تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس از مكّه بر گردد و تصميم داشته باشد كه سال بعد هم به حجّ برود، بر عمرش افزو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827835492




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زمان حضور هاشمي در مترو كاري انجام نشد


واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: زمان حضور هاشمي در مترو كاري انجام نشد
به گزارش جهان، هنوز يك هفته از پايان تعطيلات نوروزي و آغاز فعاليت‌هاي رسمي در بازار نگذشته كه زمزمه‌هاي افزايش قيمت در بخش‌هاي مختلف، به ويژه مسكن به گوش مي‌رسد. مستاجران نگران بالا رفتن نرخ اجاره و متقاضيان خريد مسكن دلهره افزايش ناگهاني قيمت‌ها را دارند. اما آنچه اهميت دارد اين است كه در پي اجراي طرح مسكن مهر كه به اعتقاد رييس جمهوري طرحي ضربتي براي جبران عقب‌ماندگي‌ها در بخش مسكن و پاسخي به تقاضاهاي انبوه در بازار مسكن است، وزارت راه‌ و شهرسازي در پي انتقادات كارشناسان، مطالعه براي اجراي طرحي در داخل پايتخت را آغاز كرده‌ است تا بتواند در پايان دولت دهم از در بخش مسكن سربلند بيرون بيايد.

در اين راستا ايسنا گفت‌وگويي با علي نيكزاد ـ وزير كابينه دولت دهم و سكان‌دار وزارت راه و شهرسازي ـ انجام‌ داده‌است. وي در اين گفت‌وگو بار ديگر تاكيد مي‌كند كه ميزان افزايش قيمت مسكن از نرخ تورم كمتر بوده است.

نيكزاد همچنين از احتمال ساخت مسكن در تهران براي اقشاري غير از متقاضيان مسكن مهر خبر مي‌دهد و معتقد است در تهران هم اگر بتوانيم به همه خانه بدهيم مشكلي در اين شهر و كشور از باب مسكن باقي نخواهد ماند؛ در اين زمينه هم اقداماتي براي سال جاري انجام مي‌دهيم.
آنچه در ذيل مي‌خوانيد مشروح اين گفت‌و گو است:

*باتوجه به اهميت قيمت مسكن براي مردم و نگراني‌هاي موجود در اين مورد، پيش‌بيني شما از وضعيت بازار مسكن چيست؟شما دائما افزايش قيمت مسكن را رد مي‌كنيد اما مثال‌هايي وجود دارد كه افزايش قيمت مسكن را نشان مي‌دهد.
- ميزان افزايش بالاتر از نرخ تورم بوده يا پايين‌تر؟ اگر قيمت مسكن بالا رفته كمتر از نرخ تورم بوده است و اين‌كه مطلق بگويند قيمت‌ها وحشتناك بالا رفته است من قبول ندارم. زيرا ما سامانه معاملات املاك و مستغلات را داريم و اطلاعات بازار را از طريق آن رصد و تحليل مي‌كنيم و مراجعه به اين سامانه نشان مي‌دهد كه افزايش قيمت مسكن كمتر از تورم است، درمورد كسي كه مي‌گويد روز گذشته خانه‌ام را متري دو ميليون تومان مي‌فروختم، امروز 4 ميليون تومان، بايد ديد چه كسي خريده چه كسي فروخته است؟
سال گذشته هم موضوع ارز و سكه رد شد اما تركش آن به همه چيز خورد اما ما بازهم ادعا مي‌كنيم مسكن به آن اندازه‌اي كه مدنظر برخي بوده، تكان نخورده است و سال 91 نيز به صورت گسترده در شهرهاي اطراف و بيشتر نزديك تهران مانند پرديس گفته‌ايم خانه‌هايي را بسازند كه تا پايان سال در كنار افتتاح هاي چندنوبته از گذشته در اختيار مردم قرار بدهيم و از همه مهم‌تر دو كار است كه اگر انجام شود شهرهاي اقماري اطراف تهران مانند شهرهاي اقماري دنيا توجيه پيدا مي‌كند.
از سوي ديگر در قيمت مسكن نيز پنج مولفه را تاثيرگذار مي‌دانم. زمين يكي از اين مولفه‌ها است كه آن را رايگان در اختيار مردم قرار مي‌دهيم. مولفه ديگر تسهيلات است كه به صورت قرض‌الحسنه به مردم داده مي‌شود، ديگري خدمات فني و نظام مهندسي و شهرداري است كه با همان قيمت قبلي ارائه مي‌شود و براي اين امر از اين دو نهاد تشكر مي‌كنيم. ديگري دستمزد است كه تاثيري چنداني ندارد و در مورد مولفه پنجم كه مصالح ساختماني‌ است اعتقاد دارم اگر فاز دوم هدفمندسازي‌ يارانه‌ها اجرا شود و فقط وزارت صنعت، معدن و تجارت قيمت مصالح مانند سيمان و ميلگرد مانند گذشته كنترل كرده و ثابت نگه دارد آنگاه قيمت ساخت تغيير نخواهد كرد زيرا واحدها به صورت انبوه براي ساخت به سازندگان واگذار مي‌كنيم و اين سود خودش را خواهد داشت. در نهايت افق كار تا به امروز مشخص و خوب بوده و اميدوارم در سال 91 نيز با جهش قيمت بالايي مواجه نشويم و بازار اجاره نيز با اقدام بانك مركزي در راستاي افزايش نرخ سود بانكي سامان خوبي داشته است.
*اگرچه در افزايش قيمت مسكن نرخ دستمزد و مصالح ساختماني تاثير دارند اما به نظر مي‌رسد جو رواني تاثير بيشتري در بالا رفتن قيمت‌ها دارد كه بخشي از اين جو رواني به دليل ناآگاهي بسياري از افراد ايجاد مي‌شود. شايد مدتي زمان لازم است تا افراد به اين باور برسند كه با استفاده از واحدهاي مسكن مهر مي‌توانند صاحبخانه شوند و از سوي ديگر شايد مردم نيز توجه نمي‌كنند كه هرقدر قيمت‌ها بالا برود سودي براي آن‌ها نخواهد داشت. تحليل شما از اين وضعيت چيست؟
-من بازهم اعتقاد خودم را دارم كه اگر قيمت مسكن بالا رفته كمتر از نرخ تورم بوده است. نبايد به بحث‌هاي رواني توجه كنيم. بايد واقع‌گرا باشيم و كساني كه مي‌خواهند مسكن بگيرند با توجه به اين‌ واقعيت باشد كه تعداد كافي مسكن در نقاط دورتر از مركز تهران وجود دارد و مي‌توانند بروند اين خانه‌ها را بگيرند. ما نيز به شايعات توجه نمي‌كنيم و به اطلاعات سامانه معاملات توجه كرده و قيمت‌ها را از آن طريق رصد مي‌كنيم. آن سامانه و اقدامات انجام شده در بحث معاملات نشان از افزايش وحشتناك قيمت مسكن ندارد. به علاوه اگر با برقراري حمل‌ و نقل سريع و روان، مردم در پرديس، پرند و هشتگرد ساكن شوند، بخشي از مشكل كمبود مسكن حل مي‌شود. به عنوان مثال فاصله پرديس تا تهران زياد نيست و با آزادراه ايجاد شده زمان تردد 20 دقيقه خواهد بود و از زماني كه من در وزارت راه و شهرسازي مسوول هستيم مشكلي براي آزادراه تهران – پرديس ايجاد نشده است. از سوي ديگر هم شايد تعداد انبوه در نزديك‌ترين جا به تهران كه اقبال عمومي مردم نسبت به‌ آن وجود دارد، مسكن بسازيم.
اما در توضيح برنامه‌هاي بخش مسكن در كشور بايد بگويم 22 ميليون نفر در روستا زندگي مي‌كنند و ادعا مي‌كنيم هركس بخواهد در روستا براي خودش خانه بسازد در دولت نهم و دهم مي‌تواند 10 ميليون وام قرض الحسنه دريافت كند. در طول اين مدت هم يك ميليون و 600 هزار واحد مسكوني ساخته ‌ شده كه در مقايسه با قبل نشان از رشد فاحش دارد زيرا در برنامه‌هاي سوم يا چهارم حدود 81 هزار واحد ساخته شد. اين در حالي است كه در سال گذشته علاوه‌ بر اينكه 200 هزار واحد سهميه‌مان را تمام كرديم، 400 هزار واحد سهميه اضافه نيز شروع كرديم و در سال 91 هم 200 هزار واحد به آن اضافه شد.
اما در شهرهاي زير 25 هزار نفر كه تامين مسكن بر عهده بنياد مسكن انقلاب اسلامي است، تقريبا مي‌شود گفت كه مشكلي به نام مسكن در اين شهرها وجود ندارد، زيرا وام مسكن مهر داده مي‌شود، چه براي شهرهايي كه زمين دارند و چه براي شهرهاي فاقد زمين، اما در مورد شهرهايي كه زمين نداشتند از طريق توافق و الحاق، اقداماتي صورت گرفته و حتي براي حدود 12 شهر كه زمين نداشتند از منابع سازمان ملي زمين و مسكن پول گذاشتيم و زمين خريديم.
اما در شهرهاي بالاي 25 هزار نفر هم مسكن مهر شروع شده و با افتتاح‌هايي كه انجام شده و در سال 91 نيز ادامه خواهد‌ داشت ميزان عرضه به تقاضا نزديك مي‌شود. مي‌ماند كلان شهرها. به عنوان مثال اگر كسي بخواهد در شهر تبريز خانه داشته باشد بايد پول قابل توجهي بدهد و خانه بخرد اما در شهر جديد سهند كه دولت زيرساخت‌ها را تامين كرده و آب برق و گاز را ايجاد و مسجد و مدرسه ساخته است و از همه مهم‌تر براي حمل‌و‌نقل سريع كه حرف اول را در سكونت مردم در شهرهاي اقماري مي‌زند آزادراهي را از تبريز به سهند ايجاد مي‌كند. همچنين در شهرهاي جديد گلبهار مشهد، فولادشهر و مجلسي اصفهان و صدراي شيراز واحدهاي مسكوني ساخته مي‌شود.
درمورد شهر تهران هم در سال 90 شهرداري براي200 هزار واحد پروانه ساخت صادر كرده است كه در تاريخ تهران بي‌سابقه است يعني كساني كه گفتند نمي خواهيم در تهران بارگذاري افزايش پيدا كند در 12 ماه، 200 هزار پروانه ساخت صادر كرده‌اند اما، ما در تهران در شهر جديد پرند 100 هزار واحد ساخته ايم كه در حال واگذاري است. درپرديس نيز 30 هزار واحد، هشتگرد 55 هزار واحد و در انديشه 10 هزار واحد ساخته‌ايم كه در حال واگذاري است. براي سال 91 نيز 100 هزار واحد ديگر را آغاز مي كنيم، بنابراين در مجموع 250 هزار واحد را در عرض سه سال براي تهران در نظر گرفتيم.
*از ابتداي مسكن مهر تاكنون چند واحد افتتاح و به متقاضيان تحويل داده شده است؟ با توجه به اينكه در تهران طي تقريبا چهار سال از آغاز اين طرح از اواخر سال 90 شاهد افتتاح واحدهاي مسكوني بوديم.
- در سال‌هاي 89 و 90 ميزان ساخت وسازها به حدود دو ميليون و 700 هزار واحد رسيد. ابتداي سال گذشته نيز اعلام كرديم كه يك ميليون و 200 هزار واحد را افتتاح مي كنيم كه از اين تعداد 400 هزار واحد روستايي تمام شده است و در شهرهاي مختلف نيز 400 هزار واحد از انواع واحدهاي مسكوني مانند اجاره پنج ساله، مسكن تعاوني، 99 ساله، خودمالك و بافت فرسوده افتتاح كرده‌ايم. 300 هزار واحد نيز آماده افتتاح در 16 استان كشور قرار دارند، بنابراين به عدد يك ميليون و صد هزار واحد در سال 90 رسيديم. برنامه را كه اعلام مي‌كنم همكاران مي‌گويند افق‌هاي بلند ما را دچار مشكل اجرايي مي‌كند، اما يقيين بدانيد كليه واحدهاي مسكوني كه تا پيش از سال 91 آغاز شده در سال 91 بايد تمام شود. در واقع كل دو ميليون و 700 هزار واحد روستايي و شهري بايد در سال 91 تكميل شوند.
همچنين 800 هزار واحد را كه عمدتا به صورت واحدهاي خودمالك و نوسازي بافت فرسوده است در سال 91 آغاز كرده و حدود 150 هزار واحد نيز مسكن مهر 99 ساله است كه به طور مستقيم توسط انبوه‌سازان ساخته مي‌شود و به گونه‌اي برنامه‌ريزي مي‌كنيم كه اين تعداد واحدها نيز در شش ماهه دوم سال 92 به پايان برسد. بنابراين اعتقاد ما اين است كه مسكن‌هاي موجود را بايد بسازيم، از بافت فرسوده و خودمالكي حمايت كنيم و در سال جاري انبوه واحدهاي مسكوني را در اختيار مردم قرار بدهيم. حالا من يك سوال مي‌پرسم كه اگر ساخت مسكن مهر تاثيري نداشته پس صد هزار واحدي كه اكنون به مردم واگذار مي‌كنيم چيست؟ در واقع ما واحدهاي مسكوني را به افرادي مي‌دهيم كه در تهران ساكن و مستاجر بودند و اكنون در اين واحدهاي مسكوني ساكن مي‌شوند و در مقابل تعدادي واحد در تهران تخليه مي‌شود.
*اما بسياري بر اين باورند كه افرادي كه متقاضي مسكن مهر هستند نقشي در بازار مسكن ندارند، زيرا توان مالي آن‌ها پايين است و نمي‌توانند در بازار حضور پيدا كنند؟
-پس اين افراد چه كساني هستند، مگر در تهران زندگي نمي‌كنند؟ براي صد هزار نفر در پرند خانه ساخته‌ايم كه براي سكونت به اين شهر مي‌آيند. در هشتگرد نيز كارگران ايران خودرو خودشان سه هزار واحد ساخته‌اند.
*در واقع عده‌اي معتقدند اين افراد كساني هستند كه در تهران حاشيه‌نشين بوده‌اند و در اطراف تهران زندگي مي‌كردند اما با اجراي طرح مسكن مهر ساماندهي شده‌اند و شايد تصور اين است كه بار جمعيتي از تهران خارج نمي‌شود.
-اما همكاران من كه در وزارتخانه كار مي‌كنند و مستاجر هستند اگر در پرديس به آنها خانه بدهيم حاضرند منتقل شوند.
*به هر حال گروهي معتقدند تقاضاي موثر آن است كه به عنوان مثال فردي 150 - 100 ميليون پول در اختيار دارد و براي تهيه مسكن وارد بازار مي‌شود اما اين افراد كه متقاضي مسكن مهر هستند با 14 ميليون تومان نمي‌توانند نقشي در بازار داشته باشند و در تهران تصور خانه‌دار شدن داشته باشند.
- البته از يك طرف اعتقاد همه ما اين است كه در تهران نبايد بارگذاري صورت بگيرد و علت اين‌كه گفته شده در تهران خانه نسازيد همين است اما در چنين شرايطي همان‌طور كه اشاره كردم مي‌بينيم كه كساني كه چنين ادعايي دارند براي 200 هزار واحد پروانه ساخت در سال 90 صادر كرده‌اند يعني باز هم روي تهران بارگذاري كرده‌اند و شايد ما هم برگرديم و تعدادي خانه در تهران بسازيم. اما در مورد اين‌كه مي‌گوييد واحدهايي كه در پرديس، هشتگرد، انديشه و پرند ساخته و واگذار مي‌شوند مربوط به تقاضاي موثر نيست، بالاخره اين جمعيت در اين نقطه جغرافيايي ساكن هستند. افراد خاصي در پرديس ساكن شدند كه اسم نمي‌برم اما همان افراد مسووليت بالاي مشاغل را در كشور به عهده دارند و من خودم نوشتم كه به آن‌ها در پرديس خانه بدهند. اما درباره اين نكته كه بگويند كسي كه در تهران كار مي‌كند و نمي‌تواند به پرند برود و برگردد ممكن است واحد مسكوني خود در پرند را اجاره دهد و مجددا در تهران خانه‌اي اجاره كند، مي‌ـوان تاكيد كرد به طور خلاصله خدمتي براي مردم انجام شده است و باز هم مي‌گويم كه در تهران هم اگر بتوانيم به همه خانه بدهيم مشكلي در تهران و كشور از باب مسكن باقي نخواهد ماند، اما در اين زمينه هم اقداماتي براي سال جاري انجام مي‌دهيم كه براي افرادي كه مد نظر سوال شما است خانه بسازيم. در مجموع مسكن كل كشور را تحليل كردم اما كل تصميم‌گيري و نگاه‌ها به تهران است و اگر قيمت در تهران بالا رود عده‌اي فكر مي‌كنند در ايران چنين اتفاقي افتاده در صورتي كه چنين نيست.
*آيا اين همان طرح جديدي است كه رييس جمهوري اواخر سال گذشته در مراسم افتتاح 15 هزار واحد مسكوني در پاكدشت به آن اشاره كرد؟
-جزئيات اين طرح در آينده اعلام مي‌شود؛ اما اگر مشكل مترو هشتگرد و پرند را حل كنيم هر كسي از هر نقطه تهران مي‌تواند در 30 دقيقه به اين شهرها برود. من چندين بار از پرند بازديد كرده‌ام؛ نحوه برخورد، نوع پوشش، وسيله نقليه و ... بيانگر اين است كه افرادي كه به پرند براي ثبت نام مسكن مهر مراجعه كرده‌اند اين طور نيست كه در حاشيه‌ها زندگي كنند اما چاره‌اي ندارند زيرا عمده درآمد خود را به براي اجاره مي‌دهند. ولي افتتاح‌هايي را انجام مي‌دهيم و مسئله تاسيسات زيربنايي نيز حل شده‌ است و شايد پروژه‌هاي ديگري را در جاهاي مختلف تهران در سال جاري بسازيم.
*در راستاي ايجاد مترو اين شهر‌هاي جديد چه اقداماتي انجام شده‌ است؟
-در زمان حضور آقاي هاشمي در مترو كاري انجام نشد اما وزارت مسكن به تعهد خود عمل كرد و 25 كيلومتر سهم وزارت مسكن سابق آماده ريل‌‌گذاري است. اكنون 300 ميليارد تومان براي مترو پرند در نظر گرفته شده‌ است و دولت صد ميليارد تومان از اين مبلغ را طي دو ماه اخير سال گذشته پرداخت كرده‌ و با توجه به جديت مدير عامل مترو اميدواريم مترو پرند به سرانجام برسد. در مورد متروي هشتگرد نيز به رغم اين‌كه خودمان به برخي از دستگاه‌هاي دولتي زمين داده بوديم اجازه عبور مترو را نمي‌دادند اما اكنون متروي هشتگرد را به روسازي رسانده‌ايم و 80 ميليارد تومان نيز هزينه روسازي متروي تهران به هشتگرد است كه به جاي پرداخت هزينه، زمين در اختيار شركتي كه بنا شده روسازي را انجام دهد قرار مي‌دهيم. بنابراين به شدت به فكر ايجاد حمل و نقل روان براي شهرهاي جديد هستيم. همان‌طور كه براي پرديس آزادراه تهران-پرديس به بهره برداري رسيد.
* اما به عنوان سوال پاياني در بخش اجاره پيش‌بيني شما از وضعيت بازار در سال جاري چيست با توجه به اينكه در سال گذشته شاهد افزايش نرخ اجاره بوديم؟
- در مورد بازار اجاره كه به هم خورد اصل موضوع اين بود كه مردم پولي را براي رهن در نظر مي‌گيرند و هر سال درصد جزئي روي قيمت اجاره مي گذارند و مسكن شان را تامين مي‌كنند اما سود تسهيلات كه كاهش يافت صاحبخانه‌ها به سمت دريافت اجاره به صورت ماهانه روي آوردند و با توجه به اينكه اجاره‌نشينان نمي توانند با پولشان كار كنند ممكن است مقداري كار بپيچيد كه براي رفع موضوع تابستان گذشته موضوع كنترل تعزيراتي را مطرح كرديم كه موفق هم بود. اما اكنون با توجه به سود اوراق مشاركت و همچنين افزايش سود سپرده‌هاي بانكي رهن و اجاره در تهران جاري مي‌شود و الگوي اجاره تغيير مي‌كند.

يکشنبه|ا|20|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جهان نیوز]
[مشاهده در: www.jahannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن