تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835032021
تحليل انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي ، مهمترين اتفاق خبري ايران بود راه جديد پيش روي مجلس
واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: تحليل انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي ، مهمترين اتفاق خبري ايران بود راه جديد پيش روي مجلس
انتخابات مجلس نهم نيز در 12 اسفندماه برگزار شد و هفته گذشته نيز به صورت رسمي نتايج آن اعلام شد تا بدين ترتيب مجلس نهم با چهرهاي جديد آغاز به كار خواهد كرد. بسياري از چهرههاي مجلس هشتم نتوانستند به مجلس جديد راه يابند و فقدان چهرههاي سرشناس، يكي از ويژگيهاي مجلس نهم در آغاز راه خواهد بود.
تغييرات در هيات رييسه و شايعات در خصوص تغيير رييس مجلس نيز از ديگر اخباري است كه در خصوص مجلس نهم به گوش مي رسد.
بايد منتظر ماند و تركيب فراكسيونهاي مختلف مجلس را ديد. اختلاف سليقه در طيفهاي مختلف اصولگرا ، يكي از مواردي است كه از هم اكنون مي توان آن را به دليل نزديكي به انتخابات رياست جمهوري مشاهده كرد.
به هرحال از سوي وزارت كشور به عنوان مجري انتخابات ، اعلام شد كه بيش از 64 درصد مردم مشاركت در انتخابات داشتند تا بدين ترتيب پرونده اولين انتخابات پس از حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري، بسته شود. البته هنوز در برخي از حوزههاي انتخابيه به دليل به دور دوم رفتن كانديداها، نمايندگان مجلس انتخاب نشدهاند كه مجريان و ناظران اعلام كردهاند كه اين مرحله نيز به زودي برگزار ميشود.
اما تحليل انتخابات يكي از مهمترين اخباري بود كه رسانههاي ايران طي هفته گذشته به آن پرداختند .ابتدا بررسي حضور بيش از 64 درصدي و سپس تحليل تركيب سياسي مجلس از جمله مسائلي بود كه مورد توجه قرار گرفت.
روزنامه جمهوري اسلامي در سرمقاله خود نوشت: كساني كه سرانجام وارد مجلس شوراي اسلامي مي شوند و بر كرسي هاي نمايندگي مردم در مركز قانون گذاري كشور تكيه مي زنند، فقط درصورتي مي توانند به وظيفه قانوني و شرعي خود عمل كنند كه مستقل باشند.
اين روزنامه نظر داده اقتضاي شرايط كنوني كشور نيز ايجاب ميكند نمايندگان مجلس، از نصاب بالاي كارداني و شجاعت برخوردار باشند تا بتوانند در عرصه مسائل داخلي به ميدان روياروئي با مشكلات موجود بروند و در عرصه خارجي نيز در برابر تهديدهاي دشمنان با شجاعت بايستند. وجود مشكلات اقتصادي و انحرافي كه در عملكرد بعضي مجريان از مسير قانون وجود دارد رسالت مجلس نهم را بسيار سنگين مي كند.
و خلاصه سرمقاله روزنامه جمهوري اسلامي اين است كه اين مجلس فقط با سلاح كارآمدي و شجاعت مي تواند با اين مشكلات مقابله كند، كما اينكه در برابر تهديدها نيز فقط با همين سلاح مي تواند بايستد. مجلس، فقط در اينصورت است كه مي تواند از جنس مردم ايران و در خور ملتي باشد كه با اراده پولادين خود در برابر تمام مشكلات و تهديدها مي ايستند و از آرمان ها و اصول و از منافع ملي خود دفاع مي كنند.
مقايسه انتخابات در ايران و غرب
كيهان هم در سرمقاله خود با نگاه مخصوص به خود به مقايسه انتخابات ايران و غرب پرداخت و نوشت: صندوق راي به عنوان پايه دموكراسي تجربه اي نيست كه ايران و جمهوري اسلامي از غرب آموخته باشد و يا اين هماني نيست كه در غرب برگزار مي شود. كاملا واضح است كه وقتي فقيهي بسيار بزرگ شركت در انتخابات را "تكليف شرعي" دانسته و بقيه فقهاي معاصر هم آن را واجب شرعي مي دانند، از امري برون ديني حرف نزده اند چرا كه هيچ امر برون ديني نميتواند مصداق "تكليف شرعي" باشد.
به نظر نويسنده اين روزنامه غرب اصولا شركت همه شهروندان را مطالبه نميكند و سياسي شدن همه شهروندان را امري مذموم و سبب به هم خوردن نظم آهنين "ليبرال دمكراسي" ميداند. آنان همواره از يك حضور منضبط و طبعا محدود و قابل مديريت حرف زدهاند. اما از اين طرف امام اول شيعيان با صراحت گفته است اگر حضور انبوه و گسترده مردم و اينكه خداوند از علما پيمان گرفته است كه در برابر ستم ستمگران و بيچارگي مظلومان سكوت نكنند، نبود، هر آينه افسار شتر خلافت را روي آن قرار داده و آن را رها مي كردم.
روزنامه اعتماد هم در نوشتاري به گزارش روز راي گيري پرداخت و نوشت: آيت الله جنتي كه شناسنامه خود را تعويض كرده است، هنگام مهر خوردن بر شناسنامه جديدش اعلام كرد اين نخستين مهر انتخاباتي در اين شناسنامه است.
به نوشته اين روزنامه دبير شوراي نگبهان در پاسخ به پرسش يك خبرنگار مي پرسيد چرا شناسنامه خود را تعويض كرده ايد، گفت: چند وقتي است كه شناسنامه ها را تعويض مي كنند به همين دليل من هم شناسنامه خود را تعويض كردم.
قدرتمندترين كشور روي زمين
قدس هم از قول علم الهدي امام جمعه مشهد نوشت: امروز ديگر در دنيا حرف اول را زور، قدرت و پول و تمام بمب افكنهاي پرواز كننده و ابزارهاي آدم كشي و سرمايه سرمايه داران نمي زند، بلكه در كشورها و دولتهاي دنيا اين مردم هستند كه حرف اول را مي زنند.
علم الهدي با تاكيد بر اين كه ايران امروز قدرتمندترين كشور روي كره زمين است ، تصريح كرد: اين قدرت مردم است كه جريان بيداري اسلامي در منطقه و حركتهاي مردمي در جنبشهاي وال استريت در غرب را نمايان كرده است، به طوري كه غرب با تمام تجهيزاتي كه دارد نمي تواند در مقابل آن بايستد.
علم الهدي گفت: بزرگترين ناو هواپيمابر آمريكايي با تمام تجهيزاتي كه داشت با آمدن چند قايق تندروي بچه هاي سپاه پاسداران در اطراف خود، رنگ فرمانده آن و كليه نيروهايش پريده بود و اضطراب فراواني داشتند كه بي بي سي فارسي نتوانست اين تصاوير را مخفي نگه دارد. جوانان ما همان بچه هاي شهيد از خودگذشته هستند و براي بيرون راندن بزرگترين ناو هواپيمابر آمريكايي نيز چهار تا قايق سپاه بس است.
بازهم جريان انحرافي
اما روزنامه تهران امروز در گزارشي به تيترها و تحليلهاي روزنامه ايران پس از انتخابات پرداخته و نوشت: يكي، دو روزي است كه برخي اعضاي جريان انحرافي به همراه روزنامه ايران، ارگان دولت به تحليل نتايج انتخابات مجلس نهم و از جمله عدم راهيابي تعدادي از نمايندگان مجلس فعلي به مجلس بعدي مي پردازند و استدلال مي كنند چون مجلسيان به شدت از عملكرد دولت و شخص رئيس جمهور انتقاد كردند و اين رويه انتقادي را تا به امروز هم ادامه داده اند،لذا مردم ناراضي شده و به تعداد زيادي از اين نمايندگان از جمله طراحان سئوال از رئيس جمهور راي ندادند و پيام خود را به گوش همگان رساندند كه هر كسي عليه دولت و در معناي پنهان آن جريان انحرافي باشد با نارضايتي مردم مواجه مي شود.
به نوشته اين روزنامه ، روزنامه ايران در مطالبش خط تحليلي ياد شده را با قوت بيشتر پي گرفت و نوشت: "شايد بتوان گفت كه در هيچ مقطعي از سال هاي پس از انقلاب، مردم ايران به اندازه دوران مجلس هشتم، شاهد بروز چالش هاي شديد ميان طيفي از نمايندگان با دولت و رئيس جمهور نبوده اند. در اين دوره مرحوم كردان به عنوان وزير كشور استيضاح شد و در يك فضاي ناعادلانه و سنگين، راي اعتمادي كه مجلسي ها، كوته زماني قبل از آن به وي داده بودند، از او پس گرفتند. .. آيا مردمي كه نظاره گر اين صحنه هستند، مي توانند از خود بي تفاوتي و باري به هرجهت بودن را نشان دهند؟ ... پر واضح است كه مردم اينگونه رفتارها را رصد مي كنند و منتظر مي مانند تا در بزنگاه مناسب، تصميم لازم را براي اصلاح امور اتخاذ نمايند."
تهران امروز نوشت: جريان انحرافي در شرايطي با اين شور وحرارت از راي منفي به مخالفان رئيس جمهور سخن مي گويند كه در همان حال از پاسخ به اين سوال ساده مي گذرند كه اگر هر كسي عليه احمدي نژاد است، با راي منفي مردم مواجه مي شود پس چرا نزديكترين نشان انتخاباتي به احمدي نژاد يعني پروين احمدي نژاد در زادگاه خود با اقبال سرد همشهريانش مواجه شد.
اعتماد هم در گزارشي مفصل به راه نيافتن چهره هاي سرشناس پرداخته و نوشت: در ميان چهره هايي كه نتوانستند به بهارستان راه يابند، سه چهره بيش از ديگران مورد توجه قرار گرفتند; پروين احمدي نژاد، احمد ناطق نوري و مصطفي كواكبيان. در اين ميان خواهر محمود احمدي نژاد كه تنها فعاليت سياسي اش به انتخابات شوراهاي شهر تهران و عضويت در آن برمي گردد در اين دوره از انتخابات ترجيح داد به زادگاهش برود و شانس خود را در گرمسار محك بزند و شايد بر اين باور بود كه حداقل در زادگاهش به راحتي مي تواند راي بياورد اما خواهر رييس جمهوري بودن نتوانست براي او راي آور باشد و او با 15 هزار و پانصد راي به غلامرضا كاتب رقابت انتخاباتي را واگذار كرد، اما او پس از اعلام نتايج به روند برگزاري انتخابات در اين شهر اعتراض كرد.
به نوشته اين روزنامه از ديگر چهره هايي كه راي نياوردنش مورد توجه قرار گرفت، مصطفي كواكبيان بود. او كه دبيركل حزب مردم سالاري است در اين دوره تلاش زيادي براي به ميدان آوردن اصلاح طلبان كرد و از مدت ها قبل از انتخابات اعلام كرده بود كانديدا خواهد شد. كواكبيان كه جزو معدود اصلاح طلبان مجلس بود كه صدايش بيش از همفكرانش در مجلس شنيده مي شد، در اين دوره از انتخابات مبادرت به تشكيل جبهه مردم سالاري كرد تا بعضي از منتقدان دولت را كه در عرصه انتخابات حضور پيدا كردند در اين ليست قرار دهد.
سومين راه نيافته سرشناس به نوشته اعتماد، احمد ناطق نوري است كه در 30سال گذشته همواره به عنوان نماينده مردم نور و محمودآباد از حوزه انتخابي مازندران راهي مجلس مي شد، اين بار در رقابت با كانديداي جبهه متحد اصولگرايان از ورود به ساختمان سبز بهارستان بازماند و عبدالوحيد فياضي كانديداي جبهه متحد اصولگرايان توانست با كسب اكثريت آرا به عنوان نماينده مردم نور و محمودآباد راهي خانه ملت شود. ناطق نوري كه برادر بزرگ تر علي اكبر ناطق نوري است پاي ثابت اكثر انتخابات مجلس بود و در تمام انتخابات ها هم به راحتي راي مي آورد.
درس هاي انتخابات
روزنامه ابتكار هم نوشت: سرانجام با اعلام نتايج اكثريت حوزه هاي انتخابي، تركيب مجلس نهم قابل تخمين شد. انتخابات همواره درس هايي را به همراه داشته است و بي توجهي به آثار و پيامدهاي آن، ناديده انگاشتن واقعيت ها و ناسپاسي نسبت به آراي مردم است. درس اول اين انتخابات، ميزان مشاركت مردم است; در حالي كه مطابق گمانه زني ها و در خوشبينانه ترين حالت، پيش بيني ها از ميزان اين مشاركت، 55 درصد بود اما تا لحظه نگارش اين يادداشت، آمار 65درصد شركت كننده به ثبت رسيده است.
به نظر نويسنده اين مقاله مردم اين دوره، با نگاه سياه و سفيد يا صفر و صد رفتار نكرده اند بلكه متناسب با شناختي كه داشتند، اقدام به انتخاب كرده اند. عدم يكدستي ليست تهران، پيروزي تعداد قابل توجهي از نيروهاي مستقل و حذف برخي چهره هاي شاخص، همه و همه گوياي اين است كه اين انتخاب، تفاوت هاي زيادي با انتخاب هاي قبل داشته است. لازم به ذكر است كه در مواردي هم مردم راي سلبي داده اند; آنها خواسته اند نسبت به يك نفر اعلام موضع كنند و اين موضع گيري را به نفع رقيب اعمال كرده اند. در يك كلام، مردم به خودشان راي دادند پس پيروز واقعي خود "مردم" هستند.
پوتين و رسانه هاي ايران
پيروزي پوتين در روسيه نيز از ديگر موضوعاتي بود كه مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. روزنامه شرق در نوشتاري به اين پيروزي پرداخت و نوشت :همان طور كه از پنج سال پيش انتظار مي رفت، آقاي پوتين نخست وزير به كمك 64 درصد آرا در انتخابات رياست جمهوري روسيه پيروز شد. همان طور كه از اكنون هم انتظار مي رود كه در دور بعدي هم دست كم با 65درصد آرا پيروز خواهد شد و بعد چون نمي تواند سه بار پشت سرهم نامزد شود، آقاي مدودف نخست وزير آن زماني، براي دور بعد نامزد رياست جمهوري خواهد شد، تا بالاخره به حكم طبيعت يا امور انساني ديگر روزي يك جايي تق كار درآيد! اين گونه صراحت در قابليت پيشگويي هم لابد از نوعي شفافيت، يعني بلورينگي يا همان گلاسنوست روسي، حكايت دارد!
دكتر بهرام امير احمديان هم در مقاله اي در تهران امروز نوشت : پوتين در حالي برنده انتخابات شد كه اين پيروزي دور از انتظار نبود. هم نظرسنجي ها اين موضوع را نشان دادند و هم اينكه ساير كانديداها از وزن قابل توجهي براي رقابت با پوتين برخوردار نبودند.
پوتين با اين تفكر بر سر كار آمد تا در زمينه سپر موشكي در مقابل ناتو و غرب بايستد و حتي پيش از اين در مصاحبه اي عنوان كرده بود كه دراين باره با تركيه مذاكره خواهد كرد. از طرف ديگر روسيه در دوران جديد با چند چالش مهم در آينده روبه رو است.
يكي از اين تقابل ها به نظر اين استاد دانشگاه مسئله تقابل هاي منطقه اي و بين المللي با غرب از ديگر محورهاي مهمي است كه پوتين با آنها رو به رو است و ايران در اين ميان نقش مهمي بازي مي كند. پوتين اعلام كرده كه در حوزه هسته اي از ايران حمايت خواهد كرد و اجازه نخواهد داد غرب از ابزار نظامي در رابطه با ايران استفاده كند. در همين راستا وي گفته كه ايران در انجام فعاليت هاي هسته اي خود در چارچوب NPT تلاش مي كند و در روند تعاملات با آژانس بين المللي انرژي اتمي همكاري سازنده اي داشته است. از سوي ديگر پوتين در مناسبات منطقه اي هم به ايران نگاه ويژه اي داشته و دوستي با ايران برايش اهميت دارد چرا كه از اين طريق مي تواند در جريان تحولات منطقه نقش مثبت و فعالي داشته باشد.
مادام العمرترين رييس دنياپوريا عالمي در ستون كاناپه اعتماد نوشته ما نشسته بوديم و داشتيم فكر مي كرديم رابطه اش با ماشين و اتومبيل چيست. يعني چرا سوار ماشين مي شود و نمي رود زير ماشين؟ كه در همين لحظه خانم "نداي دروني" از درونمان با گرز زد در سرمان و گفت: "هان! حتي واسه دشمنت هم آرزوي مرگ نكن. پوتين كه دشمن تو نيست، پوتين دوست تو است. منتها طبيعي است كه خودش و كشورش را بيشتر از تو و كشورت دوست داشته باشد."
بعد از سئوال و جواب با رييس جمهور گذشته و آينده روسيه ، گفت: "من هميشه رو بودم، منتها مدت ها در سايه بودم. الان هم مادام العمر ترين رييس دنيا شدم. خدا قسمت شما هم بكند." ما گفتيم: "از شما به ما زياد رسيده. و صد البته خدا به دور. همان شما مادام باشي براي روسيه بس است. ما اينجا مادام الرييس نداريم، پوتين هم نداريم. اما الهام داريم، هلو لنكراني داريم، رحيم مشايي داريم، كامران نجف زاده داريم و غيره. همين ها بسمان است."
چالش هاي اقتصاد
حساب ذخيره ارزي و تورم
بررسي اوضاع اقتصادي و نگاه جدي به گراني از ديگر مسائلي است كه مورد توجه رسانه ها بود. اين موضوع آنقدر باعث نگراني شده كه آيت الله مكارم شيرازي نيز از تورم به شدت گلايه كرده است.
در خصوص اوضاع اقتصادي روزنامه جمهوري اسلامي در سرمقاله خود نوشت: هويدا شدن آثار و پيامدهاي بسياري از تصميمات و سياست هاي نادرست دولت و مجالس هفتم و هشتم در سال هاي اخير، اعمال تحريم هاي اقتصادي پردامنه عليه ايران، سرمايه اجتماعي آسيب ديده از تخلف مالي بي سابقه و بروز تدريجي آثار قانون هدفمندي يارانه ها، همه و همه عواملي هستند كه اقتصاد ايران را در اين برهه زماني با چالش ها و دست اندازهاي فراواني روبرو ساخته اند، مشكلاتي كه بي ترديد براي حل آنها و از ميان برداشتن عوامل بروز آنها راه حل ها و روش هاي آزموده شده فراواني وجود دارد كه صد البته يافتن و به كار بستن آنها نيازمند بهره گيري از خرد جمعي و دانش و تجربه هاي موفق داخلي و جهاني است.
اين روزنامه در ادامه مسائل اقتصادي را به مجلس گره زده و نوشته است: مروري اجمالي بر فهرست آن دسته از نامزدهايي كه تاكنون راهيابي آنان به مجلس نهم قطعي شده است، نشان مي دهد كه در حوزه اقتصادي شاهد تغييرات چشمگيري در تركيب نمايندگان تاثيرگذار مجلس نيستيم. اين عدم تغيير البته دو حس كاملا متفاوت را در ناظران عملكرد اقتصادي مجلس بر مي انگيزد; از سويي مي توان با خوش بيني اميدوار بود كه ثبات تركيب نمايندگان صاحب نفوذ در حوزه اقتصاد به ثبات سياست ها، رويه ها و جهت گيري ها خواهد انجاميد و تجربه حداقل دو دوره وكالت براي اين افراد، به آنها كمك مي كند تا در بزنگاه هاي حساس، مصوبات و نظارت هاي درستي را در زمينه اقتصادي داشته باشند و از آنجايي كه ثبات و وحدت رويه در سياستهاي اقتصادي، يكي از لوازم پيشرفت اقتصاد هر كشوري است، مي توان عدم تغيير تركيب كلي نمايندگان اقتصادي مجلس را به فال نيك گرفت.
روزنامه شرق هم به گزارش هاي هر سه ماه يك بار اشاره كرده كه در گذشته در مورد عملكرد حساب ذخيره ارزي به هيات امناي حساب ذخيره ارزي كشور ارايه مي شد و بعد در اختيار افكار عمومي قرار مي گرفت. اين گزارش نشان مي داد كه چه مقدار از حساب ذخيره ارزي را دولت برداشت كرده، چه مقدار آن به تصويب وزارت صنايع رسيده، چه مقدار آن به بانك ها ارايه شده و چه مقدار آن گشايش اعتبار شده است. از اين رو تا پايان آبان ماه سال 1386 به اين واسطه، آمار دقيقي از ميزان ورود ارز و سرمايه گذاري هاي صورت گرفته با سرمايه هاي حساب ذخيره ارزي در دست است.
به نوشته عضو سابق هيات امناي حساب ذخيره ارزي در اين مقاله از آبان 1386 اطلاع چنداني از نحوه اداره حساب ذخيره ارزي و ميزان ارزي كه به آن واريز مي شود، وجود ندارد، به صورت تخميني، پيداست مبلغ قابل توجهي براي توسعه اقتصادي و ايجاد درآمد و اشتغال پايدار پرداخت نشده است. يعني يك جريان ناهمراه با توسعه اقتصادي در كشور وجود دارد كه باعث شده در طول سال هاي اخير نه براي پروژه هاي اقتصادي و نه براي پروژه هاي زيربنايي كشور، گشايش اعتبار مناسبي صورت نگيرد.
نويسنده مقاله شرق تاكيد كرده مساله اين چهار ميليارد دلاري كه در بررسي كميسيون هاي مجلس متوجه "عدم واريز" آن شده اند، در برابر اين مسايل آنچنان حايز اهميت نيست. در مورد موجودي اي كه براي صندوق توسعه ملي اعلام مي كنند، ترديد وجود دارد.
امروز اعلام مي كنند كه 28 ميليارد دلار پول در صندوق توسعه ملي ذخيره شده است و مدير فعلي آن اعلام مي كند كه تا پايان سال مقدار آن افزايش هم خواهد يافت. در حالي كه تنها يكي از بانك هاي كشور نتوانسته است حتي يك دلار از چهار ميليارد دلار اعتباري را كه برايش مصوب شده است گشايش اعتبار كند. اگر دولت با ملت شفاف بود اين قبيل ترديدها ميان مردم شكل نمي گرفت.
تهران امروز هم نوشت: تحريم اتفاقي است كه گاهي تنها يك كشور را تحت تاثير قرار مي دهد و گاهي ارتباط آن آنقدر گسترده است كه به كشورهاي زيادي ارتباط پيدا مي كند. در حال حاضر تحريم نفت ايران اتفاقي است كه از سوي كشور آمريكا و در آينده توسط اتحاديه اروپا مطرح شده است. به طور كلي تحريم نفتي را از لحاظ ضرر و زياني كه ايجاد مي كند، ارزيابي مي كنند.
به نوشته اين روزنامه، انرژي گاهي در اين ميان، كشورهاي مسبب اين اتفاق، قول هايي را به برخي دولت ها مي دهند كه ممكن است آنها منبع اوليه تامين انرژي مورد نيازشان را رها كنند. زيرا همه براي منافع خودشان فعاليت مي كنند و اولويت اولشان همين موضوع است. به عنوان مثال كشور چين به عنوان يكي از مشتريان عمده نفت ايران اگر قرار باشد بين ايران و آمريكا يكي را انتخاب كند، ممكن است بنا به شرايط و موقعيت سياسي و منافع خود، آمريكا را انتخاب كند.
تهران امروز نوشته به نظر مي رسد در حال حاضر ايران در مقابل تصميم تحريمي اتحاديه اروپا بهترين حركت ممكن را انجام داد. زيرا اگر قرار است ايران كسي را تحريم كند، بايد به سراغ كشورهايي برود كه در زمان اخذ اين تصميم بيش از سايرين براي تحريم نفت ايران به جو موجود فشار وارد مي كردند.
جهان صنعت هم از پيشنهاد تشكيل ستاد فرماندهي جنگ براي مديريت بازار ارز نوشته و در تشريح اين خبر اضافه كرده رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران با انتقاد از نحوه مديريت بر بازار ارز كشور گفت: براي عبور از شرايط فعلي كه تحريم ها بر كشور سايه افكنده است، بايد ستاد فرماندهي فراقوايي با حضور نخبگان در اقتصاد تشكيل شود تا بتوان مشكلات را حل كرد.
يحيي آل اسحاق وزير سابق بازرگاني به نوشته اين روزنامه گفته شرايط اقتصادي كه هم اكنون كشور در آن قرار دارد، بسيار مناسب تر از دوران جنگ است، چراكه در آن دوران، مجموعه درآمد كشور 10 ميليارد دلار بود و بنده به عنوان وزير بازرگاني، براي ده هزار قلم كالا از فانوس گرفته تا سيم خاردار و كالاهاي اساسي از جمله گندم، برنج، روغن و شكر تنها سه ميليارد دلار پول در اختيار داشتم.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران به نوشته جهان صنعت افزوده است: در مقابل اين شرايط، جنگ تمام عيار اقتصادي بر عليه ايران شكل گرفته و البته موضوع جديدي نيست و كشور در حوزه تحريم، سي سال است كه دست و پنجه نرم مي كند. نكته مهم در مقابله با اين بحران ها، چگونگي مديريت كردن آن است و بايد مشخص شود كه اولويت اصلي چيست.
به اين معنا كه اگر اولويت كشور، صرفا اقتصادي شود و تدابير نيز متناسب با واقعيات شكل گيرد، ضمن اينكه همدلي و انسجام ايجاد شود تا مساله قابل حل باشد.120 ميليارد دلار درآمد نفتي عقبه فزاينده اي دارد; بنابراين بايد در رابطه با مساله عرضه ارز، مشكلات را حل كرد، چراكه كسري ارز نداريم. آنچه كه سبب مشكل شده است، قدرت مانور و چگونگي تبديل ارز و نيز رابطه بانك هاي داخلي و خارجي است.
پست هاي جديد برادران دانشجو
دانشگاه آزاد با مديريت جديد همچنان با حاشيه همراه است و پست جديد فرهاد دانشجو براي برادرش خسرو سبب شد تا بازهم انتصابات فاميلي مورد توجه قرار بگيرد.
روزنامه شرق به اين موضوع پرداخت و نوشت: حلقه برادران دانشجو با انتصاب "خسرو دانشجو" به عنوان قائم مقام رييس دانشگاه آزاد در واحد هاي علوم و تحقيقات تكميل شد.
به طوري كه كامران دانشجو، وزير علوم حكم رياست دانشگاه آزاد اسلامي را براي برادرش فرهاد دانشجو و او نيز حكم رياست بر واحد هاي علوم و تحقيقات اين دانشگاه را براي ديگر برادر "خسرو دانشجو" نوشت.
به گزارش اين روزنامه آغاز دولت دهم و پايان مديريت 30ساله جاسبي براي برادران دانشجو آنقدر خوش يمن بود كه سه عرصه مهم آموزش عالي كشور همچون وزارت علوم، دانشگاه آزاد اسلامي و واحد هاي علوم و تحقيقات در اختيار آنها قرار گرفت. اهميت واحد هاي علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي به دليل سهم بالا در توسعه تحصيلات تكميلي و پوست اندازي دانشگاه آزاد براي جذب 500 هزار متقاضي ورود به تحصيلات تكميلي با توجه به سهم اندك دانشگاه هاي دولتي قابل تحليل است. همچنين شباهت برادران دانشجو با ساير حلقه هاي اخوت در مجموعه مديريتي كشور از آنجايي است كه آنها با آغاز دولت محمود احمدي نژاد روي كار آمدند اما امروز نماينده گروه هاي سياسي منتقد دولت شدند.
با اين حال حكايت خسرو دانشجو، عضو شوراي شهر تهران و رييس كنوني واحد هاي علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي متفاوت تر از دو برادر ديگر است. او نه، همانند ديگر برادرانش فارغ التحصيل كشور انگلستان است و نه مانند گفته برادرش "فرهاد" به دليل شكستن شيشه كتاب فروشي كه اقدام به فروش كتاب "سلمان رشدي" را مي كرده از اين كشور اخراج و ممنوع الورود شده است. خسرو دانشجو از مديران دوره رياست عبدالله جاسبي و رييس دانشگاهآزاد واحد تهران غرب است.
تهران امروز هم نوشت: هرچند تغيير و تحولات دانشگاه آزاد اسلامي با حرف و حديث هاي فراواني آغاز شد، اما انتصاب رئيس اين دانشگاه از طرف وزير علوم شائبه دولتي شدن اين تحولات را بيشتر از گذشته كرد و اكنون نيز شاهديم كه اين انتصابات فاميلي ادامه دارد.
به نوشته اين روزنامه مسعود پزشكيان با اشاره به اين نكته كه انتصاب هاي فاميلي و نادرست در دولت با افزايش هزينه براي نظام زمينه فساد را فراهم مي آورد، مي گويد: "اين امر با به وجود آوردن زمينه هاي فساد، هزينه بي دليلي را به نظام وارد مي كند."
داوود احمدي نژاد نيز اگر چه در ميانه راه از دولت جدا شد اما نخستين فردي بود كه زنگ انتصابات فاميلي در دولت را به صدا درآورد و به عنوان بازرس نهاد رياست جمهوري معرفي شد.
به نوشته تهران امروز اين انتصابات محدود به برادر بزرگتر رئيس جمهور نشد و در سطح وزرا، استانداران، معاونان و مشاوران نيز پيش رفت اما سياست دولت در اين ميانه فقط سكوت است.
اين در حالي است كه بسياري از اين اشخاص نه تنها كوچكترين تجربه و تخصصي در حوزه مديريتي خود نداشته و ندارند، بلكه با عملكردها و تصميم گيري هاي نابجاي خود كشور را دچار پراكندگي و نابساماني هاي بسياري كرده اند كه اميدواريم اين قاعده درباره خسرو دانشجو تكرار نشود.
شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]
-
گوناگون
پربازدیدترینها