واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: وزير اقتصاد در مجمع عمومي بانك توسعه اسلامي: جهاني شدن از مبناي عدل و انصاف منحرف شده است
وزير اقتصاد با انتقاد شديد از نهادهاي مالي بين المللي گفت: جهاني شدن از عدل و انصاف دور شده است.
سيدشمس الدين حسيني در سي وهفتمين اجلاس مجمع عمومي بانك توسعه اسلامي در سودان ضمن انتقاد شديد از نهادهاي مالي بين المللي، با بيان اينكه انصاف و استقلال در نهادهاي مالي پيش نياز رشد و توسعه اقتصادي كشورها است، گفت: نهادهاي بين المللي جهاني مالي و پولي در سايه سلطه و انحصار، نه تنها آراي صحيح اقتصادي را نشنيده اند بلكه به سهم خود هر نگاه عدالتخواهانه را سركوب مي كنند چرا كه نظام هاي مالي و پولي به شكل ابزار و سلاحي سياسي براي تحميل و تداوم سلطه اقتصادي درآمده اند.
وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اينكه نظام مالي و پولي جهان نه تنها به دامن ربا افتاده بلكه با تعريف وارونه جهاني شدن از مبناي عدل و انصاف منحرف شده است، تصريح كرد: جهاني شدن نه از منظر ترويج پيشرفت و عدالت چون عدالت اقتصاد در جهان، بلكه به شكل ناديده گرفتن بخش اعظم جهان ترويج شده است. جهان را براي خود خواستن سبب نديدن حقوق همه جهان شده است، كما اينكه سال ها است كه به دغدغه انديشمندان مستقل مبني بر ضرورت مشاركت همه جهان در مديريت نظام هاي پولي و مالي جهان بي توجهي شده است.
حسيني در ادامه با اشاره به تحميل تحريم هاي پولي و بانكي عليه ايران، افزود: با تحريف واقعيت ها و استناد به اين تحريف ها و تحريم بر مبناي تحريف ها و تحميل اراده چند كشور محدود، گسترش غيرمنصفانه بي قاعده و غيرقانوني تحريم ها در عرصه هاي اقتصادي و به طور خاص پولي به يك فرآيند متداول شده است.
وي تصريح كرد: در چنين شرايطي بايد هوشيار بود و دغدغه هاي جدي داشت، برملا ساختن ايراد و خطاهاي راهبردي در مديريت مالي و پولي جهان، تلاش براي شكستن سيطره پولي و مالي نظام هاي ناعادلانه و جلوگيري از تبديل شدن نهادها و مراودات مالي پولي به حربه هاي استعماري بايستي مد نظر قرار گيرد.
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به مظلوميت مردم فلسطين، گفت: سالهاست قلب هاي همه ما آكنده و تحت فشار ظلم بزرگي است كه بر مردمان بي گناه فلسطين رفته است، اما كي و كجا يك كشور يا بانك و موسسه مالي براي محدود كردن رابطه با رژيم نامشروع صهيونيستي حتي ترغيب شده است؟ ليكن چگونه است كه همه نهادهاي پولي و مالي حتي در كشورهاي اسلامي براي محدود كردن رابطه با جمهوري اسلامي ايران كه مدافع عدالت از جمله حقوق مردم مسلمان فلسطين است تهديد مي شوند.
حسيني در ادامه تصريح كرد: اقتصاد جهاني هنوز از زير فشار بحران مالي آمريكا بيرون نيامده كه بحران حوزه يورو نيز به آن اضافه شده است، بحراني كه به دنبال خود بي ثباتي مالي و اقتصادي را در منطقه اروپا تعميق بخشيده است.
وي ادامه داد: آمارها حاكي از آن است كه اقتصاد جهان در سال گذشته ميلادي با كاهش
4/1درصدي رشد اقتصادي (از
2/5 درصد در سال 2010 به
8/3 درصد در 2011)، كاهش
8/5 درصدي حجم تجارت جهاني (از 7/12در 2010 به
9/6 در 2011)، كاهش 7/6 درصدي صادرات اقتصادهاي پيشرفته دنيا (از 2/12 در 2010 به 5/5 در 2011) و افزايش
1/1درصدي تورم اقتصادهاي پيشرفته (از 6/1 در 2010 به
7/2 در 2011) دنيا روبرو بوده است، اين فرآيند در سال جديد با پيش بيني هاي موجود از سوي نهادهاي بين المللي روند نامطلوب خود را ادامه خواهد داد.
به گفته وزير امور اقتصادي و دارايي، آمار و گزارشات موسسات بين المللي گوياي رشد كم اقتصادي، بي ثباتي مالي، افزايش ريسك ها و مخاطرات سرمايه گذاري، افزايش تورم، كاهش صادرات در اقتصاد جهان در سال 2011 است.
وي بر همكاري بيش از پيش و مستقلانه نهادهاي مالي و بانكي كشورهاي اسلامي در جريان مقابله با بحران هاي مالي جهاني تاكيد كرد و بيان داشت: اين همكاري ها مي تواند در زمينه اعطاي اعتبار به پروژه هاي زيربنايي مشترك، تسهيل نقل و انتقال پول در سطح بين المللي و با محوريت بانك توسعه اسلامي صورت پذيرد.
وي بر توسعه تجارت كشورهاي اسلامي از طريق فعالتر شدن شركت اسلامي براي توسعه بخش خصوصي و شركت اسلامي بين المللي تامين مالي تجاري و لزوم گسترش هرچه بيشتر همكاري ها و توجه جدي به آن تاكيد كرد و گفت: كشورهاي عضو بانك توسعه اسلامي بايد در راستاي افزايش حجم تجارت كشورهاي اسلامي و تشويق جذب بيشتر توليدات براي تقويت و رشد آنها، اقدامات لازم را انجام دهند.
وزير امور اقتصادي و دارايي از اعلام آمادگي ايران براي انعقاد تفاهم نامه و تبادل اطلاعات، مراودات پولي و بانكي و همكاري هاي فني در زمينه نظام پرداخت ها (بانكداري الكترونيك)، بانكداري اسلامي و ابزارهاي مالي مانند انتشار اوراق صكوك و مقابله با پول شويي با كشورهاي عضو بانك توسعه اسلامي خبر داد.
پنجشنبه|ا|17|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]