واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: انقلاب گرسنگان نزديك است
كاربران اينترنت در عربستان نوشتهاند كه "وزارت كشور ميخواهد صداي شهروندان را خفه كند، ميخواهد كه آنها درد بكشند و از درد بميرند."
ديپلماسي ايراني: "دريابيد قبل از آن كه ديگران شما را دريابند"، اين عبارت التماسگونه زهير كتبي، نويسنده و اديب مشهور عربستاني بود كه در شبكه ماهوارهاي "دليل" خطاب به مسئولان عربستاني بر زبان راند. او در اين مصاحبه نسبت به آنچه "انقلاب گرسنگان" ناميد هشدار داد و گفت: «اگر مشكل فقر بزرگترين كشور توليد كننده نفت جهان حل نشود، عربستان بايد به زودي شاهد يك قيام عظيم مردمي از جانب فقرا و مستمندان كشور كه سالها است سركوب شدهاند و كسي به آنها توجهي نكرده است، باشد.»
به گزارش پايگاه خبري تحليلي ميدلايست آنلاين، اظهارات كتبي بلافاصله با واكنش تند وزارت اطلاعرساني عربستان مواجه شد، به گونهاي كه مسئولان اين وزارتخانه فورا به مسئولان شبكه دليل پيام دادند كه برنامه زنده كتبي را فورا قطع كنند. همچنين عبدالعزيز قاسم، مجري برنامه "البيان التالي" (كلام پيش رو) در اين شبكه به دليل پخش اين مصاحبه توبيخ و به كتبي هشدار داده شد كه وارد خطوط قرمز شده و از "محرمات" عبور كرده است و بايد مواظب رفتارهاي خود باشد. همچنين به دستور وزارت اطلاعرساني عربستان اين برنامه تا اطلاع ثانوي و بدون هر گونه توضيحي تعطيل شد.
قاسم در اي ميلي كه شخصا براي مشتركانش فرستاد، گفت كه دستور منع پخش برنامهاش از سوي عبدالله الجاسر، معاون وزير فرهنگ و اطلاعرساني صادر شده است.
وي در بخش ديگري از پيامش به مشتركانش نوشت: وقتي مسئولان ميگويند كه مصلحت مملكت اين است، من ديگر حرفي ندارم ولي آنچه انجام دادم برخواسته از يك منطق ميهني بود، من تشخيص دادم كه چنين برنامهاي را بدين ترتيب اداره كنم. اگر كارم صحيح بوده است كه خدا را سپاسگذارم و اگر خطايي از من سر زد از خداوند طلب رحمت و مغفرت ميخواهم و اميدوارم پروردگار مرا ببخشد.
وزارت اطلاعرساني عربستان ابتداي ماه فوريه جاري دستور داد كه در هيچ كدام از رسانههاي كشور اعم از شنيداري و ديداري صحبت از فقر در عربستان نشود به بهانهاي اين كه چنين موضوعي وجهه مملكت را مشوش ميكند. اما شايد اين وزارتخانه توانست با صدور بيانيههاي سخت و دست و پاگير جلوي رسانهها را بگيرد و اجازه ندهد كه مردم از واقعيتهاي موجود در عربستان مطلع شوند اما كاربران فضاي مجازي اينترنت در نوشتههاي مختلف خود نوشتهاند كه "وزارت كشور ميخواهد صداي شهروندان را خفه كند، ميخواهد كه آنها درد بكشند و از درد بميرند."
برنامه زهير كتبي كه روز جمعه گذشته پخش شد، عنوان "فقر در عربستان" را بر خود داشت و ميهمانان آن شاهزاده عمرو الفيصل، رئيس شوراي اداري بانك الاثمار بود. هنگامي كه شاهزاده عمرو در حال دفاع از عملكرد اقتصادي كشورش بود، كتبي حرف او را قطع كرد و گفت: «مملكت بر روي 7 تريليون گاز طبيعي خوابيده و اموال بسياري در اختيار داريم كه به بدترين شكل ممكن حيف و ميل ميشوند و از بيست و پنج ثروتمند دنيا 10 نفرشان عربستاني هستند در حالي كه مردم كشورمان در شديدترين فقر ممكن به سر ميبرند. شوكه شدهايم، اين را به صراحت بگويم، براي اين كه بايد اطراف ما انقلاب رخ دهد تا نهضتي براي ايجاد مسكن در كشور فراهم شود، همه اين كارها با عجله و مستعجل است.»
وي تاكيد كرد، فقر تنها خطر موجود براي ميهن ما است، اين خطر حتي از خطر اسرائيل هم بدتر است، من ميترسم كه گرسنگان كشورمان انقلاب كنند و امنيت داخليمان به مخاطره بيفتد. انسان وقتي چيزي نداشته باشد كه بخورد براي يافتن غذا حتي آدم هم ميكشد.
كتبي همچنين مدعي شد، ايران از فقر موجود بهرهبرداري خواهد كرد و بسياري از فقرا را به سمت خود خواهد كشاند. ايران ميتواند شكم آنها را سير كند و عقل از سرشان بپراند.
وي سپس گفت: «دولت بايد ثروت موجود در كشور را كه ماحصل فروش نفت است، عادلانه ميان شهروندان توزيع كند. دولتمردان ما به هيچ وجه پول نفت را عادلانه توزيع نميكنند، آنچه از اين ثروت به ملت ميرسد بسيار ناچيز است. اگر حق مردم را از اين ثروت بدهند ديگر فقري در كشور نميماند.»
كتبي همچنين شاكله حكومت كشورش و فتواهايي كه مفتيان وابسته به حكومت صادر ميكنند را به صخره گرفت و گفت: «در كشور ما شركتهاي بزرگ تجارياي مثل آرامكو، بن لادن، سعودي اوجيه، شركتهاي دولتي و بانكها هستند كه ثروتهاي كلاني در اختيار دارند. من ميخواهم از آنها بپرسم، زكات شما كجاست؟ چرا براي شهروندان و همميهنانتان كاري نميكنيد؟»
وي همچنين گفت: «ما در حالي براي مردم ديگر كشورهاي دنيا شيون ميكنيم كه خودمان با مشكل بزرگ بيكاري مواجهيم و هيچ كسي هم به فكر آن نيست. فقط در مكه مكرمه بيش از يك ميليون آفريقايي بدون اقامت زندگي ميكنند.»
كتبي در پايان خطاب به حاكمان كشورش گفت: «اي خادم حرمين شريفين ]ملك عبدالله[، اي جناب نايف، سلمان، احمد و محمد بن نايف، امور را درك كنيد قبل از اين كه امور شما را درك كنند.»
كتبي كه يك نويسنده مطرح منتقد عربستاني است، فوق ليسانس رشته جغرافي است و در چندين كميته علمي بينالمللي عضويت دارد و تا كنون چندين كتاب در زمينههاي تاريخ، جغرافي، سياست، مسائل اجتماعي و فلسفه به رشته تحرير در آورده است. وي ماه پيش نيز انتقادهاي شديدي را متوجه حكومت قطر كرده بود و گفته بود كه دوحه با همپيماني با تركيه قصد سوء استفاده از انقلابهاي جاري در منطقه را دارد و ميخواهد نفوذ سياسي و اقتصادي خود در منطقه را گسترش دهد.
جمعه|ا|5|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1003]