واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: نگاهي به كاهش سن بلوغ
نگاهي به كاهش سن بلوغ
حرف امروز
سن ازدواج يكي از شاخصههاي مهم براي ارزيابي ميزان سلامت و بهداشت جسمي و رواني افراد يك جامعه محسوب ميشود. در كشور ما كه هنجارهاي ديني نزد عموم مردم از مطلوبيت خاصي برخوردار است و جوانان بخش غالب جمعيتي را تشكيل ميدهند، اين ارزيابي در حوزه اخلاق اجتماعي و روحيه جمعي نيز مطرح ميشود و دامنه تاثير سن ازدواج را به حوزههاي رفتاري و فرهنگي هويتي نسل جوان ميكشاند. بررسي سن ازدواج جوانان ايراني در چند دهه اخير، روندي صعودي را نشان ميدهد.امروزه هزاران پسر در دبستان بلوغ جنسي را تجربه مي كنند كه بايد در نظر داشت در بلوغ جنسي تغيير الگوي تغذيه، استفاده از فضاي مجازي و استفاده از برخي مواد تحريك آميز به عنوان مثال در شامپوها مهم است و مربيان مدارس بايد به اين موضوع بها دهند. در واقع امروزه اطلاعات كودكان در زمينه مسائل جنسي و سن بلوغ به صورت لگاريتمي افزايش يافته است و اين اطلاعات به نوعي حس جنسي را در كودكان افزايش مي دهد. در حال حاضر اطلاعاتي كه در اختيار كودكان در زمينه مسائل جنسي
مي رسد نسبت به گذشته افزايش يافته است لذا ميزان ذخيره مغزي در زمينه مسائل بلوغ زياد شده و اين اطلاعات وقتي انبوه مي شوند حس هاي كاذبي را در كودكي كه به سن بلوغ نرسيده ، برمي انگيزد.
قرآن كريم بلوغ را سن ازدواج ميداند و از آن با تعبير بلوغ نكاح ياد ميكند. روايات ائمه و تفاسير مختلف نيز بر همين موضوع صحه ميگذارند؛ به طوري كه شيخ طوسي سن ازدواج را سن توانايي جنسي و رغبت به تاهل ميداند. يعني سن ازدواج، سن تمايل است و چنين برميآيد كه در صورت نياز اگر ترك آن موجب گناه شود، ازدواج واجب ميشود. اما در جوامع امروزي به دلايلي سن ازدواج از سن بلوغ جسمي فاصله گرفته است و اغلب اين فاصله معقول پنداشته ميشود.جوامع غربي اين خلا زماني يا در حقيقت دوره بحراني را با روابط آزاد جنسي كه پشتوانه قانوني دارد، ميپوشانند اما جامعه ديني ما چنين راهكاري را برنميتابد. بالطبع در چنين شرايطي، آشكار شدن آسيبهاي دوره بحراني ناگزير است چرا كه نه ميتوان مطابق راهكار ديني، سن ازدواج را به دوران بلوغ نزديك كرد و نه شرايط فرهنگي و اجتماعي دنياي معاصر اجازه ميدهد جامعه در شرايطي سالم افزايش سن ازدواج را تابي بياورد. در اين باره توسل به آموزههاي ديني مبني بر خويشتنداري تنها گزينه پيش روست كه باز هم به دليل شرايط فرهنگي روز و حاد بودن آسيبهاي تاخير در ازدواج به صورت عمومي و گسترده راه به جايي نميبرد.
به گفته محققين بررسي روند بلوغ در چندين دهه گذشته مشخص كرده است كه سن بلوغ در هر دهه سه ماه كاهش مي يابد. به عنوان مثال از سال 1950 تا سال1990 در دوره زماني40 ساله چهار تا سه ماه از سن بلوغ دختران در اروپا و آمريكا به علت شرايط اقتصادي و بهترشدن وضع زندگي مردم كاسته شده است.اگر سن بلوغ را براي دختران پيش از هشت سالگي و در پسران پيش از9 سالگي بناميم در مي يابيم سن بلوغ در تعدادي از دختران سفيدپوست در آمريكا حدود هفت سالگي و در سياهپوستان در شش سالگي بوده از اين رو سن بلوغ در دختران اين كشور يك سال كاهش يافته است. بر اساس آمارهاي موجود سن بلوغ درهفت و2 دهم درصد دختران كشورمان از هفت سالگي آغاز مي شود كه نشان دهنده كاهش اين سن است.
هشدار ديگر رئيس سازمان نظام روانشناسي كشور اين بود كه در تهران
10 درصد پسران زودتر از دختران يعني زودتر از سن 9/5 سالگي بالغ ميشوند كه در صورت صحت، بسيار با اهميت است.
نگاههاي نفساني، جنسي در جامعه بيشتر شده و اين در حالي است كه ميانگين سن بلوغ جنسي در كشور كاهش يافته است به طوري كه قبلاً در پسران 15 سال و در دختران 14 سال بود اما در حال حاضر ميانگين بلوغ جنسي دختران 9/5 سال و پسران 12سال است و البته 10 درصد پسران زودتر از دختران در شهر تهران بالغ ميشوند. كسب اطلاعات درباره مسائل جنسي موجب كاهش سن بلوغ ميشود اما شروع بلوغ قبل از 5 سالگي غير طبيعي و نشانه بيماري است.: به طور كلي پديده رشد و نمو و بلوغ پديدههاي فيزيولوژيك هستند كه سن بخصوصي دارند و در دخترها در سن حدود 7 تا 8 سالگي و در پسرها در سن 8 تا 9 سالگي اولين علائم بلوغ ظاهر ميشود. دخترها در سن 14 تا 15 سالگي و در پسرها در سن 15 تا 16 سالگي فرايند بلوغ تكميل ميشود لذا به طور معمول چون بلوغ 5 مرحله دارد از مرحله يك تا 5 حدوداً 4 تا 5 سال طول ميكشد تا فرد به بلوغ كامل برسد.
شنبه|ا|26|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]