واضح آرشیو وب فارسی:ايپنا: صفارزاده: برنامه هاي توسعه اي فدراسيون زورخانه اي بر مبناي تاكيدات مقام معظم رهبري بنا شده است
رئيس فدراسيون پهلواني و زورخانه اي كشورمان با بيان اينكه توسعه ورزش ملي به عزم ملي نيازمند است، مبناي برنامه هاي توسعه اي اين فدراسيون را تاكيدات مقام معظم رهبري در خصوص احيا و رونق بخشي به اين ورزش عنوان كرد.
به گزارش خبرگزاري ورزش ايران(ايپنا)، "عليرضا صفارزاده" در نشست رسانه اي خود در سالن كنفرانس دفتر مشترك فدراسيونهاي ورزشي، با بيان اينكه توسعه نرم افزاري و سخت افزاري ورزش زورخانه اي به عنوان يك ورزش ملي در دستور كار فدراسيون قرار گرفته است، به تاكيد مقام معظم رهبري دراين راستا اشاره كرد و گفت: ورزش پهلواني يك رشته ورزشي آميخته با فرهنگ و هنر، اخلاق، معنويت و عرفان، حماسه، دين و مذهب، معماري، فلسفه و تاريخ و تمدن است.
وي افزود: ضمن تاكيد بر تلاش در راستاي حفظ اين رشته به عنوان ميراث نياكان ما ايرانيان، ثبت جهاني آيينهاي پهلواني و زورخانه اي در يونسكو را به عنوان ميراث معنوي بشريت، اقدامي تاثير گذار در حوزه ملي و بين المللي دانست و گفت: با اين اقدام تاريخي، اين ميراث گرانبها براي هميشه از دستبرد كشورهاي مدعي مصون و بنام كشور و ملت ايران ثبت و ماندگار شد.
صفارزاده در ادامه تصويب آيين نامه ترويج فرهنگ پهلواني از طريق توسعه ورزش زورخانه اي توسط شوراي فرهنگ عمومي كشور و شوراي عالي انقلاب فرهنگي را يكي ديگر از اقدامات صورت گرفته در جهت احياء و حفظ اين رشته عنوان كرد و افزود: اين آيين نامه ارزشمند، زيربناي احياء و رونق بخشي اين رشته است و در آينده توسعه ورزش زورخانه اي را در كشور به دنبال خواهد داشت، به طوريكه دراين آيين نامه براي 18 نهاد كشور، تكاليفي تعيين شده است كه در صورت پيگيري آن مي توان نتايج خوبي را براي اين رشته ورزشي پيش بيني كرد.
صفارزاده با تاكيد براينكه احياي ورزش زورخانه اي به عزم ملي نيازمند است، تصريح كرد: تعامل گسترده و مستمر با بيش از 35 وزارتخانه و سازمان ذيربط كه بخش عمده اي از اين تعاملات از طريق امضاي توافق نامه به مرحله اجرا درآمده است.
وي با بيان اينكه پهلواني در ورزش ما بسيار مورد تاكيد قرار گرفته است از تصويب سالروز نبرد پهلواني حضرت اميرالامومنين، علي(ع) با عمرو بن عبدود در جنگ خندق به عنوان روز پهلواني خبر داد و افزود: اين روز مي تواند محوري براي فرهنگ سازي، تبليغ و معرفي فرهنگ پهلواني و ورزش زورخانه اي باشد.
رئيس فدراسيون پهلواني و زورخانه اي از تدين، پاكدامني، وطن دوستي، وفا، تواضع، گذشت، مردمداري و راستي به عنوان خصلتهاي پهلواني نام برد و ادامه داد: در اين خصوص آيين نامه آداب و ملاحظات ورزش پهلواني در راستاي حفظ مباني فرنگي، آداب اصيل و جذابيت هاي اين ورزش و همچنين حذف خرافات، انحرافات واحياي سنن اصيل ورزش زورخانه اي تدوين و ابلاغ شد.
وي توسعه زير ساخت ها را گامي مهم در جهت رشد اين رشته عنوان كرد و گفت: توقف در تغيير كاربري زورخانه ها از جمله اين اقدامات بود، به طوريكه هم اكنون تعداد زورخانه هاي كشور از 300 باب به 583 باب افزايش يافته و 143 زورخانه نيز در حال احداث است. همچنين 28 زورخانه تعطيل شده احياء، 104 زورخانه نيز بازسازي شده اند كه دراين بين مي توان به بازسازي و راه اندازي مجدد زورخانه ملي شهيد فهميده پس از 4 سال تخريب و تعطيلي اشاره كرد.
صفارزاده يادآور شد: احدث زورخانه بين المللي حيدر كرار در مجموعه ورزشي آزادي در شهريور 1390 و راه اندازي آكادمي ورزش پهلواني و و زورخانه اي به عنوان مركز فني ملي و بين المللي اين ورزش از جمله اقداماتي است كه در حوزه توسعه زير ساختها مي توان از آن نام برد.
رئيس فدراسيون پهلواني و زورخانه اي ايجاد فضاي علمي در حوزه ورزش ملي و تعامل با جامعه دانشگاهي را يكي ديگر از برنامه هاي توسعه اي فدراسيون برشمرد و اظهار داشت: براي تحقق اين مهم، رشته دانشگاهي ورزش پهلواني و زورخانه اي را در وزارت علوم و تحقيقات فناوري (دانشگاه علمي - كاربردي)تصويب كرديم.
وي جذاب سازي، جوانگرايي، معنويت مداري، پاكسازي، علمي سازي و نظام مندي را از جمله اصول احياء و توسعه ورزش پهلواني و زور خانه اي عنوان كرد و با اشاره به تدوين سند چشم انداز 20 ساله و طرح جامع احيا و توسعه ورزش پهلواني و زورخانه اي گفت: در نشستهاي مختلف، عوامل و موانع توسعه ورزش پهلواني و زورخانه اي و راهكارهاي پيشنهادي مورد بررسي و استاندارد سازي اماكن، تجهيزات و لوازم ورزشي در دستور كار قرار گرفت.
صفارزاده ادامه داد: اصلاح قوانين و مقررات فني، ابلاغ آيين نامه ويژگي هاي پهلواني، تدوين، تصويب وابلاغ آيين نامه ي جوانمردان و نخبگان ورزش زورخانه اي از ديگر مصوبات كارشناسان، نخبگان و پيشكسوتان اين فدراسيون است.
وي درخصوص برنامه هاي فدراسيون در بخش تيمهاي ملي گفت: باتوجه به اهميت حضور ملي پوشان باستاني كار در رقابتهاي بين المللي تاكنون تيم ملي در 6 رده سني به منظور حضور در مسابقات آماده شدند.
صفارزاده افزود: تاكنون 22 مورد اعزام تيمها و گروههاي ملي به كشورهاي ايتاليا، فرانسه، چين، قطر، ژاپن، لبنان، تركيه، نپال،امارات، بنگلادش، تاجيكستان، افغانستان و اتريش داشته ايم كه در اين رقابتها توانسته ايم شكلي اصيل از اين ورزش را به جامعه جهاني معرفي كنيم.
وي به برگزاري دهها دوره مسابقات در 4 رشته هنرهاي فردي، تيمي زورخانه اي، مرشدي و كشتي پهلواني اشاره كرد و گفت: براي قانونمند نمودن مسابقات داخلي اساسنامه سازمان ليگ تدوين و برگزاري 5 سال ليگ در رشته هاي هنرهاي فردي، تيمي زورخانه اي،كشتي پهلواني و مرشدي در دستور كار قرار گرفت كه در اين خصوص برگزاري مسابقات قهرمان كشوري در دو رده سني خردسالان و نونهالان در 5 دوره طراحي شد.
رئيس فدراسيون پهلواني و زورخانه اي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در كرمانشاه مبني بر اين كه در همه زمينهها بايد ابتكار به خرج داد، افزود: در ساخت تجهيزات ورزش زورخانهاي مانند ميل صنعتي، سنگ و ضرب صنعتي اقدامات و تحولي چشمگير صورت گرفت و اين تجهيزات با نوآوري ساخته شده اند. اميدوارم اين ورزش كه اهل بيتي، ديني و ميراث پدران ما است، در سطح جهان توسعه پيدا كند.
وي در پايان افزايش بي سابقه منابع مالي، پيگيري و برگزاري جلسات كارگروه ترويج مرام پهلواني و اخلاق در ورزش، برگزاري اولين سال گراميداشت 17 شوال، پيگيري و كسب موافقت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي براي بيمه مرشدان و عضويتآنها در صندوق حمايت، تدوين و اجرايي نمودن طرح نظارت و ارزشيابي هياتها و زورخانه هاي كشور، راه اندازي انجمن پهلواني و زورخانه اي در وزارت علوم، آموزش و پرورش و نيروهاي مسلح، برگزاري 66 مجمع استاني و 143 سفر استاني، طراحي، راه اندازي و روزآمد كردن وب سايت فدراسيون دليرستان، طراحي و راه اندازي نرم افزار و بانك اطلاعات تخصصي ورزش پهلواني و زورخانه اي، برگزاري 32 مجمع عمومي، همايش سراسري و هيات رييسه فدراسيون را ديگر اقدامات صورت گرفته عنوان كرد .
سه|ا|شنبه|ا|9|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايپنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]