واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو هيات رييسه كميسيون عمران: بودجه عمراني سال 91 بايد بازبيني شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
بودجه عمراني سال91، دخل و خرج دولت در حوزه آباداني است كه به گفته رحيم ممبيني معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رييس جمهوري، افزايش يافته است؛ اما مهرداد لاهوتي، عضو هيات رييسه كميسيون عمران مجلس و نماينده مردم لنگرود در گفتوگو با ايسنا با ابراز اين عقيده كه اين بودجه بايد با واقعيت منطبق شود، به تشريح بخش عمراني لايحه بودجه 91 پرداخته است.
** بودجه سال آينده، چند روز قبل از تعطيلات مجلس، ارائه شده و پس از آن معاون سازمان برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري در تشريح برخي بخشهاي آن، به افزايش بودجه عمراني اشاره كرده است، در حالي كه قبلا برخي نمايندگان از عدم تحقق كامل بودجه عمراني در دو سال اخير خبر داده بودند، نظر شما در اين مورد چيست؟
بودجه عمراني سال 1390 رقم 34 هزار ميليارد تومان بوده است كه در بودجه سال 91 به 38 هزار و300 ميليارد تومان رسيده است، يعني همان رقم 9.4 درصد افزايشي كه آقاي ممبيني اشاره كرده تحقق پيداكرده است؛ اما در مورد بودجه عمراني بايد بررسي شود كه عملكرد سال گذشته دولت چه بوده است، طبق بررسيها و گزارشهايي كه ما در اختيار داريم در خوشبينانهترين حالت از رقم بودجه عمراني سال90 تنها حدود 24 هزار ميليارد تومان آن محقق شده است.
در رقمهايي كه در بودجه اعلام شده است، يك افزايش 60 درصدي نسبت به عملكرد سال 90 ديده ميشود، اما بايد ببينيم كه آيا اين پيشبينيها عملياتي هست يا نه؟
** نظر شما در مورد اعداد اعلام شده درباره بودجه عمراني چيست؟
ما به دنبال اين هستيم كه عدد اعلام شده در بودجه را براي هزينههاي عمراني حفظ كنيم، اما تصور من به عنوان عضو هيات رييسه كميسيون عمران مجلس اين است كه بودجه ارائه شده با واقعيتها منطبق نيست.
** ممبيني در صحبتهاي خود به اين نكته هم اشاره كرده است كه در بودجه امسال، 45 درصد بودجه عمراني به استانها اختصاص يافته است، اين تصميم را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
اين كه اختيارات استاني در بودجه افزايش پيدا كند تصميم درستي است، البته اين طور نيست كه تغيير خاصي اتفاق افتاده باشد، قبلا هم همين اعتبارات به استانها پرداخت ميشد اما استانها اعتبارات را در تهران ميگرفتند. تغييري كه در بودجه امسال اتفاق افتاده اين است كه همان ميزان بودجهاي كه به استانها اختصاص يافته حالا در رديفها آورده شده، در واقع براي آن تعيين تكليف كردهاند كه به نظر اقدام مثبتي ميآيد. اعتبارهاي عمراني بايد افزايش پيدا كند، و بايد تلاش شود تا از شكل متمركز هم خارج شود. وزارتخانهها ميتوانند برخي از اقدامات عمراني را خودشان به عهده بگيرند و آن را از بودجههاي عمراني شهرستانها جدا كنند.
**كاهش اعتبارات متفرقه ميتواند دست دولت را در هزينههاي غيرمترقبه خالي كند؟
اين نيست كه دولت هيچ چيز در دست خودش نگه نداشته باشد، دولت يك سري اعتبارهايي هم براي خودش پيشبيني كرده است اما معني اعتبار متفرقه اين نيست كه دولت هر كاري كه دلش بخواهد انجام دهد، به هر حال اين كه ما بخواهيم هر بار براي استفاده از اعتبار متفرقه دست به دامن معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري شويم درست نيست.
**در مجموع بودجه امسال را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
بودجه سال91 نياز به اصلاح دارد، براي مثال وارد اعتبارات صندوق توسعه ملي شده و براي آن هم برنامهريزي كرده است در صورتي كه اين جزو اختيارات بودجهاي نيست.
** چرا دولت نميتواند روي صندوق توسعه ملي حساب كند؟
يكي از مهمترين دلايل اين است كه منابع اين صندوق، ارزي است، و ما نميتوانيم آنها را به منابع ريالي تبديل كنيم، چون چنين اقدامي مشكلساز خواهد بود و در اقتصاد كشور اخلال ايجاد خواهد كرد.
** اما سال گذشته از منابع صندوق توسعه ملي در بودجه استفاده شده است.
سال گذشته ما 10 درصد از منابع صندوق را به بخش كشاورزي اختصاص داديم، البته من نميتوانم بگويم كه آيا اين اقدام موفق بوده است يا نه، اما به هر حال دولت اختيار اين صندوق را ندارد و نميتواند از منابع آن در بودجه استفاده كند.
** دولت در بودجه سال آينده چه ميزان از منابع را از صندوق توسعه ملي اختصاص داده است؟
رقم آن حدود 30 تا 40 هزار ميليارد تومان است، يعني براي تمام پولي كه در صندوق توسعه ملي وجود دارد تعيين تكليف شده است، اما همان طور كه گفتم دولت نميتواند براي منابع اين صندوق تعيين تكليف كند، صندوق هيات امنا دارد و آنها هستند كه ميتوانند در مورد تخصيص اعتبارات آن تصميم بگيرند.
** علاوه بر درآمدهاي نفتي، ماليات و صندوق توسعه ملي، منابع ديگري هم براي بودجه پيشبيني شده است، اين منابع كجاست؟
يكي از منابع ديگري كه دولت روي آن حساب كرده اوراق مشاركت است، در بودجه سال 91 پيشبيني شده كه دولت 47 هزار ميليارد تومان منابع خود را از طرق انتشار اوراق مشاركت جذب كند، البته اين به خودي خود مساله غلطي نيست، اما چنين رقمي قابل جمعآوري از بخش خصوصي نيست، ضمن اين كه دولت براي پرداخت سود آن هم پيشبينيهاي لازم را نكرده است، اين مساله ميتواند دردسرساز باشد و بايد اصلاح شود.
انتهاي پيام
شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]