واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: افشاي توطئه رياض براي تشكيل "ائتلاف ضربت" عليه ايران و سوريه
پايگاه خبري ميدل ايست آنلاين در تحليلي به قلم "حبيب طرابلسي" فاش كرد عربستان سعودي كه از نفوذ ايران و حضور اين كشور در چند كشور همسايه و هم مرز خود به خشم آمده است در پي تشكيل ائتلافي بين المللي براي رويارويي با تهران و هم پيمان منطقه ايش دمشق است تا موازنه قدرت را به سود خود تغيير دهد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، ديدار "سلمان بن عبدالعزيز" وزير دفاع عربستان از آمريكا كه به بهانه تلاش براي بررسي تحولات سوريه انجام شد در چارچوب تلاش هاي عربستان عليه سوريه و ايران قابل ارزيابي است.
پس از درخواست ماه مارس عربستان براي مسلح ساختن مخالفان سوري، حال شاهد آتش بسي سست در سوريه هستيم، توافقي كه هر لحظه توسط شورشيان مسلح نقض مي شود.
البته هنوز محور مذاكرات شاهزاده سلمان بن عبدالعزيز با باراك اوباما رئيس جمهوري و مسئولان عالي رتبه آمريكا به ويژه وزراي دفاع و خارجه اين كشور فاش نشده است اما مطبوعات عربستان به نقل از سخنگوي رسمي پنتاگون تنها به اين نكته اشاره كردند كه شاهزاده سلمان و پانتا تغييرات سياسي در خاورميانه، شمال آفريقا، ايران، سوريه و يمن را بررسي كردند.
در همين حال پايگاه اينترنتي الشرق در عربستان به نقل از مسئولان آمريكايي نوشت: وزير دفاع عربستان به واشنگتن هشدار داد اوضاع منطقه غير قابل پيش بيني است، اين هشدار بدين معني است كه اگر در شرايط كنوني براي رويارويي با سوريه كوتاهي شود اوضاع نه تنها در بعد راهبردي براي آمريكا دشوار خواهد شد بلكه در حوزه اقتصادي نيز بحران هايي پديد خواهد آمد زيرا ايران ممكن است دست به اقداماتي بزند كه زمينه ساز بحران نفتي در جهان شود.
هم زمان اين پايگاه خبري به نقل از گزارشي از واشنگتن نوشت منابعي در كنگره آمريكا از گام هاي سست اوباما براي تشكيل ائتلاف بين المللي عليه سوريه و ايران انتقاد كرده اند.
در چنين شرايطي اين سئوال مطرح مي شود كه با توجه به حمايت كامل مسكو و پكن از بشار اسد آيا تشكيل ائتلاف براي كنترل نظامي سوريه ممكن است؟ آيا در توان اوباما است كه وارد جنگي با ايران شود كه ممكن است سبب شود تا شعله هاي قيمت نفت در جهان بالا بكشد و در ادامه تلاش هايش را براي رسيدن مجدد به كرسي رياست جمهوري آمريكا با شكست منجر سازد؟
اين نكته قابل ذكر است كه بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل در آخرين سفرش به آمريكا كه با هدف بررسي مسائل منطقه اي به ويژه برنامه هسته اي ايران انجام شده بود نتوانست اوباما را براي اتخاذ تصميم تند عليه ايران متقاعد سازد و تنها نتيجه سفرش اين سخن از اوباما بود كه در رويارويي با ايران همه گزينه ها روي ميز است.
استانبول ميزبان گفتگوهاي ايران و 1+5 بود. آمريكا آغاز مذاكرات مجدد با ايران را زمينه ساز آن دانست كه مي تواند اسرائيل را از اقدام نظامي يك جانبه عليه ايران بر حذر دارد و فرانسه خواستار تداوم سياست گفتگو و هم زمان افزايش تحريم عليه ايران است البته در زمينه تحريم ها واشنگتن تا اندازه اي با پاريس هم عقيده است.
در اين ميان چين و روسيه مخالف هرتصميمي هستند كه سبب افزايش تحريم ها عليه تهران شود اما ايران از آمادگي اش براي همكاري بيشتر جهت ثمر بخش بودن مذاكرات خبر مي دهد البته با اين شرط كه گروه مذاكره كننده حق اين كشور در تداوم برنامه هسته اي به ويژه غني سازي اورانيوم را به رسميت بشمارد چرا كه اين دو مسئله را خط قرمز خود مي خواند.
در بحبوحه چنين ديدگاه هايي عربستان يكي از راهبردها را تشكيل سپر موشكي در منطقه مي داند. اين مبحث هماني است كه در همايش همكاري هاي استراتژيك ميان آمريكا و كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس كه اخيرا با حضور هيلاري كلينتون در رياض برگزار شده بود درباره آن به تفصيل صحبت شد.
در نقطه مقابل ايران به كشورهاي عضو شوراي همكاري خليح فارس توصيه كرد از اين طرح آمريكايي اسرائيلي فاصله بگيرند زيرا مشاركت در چنين طرحي به معني خدمت به توطئه هاي آمريكا و اسرائيل در منطقه است./ا
سه|ا|شنبه|ا|29|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]