واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: توضيحات سفير ايران در فرانسه در خصوص انفجارهاي اخير تايلند، هند و گرجستان
ايران > احزاب - همشهري آنلاين:
سفير ايران در پاريس در گفت و گو با راديو بين المللي فرانسه درباره نقش صهيونيست ها در انفجارهاي اخير در هند، گرجستان و تايلند گفت:رژيم صهيونيستي كه مي تواند مزدوراني را براي ترور دانشمندان هسته اي در ايران استخدام كند چگونه نمي تواند برخي از ايراني ها را كه همه جا هستند براي توطئه عليه ايران به كار گيرد.
خبرگزاري مهر،مشروح گفتگوي علي آهني سفير ايران در پاريس با راديو بين المللي فرانسه (RFI) را به اين شرح منتشر كرده است:
قبل از هر چيز نظر شما در مورد اظهارات معاون نخست وزير اسراييل موشه يعلون كه بمب گذاري هاي اخير در چند كشور و هند در روز دوشنبه را به نيروهاي قدس منسوب كرد، چيست؟
براي پاسخ به سوال شما يك مثال ملموس مي زنم. ما در زمان امام خميني وقتي با رژيم صدام كه اين جنگ را به ما تحميل كرده بود مي جنگيديم، در آن زمان كه رژيم صدام عليه شهرهاي ما موشك شليك مي كرد و حتي از سلاح شيميايي عليه مردم ما استفاده مي كرد. فرماندهان ارتش پيشنهاد مقابله با مثل را با امام خميني (ره) مطرح كردند اما امام خميني (ره) مي گفتند كه ما بايد اصول اسلامي را رعايت كنيم زيرا ما يك كشور اسلامي هستيم و هرگز نمي توانيم جان غيرنظاميان را به خطر بياندازيم. از همين رو ايشان قاطعانه اين پيشنهاد را رد كردند ... لذا ترور ديپلمات هاي اسراييلي چرا؟ هر چند كه ما مي دانيم اين مزدوران اسراييلي بودند كه دانشمندان هسته اي ايراني را ترور كردند اما نقش ديپلمات هاي اسراييلي در هند در اين ماجرا چه بوده است؟ به خطر انداختن جان غيرنظاميان در راستاي سياست هاي ما نيست ...
آن طور كه شما مي گوييد پس سه تبعه ايراني كه در تايلند دستگير شده اند به سفارش ايران عمل نكرده اند؟
قطعا ... رژيم صهيونيستي كه مي تواند مزدوراني را براي ترور دانشمندان هسته اي در ايران استخدام كند چگونه نمي تواند برخي از ايراني ها را كه همه جا هستند براي توطئه عليه ايران به كار گيرد؟
خب شما به برنامه هسته اي اشاره داشتيد ... كشور شما به دليل برنامه هسته اي خود در صدر كانون خبري قرار دارد و به شتاب در اين زمينه پيش مي رود ... رئيس جمهوري شما روز دوشنبه دستور ساخت چهار رآكتور جديد را صادر كرد .. گفته مي شود كه طرح حمله به ايران از سوي امريكا يا اسراييل در دست است و صحبت انجام آن در بهار يا چند هفته آتي است .... آيا شما چنين چيزي را باور داريد؟
نه، هر چند كه ما كاملا براي دفاع آماده ايم و تمام سناريوها را پيش بيني كرده ايم اما به چنين چيزي اعتقاد نداريم. ما داراي برنامه هسته اي غيرنظامي هستيم كه زير نظر آژانس بين المللي است و به تعهدات خودكاملا پايبنديم . اخيرا گروهي از آژانس بين المللي انرژي هسته اي در ايران بودند كه قرار است دوباره به ايران بيابند و بررسي هاي خود را انجام دهند ...
البته روابط با آژانس بين المللي انرژي اتمي مدتي تنش آلود بود و مساله مذاكرات به كندي پيش مي رفت و با افت و خيز روبرو بود ... آيا آن ها از سرگرفته خواهند شد؟
شما خوب مي دانيد كه اخيرا آقاي دكتر جليلي پاسخ نامه خانم اشتون را داد و درآن آمادگي ما را براي از سرگيري مذاكرات جدي با كشورهاي عضو گروه 1 + 5 كه مي تواند امكان حل مسائل و رسيدن به توافق را فراهم آورد، اعلام كرد البته اين امر مشروط به آن است كه طرف مقابل نيز واقع بين باشد و حقوق ملت ايران در چارچوب معاهده عدم اشاعه هسته اي ( ان پي تي) را به رسميت بشناسد.
در اسلام آباد نشست سه جانبه با حضور كشورهاي پاكستان، افغانستان و ايران برگزار شد. اين نشست به ويژه به روند برقراري صلح در افغانستان اختصاص داشت و رئيس جمهوري شما، محمود احمدي نژاد طي سخناني مداخلات خارجي را كه به گفته او مسئول تمام مشكلات منطقه مي باشد، محكوم كرد. اين به چه معنا است؟ او به چه كشورهايي اشاره دارد؟
ما در اين منطقه هستيم و بيش از 20 سال است كه حدود 3 ميليون افغاني كه به صورت مهاجر به خاك ما آمدند را پذيرا هستيم و هميشه نيز با مشكلاتي مانند مواد مخدر و غيره روبرو بوديم . ما بايد با همسايگانمان هم زيستي داشته باشيم. ما البته هميشه با افغانستان، پاكستان و ... در آرامش زندگي كرديم اما به اعتقاد ما افغانستان مي تواند با همكاري همسايگان خود مشكلاتش را برطرف كند.
در مورد مداخلات مي گويم ... زيرا (علي الظاهر) اين مداخلات همكاري ها را مختل مي سازد ... اشاره وي به امريكاست ...
... ببينيد هدف نيروهاي خارجي به ويژه امريكايي زماني كه به افغانستان آمدند چه بوده است؟ مبارزه با تروريسم، مبارزه با مواد مخدر و برقراري ثبات در افغانستان، اما نگاهي به تحولاتي كه در اين دوران رخ داده بياندازيد ... آيا از ميزان تروريسم كاسته شده است يا نه؟ مشكل مواد مخدر بسيار افزايش يافته و چند برابر شده است و وضعيت ثبات نيز در آن جا به وضعيت فاجعه باري است ... بنا بر اين بايد به مردم و دولت افغانستان كمك كرد كه خود به حل مشكلات خود بپردازند.
در دقايق باقي مانده آقاي سفير همان طور كه مي دانيد قطعنامه ابتكاري اتحاديه عرب عليه سوريه در مجمع عمومي سازمان ملل با اكثريت قاطعي به تصويب رسيد كه ايران به آن راي منفي داد. چرا بايد از بشار اسد كه بخشي از مردم خود را قتل عام مي كند، حمايت كرد؟
بايد واقع بين بود. آيا تمام خبرهايي كه در غرب شنيده مي شود درست است يانه؟ ... آيا به راستي دخالت هاي خارجي نبوده كه اين مشكلات را بوجود آورده است؟
اما عده اي كشته شده اند ..
بله به همين دليل است كه ما به دولت سوريه هشدار داديم و خواستيم كه به خواست هاي ملت سوريه توجه كند و آن ها را مورد احترام قرار دهد اما بايد در عين حال به مردم سوريه و نمايندگان آنها و دولت اين كشور كمك كرد كه از طريق گفتگو و بدون دخالت خارجي مشكلات خود را حل كنند.
يکشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]