واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاديار دانشگاه سمنان:نانو تكنولوژي در صنعت غذاسازي كاربرد داردخبرگزاري فارس: استاديار دانشكده كويرشناسي دانشگاه سمنان گفت: نانو تكنولوژي در صنعت غذاسازي كاربرد دارد و ميتواند طعمها و رنگهاي غذايي جديدي ايجاد كند.
خبرگزاري فارس: استاديار دانشكده كويرشناسي دانشگاه سمنان گفت: نانو تكنولوژي در صنعت غذاسازي كاربرد دارد و ميتواند طعمها و رنگهاي غذايي جديدي ايجاد كند.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، حميد خيرالدين عصر امروز در جمع دانشجويان دانشگاه گيلان با اشاره به نقش نانو تكنولوژي در توليد ثروت، منافع جامعه و سرمايه اجتماعي اظهار داشت: نانوتكنولوژي مطالعه ذرات در مقياس اتمي براي كنترل كردن آنهاست و در الكترونيك، زيستشناسي، ژنتيك، هوانوردي و حتي در مطالعات انرژي كاربرد زيادي دارد.
وي با بيان اينكه با ورود نانوتكنولوژي به عرصه زندگي بشر و استفاده از اين فناوري در پيشرفت علوم زيستي و پزشكي، علم انباشتن و توليد ثروت نيز از اين فناوري بينصيب نمانده است، افزود: اميدواريم مشكلاتي كه تاكنون در زمينه دندانپزشكي و كشاورزي و صنايع به ويژه درباره مواد مورد استفاده وجود داشته است، با استفاده از نانوتكنولوژي برطرف شوند.
استاديار دانشكده كوير شناسي دانشگاه سمنان، وجود موانعي مانند عدم استحكام مواد و طعم مناسب، مشكل نگهداري و يا استفاده از اين مواد را از جمله مشكلات در صنعت غذاسازي عنوان كرد و گفت: وجود چنين مشكلاتي گوياي نياز به ورود محصولاتي ايدهآل به عرصه علوم است.
وي به اهميت نانوتكنولوژي اشاره كرد و بيان داشت: در قلمرو نانو تكنولوژي، اتمها و ذرات رفتار غيرعادي دارند و از آنجا كه طبيعت از همين ذرات تشكيل شده است، شناخت نحوه عمل آنها، به شناخت بهتر انسان از نحوه شكلگيري عالم كمك ميكند.
خيرالدين تصريح كرد: دانشمنداني كه در اين قلمرو تحقيق ميكنند با خالق هستي و نقشه شگفتانگيز او در خلقت عالم آشنايي پيدا ميكنند و از آنجا كه دانايي، قدرت و توانايي ميآورد، كشف رازهاي هستي، قدرت و توان دانشمندان را افزايش ميدهد.
وي با اشاره به چگونگي كاربرد نانو مغناطيسها بيان داشت: امروزه نانو مغناطيسها مانند ديگر مغناطيسها كاربرد وسيعي دارد.
به گفته وي براي توسعة صنعت نانو مغناطيس در كشور بايد مشكلات توسعة فناوري نانو حل شود. براي برطرف كردن برخي از اين مشكلات، بايد تعريف مناسبي از جايگاه تحقيقات در دانشگاهها ارائه شود.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه نانو تكنولوژي در صنعت غذاسازي و انبوهسازي ثروت در كشور نقش دارد، تصريح كرد: يكي از مهمترين بخشهاي صنعت كشورها صنعت غذايي است كه ارتباط تنگاتنگي با امنيت غذايي افراد جامعه دارد.
وي افزايش جمعيت به همراه گسترش شهرنشيني و رشد سطح درآمد سرانه را نيازمند افزايش غذاهاي فرايندي دانست و يادآور شد: به همين منظور استفاده از فناوريهاي نوين از جمله فناوري نانو در صنعت غذايي بسيار مورد توجه محافل علمي و صنعتي جهان قرار گرفته است.
خيرالدين برخي از حوزههاي مختلف كاربردي فناوري نانو در صنابع غذايي را برشمرد و عنوان كرد: ايجاد غذاهايي با طعمهاي جديد، توليد غذاهاي مولكولي، افزودنيهاي غذايي در مقياس نانو و غذاهاي داراي انتشار ويژه بدن انسان از جمله حوزههاي مختلف كاربردي فناوري نانو در صنعت غذاسازي است.
وي خاطرنشان كرد: براي درمان بسياري از بيماريها مانند بيماري ديابت بايد از رژيم غذايي خاصي استفاده كرد و از طرف ديگر به دليل زندگي صنعتي امروزه، مسئله چاقي نيز به معضلي تبديل شده كه گريبان نوجوانان و حتي كودكان را نيز گرفته است و در اين راستا با ورود فناوري نانو به صنايع غذايي بسياري از اين مشكلات برطرف ميشود.
اين مسئول با پيشنهاد چند راهكار در اين راستا، اظهار داشت: با استفاده از اين فناوري ميتوان غذاهايي توليد كرد كه فرد را سير كند اما روي وزن او تاثيري نداشته باشد و تهيه غذاهايي كه حاوي موادي جايگزين چربي باشند بهكارگيري نانو ذرات براي جلوگيري از جذب و ذخيرهسازي چربي و كالري توسط بدن و حتي ايجاد طعمها و رنگهاي غذايي جديد نيز از جمله اين راهكارهاست.
انتهاي پيام/آ10
دوشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]