واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: نوروز؛همان روز غدير خم است
به گزارش خبرگزاري فارس در اسلامآباد، مسلمانان ساكن شبه قاره به ويژه شيعيان اين منطقه معتقدند كه واقعه انتصاب حضرت علي (ع) در روز واقعه غدير خم با نوروز نخستين روز سال شمسي همزمان بوده است.
ورود اسلام به شبهقاره كه مهر تأييد بر بسياري از آداب و رسوم رايج زد نه تنها به نوروز بي مهري نكرد بلكه آن را قابل ارج دانست چرا كه هر جزئي از آيين نوروز، نمادي از ستايش زيبايي و اخلاق انساني و مهر و دوستي است. بر همين اساس رسم و آيين نوروز با حال و هوايي معنوي و روحاني عجين شد.
اعتقاد به انتصاب حضرت علي (ع) به مقام ولايت در نخستين روز بهار، موجب شده است سايهاي از معنويت بر اين آيين نزد مسلمانان به ويژه شيعيان شبهقاره بيفتد.
در پاكستان اول فروردين به روز "تاجپوشي علي (ع)" موسوم است و گفته ميشود كه در دههاي پيش حتي پيروان اهل سنت نيز نقش بسزايي در گراميداشت اين آيين داشتهاند كه تشديد فعاليتهاي افراطگرايانه برخي گروههاي مذهبي در اين سرزمين اكنون گستره بزرگداشت اين آيين را محدود به شيعيان كرده است.
شيعيان اين منطقه معتقدند كه لحظه تحويل سال با زمان بلند كردن دست حضرت علي (ع) توسط حضرت رسول اكرم (ص) در روز عيد غدير خم همزمان بوده است از اين جهت متخصصان علم نجوم و تقويمنويسان همه ساله لحظه تحويل سال يا به امامت رسيدن حضرت علي (ع) را استخراج و اعلام ميكنند.
منجمان پاكستاني امسال زمان دقيق اين رخداد را ساعت ۱۰ و ۱۹ دقيقه صبح به وقت محل روز سهشنبه ۲۰ مارس اعلام كردند و جالب است كه اين زمان با لحظه سال تحويل طبق تقويم شمسي تنها ۵ دقيقه فاصله دارد.
پاكستانيها معتقدند كه اين لحظه بابركتترين زمان سال بوده و هر دعايي به درجه استجابت خواهد رسيد.
بازار دعانويسان و فالبينها نيز در اين روزها از رونق بيشتري برخوردار است. پيروان اين عقيده حتي شيوهاي خاص نيز براي اثبات مدعا و باور خود دارند.
زنان در اين زمان يك ظرف بزرگ را از آب پر كرده و در درون يك اتاق پاكيزه ميگذارند. ۲ غنچه گل محمدي در داخل آب گذاشته و شروع به خواندن قرآن و دعاي "يا مقلبالقلوب والابصار" ميكنند.
باورمندان اين رسم معتقدند كه ۲ غنچه گل محمدي پس از حركت در يك لحظه به هم ميرسند و آن لحظه زمان تحويل سال، آغاز فروردين و يا به امامت رسيدت حضرت علي (ع) است.
در برخي شهرهاي شيعهنشين پاكستان همچون "پاراچنار"، "بلتستان و گلگيت"، بعضي از محله هاي شهر كراچي و كويته و برخي روستاهاي ايالتهاي سند و پنجاب مراسم خصوصي جشن "تاج گذاري" برپا ميشود و ذاكرين، شاعران و روحانيان فضائل و مناقب حضرت علي (ع) را بيان ميكنند.
از جمله شعرهايي كه در اينگونه مراسم بيان ميشود ابيات زير است كه سروده "خواجه نظامالدين اولياء" در مدح علي (ع) ميباشد:
امامت را كسي باشد كه شاه اولياء باشد
به زهد و عصمت و دانش مثال انبياء باشد
امام حق كسي باشد كه باشد همسر زهرا (س)
چنان رفعت كه ميبيني بجز حيدر (ع) كه را باشد
امام حق كسي باشد كه باشد جامع قرآن
نبي (ص) را حجت برهان به هنگام وغا باشد
وصيت كرد با امت محمد (ص) در غدير خم
علي ابن ابي طالب (ع) خلافت را سزا باشد
امام آن چنان فاضل كه ميجوئي زمن بشنو
حسن ابن علي (ع) ما را به جاي مرتضي باشد
حسين ابن علي (ع) ما را به مذهب زينت و زيب است
كه از روز ازل ما را جنابش ملتجي باشد
شفيع جنت و دوزخ اميرالمومنين (ع) باشد
اگرخواهي كه در محشرشفيعت مصطفي (ص) باشد
معمولا در پايان اينگونه مراسم، بطور مفصل از ميهمانان با انواع شيرينيها و شام پذيرايي ميشود.
در پاكستان خانوادههاي شيعيان سعي ميكنند مراسم عروسي فرزندان خود را در مناسبتهاي ۱۷ ربيعالاول، ۱۳ رجب و نوروز برپا كنند و ياد حضرت علي (ع) را موجب سعادت و خوشبختي اين وصلت ميدانند.
چهارشنبه|ا|2|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جهان نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]