واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/تحقق طرح فاضلاب؛ آرزوي شهروندان بندرعباسي
تحقق طرح فاضلاب؛ آرزوي شهروندان بندرعباسي
بندرعباس - خبرگزاري مهر: عمليات اجرايي طرح فاضلاب بندرعباس از سال 72 آغاز شد اما به دلايل مختلف متوقف و پس از مدتي دوباره شروع به فعاليت مي كند تا جايي كه خيابانهاي وصله خورده بندرعباس آثار ماندگار اين طرح است و شهروندان بندرعباسي همچنان در آرزوي تحقق طرح فاضلاب هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، متناسب نبودن اعتبارات دولتي با پروژه هاي حوزه فاضلاب موجب شده بسياري از طرحها و پروژه هاي در دست اجراي فاضلاب هرمزگان با كندي و توقف عمليات مواجه شود.
عمليات طرح فاضلاب بندرعباس به خاطر افزايش رو به رشد جمعيت، تخصيص اعتبارات قطره چكاني، وضعيت تپه اي برخي از محلات شهر به كندي پيش مي رود تا جايي كه اين روند كند اجراي طرح در ايجاد ترافيكهاي موقت در برخي نقاط شهر به خصوص هسته مركزي، عدم آسفالت صحيح نقطه حفاري شده و طولاني شدن حفاريها موجب كلافگي مردم در شهر شده است.
برگزاري جلسات متعدد با نمايندگان استان در مجلس و وزارت نيرو هم نتوانست گره كور طرح فاضلاب را به اتمام برساند.
حسين خادمي ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بيان اينكه تحقق طرح فاضلاب، آرزوي شهروندان بندرعباسي است، اظهارداشت: در اين استان به علت بالابودن سطح آب زير زميني و نفوذ ناپذيري زمين، فاضلابها در معابر، خيابانها و كوچه ها رها شده كه با توجه به گرمي هوا موجب بروز بسياري از بيماريها خطرناك مي شود. همچنين فاضلابهاي اطراف منازل امكان زندگي را در برخي از محلات براي ساكنين آن غير ممكن كرده است.
خادمي اضافه كرد: با وجود چالشهاي پيش رو، رفع اين معضل توجه ويژه مسئولان استاني و وزارت نيرو نسبت به اولويت اجراي طرح هاي فاضلاب در شهرهاي ساحلي را مي طلبد.
وي با اشاره به آغاز اجراي طرح فاضلاب در سال 73 گفت: تاكنون از هزار و 290 كيلومتر شبكه جمع آوري فاضلاب 670 كيلومتر آن اجرا شده و از شش ايستگاه بالابر چهار ايستگاه بالابر اجرا شده و ايستگاه ديگر بايد اجرا شود.
خادمي افزود: مدول اول تصفيه خانه با ظرفيت متوسط 72 هزار متر مكعب در روز در سال 1383 عمليات ساخت آن به پايان رسيده و در مدار بهره برداري قرار دارد.
برخورداري 64 درصد شهر بندرعباس از شبكه فاضلاب
وي با اشاره به اينكه جمعيت تحت پوشش اين طرح در سال هاي شروع بهره برداري 336 هزار نفر و در سال مقصد 1410 به 763 هزار نفر بالغ خواهد شد، گفت: طول كل لوله گذاري شبكه جمع آوري حدود هزار و 290 كيلومتر است و تاكنون 670 كيلومتر لوله گذاري شبكه جمع آوري انجام شده است.
وي همچنين اعتبار هزينه شده براي اجراي اين طرح را يك هزار 70 ميليارد ريال اعلام كرد و گفت: اتمام اين طرح نيازمند يك هزار و 740 ميليارد ريال اعتبار است كه با تامين اعتبار اين طرح تا پايان برنامه پنجم توسعه به بهره برداري خواهد رسيد.
مديرعامل آبفاي هرمزگان اظهار داشت: در حال حاضر 64 درصد از جمعيت شهر بندرعباس داراي شبكه جمع آوري فاضلاب است همچنين تعداد كل انشعابات مورد نياز شهر بندرعباس 110 هزار فقره است كه از اين تعداد تاكنون 66هزار فقره انشعاب فاضلاب خانگي به سيستم شبكه جمع آوري فاضلاب شهر وصل و حدود 44 هزار فقره ديگر تا زمان افق طرح باقي مانده است.
به گفته وي تصفيه خانه فاضلاب بندرعباس داراي دو مدول بوده و فرآيند تصفيه به روش لجن فعال است و ظرفيت حداكثر مدول اول تصفيه خانه براي جمعيت 320 هزار نفر يا دبي متوسط 72 هزار متر مكعب در شبانه روز در نظر گرفته شده است. همچنين مدول اول تصفيه خانه در حال بهره برداري است و با توجه به افزايش جمعيت شهر بندرعباس ارتقاء ظرفيت تصفيه خانه و ساخت مدول دوم آن ضروري است از اين رو مطالعات ارتقاي ظرفيت مدول اول و احداث مدول دوم هم اكنون در دست برنامه ريزي است.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]