واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توسعه صنعت نفت با به كارگيري نسل چهارم قراردادهاي نفتي شتاب مي گيرد
تهران - معاون امور حقوقي و مجلس وزير نفت گفت: با اجرايي شدن نسل چهارم قراردادهاي نفتي، توسعه صنعت نفت شتاب خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ،" شجاع الدين بازرگاني" روز چهارشنبه در اولين همايش تخصصي " ارتقاي توان توليد با اتكا به كار و سرمايه ملي" كه در حاشيه هفدهمين نمايشگاه بين المللي نفت،گاز،پالايش و پتروشيمي در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار شد، گفت: توليد، كار و سرمايه ايراني هر يك داراي ويژگي خاصي در مسير توسعه صنعت نفت است ، بنابراين بايد از تمام ظرفيت هاي داخلي براي توليد داخل و بومي سازي و حمايت از صنعتگران ايراني استفاده كرد.
وي افزود: اگر توليد پايدار و ماندگار عملي شود و روند واگذاري تسهيلات به تامين كنندگان كالاهاي مورد نياز صنعت نفت شتاب گيرد، شاهد توسعه صنعت نفت خواهيم بود.
به گفته ي بازرگاني سياست راهبردي و نقشه راه بايد به گونه اي باشد كه هر سه متغير يعني سرمايه، كار و توليد همزمان و در همكاري با هم و در يك فرآيند مشترك منجر به ارزش افزوده شوند.
معاون امور حقوقي و مجلس وزير نفت افزود: نگاه توليدكنندگان ما بايد به بازارهاي جهاني باشد تا بتوانند نياز توليدكنندگان داخلي را نيز پاسخگو باشند، به همين دليل ايجاد فضاي رقابتي در توليد ضروري است.
وي ادامه داد: در اين فرآيند، كاري پايدار است كه ريشه در اشتغال داشته باشد و همگام با سرمايه گذاري از توان و دانش ايراني در عرصه هاي فناوري استفاده كند و نيز توان علمي پژوهشي و تحقيقاتي را براي رقابت در فضاي رقابت جهاني موردنظر قرار دهد.
بازرگاني افزود: تغيير فرهنگ مصرف كنندگان داخلي به سوي توليد، پرهيز از خريد خارجي با هر قيمت و كيفيت ، حمايت از توليد داخلي از طريق تغيير الگوي مصرف و فرهنگ سازي بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي تاكيد كرد كه استفاده بهينه از منابع نفت و گاز و حمايت از طرح هاي سرمايه گذاري در صنعت نفت بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد و زمينه كار و اشتغال پايدار فراهم شود.
وي با بيان اين كه تصويب قانون نفت سبب شد يك قانون پايه و پايدار در صنعت نفت شكل بگيرد، گفت: امروز چهار شركت اصلي زيرمجموعه وزارت نفت در اين قانون به طور كامل نقش آفرين هستند و شركت ملي صنايع پتروشيمي به عنوان يك شركت مادر تخصصي در صنعت نفت ماندگار شد.
معاون امور حقوقي و مجلس وزير نفت ادامه داد: ايجاد سازوكار موثر براي جذب منابع مالي موردنياز داخلي و خارجي به منظور اجراي طرح هاي توسعه، حفظ و نگهداشت توان توليد و نيز جذب و هدايت سرمايه هاي داخلي و خارجي به منظور توسعه ميدان هاي هيدروكربوري با اولويت ميدان هاي مشترك از طريق الگوهاي جديد قراردادي مانند مشاركت با سرمايه گذاران بدون انتقال مالكيت نفت و گاز موجود در مخازن، از برنامه هاي توسعه صنعت نفت است.
وي همچنين بر حفظ و تقويت همكاري با موسسه هاي پژوهشي و دانشگاهي و نيز ارتقاي سطح علمي و عملياتي كاركنان صنعت نفت تاكيد كرد.
بازرگاني، تدوين نظام جامع سرمايه انساني متناسب به نيازهاي صنعت نفت گاز و پتروشيمي و پالايشي در كنار تدوين نظام جامع كيفيت كالا و خدمات را از ديگر سياست هاي وزارت نفت معرفي كرد.
معاون وزير نفت گفت: در قانون وزارت نفت مسير ارتقاي توان توليد با چند ويژگي مدنظر است: توجه ويژه و موثر به روند افزايش بهره وري و نيروهاي انساني، ايجاد زمينه هاي مناسب تامين منابع براي ارتقاي سطح توليد و توجه به بومي سازي ساخت تجهيزات و اهتمام بر تقويت مباني تحقيقاتي و پژوهشي و مهارت هاي كاربردي، از عوامل تاثيرگذار بر توسعه صنعت نفت در آينده خواهد بود.
وي با حمايت از روند بومي سازي ساخت تجهيزات موردنياز صنعت نفت گفت: ارتقاي توان توليد و حمايت از كار و سرمايه در صنعت نفت نيازمند زمينه سازي و ايجاد زيرساخت هاي قانوني و امنيت رواني شاغلان و نقشه راه است كه در قانون وزارت نفت مورد توجه قرار گرفته است.
اقتصام**2021**1561
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80085752
چهارشنبه|ا|30|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]