واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نماينده يزد تاكيد كرد: نقشه راه صنعت فولاد يزد بايد ترسيم شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: مجلس
نشست بررسي توسعه صنايع پاييندستي فولاد با حضور نماينده مردم يزد در مجلس شوراي اسلامي، رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، مدير عامل شركت شهركهاي صنعتي، رييس خانه صنعت و معدن و برخي از كارشناسان اين حوزه به ميزباني شركت شهركهاي صنعتي يزد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه يزد، "علي اكبر اولياء" نماينده مردم يزد در اين نشست با بيان اين كه از برخي اتفاقات تاسف بار نظير حادثه كارخانه فولاد غدير بايد درس گرفت، گفت: اين حادثه از زواياي مختلف قابل بررسي است و سوالهاي مختلفي را در ذهن متبادر ميكند.
وي در ادامه سخنان خود با اظهار تاسف از اين كه بحران بيكاري به طبقه تحصيل كرده جامعه رسيده، گفت: يكي از راههاي مقابله با اين پديده توسعه صنايع پايين دستي فولاد نظير توليد آلياژهاي فولاد، قطعه سازي و ريختهگري در استان است.
رييس مجمع نمايندگان استان ضمن تاكيد بر فعال شدن انجمن فولاد استان، گفت: بايستي با ايجاد صنايع پايين دستي فولاد، زنجيره بهرهبرداري از فولاد را تكميل كرد .
وي همچنين از مسئولان خواست تا نتايج مطالعات كارشناسي مبتني بر آمايش و منطق خوشههاي صنعتي به عنوان نقشه راه صنعت فولاد استان يزد مصوب شود.
نماينده مردم يزد همچنين خواستار ترسيم وضعيت صنايع فولاد استان به منظور ارزيابي دقيق نيازها شد.
محمد مهدي فنائي، رييس خانه صنعت و معدن نيز در اين جلسه با بيان اين كه براي ايجاد حركت يكپارچه درخصوص صنايع پايين دستي فولاد، نياز به عزم واحد و جدي مسئولان استان يزد است، گفت: متاسفانه محصول فعلي صنعت فولاد استان يزد با آنچه مورد نظر بوده متفاوت است .
وي گفت: برخي از اين انحراف به سياستگذاريها بر ميگردد چرا كه براي نمونه ما براي صادركننده سنگ آهن جوايز صادراتي در نظر ميگيريم، درحالي كه برخي از استانهاي ما نسبت به واردات سنگ آهن اقدام ميكنند.
وي تاكيد كرد: اكثر فولادهاي مخصوص، وارداتي هستند و كمتر به توليد داخلي آنها توجه جدي شده است.
فنايي با شرح اين مطلب كه ما در بازاريابي محصولاتمان مشكل داريم، گفت: كشورهاي اروپايي كالاهاي ما را ميخرند و با بازاريابي مناسب در سطح جهان و حتي در كشور خودمان به فروش ميرسانند.
وي در ادامه سخنان خود با بيان اين كه بيشتر واحدهاي بزرگ فولاد كشور در نزديكي شهرها قرار دارند، اين مهم را موجب آلودگي هواي شهرها، افزايش تصادفات در جادهها بدليل حمل و نقل مواد خام و افزايش هزينههاي توليد دانست و گفت: واحدهاي توليد شمش فولاد بنا به دلايل زيست محيطي و اقتصادي ميبايست در كنار معادن مستقر شوند و جاي خود را در نزديكي شهرها به واحدهاي صنايع پايين دستي فولاد بدهند.
"سيد مسعود عظيمي" مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي استان نيز در اين جلسه از مطالعه ايجاد صنايع پايين دستي فولاد توسط مشاور خبر داد و گفت: بايد فضاي بحث درخصوص صنايع پايين دستي فولاد در كشور مهيا شود و قوانين مورد نياز به تصويب برسد تا كمتر شاهد صادرات فولاد خام باشيم و به فكر فرآوري اين محصول استراتژيك بيفتيم
عظيمي گفت: درصورت نبود عزم جدي، پژوهشها و مطالعات كارشناسي در كتابخانهها بايگاني ميشوند.
محمد مهدي زارع، رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت هم در اين جلسه با بيان اين كه براي ايجاد واحدهاي پايين دستي فولاد نياز به عزم جدي ملي و استاني داريم، گفت: متاسفانه بعضي تصميمات بر اساس منافع منطقهاي اخذ ميشود و به مصالح كلي مملكت توجه نميشود.
وي همچنين خواستار اعمال ابزارهاي تشويقي براي سوق دادن سرمايه گذاران به عرصه صنايع پايين دستي فولاد شد.
نرخ بالاي سپردههاي بانكي و سود اوراق مشاركت و عدم اقبال سرمايه گذاران به توليد، افزايش بيسابقه نرخ ارز، مشكلات تبديل ارز صادراتي به ريال با نرخ رسمي و واردات كالا با محاسبه نرخ ارز بازار از ديگر مسائل مطرح شده در اين جلسه بود كه تداوم آنها موجب كاهش انگيزه سرمايه گذاران به توليد خواهد شد.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|25|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 405]