تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حکمت را هر کجا که یافتی فراگیر، زیرا حکمت گمشده هر مومن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840541664




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

افزايش صادرات و كاهش واردات محصولات غذايي ايران


واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: افزايش صادرات و كاهش واردات محصولات غذايي ايران
سازمان جهاني تجارت(wto) در تازه ترين گزارش خود اعلام كرد: ارزش صادرات محصولات غذايي ايران در سال 2010 به 4.7 ميليارد دلار رسيد.


به گزارش خبرنگار اقتصادي «خبرگزاري دانشجو»، آمار تجارت بين‌الملل سال 2011 كه از سوي wto منتشر شده است ، نشان مي دهد صادرات محصولات كشاورزي ايران نسبت به 3.8 ميليارد دلار سال 2009 افزايش 31.5 درصدي داشته است.

ارزش واردات محصولات كشاورزي ايران از بيش از 10 ميليارد دلار در سال 2009 به كمتر از 9.5 ميليارد دلار در سال 2010 كاهش يافته، اما همچنان تراز تجاري ايران در محصولات كشاورزي حاكي از حدود 4.5 ميليارد دلار كسري است.

در خصوص محصولات غذايي كه 80 درصد تجارت جهاني محصولات كشاورزي را شامل مي‌شوند نيز صادرات ايران از 3.6 ميليارد دلار در سال 2009 به 4.7 ميليارد دلار در سال 2010 افزايش يافته و واردات از 9.2 ميليارد دلار به كمتر از 8.2 ميليارد دلار كاهش يافته است.

ايران با كسري 3.5 ميليارد دلاري خود همچنان يك وارد‌كننده عمده مواد غذايي محسوب مي‌شود.

همچنين با وجود كاهش مقدار مطلق واردات محصولات كشاورزي ايران در سال 2010 نسبت به سال قبل از آن، سهم واردات محصولات كشاورزي از كل واردات كالايي ايران از 9.5 درصد به 14.5 درصد و در زمينه مواد غذايي از 7.6 درصد به 12.5 درصد افزايش يافته است.

سهم محصولات كشاورزي از صادرات كالايي ايران از 4.1 درصد به 5 درصد و سهم محصولات غذايي از 3.7 درصد به 4.7 درصد افزايش يافته است.

ارزش كل صادرات محصولات كشاورزي در جهان يك هزار و 362 ميليارد دلار بوده است كه نسبت به سال قبل از آن 15 درصد رشد نشان مي‌دهد؛ ضمن اينكه اين ميزان 9.2 درصد كل صادرات كالايي را تشكيل مي‌دهد.

بر اساس اين گزارش، ارزش كل غذاي صادر شده در جهان در سال 2010 ، برابر با 910 ميليارد دلار بوده است كه اتحاديه اروپا با 450 ميليارد دلار و افزايش 5 درصدي در مقايسه به سال پيش از آن؛ آمريكا با 112 ميليارد دلار و افزايش 15 درصدي؛ و برزيل با صادراتي به ارزش 61 ميليارد دلار و افزايش 17 درصدي، رتبه‌ هاي نخست تا سوم بزرگ ترين صادركنندگان غذا در جهان را كسب كرده اند.

در گزارش wto پس از برزيل ، چين با صادراتي به ارزش 44 ميليارد دلار در جايگاه چهارم، كانادا با 37 ميليارد دلار صادرات در رتبه پنجم و آرژانتين با صادراتي به ارزش 34 ميليارد دلار در جايگاه ششم قرار گرفته اند. اين 3 كشور به ترتيب با افزايش 25، 12، 22 درصدي در صادرات خود، نسبت به سال 2009 روبرو بوده‌اند.

رتبه‌هاي هفتم تا پانزدهم نيز به ترتيب به كشورهاي اندونزي، تايلند، مالزي، استراليا، هند، مكزيك، نيوزيلند، تركيه و روسيه تعلق گرفته است.

براساس گزارش wto، صادرات غذاي اندونزي با 28 درصد افزايش نسبت به سال پيش از آن برابر با 26 ميليارد دلار بوده است و ارزش صادرات تايلند نيز با افزايش 13 درصدي به 25 ميليارد دلار رسيده است.

مالزي افزايش 34 درصدي در صادرات غذا به ارزش 24 ميليارد دلار و استراليا افزايش 10 درصدي برابر با 22 ميليارد دلار را تجربه كرده‌اند.

صادرات غذا از هند با افزايش 30 درصدي، و مكزيك با افزايش 12 درصدي برابر با 18 ميليارد دلار بوده است.

ارزش صادرات نيوزيلند نيز برابر با 16 ميليارد دلار بوده است كه افزايش 25 درصدي را تجربه كرده است.

دو كشور تركيه و روسيه نيز صادراتي به ارزش 12 ميليارد دلار داشته‌اند كه تركيه افزايش 12 درصدي و روسيه كاهش 11 درصدي روبرو بودند.

در بخشي از گزارش سازمان تجارت جهاني ، 15 كشور نخست واردكننده غذا به ترتيب اتحاديه اروپا، آمريكا، ژاپن، چين، روسيه، كانادا، مكزيك، كره، هنگ‌ كنگ، مالزي، عربستان، هند، اندونزي، امارات و سوئيس اعلام شده اند .

اتحاديه اروپا 469 ميليارد دلار واردات غذا داشته كه در مقايسه با سال 2009، با افزايش 3 درصدي رو به رو شده است. پس از آن ، آمريكا با افزايش 12 درصدي و وارداتي برابر با 97 ميليارد دلار ، در رتبه دوم قرار گرفته است.

جايگاه سوم اين گزارش، از آن ژاپن با وارداتي به ارزش 64 ميليارد دلار شده كه رشد 11 درصدي را كسب كرده است .

چين با وارداتي به ارزش 60 ميليارد دلار و رشد 32 درصدي، روسيه با وارداتي به ارزش 34 ميليارد دلار و رشد 26 درصدي و كانادا با رشد 11 درصدي و وارداتي برابر با 28 ميليارد دلار در جايگاه‌ هاي بعدي قرار گرفتند.

ارزش واردات كره برابر با 19 ميليارد دلار، هنگ‌ كنگ برابر با 18 ميليارد دلار؛ و مالزي برابر با 13 ميليارد دلار است كه هر 3 كشور به ترتيب افزايش 20 ، 18 ، 29 درصدي را شاهد بوده‌ اند.

واردات عربستان سعودي با رشد 15 درصدي و هند با افزايش 17 درصدي، برابر با 12 ميليارد دلار بوده است . اندونزي و امارات نيز وارداتي به ارزش 11 ميليارد دلار و رشد 33 و 12 درصدي را تجربه كرده‌ اند.

عربستان با جمعيت كمتر از ۲۰ ميليون نفر ، يازدهمين واردكننده بزرگ غذا در جهان شناخته شده و امارات هم در رتبه چهاردهم قرار گرفته است كه البته بخش زيادي از واردات غذاي امارات صادرات مجدد مي شود.

واردات سوئيس افزايشي 4 درصدي داشته و به ارزش 10 ميليارد دلار رسيده است.

بر اساس گزارش wto در «آمار تجارت جهاني ۲۰۱۱»، ارزش كل واردات 15 كشور نخست واردكننده غذا در جهان 873 ميليارد دلار و خالص واردات غذاي ايران ، كمتر از ۴ ميليارد دلار بوده است.

دوشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن