واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نشست بررسي عملكرد رسانهيي ايران در قبال تحولات منطقه و جنبش وال استريت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران
نشست بررسي عملكرد رسانهيي جمهوري اسلامي ايران در قبال تحولات منطقه و جنبش وال استريت در سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي برگزار شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در آغاز مراسم عصر ديروز مستند 99 درصد ساخته محسن يزدي با حضور كارگردان آن به نمايش درآمد.
يزدي كارگردان مستند «99 درصد» در اين نشست با انتقاد از كم توجهي به توليد آثار رسانهيي پيرامون جنبش وال استريت و بيداري اسلامي گفت: در شرايطي كه صداي انقلاب اسلامي بدون دخالت و حمايت مستقيم ما در قلب آمريكا از زبان مردم شنيده شد بعد از گذشت چندين ماه اين مستند تنها اثري توليدي است كه ساخته ميشود.
وي در تبيين اهميت اين جنبش اظهار داشت: بيداري اسلامي و جنبش وال استريت تبلور قدرت جمهوري اسلامي در عرصه جنگ نرم هستند اما مقامات مسوول به جاي حمايت از بيان رسانهيي اين اقدام به گونههاي مختلف بر سر راه ما مانعتراشي ميكنند.
يزدي به جمله يكي از فعالان جنبش تسخير وال استريت در مستند خود اشاره كرد و گفت: وقتي از زبان او ميشنويم كه جنبش وال استريت از انقلاب مصر و تونس الگو ميگيرد و به خاستگاه اصلي انقلاب مصر و تونس كه بي شك انقلاب اسلامي ايران در بهمن 1357 باز ميگرديم متوجه تاثير عميق پيام انقلاب در سراسر گيتي ميشويم و اين نكته ضرورت توجه به توليدات رسانهيي بيشتر را دوچندان ميكند.
كارگردان مستند 99 درصد در ادامه سخنان خود به بيان فرآيند توليد اين اثر پرداخت و گفت: با ارتباطاتي كه در آمريكا وجود داشت سفارش كار را به يك گروه آمريكايي داديم و سوالات و سناريو مدنظرمان را برايشان فرستاديم و پس از دريافت فيلمها اقدام به تدوين و آمادهسازي اثر با كمترين دخالت و استفاده از عكس و فيلم آرشيوي كرديم تا اصالت كار به بهترين شكل ممكن حفظ شود.
وي افزود: مستند 99 درصد در چهار قسمت به زودي از شبكه چهار سيما پخش ميشود.
وي با تاكيد بر ضرورت جداسازي زبان رسانه و ديپلماسي در سطوح تصميم گيرنده حكومت گفت: مقامات مسوول نبايد با رخدادهاي مهم در حال وقوع جهان كه بسياري از تحليلگران از آنها به عنوان «پيچ هاي تاريخ بشر» ياد ميكنند منفعلانه برخورد كنند؛ چرا كه بسياري از اين رخدادها منبعث از آرمانهاي اصيل انقلاب اسلامي است.
سهيل كريمي، مستندساز، مهمان ديگر اين نشست به آسيب شناسي اين موضوع پرداخت.
كريمي به گفتگوي خود با يكي از مسوولان در جريان توليد مستندي درباره پاراچنار اشاره كرد و گفت: در پاسخ به درخواست من مبني بر اينكه تنها از شما مي خواهم اگر در منطقه سر من را بريدند شما پيگيري كنيد كه آن را به كشور برگردانند شنيدم كه اگر شما كشته شوي حتي يك تار موي تو را هم نميتوانيم برگردانيم!
وي به فرآيند توليد مستند 99 درصد اشاره كرد و گفت: چرا بايد آقاي يزدي با فروش ماشين خود هزينه سنگين توليد اين اثر را تامين كند تا دين خود را به انقلاب اسلامي بپردازد، اما نهادهايي كه موظف به حمايت از اين گونه اقدامات هستند و بودجههاي كلان دارند از كمترين همكاري ممكن دريغ نمايند.
كريمي اضافه كرد: نه تنها حمايتي صورت نميگيرد بلكه در جريان تحويل فيلمها در گمرك به بهانه بازبيني بخشي از اطلاعات از بين ميرود و ناچار از بازيابي آنها ميشوند كه زمان و هزينه زيادي به اين دليل اتلاف ميشود.
وي فعالان جنبش تسخير وال استريت را افرادي آگاه و برخاسته از ميان نخبگان جامعه آمريكا دانست كه ضرورت دارد صداي آنها از طريق توليد آثاري از اين دست در سراسر دنيا و خود جامعه آمريكا منعكس شود.
اين مستندساز از كمكاري برخي خبرنگاران در اين زمينه انتقاد كرد و گفت: هرجا كه زمزمه خطر به گوش ميرسد همكاران ما از حضور كمرنگي دارند. نمونه آن در جنگ 33 روزه ديده شد كه خبرنگاران سي ان ان ، بي بي سي و ديگر رسانه ها همگام با رزمندگان حزب الله در جنوب لبنان اخبار را ارسال ميكردند در حالي كه خبرنگار ما از دمشق گزارش ميداد.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]