس: سفير ايران در سوئد با بيان اينكه زمينهها براي توسعه روابط تهران و استكهلم مهياست و هيچ مانعي در اين مسير وجود ندارد، تأكيد كرد كه در طول دوران مأموريتش از حقوق ايرانيان مقيم اين كشور حمايت ميكند.
حميدرضا شاكري نياسر سفير جديد جمهوري اسلامي ايران در استكهلم در گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس به تشريح برنامههاي كاريش در طول دوران مأموريتش پرداخت.
وي در تشريح روابط تهران و استكهلم با بيان اينكه كشور سوئد، به عنوان بزرگترين كشور حوزه اسكانديناوي در شمال اروپا، هم به لحاظ تاريخي و هم به لحاظ جايگاه سياسي از اهميت ويژهاي برخودار است، گفت: اين كشور با جمعيتي نزديك به 9 ميليون و 400 هزار نفر، به عنوان كشور پيشرو در زمينههاي صنعتي و اقتصادي در اروپا مطرح است.
شاكري نياسر افزود: به لحاظ تاريخي، سوئد به دليل اتخاذ سياست بيطرفي در طول دو جنگ جهاني از صدمات و خرابيهاي ناشي از آن مصون ماند و لذا در سايه مديريت مثبت و توانمند اقتصادي به پيشرفتهاي چشمگيري نائل شد.
سفير ايران در استكهلم با ذكر اين نكته كه سوئد يكي از صادركنندگان صنعتي در اروپا و داراي اقتصادي پيشرو و پتانسيلهاي صادراتي مطلوبي بوده، خاطرنشان كرد: به گونهاي كه توانسته بخش عمدهاي از محصولات خود را به كشورهاي اروپايي صادر كند. بيش از 60 درصد صادرات سوئد به كشورهاي اروپايي صورت ميگيرد و اين امر دليلي واضح بر مقبوليت بالاي كالاهاي سوئدي است.
شاكري نياسر ادامه داد: در حوزه سياست خارجي، رويكرد سياسيون سوئد پيوسته تابع برداشتهاي نسبتا واقع بينانه از محيط بينالمللي بوده و به همين دليل نيز بررسي حركتهاي سياسي اين كشور در قبال جمهوري اسلامي ايران نيز بيانگر وجود رويكردي واقع بينانه از واقعيتهاي ايران اسلامي و توانمنديها و ظرفيتهاي كشورمان ميباشد.
وي گفت: سابقه ديرين ديپلماسي در سوئد، باعث شده تا تصميم سازان سيستم سياست خارجي اين كشور، بيشتر ترجيح دهند تا تصميمات خود را بر اساس واقعيتها تنظيم كرده و به همين دليل نيز عملكرد مستقل سوئد در حوزه روابط بينالملل فرصتهاي خوبي براي برقراري روابط سازنده بر اساس احترام متقابل و درك وضعيت موجود ايجاد كرده است كه اميدوارم بتوانم از اين مزيت مهم سياست خارجي سوئد در برقراري گفتمان سازنده دوجانبه و چندجانبه استفاده كنم.
سفير ايران اضافه كرد: خوشحالم از اينكه ماموريت نمايندگي از نظام جمهوري اسلامي ايران را در كشوري بر عهده گرفتهام كه مقامات اين كشور، پايبندي خاصي به سوابق تاريخي، فرهنگ غني و توانمنديهاي جمهوري اسلامي ايران و از همه مهمتر اصل احترام متقابل در برقراري روابط سياسي و اقتصادي دارند.
شاكري نياسر در خصوص محورهاي اصلي فعاليتهايش در سوئد، با بيان اينكه اساسا هرگونه تعريف از استراتژي و برنامه كاري بدون توجه به قابليتهاي كشورمان و شناخت محيط كار، امري غيرممكن خواهد بود، يادآور شد: بر همين اساس، برنامههاي كاريام در سوئد، برگرفته از دو واقعيت "قابليتهاي جمهوري اسلامي ايران" و "ظرفيتهاي كشور ميزبان" و با توجه خاص به وضعيت نظام بينالمللي است.
*ماموريت دارم تا روابط دو كشور را تا حد امكان گسترش دهم
وي معرفي قابليتهاي ايران در سوئد را به خاطر عواملي چون سابقه مثبت عملكرد سياسي و اقتصادي سوئد در ذهن تاريخي افكار عمومي ايران؛ آشنايي و امتزاج مثال زدني فرهنگ عمومي سوئد و ايران و همخواني و پذيرش متقابل الگوهاي مصرف و توليد بازارهاي ايران و سوئد؛ كار دشواري ندانست و عنوان كرد: حضور نزديك به يكصد هزار ايراني در مهندسي جمعيتي كمتر از 9 و نيم ميليون نفري سوئد، جامعه ايراني را بي نياز از معرفي در سوئد كرده است.
سفير ايران در سوئد اضافه كرد: به اذعان مقامات سوئدي، جامعه ايراني در سوئد، جامعهاي تحصيلكرده، صاحب تخصص، داراي فرهنگ مدني بسيار غني و همخوان با جوامع پيشرو بوده و اقشار صاحب تخصص و فرهيخته سوئدي، از اينكه جامعه سوئد ميزبان هموطنان ايراني با مشخصات فوق هستند، رضايت دارند.
به گفته وي اين مسئله البته نتيجه زمينههاي تاريخي مثبتي است كه سوئد (در معناي كلي آن شامل صنعت سوئدي، ديپلماسي سوئدي و فرهنگ اين كشور)، در بين افكار عمومي كشور و صفحات تاريخ معاصر يكصد سال گذشته كشور دارا است.
شاكري نياسر با ذكر اين نكته كه در سوابق حضور سوئد در ايران، هيچ نكته تاريك و سوء رفتاري وجود نداشته و مردم ايران هيچ خاطره ناخوشايندي از عملكرد اين كشور در حوزه سياسي و اقتصادي ندارند، گفت: اين موضوع زماني اهميت مييابد كه مقايسهاي بين سوابق عملكرد سوئد و برخي ديگر از كشورهاي اروپايي در ايران را مدنظر قرار دهيم.
به باور سفير ايران در سوئد زمينهها براي توسعه هر چه بيشتر روابط در حوزههاي مختلف مهياست و هيچ مانعي در اين مسير وجود ندارد.
وي ادامه داد: استراتژي و برنامه كاري بنده نيز به عنوان نماينده كشورم در سوئد، تابعي از همين موضوعات بوده و خوشحالم اين نكته را اعلام كنم كه از سوي دولت جمهوري اسلامي ايران ماموريت دارم تا روابط دو كشور را تا حد امكان گسترش دهم.
بالطبع يكي از اولويت برنامههاي بنده، با توجه به مديريت گذشتهام در وزارت امور خارجه، در كنار تلاش براي توسعه روابط سياسي و اقتصادي، اهتمام ويژه نسبت به حل مشكلات ايرانيان مقيم سوئد در حوزههاي كنسولي و اقتصادي است.
شاكري نياسر در توضيح بيشتر در اين زمينه گفت: ايرانيان مقيم سوئد با هر ايده و سليقهاي، از نظر حاكميت ايران، ايراني بوده و حق دارند كه از حمايتهاي لازم كشور متبوعشان برخوردار باشند.
شاكري نياسر خاطرنشان كرد: ايرانيها در سوئد، در حقيقت بخشي از ايرانيان و هم ميهناني هستند كه به دليل برنامههاي زندگي و شخصي خود اعم از تحصيل، تخصص، فعاليتهاي اقتصادي يا فرهنگي، سوئد را براي زندگي خود انتخاب كردهاند، اما در عين حال خود را متعلق به فرهنگ، تاريخ و سرزمين كشور مادريشان ميدانند.
وي افزود: اين بدان معني است كه بازوي حمايتي حاكميت، بر اساس اصول قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و برگرفته از اصل اساسي "حمايت ديپلماتيك" در حقوق بينالملل، پيوسته پشت سر هر ايراني ميباشد. به همين دليل، يكي از برنامههاي من، حمايت از تمامي ايرانيان مقيم حوزه ماموريتم در زمينههاي مختلف حقوقي، كنسولي و اقتصادي است.
سفير ايران در استكهلم در عين حال يادآور شد: البته اجراي بهينه اين وظيفه و برنامه، با حمايت و هماهنگي كامل با دولت سوئد بوده و مقامات سوئدي از اينكه بتوانم در راستاي ارائه تسهيلات ويژه براي هم ميهنان، فعاليت كنم از سفارت حمايت و پشتيباني خواهند كرد.
*تسهيل حضور لتوني در معادلات سياسي و اقتصادي ايران/ معرفي ظرفيتهاي ايران
شاكري نياسر كه علاوه بر مسئوليت سفارت ايران در سوئد مسئول نمايندگي جمهوري اسلامي در لتوني نيز هست، در خصوص جايگاه لتوني در معادلات سياسي تهران نيز اظهار داشت: كشور كم جمعيت لتوني به عنوان يكي از سه كشور حوزه بالتيك، از جمله كشورهايي است كه پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، استقلال از دست رفته خود را بازيافته و با عضويت در اتحاديه اروپا، عرصه جديدي از حيات سياسي و اقتصادي خود را آغاز كرده است.
وي گفت: مسئوليت معرفي ايران اسلامي با تمامي ظرفيتهاي اقتصادي و فرهنگي آن در اين كشور و همچنين تسهيل حضور لتوني در معادلات سياسي و اقتصادي ايران، اساس برنامه كاري من است. اين مسئله براي من قابل قبول نيست كه حتي در عصر اطلاعات و اينترنت كنوني، ملتهاي ايران و لتوني، شناخت اندكي از همديگر داشته باشند.
شاكري نياسر ادامه داد: اين در حالي است كه فرهنگ ناب و غني لتوني به ويژه در حوزه هنرهاي هفتگانه از سويي و فرهنگ و ادبيات جهان شمول ايران اسلامي از سوي ديگر، ظرفيتهاي بسياري براي حضور متقابل در بين ملتهاي دو كشور داشته كه اميدوارم با موفقيت در انجام اين مهم، زمينههاي لازم براي حضور اقتصاد ايران و لتوني در بازارهاي يكديگر و معرفي ظرفيتهاي علمي و فرهنگي دو كشور در بين فرهيختگان دو ملت، بيشتر و بهتر مهيا شود.
انتهاي پيام/ش
پنجشنبه|ا|31|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]