واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *هرمزگان؛ قطب گنبد نمكي كشور* معاون آبخيزداري هرمزگان تاكيد كرد: ضرورت جلوگيري از شور شدن چهار ميليارد مترمكعب از آبهاي استان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي استان هرمزگان تصريح كرد: با توجه به اين كه چهار ميليارد مترمكعب از آبهاي استان هرمزگان به دليل وجود 73 گنبد نمكي، شور و از دسترس خارج ميشود، ضروري است طرح آبخيزداري و بهرهبرداري از روانآبهاي سطحي در حوزهي آبخيز رودخانههاي شور استان تصويب و اجرايي شود.
به گزارش خبرنگار منابع طعبيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ابوالقاسم حسينپور در جمع خبرنگاران ميانگين بارش در استان هرمزگان را 205 ميليمتر عنوان اظهار كرد: ميانگين بارندگي در استان يك چهارم ميانگين بارندگي جهاني است كه باعث شده 31 دشت حياتي و جمعيتي هرمزگان با بيلان بارندگي منفي مواجه شود كه در اين راستا ضرورت دارد برنامههاي آبخيزداري با شدت بيشتري انجام شود.
وي با اشاره به اينكه در خشكساليهاي مختلف حدود يك متر از آبهاي زيرزميني هرمزگان افت داشته است، گفت: در سال جاري با اختصاص 73 ميليارد ريال اعتبار، 31 پروژه مصوب آبخيزداري انجام شده است كه 20 ميليون مترمكعب از ريزشهاي جوي را استحصال ميكند.
به گفتهي حسينپور، امسال 100 هزار هكتار عمليات بيولوژيك آبخيزداري در سطح استان انجام شده است.
معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي استان هرمزگان اظهار كرد: طبق ماده 27 ماده قانون افزايش بهرهوري در بخش كشاورزي و منابع طبيعي بايد 7.5 درصد از ريزشهاي جوي از طريق پروژههاي آبخيزداري جمعآوري شود.
وي با اشاره به بالابودن ميزان تبخير در اين استان گفت: سومين سد زيرزميني هرمزگان در سال جاري براي مقابله با پيامدهاي خشكسالي به بهرهبرداري ميرسد.
حسينپور هزينه احداث هر سد زيرزميني را حدود 250 ميليون تومان عنوان كرد.
معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي استان هرمزگان با تاكيد بر اهميت آبخيزداري براي مصارف آب آشاميدني و معيشت مردم در هرمزگان تصريح كرد: 30 درصد سطح آبخيزداري در استانهاي همجوار قرار دارد كه سيلابهاي آنها وارد هرمزگان ميشود. اين درحالي است كه هرمزگان به دليل پوشش گياهي كم، شيب زياد، شدت بارندگي بالا يكي از سيلخيزترين استانهاي كشورمان است كه ضروري است اين معضل مديريت و كنترل شود.
وي با اشاره به وجود 73 گنبد نمكي در اين استان گفت: چهار ميليارد مترمكعب از بارشهاي اين استان به دليل گنبدهاي نمكي از دسترس خارج ميشود و از اراضي پاييندست را تخريب ميكند كه با توجه به وجود توانايي جلوگيري از شورشدن آبهاي هرمزگان بايد اين طرح اجرايي شود.
معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي استان هرمزگان خاطرنشان كرد: اين استان با وسعت 104 هزار هكتار قطب گنبد نمكي كشور است كه بدين منظور طرح آبخيزداري و بهرهبرداري از روانآبهاي سطحي در حوزهي آبخيز رودخانههاي شور استان هرمزگان بايد تصويب شود و رديف اعتباري براي آن اختصاص يابد.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|9|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 373]