تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816365378




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راه آهن كرمان ـ زاهدان، مسيري براي تحول شرق كشور


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: راه آهن كرمان ـ زاهدان، مسيري براي تحول شرق كشور
يكي از عمده مشكلات استان سيستان و بلوچستان ارتباط ريلي با ساير نقاط كشور و دنيا بود كه دولت در نخستين سفر خود به اين استان با تخصيص اعتبارات كلان استارت حركت شتابنده آن را زد.
در خرداد ماه 88، انتظار به پايان رسيد و با طنين انداز شدن صداي سوت قطار داخلي براي نخستين بار در جنوب شرق كشور، آهنگ دلنشين محروميت زدايي براي سيستان و بلوچستان نواخته شد.
كلنگ راه آهن زاهدان- كرمان در سال 1373 به زمين زده شد و قرار بود دربازه زماني هشت ساله به پايان رسد اما در زمان شروع دولت نهم و قبل ازسال 1385 تنها يك سوم خطوط ريلي در مسير ساخته شده بود.
رئيس جمهور در سفرهاي استاني خود تسريع در عمليات اجرايي راه آهن زاهدان-كرمان را مصوب كرد و پس از راه اندازي قطاربود كه شادماني مردم بومي منطقه به وضوح قابل مشاهده بود زيرا غبار محروميت از چهره سيستان وبلوچستان تا حدي زدوده شد و بيرق بدخواهان نظام كه فرياد بي‌عدالتي وتبعيض سر مي‌دادند، بر زمين افتاد و بجاي آن علم توسعه و پيشرفت به اهتزاز در آمد.
شايد باورش براي مردم سيستان و بلوچستان كه از سال‌ها پيش تاكنون تنهاسوت قطار پاكستان را شنيده‌اند و همواره منتظر تحقق آرزوي شنيدن صداي سوت قطاري ايراني بوده‌اند سخت باشد اما راه‌اندازي اين خط آهن، در حالي است كه جايگاهش را در حلقه مفقوده اتصال ريلي اروپا با آسياي جنوب شرقي بخوبي نشان داد.
از سوي ديگر كارشناسان حوزه اقتصاد، راه اندازي خط ريلي و تكميل كريدورشرق به غرب و نيز اتصال اين خط ريلي به جنوب شرق آسيا را نويد دهنده آينده‌اي درخشان در اقتصاد استان و به تبع آن اقتصاد كشور مي‌دانند.
استاندار سيستان و بلوچستان درباره قطار كرمان- زاهدان مي‌گويد: با بهره‌برداري از خط ريلي كرمان - بم - زاهدان خطوط ريلي شرق آسيا از سنگاپور به اروپا كه تا كشور فرانسه امتداد دارد، متصل شد.
علي محمد آزاد افزود: اين مسير، شبكه ريلي جنوب شرق آسيا و شبه قاره هندرا از طريق شهر زاهدان به خطوط راه آهن جمهوري اسلامي ايران متصل كرده است.
وي بيان كرد: راه آهن كرمان - بم - زاهدان كريدور ترانزيتي جنوب شرقي آسيا - اروپا را از طريق اتصال ريلي كرمان به مرز رازي و شبكه راه آهن تركيه، از طريق مرز جلفا به شبكه راه آهن جمهوري آذربايجان و از طريق مرزسرخس به شبكه راه آهن تركمنستان متصل مي‌كند.
او اظهار داشت: فعال شدن اين خط ريلي اين امكان را براي تجار و بازرگانان فراهم كرد تا كالاهاي خود را در مسير اروپا و آسياي ميانه و آسياي جنوب شرقي جابجا كنند.
آزاد بيان كرد: اين مسير ريلي موجب صرفه جويي در انرژي، كاهش ترافيك جاده‌ها، ايجاد اشتغال در شرق و جنوب شرقي كشور، اتصال شهر زاهدان از طريق مرزرازي به شبكه راه آهن تركيه، محروميت زدايي و توسعه اقتصادي سيستان وبلوچستان و كرمان مي‌شود.
وي اظهار داشت: راه اندازي قطار كرمان- زاهدان همچنين به لحاظ جابجايي سوخت و حمل كالا بسيار موثر واقع و باعث صرف جويي در هزينه‌ها مي‌شود.
نماينده عالي دولت در سيستان و بلوچستان در تشريح عمليات اجرايي راه آهن كرمان- زاهدان گفت: اجراي اين
پروژه بزرگ به طول 546 كيلومتر در سال 1373آغاز شد.
او افزود: طبق اولين موافقتنامه، خاتمه اجراي طرح سال 1381 تعيين شده بودكه به علت اندك بودن اعتبارات طرح، سال خاتمه به 1385 تغيير داده شد و پس از گذشت 13 سال با اعتبار 800 ميليارد ريال به سبب عدم تخصيص به موقع اعتبارات، تا سال 1385 فقط 30 درصد پيشرفت اجرايي داشت.
وي بيان كرد: در دور اول سفر هيات دولت به سيستان و بلوچستان، براي تسريع در اين پروژه اعتبار قابل توجهي اختصاص يافت و عمليات اجرايي آن سرعت گرفت تا در خرداد ماه 1388 با اعتبار هزينه شده بيش از چهار هزار ميلياردريال كه بيش از سه هزار ميليارد ريال آن در دولت نهم هزينه شده بود، به بهره‌برداري رسيد.
استاندار سيستان و بلوچستان اظهار داشت: با ساخت و تكميل خط آهن كرمان-زاهدان طرح راه اندازي قطار اكو و اتصال كشور پاكستان از طريق شبكه ريلي ايران به كشور تركيه، اروپا و آسياي مركزي در نشست سران عضو سازمان اكودر تهران مصوب شد.
وي افزود: قطار بين‌المللي اكو در مردادماه سال 1388 همزمان با سالروزاستقلال كشور پاكستان به طور آزمايشي راه اندازي و در پنجم مرداد از مرزميرجاوه وارد خاك جمهوري اسلامي شد و يكروز بعد طي مراسمي زاهدان را به مقصد تركيه ترك كرد.
او بيان كرد: راه اندازي اين قطار كه به عنوان يك حركتي مناسب از سوي پاكستان بود موجب تقويت ارتباطات سه كشور همسايه و دوست ايران، پاكستان وتركيه مي‌شود و به طور قطع در توسعه تجاري و اقتصادي سه كشور تاثيربسزايي دارد و هزينه و زمان حمل و نقل و ترانزيت كالا را به طور محسوسي كاهش مي‌دهد.
آزاد اضافه كرد: با حركت اين قطار كه حامل كانتينر از مبدا اسلام آباد به مقصد ايران و تركيه بود، كار بررسي ترانزيت كالا در كريدور بين‌المللي شرق به غرب ايران انجام و شبكه ريلي كشورهاي آسياي جنوب شرق از طريق شبكه ريلي جمهوري اسلامي ايران به شبكه كشورهاي اروپايي متصل شد.
او افزود: طول مسير ريلي از اسلام آباد تا استانبول شش هزار و 500 كيلومتر است كه دو هزار و 700 كيلومتر آن در جمهوري اسلامي ايران قراردارد.
وي ادامه داد: با راه اندازي خط ريلي كرمان- زاهدان كار ترانزيت كالاميان كشورهاي آسياي جنوب شرق و كشورهاي اروپايي به جاي حمل و نقل دريايي كه به مدت 30 روز از طريق اقيانوس هند انجام مي‌شد، در كمتر از 15 روزانجام مي‌گيرد كه برآورد سالانه آن، حمل وجابجايي بيش از هشت ميليون تن كالا از طريق شبكه ريلي ايران بين كشورهاي آسياي جنوب شرقي، آسياي ميانه و اروپاست.
استاندار گفت: همچنين نخستين قطار مسافربري در مسير زاهدان- تهران دراسفند ماه 1389 به صورت هر هفته يك رام قطار راه اندازي شد و در ارديبهشت ماه 1390 تعداد قطارهاي مسافري به دو رام در هفته افزايش يافت و درتيرماه 90 اين قطار روزانه شد.
او گفت: نخستين قطارهاي باري حامل سيمان و گاز مايع سال89 در خط ريلي كرمان- زاهدان راه اندازي شد و با ساخت خط فرعي انبار نفت زاهدان حجم انبوهي از فرآورده‌هاي نفتي توسط شبكه ريلي حمل خواهد شد.
آزاد افزود: راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد به طول هزار و 330 كيلومتر ازديگر خدمات و مصوبات سفرهاي استاني دولت دهم به استان است.
او افزود: با ساخت اين خط آهن و ايجاد كريدور بين‌المللي شمال- جنوب ارتباط ريلي كشورهاي افغانستان و جمهوري‌هاي آسياي ميانه به آبهاي آزادبرقرار شده و افزون بر افزايش روابط اقتصادي و سياسي سبب افزايش حجم مبادلات و ترانزيت كالا در كشورهاي دوست و همسايه خواهد شد.
زاهدان- خبرنگارروزنامه جمهوري اسلامي

يکشنبه|ا|13|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن