واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اعظمي:بداخلاقي هاي سياسي از فضاي انتخابات دور شود/مصلحت كشور در اولويت است
بداخلاقي هاي سياسي از فضاي انتخابات دور شود/مصلحت كشور در اولويت است
مشهد - خبرگزاري مهر: قائم مقام دفتر نظارت و بازرسي بر انتخابات شوراي نگهبان خراسان رضوي گفت: با گرم شدن تنور انتخابات بايد تلاش شود تا بد اخلاقي هاي سياسي از فضاي جامعه دور شده و مصلحت كشور و منافع ملي در اولويت قرار گيرد.
به گزارش خبرنگار مهر، علي اصغر اعظمي ظهر چهارشنبه در كميته انتخابات كارگروه رسانه شوراي هماهنگي پيشگيري از وقوع جرم استان با تاكيد بر اينكه در كشور اسلامي انتخابات بايد قانون مدارانه و اخلاقي باشد، اظهاركرد: آحاد جامعه با نگاه به آينده در صحنه انتخابات حضور داشته باشند و در آراي خود به مصالح شخصي فكر نكنند بلكه به دنبال مصالح ملي باشند.
ميزان تخلفات انتخاباتي در خراسان رضوي كم بوده است
وي با اشاره به تشكيل كميته انتخابات كارگروه رسانه شوراي هماهنگي پيشگيري از وقوع جرم در استان گفت: اين كارگروه زمينه اي را فراهم كرد كه در عرصه نهمين دوره انتخابات مجلس كه در 12 اسفندماه برگزار مي شود فضاي آرام و پر شور سياسي در استان شكل بگيرد.
اعظمي با اشاره به اينكه با تهمت زدن و شايعات كذب فضاي انتخابات سالم نخواهد بود، درباره تخلفات از سوي نامزدها اظهار كرد: سال جاري به دليل ايجاد تشكيلات قضايي و شعب ويژه براي رسيدگي به جرائم انتخاباتي در استان ميزان انحرافات و تخلفات در اين زمينه بسيار كم بوده است.
وي درصد تائيد صلاحيت شدگان استان را 77 درصد اعلام و بيان كرد: بر اساس آخرين آمار 377 نفر براي ثبت نام شركت كردند كه از اين ميزان 288 نفر تائيد صلاحيت شده اند.
اعظمي با اشاره به ناظرين انتخاباتي بيان كرد: ناظرين انتخاباتي بايد متعهد به قانون و اخلاق انتخاباتي باشند و درعين حال آموزش هاي لازم را در اين زمينه داشته باشند.
وي سپس در خصوص شكايت مردم بيان كرد: طبق ماده 68 قانون انتخابات هيئت هاي اجرايي و فرمانداري ها دو روز بعد از راي گيري آماده هستند تا شكايت واصله از افراد مختلف را پيگيري كنند.
وي افزود: طبق اين ماده شاكيان مي توانند به شكل محرمانه با دادن مشخصات كامل خود شكايت خود را به هيئت هاي اجرايي اعلام كنند تا رسيدگي شود.
اعظمي در خصوص ويژگي هاي يك فرد اصلح براي حضور در مجلس عنوان كرد: صالح و دين دار، قانون مدار، دشمن شناس، عدم تجملات و اسراف، دلسوزي براي طبقات محروم جامعه، اهتمام به رفع گرفتاري هاي مردم و توجه به تهديدات داخلي و خارجي از جمله عوامل و ويژگي هاي يك فرد اصلح براي حضور در مجلس است.
نگاه مردم به انتخابات تكليف مدارانه و ديني باشد
اعظمي سپس با تاكيد بر اينكه نگاه مردم به انتخابات تكليف مدارانه و ديني باشد بيان كرد: اگر ديد آحاد جامعه به صحنه انتخابات ديني باشد سبب تقويت بنيان نظام اسلامي و شكوه و عظمت يك ملت و در مقابل مهر تائيدي بر پيشاني نظام اسلامي خواهد بود.
قائم مقام دفتر نظارت و بازرسي بر انتخابات شوراي نگهبان خراسان رضوي با اشاره به راهكارهايي كه مي تواند در حضور حداكثري مردم موثر باشد بيان كرد: اعتماد مردم نسبت به اجراي صحيح، حفظ و تقويت انتخابات و اصل بي طرفي عوامل و ناظرين اجرايي انتخابات از جمله عواملي است كه مي تواند در حضور مردم موثر واقع شود.
عوامل اجرايي از ايجاد تنش سياسي در صحنه انتخابات پرهيز كنند
وي ادامه داد: از امكانات دولتي براي تبليغ و كانديداهاي مجلس استفاده نشود زيرا اين امر نيز بدبيني و مشاركت كم رنگ مردم در صحنه انتخابات را در پي دارد.
اعظمي افزود: تمام عوامل اجرايي، نظارتي، هواداران و حتي نامزدهاي انتخاباتي از ايجاد تنش سياسي در جامعه پرهيز كنند زيرا اين امر به معناي ايجاد شور انتخاباتي نيست بلكه فضاي جامعه را ملتهب مي كند.
منشور اخلاقي انتخابات درخراسان رضوي منتشر شده است
وي افزود: مديران دستگاه هاي اجرايي به تبليغات و طرفداري از نامزدي خاص اقدام نكنند زيرا اين عمل سلامت انتخابات را به خطر مي اندازد و مردم را نسبت به صحنه انتخاباتي بي اعتماد مي كند.
قائم مقام دفتر نظارت و بازرسي بر انتخابات شوراي نگهبان خراسان رضوي با اشاره به اقدام كارگروه رسانه شوراي هماهنگي پيشگيري از وقوع جرم استان بيان كرد: اين كارگروه از ارديبهشت ماه سال جاري تشكيل شده و از 6 ماه پيش بسترهايي را كه احساس مي كرد موجب تخلف انتخاباتي شود درقالب جزوه اي تحت عنوان منشور اخلاقي تهيه كرده است.
وي افزود: اين منشور 14 اصل اخلاقي نام برده و اصول قانوني انتخابات را بيان كرده كه مخاطب اصلي اين منشور نامزدها و هواداران آنها هستند.
قبل از انتخابات براي نامزدهاي جلسات توجيهي گذاشته مي شود
قائم مقام دفتر نظارت و بازرسي بر انتخابات شوراي نگهبان خراسان رضوي بيان كرد: قبل از برگزاري انتخابات براي نامزدهاي انتخاباتي جلسات توجيهي گذاشته مي شود تا در موعد مقرر در چارچوب قانون به تبليغ بپردازند.
وي سپس با اشاره به دستگاه هاي اجرايي گفت: اين دستگاه ها تميهدات و پيش بيني هاي لازم را براي تعداد شعبات اخذ راي و تعرفه هاي كافي داشته باشند تا انتخابات با آسايش و آرامش برگزار شود.
اعظمي با درخواست از مردم بيان كرد: مردم با نارضايتي از برخي پروژه هاي نا تمام در برگزاري انتخابات اخلال ايجاد نكنند و از طرفي مسئولين نيز بايد مراقبت كنند و نگذارند آحاد جامعه با دل آزردگي در صحنه انتخاباتي حضور داشته باشند.
وي افزود: البته گاهي برخي از نارضايتي هاي عمومي از سوي دشمنان در فضاي جامعه ايجاد مي شود تا مردم در انتخابات حضور كم رنگي داشته باشند اما در اين امر برخي از عوامل داخلي نيز نقش داشته و به نارضايتي ها دامن مي زنند.
چهارم اسفند ماه تبليغات كانديداهاي مجلس آغاز مي شود
اعظمي افزود: چهارم اسفند ماه تبليغات كانديداهاي نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي آغاز مي شود و به مدت يك هفته نامزدهاي انتخاباتي مي توانند به امر تبليغ بپردازند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر نامزدهاي انتخاباتي برنامه ريزي هاي لازم و تمهيدات كافي را در راستاي جمع آوري هوادار براي امر تبليغ در اسفندماه انجام مي دهند.
وي با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط عوامل اجرايي انتخابات بيان كرد: هيئت هاي اجرايي و نظارت بر انتخابات در تمام حوزه هاي اصلي و فرعي شكل گرفته و در حال حاضر وظيفه هيئت هاي اجرايي و فرمانداريها فراهم سازي تمهيدات لازم و صحيح براي داير كردن شعب اخذ راي است.
اعظمي با اشاره به وظايف هيئت هاي نظارت نيز اظهار كرد: اين هيئت بر خوب اجرايي شدن اقدامات وزارت كشور و فرمانداريها و در مجموع روند انتخابات نظارت مي كند.
تبليغات رسانه اي نامزدهاي خبرگان رهبري مجاز است
وي با بيان اينكه در آستانه زمان تبليغات ميان دوره اي مجلس خبرگان رهبري قرار داريم، اظهار كرد: 27بهمن ماه آغاز تبليغات انتخاباتي براي سه نامزدي است كه مي خواهند در مجلس خبرگان رهبري شركت كنند.
اعظمي افزود: 27 بهمن ماه در 12 حوزه انتخابيه مجلس شوراي اسلامي كانديداهاي ميان دوره اي مجلس خبرگان رهبري ميتوانند تبليغات خود را آغاز كنند و با شرايطي كه در آئين نامه ذكر شده آنها مجاز هستند تبليغات خود را از رسانه هاي استاني نيز انجام دهند.
رسانه ها آموزش هاي لازم اجتماعي و قانوني را به مردم ارائه كنند
قائم مقام دفتر نظارت و بازرسي بر انتخابات شوراي نگهبان خراسان رضوي سپس با اشاره به نقش موثر رسانه ها براي حضور پر شور مردم در صحنه انتخابات اظهار كرد: رسانه ها بايد در اين ايام سعي كنند تا آموزش هاي لازم اجتماعي و قانوني را به مردم ارائه كنند.
وي ادامه داد: رسانه ها مي توانند با تقويت فضاي شور انگيز انتخاباتي در آستانه انتخابات به حضور حداكثري آحاد جامعه كمك كرده و انگيزه هاي ديني و ملي را در ميان راي دهندگان قوت دهند.
وي با تاكيد بر اينكه كشور نيازمند حضور آحاد جامعه به ويژه جوانان و افراد تحصيلكرده است، گفت: يكي از عواملي كه سبب حضور حداكثري مردم در صحنه انتخابات مي شود اين است كه مردم به اهميت انتخابات پي برده و آسيب و آفت عدم شركت در انتخابات را بدانند.
وي با بيان اينكه مطابق فرمايش مقام معظم رهبري انتخابات مظهر اقتدار و غيرت ديني مردم است، اظهار كرد: جدايي از اينكه انتخابات و تعيين سرنوشت كشور حق آحاد جامعه بوده به عنوان يك وظيفه ديني و ملي نيز مطرح است.
وي ادامه داد: در بسياري از كشور از شركت مردم در انتخابات به عنوان يك حق نام برده مي شود اما در ايران نه تنها به عنوان حق بلكه به شكل يك وظيفه ديني مطرح مي شود.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]