واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آيةالله جوادي: مهد كودكي برنامهريزي نكنيم
اين كه شما در راهنمايي و رانندگي ميخواهيد با جريمه و ضبط گواهينامه جان مردم را حفظ كنيد، برنامه ريزي مهدكودكي است، چون وقتي به كسي بگوييم در رانندگي سرعت مجاز داشته باش تا خود و خانواده ات به استقبال مرگ نرويد، اما بازهم رعايت نكند، بيعقلي است.
به گزارش «مركز خبر حوزه»، معظم له ظهر امروز در ديدار سردار اسكندر مومني، رييس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا، اظهار داشت: در آستانه تحويل سال ميگوييم كه خدايا دلهاي ما را تحول يافته كن؛ زيرا تا بالغ نشويم، نه مشكل راهنمايي رانندگي و نه مشكلات ديگر مردم و كشور حل خواهد شد.
حضرت آيت الله جوادي آملي گفتند: اولين شرط حل مشكلات فردي و اجتماعي جامعه، بالغ شدن افراد جامعه به معناي واقعي است و بالغ شدن هم چيزي جز بلوغ فكري و فرهنگي نيست.
اين مرجع تقليد با بيان اين كه در اسلام كسي كه نابالغ است، مورد تكيلف نيست، افزودند: ما معمولا معناي بلوغ را بر طبق شناسنامه معرفي ميكنيم و ميگوييم كه اگر كسي سنش به 15 يا 18 سال رسيد بالغ بوده و مكلف است و حق رأي دادن دارد، اما بايد بدانيم تا دور شمس دين و قرآن حركت نكنيم، همان كودكي هستيم كه بوديم حتي اگر سن مان از 15 يا 18 هم بيشتر باشد.
ايشان با بيان اين كه در ابتدا بايد بدانيم كه تحويل سال يعني چه و ببينيم كه آيا بلوغ فكري و فرهنگي داريم يا نه، گفتند: اگر به بلوغ رسيده بوديم، بايد برنامه ريزي متناسب با آن داشته باشيم وگرنه، بايد متناسب با شخصيت كودك گونه برنامه ريزي داشته باشيم.
حضرت آيت الله جوادي آملي با بيان اين كه بسياري از برنامههايي كه در مملكت اجرا ميشود و از جمله برنامههاي قانوني راهنمايي رانندگي، برنامههايي كودك گونه است، تصريح كردند: اين كه شما در راهنمايي و رانندگي ميخواهيد با جريمه و ضبط گواهينامه جان مردم را حفظ كنيد، برنامه ريزي مهدكودكي است، چون وقتي به كسي بگوييم در رانندگي سرعت مجاز داشته باش تا خود و خانواده ات به استقبال مرگ نرويد، اما بازهم رعايت نكند، بيعقلي است.
معظم له تأكيد كردند: تا خودمان به دور شمس دين و قرآن نگرديم بالغ نمي شويم.
استاد برجسته حوزه علميه قم در ادامه سخنان خود با بيان اين كه عمر هر كس محصول حركت اوست، گفتند: بايد دقت داشت كه چه اندازه و چگونه حركت ميكنيم؛ زيرا حركت برخي انسانها از سكون شان بدتر است.
حضرت آيت الله جوادي آملي افزودند: براي مثال ميبينيم كه كسي عمرش را براي ورزش سپري ميكند و عنوان ميكند كه ورزش براي سلامتي خوب است و ادعاي حرفه اي گري هم دارد؛ در حالي كه حرفه اي گري واقعي اين نيست كه توپي كه با سرعت زياد ميآيد توسط سر دفع شود، زيرا اين سر انسان از فولاد كه نيست، بلكه سر براي فكر و انديشه كردن است.
* حركت درختگونه برخي انسانها
ايشان با تأكيد بر اين كه بايد نسبت به اندازه و چگونگي حركت دقت كرد، گفتند: گاهي حركت انسانها همانند حركت اتوبوس و يا ميني بوسهاست كه بعد از 20 سال كار كردن، تبديل به آهن پاره شده و از كار ميافتند، اما گاهي هم حركت برخي انسانهاي ديگر حركتي درخت گونه است به اين معني كه بعد از 20 سال حركت محصولات بهتر داده و حتي ريشههايش مستحكم تر شده است.
اين مرجع تقليد افزودند: حركت بايد درخت گونه باشد؛ به گونه اي كه بعد از چند سال شجره طوبي بشويم و بگوييم اين خدمات توسط ما به مردم و جامعه عرضه شده است.
معظم له خاطرنشان كردند: اين كه شما در نيروي انتظامي تمام تلاش خود را براي كنترل چهارشنبه سوري گذاشتيد اگر چه كار ارزشمند و در راستاي تأمين امنيت مردم است، اما نبايد فراموش كرد كه اين نشان از سير كردن بسياري از افرادي بر بودن در دوران مهد كودكي شان دارد.
حضرت آيت الله جوادي آملي در ادامه سخنان خود با بيان اين كه بخشي از بدن انسان درك كننده مسائل هستند و بخشي تحريك پذيرند و به چهارگونه خود را ظهور و بروز ميدهند، گفتند: براي مثال گاهي اوقات برخي انسانها خطري را احساس و درك ميكنند و بعد از آن از آن خطر ميگريزند؛ اين گونه انسانها هم خوب ميبينند و هم خوب ميدوند كه اين ميشود انسان عالم عامل كه هم درك خوب و هم عمل خوب دارد.
ايشان افزودند: در كنار اين دسته از انسانها، انسانهايي هم هستند كه اگر چه مسائل را خوب ميبينند و درك ميكنند و در يك كلام آگاهي و علم دارند، اما دست و پاي شان بسته است؛ يعني براي مثال اگر خطري را ببينند ميدانند كه اين امر براي آنها خطر است و مفيد نيست، اما دست و پاي شان بسته است و نمي توانند كاري كنند. در اين مواقع شما هرچه تجهيزات علمي در اختيار اين افراد بگذاريد تا به او بفهمانيد كه اين مسئله چگونه است، فايده اي ندارد، چون خود او عالم و آگاه نسبت به آن مسئله است؛ يعني اين چنين انساني مشكل علم ندارد، بلكه مشكل انگيزه دارد و آن نيروي تصميم گيرنده براي به حركت در آمدنش به بند اسارت رفته است.
اين مرجع تقليد ادامه دادند: گروه ديگري از انسانها، انسانهايي هستند كه دست و پاي باز دارند، اما درك درستي ندارند و اين همانند جاهلان توانا هستند.
ايشان اضافه كردند: گروه چهارم از انسانها، انسانهايي هستند كه از هر دو جهت آسيب ديده اند و اين بيشتر مربوط به جوارح بيروني آنهاست.
حضرت آيت الله جوادي آملي در ادامه سخنان خود با بيان اين كه ما انسانها نيز در درون خودمان اين گونه ايم، گفتند: بسياري از انسانها هستند كه مشكل علم و آگاهي ندارند؛ يعني هر چه به او تفسير قرآن هم بگويي فايده اي ندارد؛ چون او خودش شايد در حدي باشد كه آيات قرآن را تفسير كند، اما مشكلش جاي ديگري است. شيطان هم اولين كاري كه ميكند اين است كه او و انگيزه او را به بند ميكشد تا به سمت خوبيها نرفته و از بديها فرار نكند.
معظم له خاطرنشان كردند: درصد عظيم پروندههاي قضايي كه سالانه صدها ميليارد هزينه مالي و تعداد بسياري نيرويهاي انساني را صرف خود ميكند مربوط به الفباي دين و عدم رعايت آن است. يعني كسي كه دروغ ميگويد، حق مردم را ميخورد و ... مشكلش الفباي دين است.
حضرت آيت الله جوادي آملي گفتند: اگر كسي در دنيا با الفباي دين بازي كرد، در قبر هم اين الفبا يادش نمي آيد تا بگويد خدايش، كتاب آسماني و امامش كيست. بايد توجه داشت كه در قبر مشكلات علمي را از ما سؤال نمي كنند، بلكه الفباي دين را سؤال ميكنند.
ايشان خاطرنشان كردند: در لحظه تحويل سال بايد به اين نكته توجه كنيم كه خودمان به دور شمس دين و قرآن و اهل بيت(ع) بچرخيم، نه اين كه تنها به اين اكتفاء كنيم كه زمين به دور خورشيد بچرخد؛ زيرا اين امر به خودي خود بلوغ نيست.
* برخي رانندگان مهد كودكي فكر ميكنند!
اين مرجع تقليد خطاب به مسئولان پليس راهنمايي و رانندگي گفتند: جواني كه ماشين قسطي ميگيرد و با وجود تمام هشدارها و آگاهي از خطرات عدم رعايت قانون راهنمايي رانندگي با بي قانوني به استقبال مرگ ميرود، هنوز مهد كودكي فكر ميكند؛ يعني با وجود علم و آگاهي از خطرات، عزم و اراده اي براي دوري از آن ندارد و ما بايد به دنبال تقويت اين عزم و اراده باشيم.
معظم له تأكيد كردند: همگان بايد بدانند كه با گناه كردن، غباري بر روي دل انسان نشسته و دست و پاي او را بسته و عزم و اراده او را از بين ميبرد. مثالي كه در اين زمينه ميتوان ذكر كرد اين است كه راننده اي كه آئينه شفاف ندارد، چون نمي بيند؛ تصادف ميكند.
* چشم ملتها به ايران است
حضرت آيت الله جوادي آملي در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به بيداريهاي اسلامي منطقه خاورميانه و برخي از كشورهاي غربي گفتند: در شرايط فعلي كه خاورميانه بيدار و كشورهاي غربي نيمه بيدار شدند، بايد بدانيم كه چشم بسياري از ملتها به ايران است پس بايد تلاش كنيم تا الگوي واقعي اين كشورها باشيم.
جمعه|ا|26|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]