واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش حقوق مالكيت ادبي وهنري ارديبهشت ماه برگزار ميشود
تهران - مديركل حقوقي و امور مالكيت معنوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از برپايي دومين همايش "حقوق مالكيت ادبي و هنري و حقوق مرتبط" در چهارم ارديبهشت ماه امسال خبر داد.
"احمدعلي محسن زاده " روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا گفت: بحث مالكيت ادبي و هنري در كشور سابقه ديرينه دارد اما بحث سرقت ادبي در سال 1304 در بحث قانون مجازاتهاي عمومي مطرح شد و اولين قانون جامع در اين مورد با عنوان قانون حمايت از مولفان ، مصنفان و هنرمندان در سال 1348 مطرح شد.
وي با اشاره به برپايي نخستين همايش حقوق مالكيت ادبي و هنري و حقوق مرتبط در سال گذشته خاطر نشان ساخت: در فاصله دو همايش تحولات مهمي در اين زمينه رخ داد كه يكي از اين تحولات حمايت از حقوق مولفان و مصنفان در داخل و خارج از كشور بود.
محسن زاده با تاكيد بر اينكه سال گذشته اولين قانون مالكيت جامع ادبي و هنري در قالب لايحه تقديم دولت شد اظهار داشت: 48 ماده از اين قانون در كميسيوني تخصصي تصويب شد كه اميدواريم با تصويب نهايي لايحه مشكلات موجود در اين عرصه برطرف شود.
وي با يادآوري اينكه ايران در عرصه مالكيت ادبي و هنري و حقوق مرتبط عضو هيچ كنوانسيون خارجي نبوده و در دفاع از حقوق مصنفان و مولفان در خارج از كشور با مشكلاتي روبه رو هستيم گفت: بسياري از آثار فرهنگي و هنري، فيلمها و كتابها سرقت ادبي مي شوند بدون آنكه بتوانيم از حقوق صاحبان و پديد آورندگان آثار دفاع كنيم.
دبير دومين همايش مالكيت ادبي و هنري به ارائه پيش نويس لايحه الحاق به كنوانسيون برن و رم به دولت در سال گذشته اشاره كرد و افزود: اميدواريم اين مهم در كميسيون لوايح مورد بحث و بررسي و توصيب نهايي قرار گيرد.
محسن زاده تصريح كرد برپايي اولين همايش با هدف بهره گيري از نظرات كارشناسان ، اساتيد و نخبگان حقوقي در تدوين پيش نويس اين موضوع صورت گرفت و اميدواريم در همايش دوم هم بتوانيم از اين نظرات استفاده لازم را ببريم.
وي يكي از اهداف برپايي اين همايش را همچون اولين دوره جبران فقر منابع موجود در زمينه حقوق مالكيت ادبي و هنري عنوان كرد و افزود: در همايش گذشته كتابي شامل مجموعه مقالات منتشر شد و تلاش داريم در اين دوره گام دوم را برداريم.
وي گفت : پس از اعلام فراخوان مقالاتي به دبيرخانه اين همايش ارسال شد كه كميته علمي در حال بررسي مقالات و انتخاب آنها جهت ارائه در قالب سخنراني و پوستر است.
دبير دومين همايش حقوق مالكيت ادبي و هنري گفت: چشم انداز حقوق مالكيت ادبي و هنري و حقوق مرتبط ، صنعت نشر ، سينما ، موسيقي و حقوق ماليكت ادبي و هنري و حقوق مرتبط ، چالش هاي حقوق مالكيت ادبي و هنري و نقض حقوق مالكيت ادبي و هنري و حقوق مرتبط از محورهاي اين همايش به شمار مي روند.
وي با بيان اينكه همايش در 5 ميز گرد تخصصي (پنل) برگزار مي شود، افزود: در هر يك از پنلها علاوه بر سخنرانان اساتيد و نخبگاني از حوزه و دانشگاه حضور خواهند داشت ، در نوبت صبح افتتاحيه و سخنراني خواهيم داشت و در نوبت بعد از ظهر پنلهاي تخصصي برگزار خواهد شد.
محسن زاده در مورد معرفي مقالات برتر همايش نيز گفت : در مراسم پاياني از چند پايان نامه برتر و مقالات برگزيده در اين حوزه تقدير خواهد شد، همچنين به منظور تنوير افكار عمومي و ترغيب هنرمندان و صاحبان اثر براي ثبت آثار خود در دفتر حقوق و امور مالكيت معنوي به صورتي نمادين به چند اثر ثبت شده گواهي نامه اعطا خواهد شد.
وي با بيان اينكه متولي ثبت اين آثار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است گفت : چندين هزار اثر از هنرمندان و مولفان در اين دفتر به ثبت رسيده است كه تعداد آنها روز به روز بيشتر مي شود.
محسن زاده گفت : ثبت آثار سند مالكيتي براي پديد آورندگان خواهد بود تا در صورت هر گونه سرقت ادبي ، تحريف و تعرض به آن حقوق مادي و معنوي صاحب اثر حفظ شود.
دومين همايش حقوق مالكيت ادبي و هنري و حقوق مرتبط چهارم ارديبهشت ماه سال 91 در محل مركز همايشهاي بين المللي سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي برگزار خواهد شد.
فراهنگ **1630**1588
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80053531
چهارشنبه|ا|9|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]