واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/پارك ملي گلستان؛ تفرجگاه بكر گردشگري
پارك ملي گلستان؛ تفرجگاه بكر گردشگري
گرگان - خبرگزاري مهر: پارك ملي گلستان به دليل دارا بودن انواع درختان در حاشيه جاده بين- المللي تهران مشهد تفرجگاه مناسبي براي مسافران نوروزي به شمار ميرود.
به گزارش خبرنگار مهر، مهمترين گونههاي جنگلي كه در اين پارك وجود دارد شامل درختان سوزني برگ، ممرز، بلندمازو، افرا، توسكا، بارانگ، شيردار ، ملچ و ... است.
وجود كوهها و درههاي مختلف در اين پارك به زيبايي و چشم اندازهاي ديدني اين بوستان افزوده است، مهمترين كوهها و درههاي اين بوستان را ميتوان ارتفاعات قره قون، تنگه گل، شاخا، يكه قدم، المه، قره قاشلي، قوفي قورچي و ... و دره هاي آلمه آق سو، آلي دالي، آدنس، حمشيدآباد، قزقلعه، آلوباغ، خشك و ... نام برد.
چشم اندازهاي ديدني و منحصر به فرد اين بوستان، دره " آبشار" در كنار بزرگراه آسيايي و پنج كيلومتري شرق " تنگه گل " با آبشار زيبا و بلند آن، دره " آلمه "، دره " آلي"، دره " آنسر" و دره " قرغون" است.
از پديدههاي طبيعي موجود در اين منطقه، جنگلهاي انبوه و بهم فشردهاي كه در دامنه كوه و بستر دره است و جريان رودخانه و همچنين چشمههاي دائمي و فصلي فراوان مناظري زيبا از جلوههاي آفرينش را در پيش روي مشتاقان طبيعت قرار داده است.
در اين پارك زيبا و رويايي 62 گونه پرنده نيز بومي پارك ملي است و در مجموع 110 گونه پرنده در اين منطقه زاد و ولد مي كنند.
علاوه بر اين 21 نوع پرنده در زمستان مشاهده شده اند و 19 گونه ديگر در مسير مهاجرت خود در اين پارك توقف مي كنند كه سار صورتي، شاهين، بحري از جمله آن است.
قرقاول، كبك، تيهو، زنگوله بال، كوكر سفيد و سياه، آبي و بلدرچين، قرقي، دليجه، سارگپه، عقاب، دو برادر، دال سياه، طرلان و بالابان از ديگر گونه ها است.
همچنين اين پارك، زيستگاه بسياري از پرندگان و گنجشكان زيبا و پرتحرك آوازه خوان مانند داركوب سياه، بلبل، توكاي باغي، انواع سهره ها، زرده پره ها، مگس گيرها، زنبور خوركها و دم سرخها است.
دوزيستان و خزندگان با پيشينه زيستي بسيار زياد در اين زيست كره وجود دارند كه تاكنون آن گونه كه بايد مورد توجه قرار نگرفته اند.
براساس مطالعات ميداني انجام شده سه گونه دو زيست، 24 گونه از خزندگان در پارك ملي گلستان شناسايي و گزارش شده است.
وزغ سبز، قورباقغ جنگي، لاك پشت چهارچنگالي، آكاماي صخره ايي، مارمولك بي پا، جكوي كاسپي، مار آبي و .. از ديگر دوزيستگاه و خزندگان موجود در اين پارك ملي است.
يك هشتم گونه هاي گياهي، يك سوم گونه هاي پرندگان، بيش از نيمي از گونه هاي پستانداران و شمار زيادي از گونه هاي جانوري و وحوش كشور در اين پارك ملي و بين المللي زيست و زادآوري مي كنند.
اين پارك نه تنها به دليل اينكه يكي از زيستگاههاي حيات وحش است بلكه به خاطر حفظ بخش قابل توجهي از تنوع زيستي كشور داراي اهميت و جايگاه ويژه اي است.
بيش از 150 گونه پرنده در پارك ملي گلستان شناسايي شده است كه از اين تعداد پرنده 48 نوع در فصل بهار و تابستان در منطقه مشاهده مي شود و از اين تعداد 62 گونه پرنده بومي پارك ملي است.
از مجموع جانوران موجود در تنوع زيستي استان، 19 گونه در معرض انقراض هستند كه هما، بالابان، گيلانشاه خالدار و روباه تركمني از جمله آن هستند. مرال، شوكا، كل و بز، قوچ و ميش و .. از جمله گونه هايي هستند كه بيشتر مورد شكال غيرمجاز قرار مي گيرند.
آهو، پلنگ، مرال، قوچ، ميش، كل و بز، گرگ و.. از جمله گونه هاي موجود در پارك ملي گلستان هستند كه هم اكنون به دليل شكار بي رويه در معرض خطر هستند.
پارك ملي گلستان، زيستگاه جانوارن و پستانداران مختلفي مانند قوچ و ميش، كل و بز، روباه، گرگ و پلنگ است كه در آن زيست و زادآوري مي كنند.
© 2003 Mehr News Agency .
پنجشنبه|ا|3|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]