واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تببين بي تعصب آخوند خراساني در ماهنامه "زمانه"
تببين بي تعصب آخوند خراساني در ماهنامه "زمانه"
شماره 21 و 22 دوره جديد ماهنامه زمانه (نامه انديشه، فرهنگ و ادبيات) به همت كانون انديشه جوان به همراه اولين كتاب ضميمه با موضوع تببين بي تعصب آخوند خراساني منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، اولين كتاب ضميمه ماهنامه زمانه در اين شماره به چاپ رسيد .اين مجموعه با عنوان «تبيين بي تعصب آخوند خراساني» به بررسي قيل و قالهاي پيرامون آخوند خراساني و ديدگاههايش ميپردازد.
بحث و بررسي درباره شخصيت، آرا و آثار بزرگاني چون آخوند خراساني كه در عرصههاي گوناگون صاحب اثر و نفوذ بوده همواره از حساسيتهاي خاصي برخوردار است به گونهاي كه گروهها و جريانهاي انديشهاي، فرهنگي، علمي و سياسي هر يك به فراخور زاويهاي كه نسبت به آن دارند از جهتي منعكس كننده بخشي از انديشهها و فعاليتهاي او هستند.
اينكه اين آينهها تا چه حد شفاف يا كدر باشند خود بحث ويژهاي است كه مخاطب را به تأملي جديتر در توصيفهاي به ظاهر خنثي دعوت ميكند. از آنجا كه در سالهاي اخير بسياري افراد و جريانهاي به ظاهر علمي و حتي فقهي سعي در مصادره به مطلوب ديدگاههاي آخوند خراساني به نفع اغراض سياسي و اجتماعي خود داشتهاند، اين مجموعه با هدف محوري تبيين هرچه بهتر، بيغرضانه و بيتعصب آرا و افكار آخوند با آثار و گفتاري از مرحوم حجتالاسلام علي ابوالحسني(منذر)، حجتالاسلام مهدي ابوطالبي، دكتر بهزاد حميديه، حجتالاسلام احمد رهدار، دكتر موسي نجفي و حجت الاسلام ذبيح الله نعيميان در اختيار خوانندگان گرامي قرار گرفته است.
در اين كتاب ضميمه نظريات كساني كه همواره به دنبال يافتن فقهايي كه بتوان از تعابير و تحليلهاي علمي آنها براي نقد نظريۀ ولايت فقيه بهره گرفت، بودهاند مورد نقد و بررسي قرار گرفته است.
«فتح الفتوح» عنوان پرونده انقلاب اسلامي اين شماره از زمانه است كه به بازشناسي انسان انقلاب اسلامي ميپردازد. در اين پرونده محمد مهدي شاهآبادي به بررسي انسان مطلوب از منظر امام خميني(ره) پرداخته است و در گفتوگويي با دكتر احمد رهدار به تحليل فلسفي و غربشناسانه و رويكرد جديد دشمن در اين حوزه پرداخته است. استاد اصغر طاهرزاده در مقالهاي با عنوان «سلوك ذيل انديشه امام» نظر خود را دربارة هندسة فكري كه نسل امروز بايد براي خود داشته باشد تا بتواند همچون شهدا براي اين انقلاب سربازي كند را تبيين كرده است. همچنين گفتوگوهايي با حججاسلام دكتر يحيي ميرزايي، عباس محسني و مهدي همازاده بر غناي اين پرونده افزوده است.
همايش اسلام و سكولاريسم كه به همت كانون انديشۀ جوان برگزار شده بود در پرونده انديشه اين شماره دوباره خودنمايي ميكند. اين پرونده با حضور اساتيدي همچون حجتالاسلام علي اكبر رشاد در مقالة «مسئله سكولاريسم»، دكتر محمدتقيكرمي با «بررسي پيشينه و حضور سكولاريسم در غرب»، حجتالاسلام حميد پارسانيا با بررسي «نظرية امامت و امتناع سكولاريزاسيون در تشيع» و دكتر حسين كچويان با نگاه به «خاستگاه تاريخي ـ اجتماعي نظريه دنيايي شدن به مثابة توجيه علمي سكولاريزم در غرب» آراسته شده است.
«رويكرد عام به عالم و آدم» عنوان گفتاري است از حجتالاسلام داوود مهدوي زادگان، كه به تبيين سكولاريسم فلسفي و سكولاريسم سياسي ميپردازد. حجتالاسلام علي ذوعلم، نيز به تشريح «دين حداقلي و دين حداكثري و نسبت آن با سكولاريسم» پرداخته است. حجتالاسلام عبدالحسين خسروپناه «تهديدهاي سكولاريسم در نظام تصميم گيري و اجرايي جمهوري اسلامي ايران» را بررسي ميكند. از ديگر كساني كه در اين پرونده حضور دارند ميتوان به حجتالاسلام عليرضا قائمينيا، دكتر محمود حكمت نيا و دكتر جميله علمالهدي اشارهكرد.
برگزاري جشنواره ادبي يوسف به همت دفتر ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، بهانة سراغ گرفتن از داستان كوتاه دفاع مقدس شد تا پرونده ادبيات اين شماره به يادداشتي از مجتبي شاكردي و گفتوگويي با سرهنگ حسن رسوليفر، مسئول دفتر ادبيات بنياد حفظ و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، همچنين يادداشتي از رحيم مخدومي نويسندة نام آشناي حوزه آثار دفاع مقدس مزين گردد.
«جدايي ناپذير بودن بودن ترجمه از زندگي انسان» عنوان نظريهاي است كه دكتر سالار منافياناري آن را در سال 1386 مطرح كرد و در 30دي 1387 در كرسيهاي نظريهپردازي مورد نقد و بررسي قرارگرفت كه در پرونده نظريهپردازي اين شماره خلاصهاي از جلسه نقد و داوري آن به محضرتان تقديم شده است.
در اين شماره نيز ادامه درس گفتارهاي حجتالاسلام والمسلمين علياكبر رشاد، با عنوان «تأملي در باب فلسفه فرهنگ» و جلسه سوم علمالاجتماع آيتالله محسن اراكي، در پرونده ويژه زمانه انعكاس يافته است. ميثم شيرواني، انقلابهاي عربي و مسئلة انتخاب ميان دو الگوي حكومت اسلامي و سكولار را مورد توجه قرار داده است و ياسر قزويني حائري، نگاهي اجمالي دارد به نقش قطر در تحولات اخير منطقه.
گفتني است اين شماره 21و22 دوره جديد نشريه زمانه است كه با مدير مسئولي محمدرحيم عيوضي و سردبيري علي رمضاني به همت كانون انديشه جوان منتشر مي شود.
علاقمندان جهت تهيه اين نشريه ميتوانند به مطبوعاتيهاي سراسر كشور و در تهران به نمايشگاه و فروشگاه دائمي آثار كانون انديشه جوان واقع در خيابان انقلاب اسلامي، حد فاصل خيابان هاي منيري جاويد و 12 فروردين، شماره 1328 طبقه سوم واحد 9 مراجعه نمايند و يا با شماره تلفن 66596625(امور مشتركين نشريه) تماس بگيرند.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|22|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]