واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: كسپرسكي گزارش مي دهد:هرزنامهها در سال 2011: تعداد كمتر اما خطرناكتر
روند سالهاي اخير با كاهش بيشتر در ميزان هرزنامه در ترافيك ايميل در سال ۲۰۱۱ ادامه يافت. جنگ در برابر باتنتها كه از سال ۲۰۱۰ آغاز شد، تأثيرگذار بوده است - سهم ايميلهاي ناخواسته بعد از رسيدن به نقطه اوج خود در سال ۲۰۰۹ يعني ۲/۸۵ درصد، در سال ۲۰۱۱ به ۲۶/۸۰ درصد از كل ترافيك ايميل كاهش يافت.
روند سالهاي اخير با كاهش بيشتر در ميزان هرزنامه در ترافيك ايميل در سال ۲۰۱۱ ادامه يافت.
جنگ در برابر باتنتها كه از سال ۲۰۱۰ آغاز شد، تأثيرگذار بوده است - سهم ايميلهاي ناخواسته بعد از رسيدن به نقطه اوج خود در سال ۲۰۰۹ يعني ۲/۸۵ درصد، در سال ۲۰۱۱ به ۲۶/۸۰ درصد از كل ترافيك ايميل كاهش يافت.
به گزارش ايتنا به نقل از موسسه ديده بان آي تي، يكي از برجستهترين روندهاي سال گذشته، ظهور سرقت هويت هدفدار بود - هرزنامه فوقالعاده هدفمندي كه ناظر بر تمركز كلاهبرداران بر گروه از پيش انتخاب شده كاربران است. معمولاً هدف اوليه سرقت هويت هدفدار، سرقت اطلاعات ورود به سيستم كاربران به منظور دسترسي به حسابهاي آنها براي خدمات آنلاين، بانكداري آنلاين، يا سرقت اطلاعات محرمانه از كارفرمايان آنهاست. پيامهايي كه در اين نوع سرقت هويت استفاده ميشود، زيركانهتر از روشهاي سنتي هستند و براي هر گيرنده شخصيسازي ميشود.
اين مسئله كه پيامهاي نسبتاً معدودي در پستهاي سرقت هويت هدفدار ارسال ميشود، مقابله با اين تهديد را براي نرمافزارهاي امنيتي دشوارتر ميسازد.
حتي اگر به طور كلي هرزنامههاي كمتري وجود داشته باشد، به نظر ميرسد اين ميزان خطرناكتر از هميشه است. در سال ۲۰۱۱، درصد هرزنامههاي داراي پيوستهاي مخرب در مقايسه با سال گذشته به بيش از يك و نيم برابر افزايش يافت و به ۸/۳ درصد از كل ترافيك ايميل رسيد.
كاربران بدخواه كه در ارسال اين نوع ايميلها دست دارند از مهندسي اجتماعي استفاده فعالي ميكنند.
پيامهاي آنها ممكن است از ابلاغيههاي رسمي سازمانهاي دولتي يا خدمات آنلاين كپيبرداري شده باشد، كاربران را با پيشنهادهاي خاص فريب دهد يا حتي ممكن است با تهديد به مسدود كردن دسترسي به حسابهاي آنلاين مختلف، گيرندهها را دچار ترس و وحشت نمايد.
كلاهبرداران اغلب از كنجكاوي كاربر سوء استفاده ميكنند يا با جعل فايلهاي مخرب به عنوان بليتهاي الكترونيكي، دستورالعملهاي بازيابي رمز عبور ايميل و غيره، شانس خود را روي عدم آگاهي گيرنده امتحان ميكنند.
ارسالكنندههاي هرزنامه مانند هميشه از محبوبترين موضوعاتي كه در اخبار مورد بحث قرار ميگيرد براي جلب توجه كاربران به ايميلهاي گروهي بهره بردهاند.
زمينلرزه در ژاپن و نيز مرگ معمر قذافي رهبر ليبي و كيم جونگ ايل از كره شمالي همگي در نامههاي تقلبي موسوم به نيجريهاي به طور برجسته مورد استفاده قرار گرفت.
در ميان منابع برجسته هرزنامه، تغييرهاي بزرگي وجود داشت. ايالات متحده آمريكا، پيشتاز سال ۲۰۱۰، روي هم رفته از بين ده منبع برجسته حذف شد.
هند بعد از كسب مكان دوم در سال گذشته، اين جايگاه برتر ناخواستني را به دست آورد.
برزيل و اندونزي به ترتيب بعد از صعود از جايگاه پنجم و شانزدهم، تقريباً در بين سه منبع پيشتاز قرار گرفتند. روسيه در اين ميان به مكان نهم تنزل يافت.
اما توزيع منطقهاي منابع هرزنامه با تغيير زيادي مواجه نشد: آسيا، آمريكاي لاتين و اروپاي شرقي با اين وجود مسئول ارسال اكثر ايميلهاي ناخواسته به صندوقهاي ورودي كاربران بودند.
داريا گودكوا، رئيس بخش تحقيقات و تجزيه و تحليل محتوا در آزمايشگاه كسپرسكي توضيح ميدهد، «فشار از سوي جامعه جهاني فناوري اطلاعات و مراجع اعمال قانون در كشورهاي مختلف نتايج دلگرمكنندهاي را به بار آورده است. اما به طور كلي مكاتبات ناخواسته خطرناكتر شده است و پيش بيني مي كنيم حملههايي كه گروههاي خاص كاربران را مورد هدف قرار ميدهند وسيعتر شوند.
همان طور كه وضعيت كشورهاي در حال توسعه نشان ميدهد، اتصالهاي باكيفيت اينترنتي در كنار سطح پايين دانش كامپيوتر و عدم اعمال قوانين ضد هرزنامه براي صاحبان بات ها جذابيت خاصي دارد. به همين دليل، اين تهديد نيازمند واكنش جامع و كاملي است كه به آموزش كاربران درباره امنيت فناوري اطلاعات به طور خاص توجه نمايد.»
چهارشنبه|ا|2|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]