واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در نشست ميهمانان جشنوارهي «داستان انقلاب» اعلام شد: همايش بينالمللي «داستان مقاومت» سال آينده برگزار ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات
نشست رسانهيي چهارمين جشنواره «داستان انقلاب» با حضور مجتبي رحماندوست، مشاور فرهنگي در حوزه هنري، ناصر ضرابي، مدير دفتر ادبيات بيداري حوزه هنري، و پنج ميهمان خارجي اين جشنواره برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ناصر ضرابي در آغاز اين جلسه كه با محوريت ادبيات مقاومت در كشورهاي حوزه بيداري اسلامي برگزار شد، به معرفي نويسندگان خارجي دعوتشده به چهارمين جشنواره داستان انقلاب، دكتر حسن حميد از فلسطين، دكتر علي محمود حجازي از لبنان، مالك صقور از كشور سوريه و جمال شاكار و احمد اورس از كشور تركيه پرداخت.
مدير دفتر ادبيات بيداري حوزه هنري با بيان اينكه محور نگاه همه اين نويسندگان نوعي ارزشمداري و اسلامگرايي است كه به حوزه مقاومت مربوط ميشود، افزود: اين عزيزان در زمان و فضاي خوبي به كشورمان دعوت شدهاند؛ زيرا از سويي در فضاي جشن سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي قرار داريم و از سوي ديگر شاهد برگزاري چهارمين جشنواره داستان انقلاب هستيم.
مدير دفتر ادبيات بيداري حوزه هنري از برگزاري نشست همانديشي اين نويسندگان با نويسندگان كشورمان خبر داد و گفت: فردا ميهمانان داستاننويس خارجي جشنواره داستان انقلاب با مسؤولان دفتر آفرينشهاي ادبي حوزه هنري و ديگر نويسندگان كشورمان به منظور تعامل و تبادل افكار جلسه خواهند داشت.
او در ادامه گفت: در دنيا داستاننويسان زيادي وجود دارند؛ اما تعداد داستاننويساني كه با محور ادبيات مقاومت و با موضوع بيداري اسلامي داستان بنويسند، چندان زياد نيست.نويسندگاني كه امروز در خدمتشان هستيم، داستاننويساني هستند كه به قول ما ارزشي و انقلابي هستند و داراي مرام ادبيات مقاومتاند.
رحماندوست با بيان اينكه انقلاب اسلامي ايران به منزله يك كالاي صادراتي ست، افزود: انقلاب اسلامي ما با فطرت انساني سر و كار دارد و با سرشت بشر سازگار است؛ از اينرو دشمنان ما چه بخواهند، چه نخواهند، اين انقلاب به كشورهاي ديگر صادر خواهد شد و ما امروز شاهد اين صادر شدن انقلاب به كشورهاي منطقه هستيم.
او با بيان اينكه نشستهاي ما با داستاننويسان حوزه مقاومت مقدمهاي ست براي تداوم اين تعاملات و برگزاري چنين نشستهايي در آينده، خطاب به نويسندگان خارجي اين جلسه، گفت: از شما نويسندگان خارجي درخواست داريم كه در كشورهايتان زمينه برگزاري كنگرههايي با موضوع داستان مقاومت را مهيا كنيد تا در سال آينده برگزيدگان اين كنگره به ايران دعوت شوند و با حضور نويسندگان كشورهاي مختلف «همايش بينالمللي داستان مقاومت» را با اهتمام حوزه هنري برگزار كنيم.
در ادامه اين نشست، هر يك از مهمانان خارجي جشنواره داستان انقلاب سخن گفتند و در پايان برنامه به پرسشهاي خبرنگاران پاسخ داده شد.
حسن حميد، نويسنده و پژوهشگر فلسطيني، در اين جلسه گفت: موضوع مورد توجه نويسندگاني كه در اينجا حاضرند، يك موضوع واحد است و آن مسأله مقاومت است.
اين داستاننويس فلسطيني درباره اوضاع نويسندگي در فلسطين گفت: نويسندگي در فلسطين كار بسيار دشواري است و حركت داستاننويس در آنجا بسيار كند است؛ زيرا هيچ حمايتي از آن صورت نميگيرد؛ نه از نوشتن حمايت ميشود و نه طبع و انتشار و بازاريابي و عرضه آثار مورد حمايت قرار ميگيرد.
حميد حسن گفت: اسراييل قصد دارد تمدن و تفكر و قدمت فلسطين را محو كند؛ از اينرو به نويسندگان فلسطيني اجازه فعاليت داده نميشود.
او در ادامه افزود: اين براي من مايه خجالت است كه نويسندگان همعقيده و همراه خود را در كشورهايي چون ايران و تركيه نشناسم و اين به خاطر ضعف ما در تعامل و ارتباط است كه بايد جبران شود.
او مهمترين مشكل نويسندگان ادبيات مقاومت را مسأله نبود تعامل دانست و گفت: نويسندگان زيادي هستند كه در زمينه ادبيات مقاومت مينويسند؛ اما مشكل اينجاست كه پراكنده هستيم و همبستگي و اتحاد لازم را نداريم و بايد سعي كنيم براي مبارزه با ظلم و ستمي كه بر ما ميرود، اين همبستگي و اتحاد را ايجاد كنيم.
سپس جمال شاكار، يكي از ميهمانان ترك چهارمين جشنواره داستان انقلاب، با بيان اينكه روحيه مقاومت توانسته جايگاه خوبي را در ادبيات تركيه به دست آورد، افزود: هنرمندان و اديبان تركيه با محور قرار دادن فلسطين و انتفاضه در اين كشور موضوع مقاومت را در آثار خود توسعه و گسترش دادهاند؛ زيرا شاهد مقاومت مردم در كشورهاي مختلف بويژه در خاور ميانه هستند.
او ادبيات مقاومت را مبارزه با كمونيسم شرقي و نظام سرمايهداري غربي دانست و گفت: ادبيات ايران تاثير زيادي بر ادبيات مقاومت در تركيه داشته و انقلاب اسلامي مانند چراغي تابان بر ادبيات ما هم نورافشاني كرده است.
مالك صقور از كشور سوريه، ديگر ميهمان شركتكننده در چهارمين جشنواره داستان انقلاب هم گفت: موضوع مقاومت، موضوعي كهن و قديمي است و ميتوانيم ريشههاي آن را تا قبل از ميلاد مسيح هم پيگيري كنيم.
اين نويسنده سوري تأكيد كرد: با موضعي كه رژيم صهيونيستي اتخاذ كرده، در پي نابودي اسلام و بشريت است و ما اكنون در برابر ظلم استكبار و امپرياليسم جهاني قرار داريم. اگر مسيح بر صليب رفت، به اين خاطر بود كه در برابر آنها ايستاد و مبارزه كرد
اين پژوهشگر ادامه داد: از زماني كه صهيونيسم به فلسطين و لبنان حمله كرد، ادبيات مقاومت در معناي امروزين آن در حمايت از وطن شكل گرفت و با پيروزيهايي كه لبنان در اين مبارزه به دست آورد، روح دوباره گرفت و امروز در ايران به شكل سازمانيافتهاي دنبال ميشود.
احمد اورس، نويسنده ترك، نيز در اين جلسه گفت: هدف ما هم در تركيه ترويج ادبيات مقاومت است و در اين راستا نشريهاي داريم با عنوان «مجله مقاومت».
او ادامه داد: ادبيات مقاومت هم مقاومت انتفاضه را دربر ميگيرد و هم مبارزه با كمونيسم و ليبراليسم را.
اين نويسنده ترك درباره ادبيات مقاومت در تركيه گفت: انتفاضه در ادبيات ما نقش اساسي داشته و براي نويسندگان ما الهامبخش بوده است؛ به طوري كه در حركتهاي سياسي – اجتماعيمان با شعار «زنده باد انتفاضه بينالمللي» به فعاليت ميپردازيم و مقاومت انتفاضه را الگوي خود قرار ميدهيم.
علي محمود حجازي، استاد دانشگاه و نويسنده لبناني، نيز در اين نشست گفت: من به عنوان يك نويسنده كه در حوزه ادبيات مقاومت قلم ميزنم، چند محور را در داستانهايم مورد توجه قرار ميدهم؛ مبارزه با استكبار و حمايت از مبارزاني كه مورد ظلم واقع شدهاند.
اين نويسنده لبناني ادامه داد: مقاومت ما با اعتماد و اتكا بر آيات قرآن و احاديث و روايات پيامبر (ص) و ائمه معصومين (ع) آغاز شده است؛ همچنين اقوال مراجع ديني همواره روشنگر اين راه بوده است.
او با بيان اينكه من در ادبيات خودم به همه اين آموزهها پايبند هستم، افزود: مبارزات ما منجر به انقلابي در ادبيات شده است؛ ادبياتي كه محور آن موضوع مقاومت است و من افتخار دارم كه هم در زمينه مقاومت فلسطين و لبنان داستان نوشتهام و هم در موضوع بيدار اسلامي كه از كشور ايران آغاز شد، در حال نوشتن داستان هستم.
اين نويسنده در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اين كه شناخت شما از ادبيات معاصر ايران تا چه حد است و براي بسط اين شناخت چه تلاشهايي انجام دادهايد، گفت: ما به ايران آمدهايم تا آشنايي و شناخت خود را از اين ادبيات افزايش داده و درك درستي از آن حاصل كنيم.
او در پاسخ به پرسش ديگري درباره برداشتش از فعاليتهاي حوزه هنري، گفت: معنويتي كه ميان مردم ايران وجود دارد، بسيار قابل توجه است و اين مركز (حوزه هنري) هم كه به رشتههاي مختلف هنري ميپردازد، توانسته اين معنويت را با انواع رشتههاي هنري نشان دهد.
جمال شاكار، نويسنده ترك، هم در پاسخ به همين پرسشها گفت: در جلساتي كه در روزهاي اخير داشتيم، به بررسي ادبيات ايران پرداختيم و همه ميدانيم كه انقلاب اسلامي ايران الگويي براي ساير كشورهاي مسلمان بوده است و ادبيات آن هم ميتواند چنين نقشي را داشته باشد.
شاكار ادامه داد: ما از قديم با ادبيات ايران آشنايي و ارتباط داشتهايم و از نظر فرهنگي، نزديكيهاي بسياري ميان ما وجود دارد.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]