واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پرتاب موفقيت آميز يك ماهواره نشانه رشد تكنولوژي است
طراحي، ساخت پرتاب و در مدار قرار گرفتن موفقيت آميز يك ماهواره نشانه اي از رشد تكنولوژي و سطح دانش يك جامعه است.
حسين بلندي، مدير پروژه ماهواره نويد علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار نجوم باشگاه خبرنگاران گفت: طراحي، ساخت و پرتاب موفقيت آميز يك ماهواره نشانگر رشد سطح تكنولوژي ملي وتوان علمي يك كشور است.
وي فناوري فضايي را امروزه به عنوان ابزاري جهت گسترش رفاه، سطح ، توسعه علمي – فرهنگي و پيشرفت هاي اقتصادي در جوامع بشري دانست.
بلندي افزود: از همين رو است كه اين علم براي بشر قابل اهميت مي باشد و ملت ها و دولت هاي مختلف جهان بر اساس ظرفيت ها، قابليت ها و تلاشي كه از خود نشان مي دهند به نحوه ي از اين فناوري بهره مند و بهره برداري مي كنند.
** كشورهاي صاحب فناوري برتر ادعاي قدرت بيشتري را دارند
وي اظهار داشت: امروزه كشورهاي جهان بر اساس استفاده از فناوري هاي جهان داراي دسته بندي و تقسيم بندي خاصي هستند و هر كشوري كه صاحب فناوري برتر باشد ادعاي قدرت بيشتر و برتر را دارد.
بلندي تصريح كرد: ماهواره ها و زير سيستم هاي آن پيچيدگي هايي دارد كه ناشي از محيط و شرايط فضا همچون خلاء تشعشات كيهاني، بي وزني و تغييرات شديد حرارتي است.
وي عنوان كرد: هزينه ساخت و پرتاب ماهواره به حدي بالا است كه طراح ماهواره جايي براي تست ا يده ها و يا امكان خطا وجود ندارد.
بلندي تاكيد كرد: به دليل هزينه بر بودن ساخت و پرتاب ماهواره بايد مكانيزم ها و تجهيزاتي كه بر روي ماهواره قرار مي گيرد تا جايي كه امكان دارد خرابي و توقف ماموريت را نداشته و مشكلات حذف شده باشد.
بلندي دستيابي به تكنولوژي ساخت ماهواره، دستيابي به فناوري فضايي، توانايي سنجش از راه دور و برقراري ارتباط مخابراتي و انتقال داده را از مهمتر ين دستاورد هاي حاصل پروژه هاي ماهواره اي عنوان كرد.
*** تحويل گيري ماهواره در مدار يكي از فازهاي اصلي ماهواره نويد است
وي افزود: در راستاي دستيابي به فناوري فضايي مركز تحقيقات ماهواره اي دانشگاه علم وصنعت ايران از ابتداي سال 1386 با همكاري مجموعه اي تشكيل شده از اساتيد ودانشجويان شروع به فعاليت كرد.
بلندي اظهارداشت: ماهواره نويد علم وصنعت اولين محصول فضايي اين دانشگاه بود كه با همكاري تعدادي از اساتيد و دانشجويان دكتري و كارشناسي ارشد طراحي، ساخت و پرتاب شده است.
وي تصريح كرد: فازهاي اصلي ماهواره نويد علم و صنعت شامل طراحي اوليه، طراحي جزئي و ساخت نمونه مهندسي، سفارش و خريد قطعات، ساخت و يكپارچه سازي و مونتاژ است.
بلندي خاطرنشان كرد: تست بر اساس استاندارد هاي فضايي، تحول ماهواره به پيمانكار پرتاب و پرتاب و تحويل گيري ماهواره در مدار نيز از جمله فاز هاي اصلي ديگر پروژه هاي ماهواره اي نويد علم وصنعت است./عط
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]