واضح آرشیو وب فارسی:الف: سناريوي تغيير مبلغ يارانه نقدي روي ميز دولت
يك مقام مسؤول در كارگروه كنترل بازار ميگويد: دولت قرار است كه يارانه اسفندماه را بيش از ماههاي ديگر سال توزيع كند و با اين مقدمه، اذهان مردم را براي اجراي فاز دوم در هفتههاي نخستين سال ۹۱ آماده و آرام كند.
به گزارش مهر، توزيع گسترده كالاهاي اساسي و توجه بسيار پررنگ دولت به تامين آن در كنار مصوبات كارگروه كنترل بازار براي تامين ارز بدون محدوديت براي واردكنندگان كالاهاي اساسي، اين شائبه را بوجود ميآورد كه اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانهها نزديك است.
اين روزها با توزيع گسترده كالاهاي اساسي به نظر ميرسد دولت قرار است اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانهها را در اواسط اسفند ماه يا در روزهاي ابتدايي سال ۹۱ اجرايي كند، به همين لحاظ زمينهاي را فراهم كرده تا مردم بتوانند با خريدهاي مناسب، بخشي از نياز خود به كالاهاي اساسي را تامين كنند.
شواهد و قرائن حكايت از آن دارد كه تامين مايحتاج مورد نياز مردم اين روزها به يكي از دغدغههاي اصلي دولت تبديل شده و بر اين اساس است كه از ابزارهاي مختلفي در راستاي تامين و توزيع كالا از سوي دولت استفاده شده است. در اين راستا، توزيع كالاهاي اساسي مورد نياز مردم از قبيل برنج، گوشت، روغن، شكر و مرغ و تخممرغ امسال به وفور در بازار، خود زمزمههاي اجراي قانون هدفمندي يارانهها را به طور جديتر به آواز تبديل ميكند.
زمزمههاي اجراي فاز دوم هدفمندي
حدس و گمانها حكايت از آن دارد كه دولت قرار است فاز دوم اجراي قانون هدفمندي يارانهها را به زودي اجرايي كند. البته اين مورد را نيز بايد در نظر گرفت كه مجلس، با مصوبات خود به هر طريقي قصد دارد كه اجراي فاز دوم قانون را در تنها ماه باقيمانده از سال جاري، منتفي كند و اجراي اين قانون را حتي اگر به روزهاي ابتدايي سال ۹۱ هم كه شده، منتقل كند.
اما آنچه كه اين حدس و گمان را قوت ميبخشد، مصوبهاي از كارگروه كنترل بازار در اولين روزهاي فصل زمستان است كه بر مبناي آن، بسيج همگاني اعضاي دولت براي كنترل و تنظيم بازار امسال ايام پاياني سال است، به اين معنا كه كارگروه كنترل بازار مصوبهاي داشت كه به نوعي، تمامي دستگاههاي دولتي را مكلف ميكرد كه تمامي امكانات خود را براي برگزاري هرچه بهتر نمايشگاههاي عرضه مستقيم كالا در اختيار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دهند.
در اين ميان، برگزاري نمايشگاههاي عرضه مستقيم كالا هم اكنون به نوعي به موضوعي حاكميتيتر از قبل تبديل شده كه در آن از استانداران گرفته تا اعضاي كابينه و وزرا و معاونانشان بايد تمامي امكانات خود را براي هرچه بهتر تامين كردن مايحتاج مورد نياز مردم در اختيار مجريان تنظيم بازار عيد ۹۱ بسيج كنند.
اجراي فاز دوم از روزهاي ابتدايي سال ۹۱
اما در اين ميان شنيدهها حكايت از آن دارد كه قرار است فاز دوم اجراي قانون هدفمندي يارانهها از هفتههاي ابتدايي سال ۹۱ آغاز شود، به همين دليل است كه جلسات كارگروه كنترل بازار رنگ و بوي جديتري به خود گرفته، رفت و آمد وزرا در دولت و مجلس براي جلسات تنظيم بازار بيشتر شده و حتي جلسات دولت و مجلس براي اجراي هدفمندي يارانهها برگزار ميشود.
يك مقام مسئول در كارگروه كنترل بازار در گفتگو با خبرنگار مهر ميگويد: زمزمههايي مبني بر اين مطرح ميشود كه دولت قرار است در ماه اسفند، يارانه نقدي مردم را بيشتر و حدود دو برابر كند تا مردم بتوانند همانند فاز اول اجراي قانون هدفمندي يارانهها آرامشي را از اين بابت داشته باشند كه دولت اگر قرار است كه در فاز دوم، افزايش قيمت حاملهاي انرژي را داشته باشد، قبل از آن پول به حساب مردم واريز شده باشد.
وي ميافزايد: البته اين سناريويي است كه در دولت هم اكنون مطرح شده و مشخص نيست كه آيا عملياتي شود يا خير. اما به هرحال شواهد و قرائن حكايت از اين دارد كه اين سناريو به صورت قوي، دنبال ميشود.
مصوبات حمايتي يكي پس از ديگري براي توزيع كالاهاي اساسي
اين سناريو و گفته در شرايطي مطرح ميشود كه دولت چهارشنبه هفته گذشته مصوبهاي داشت كه بر مبناي آن، به دستور معاون اول رئيسجمهوري و در كارگروه كنترل بازار، كميته ويژهاي براي تامين ارز مورد نياز واردكنندگان كالاهاي اساسي تشكيل شده است.
اين كميته ويژه كه به رياست علي آقامحمدي، معاون اقتصادي معاون اول رئيسجمهوري تشكيل شده است، قصد دارد تا تمامي گلوگاههاي ارايه ارز با نرخ ۱۲۲۶ توماني به واردكنندگان كالاهاي اساسي را بدون چون و چرا برطرف كند تا كالاهاي اساسي به وفور در بازار عرضه شوند.
از سوي ديگر، گمركات كشور نيز مكلف شدهاند به خصوص در بنادري كه كالاهاي اساسي در آن رسوب كرده است، به سرعت وارد عمل شده و زمينه را براي ترخيص كالاهاي اساسي هرچه سريعتر فراهم آورند. اين در كنار مانورهايي است كه ستاد تنظيم بازار و كارگروه كنترل بازار و وزارت صنعت، معدن و تجارت براي تامين كالاهاي اساسي مورد نياز مردم طي هفتههاي گذشته داشتهاند.
از عرضه مستقيم برنج ۸۰۰ توماني تا شكر ۸۵۰ توماني
در اين راستا، دولت مايحتاج و كالاهاي اساسي مورد نياز مردم از جمله روغن نباتي، شكر، قند، برنج و گوشت قرمز و مرغ و تخممرغ را به وفور و با قيمتهايي بسيار پايينتر از بازار هم اكنون در نمايشگاههاي عرضه مستقيم كالا به معرض عرضه گذاشته است تا بلكه زمينهاي را فراهم كند كه مردم بتوانند تا پيش از عملياتي شدن اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانهها، مايحتاج مورد نياز خود را تامين كنند.
البته عرضه اين كالاها نيز به صورت مستقيم به خصوص در نمايشگاه مواد غذايي كه به تازگي در مصلي تهران مشغول به كار شده است، مورد استقبال ويژه مردم قرار گرفته و آنها براي دريافت كالاهاي مورد نياز خود، حتي حاضرند تا ساعتي را هم در صف معطل بمانند.
بر اين اساس، قيمت برنج اروگوئه تنظيمبازاري كه در اين نمايشگاهها عرضه ميشود، به ازاي هر كيلوگرم ۸۰۰ تومان است كه حداقل به ميزان ۱۳۰۰ تومان ارزانتر از برنجي است كه هم اكنون در قالب برنجهاي هندي و پاكستاني در بازار آزاد عرضه ميشوند.
همچنين اگرچه دولت در هفته گذشته، قيمت شكر درب كارخانه را ۱۱۷۵ تومان مصوب و قيمت شكر فله در خردهفروشيها و عمدهفروشيها را نيز ۱۳۰۰ تومان تعيين كرده است، اما هم اكنون شكر تنظيم بازاري در نمايشگاههاي عرضه مستقيم كالا به ازاي هر كيلوگرم ۸۵۰ تومان عرضه ميشود.
قيمت كالاهاي تنظيمبازاري
تخممرغ نيز كه در بازار آزاد به ازاي هر شانه ۵۸۰۰ تومان به فروش ميرسد ، در نمايشگاههاي عرضه مستقيم كالا محدوده قيمتي ۵۰۰۰ تا ۵۲۰۰ تومان را دارد. گوشت مرغ منجمد نيز به وفور در دسترس مردم قرار گرفته؛ به نحوي كه قيمت هر كيلوگرم مرغ منجمد داخلي، ۳۰۵۰ تومان است.
گوشت قرمز گرم نيز به قيمت تنظيم بازاري در اين نمايشگاهها عرضه ميشود به اين معنا كه هر كيلوگرم ران گوسفند ۱۵۹۶۰ تومان، سردست گوساله ۱۵۴۵۰ تومان، راسته گوساله ۱۷۳۰۰ تومان، قلوهگاه گوساله ۱۶۵۰۰ تومان،خورشتي گوساله ۱۵۴۰۰ تومان، چرخكرده مخلوط ۱۲۵۷۰ تومان است.
جمعه|ا|28|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]