واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رحماندوست:همايش بينالمللي داستان مقاومت سال آينده برگزار ميشود
همايش بينالمللي داستان مقاومت سال آينده برگزار ميشود
مجتبي رحماندوست در نشست رسانهاي ميهمانان خارجي چهارمين جشنواره داستان انقلاب گفت: همايش بينالمللي داستان مقاومت سال آينده در ايران و به ميزباني حوزه هنري برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهاي ميهمانان خارجي چهارمين جشنواره داستان انقلاب صبح امروز در حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي برگزار شد.
مجتبي رحماندوست، رييس دفتر ادبيات بيداري حوزه هنري ضمن بيان اينكه اولين بار است كه در حوزه ادبيات داستاني ميهماناني خارجي داشتهايم، گفت: در عالم، قصهنويس كم نيست، اما قصهنويسان معتقد به ادبيات مقاومت و بيداري اسلامي هم زياد نيستند.
وي ادامه داد: در جهان عرب دو نگاه در حوزه ادبيات داستاني وجود دارد؛ ادبيات طبيعي كه ادبيات سازشكارانه است و در مقابل آن هم ادبيات مقاومت قرار دارد. اين نويسندگاني هم كه در اين جلسه حضور دارند از جنس نويسندگان ادبيات مقاومت هستند.
مشاور سابق رييس جمهور افزود: در تابستان سال 2001 اولين كنفرانس ادبيات مقاومت در دمشق تشكيل شد كه سه نويسنده از ايران هم در آن شركت داشتند و اين سرآغاز ارتباط بين نويسندگان ما با نويسندگان حوزه مقاومت در كشورهاي ديگر بود.
وي در پايان گفت: از اين دوستان ترك، سوري، لبناني و فلسطينياي كه در اين نشست حضور دارند، خواستهايم تا در كشورهايشان جشنوارهاي با موضوع ادبيات داستاني مقاومت و به خصوص با مضامين مصر، بحرين، تونس، ليبي، يمن، عربستان و در راس آنها فلسطين برگزار كنند و نفرات اول تا سوم اين جشنوارهها را به ما معرفي كننند تا سال آينده ميهمان ايران در همايش بينالمللي داستان مقاومت كه حوزه هنري برگزار ميكند، باشند.
در ادامه دكتر حسن حميد از نويسندگان فلسطيني به عنوان اولين ميهمان سخنان خودش را آغاز كرد. وي با بيان اينكه از فلسطينيان رانده شده است، گفت: در فلسطين بيش از هزار نويسنده در صد سال گذشته حضور داشتهاند و نوشتهاند، ولي شايد شما كمتر از انگشتان يك دست از اين نويسندگان را ميشناسيد كه آن هم به دو دليل است: اول اينكه اسراييل دشمن هر نويسندهاي است كه درباره فلسطين مينويسد؛ چون هدف آنها حذف هويت فلسطينيان است و دوم كه جاي تاسف بسيار دارد، برميگردد به دوستان عرب و غيرعربي كه از فلسطين و نويسندگان فلسطيني در هيچ حوزهاي از نوشتن گرفته تا توزيع حمايتي نميكنند.
جمال شاكار از نويسندگان ترك و عضو اتحاديه نويسندگان آزاد تركيه، سخنران ديگري بود كه سخنان خود را اين گونه آغاز كرد: نويسندگان ترك گستره بسيار وسيعي را براي خودشان در حوزه مقاومت تعريف كردهاند كه از بوسني تا آسياي مركزي و از قاره آفريقا تا چچن و ... را در بر ميگيرد.
وي ادامه داد: ادبيات تركيه در سالهاي دهه 50 ميلادي تحت تاثير ادبيات فرانسه و به خصوص نگاه اگزيستانسياليستي آن بودند، ولي از دهه 70 ميلادي اين نگاه تغيير كرد و به ادبيات كمونيستي و ضدامپرياليستي سوق پيدا كرد. با پيروزي انقلاب اسلامي همه چيز در ادبيات تركيه هم تغيير كرد و انقلاب اسلامي ايران مانند چراغي تاريكيهايي كه روي انسانيت بود را روشن كرد و ادبيات دوباره به سمت انسانيت برگشت.
مالك صعور از سوريه، نويسنده و فعال فرهنگي و ادبي اين كشور هم در سخناني با بيان اينكه ادبيات مقاومت ريشه در تاريخ عرب دارد، گفت: موضوع مقاومت هم در اسم و هم در فعل تاريخ عرب وجود داشته است، ولي امروزه جريان غرب و به خصوص اسراييل در تلاش براي از بين بردن اين هويت است.
وي در ادامه اظهار داشت: چنين دشمني مسيح را دو هزار سال قبل به صليب كشيد؛ چون در مقابل آنها ايستاد و ادبياتي كه ما آن را دنبال ميكنيم، دشمن چنين دشمني است. سوريه هم از اول در اين امر پيشقدم بوده است؛ ابتدا در شعر و بعد هم در داستان آن هم با استادي مانند شهيد غسان كنفاني كه افتخار شاگردي ايشان را داشتهام.
احمد اورس، رييس اتحاديه نويسندگان آزاد تركيه هم در ادامه اين نشست گفت: ما ادبيات مقاومت را بسيار گسترده ميدانيم و اين گستره از انقلاب ايران تا حمايت از كارگران ستمكشيده را در بر ميگيرد. به خصوص بحث انتفاضه فلسطين كه موضوعي الهامبخش براي نويسندگان ترك بوده و به صورت ويژهتري تجاوز به غزه و جنگ 22 روزه كه در ادبيات ما بسيار گسترده منعكس شد.
دكتر علي حجازي از لبنان هم به عنوان آخرين كسي كه صحبت كرد، با بيان اينكه ادبيات مقاومت ما برگرفته از قرآن است، گفت: قبل از سال 1988 كه اسراييل بيروت را اشغال كند، نويسندگان ما تحت تاثير ادبيات كمونيستي بودند، ولي بعد از آن و مقاومتي كه در لبنان عليه اسراييل آغاز شد، اين فضا تغيير كرد و قرآن و اقوال بزرگان دين اساس ادبيات مقاومت را در لبنان شكل داد.
وي با بيان اينكه درباره لبنان و فلسطين و مقاومت آنها چندين داستان نوشتهام، گفت: در پايان افتخار ميكنم بگويم در حال نوشتن داستاني درباره انقلاب مردم ايران و نقش آن در بيداري اسلامي بر اساس مطالعات تاريخي و ادبي ايران هستم.
در پايان اين نشست مجتبي رحماندوست در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد اينكه آيا به فكر راهاندازي بخش بينالملل جشنواره داستان انقلاب هستيد، گفت: اين مورد را بايد از آقاي فردي بپرسيد، ولي تا آنجا كه من مطلع هستم، قرار بوده اين نويسندگان فقط با اين جشنواره آشنا شوند.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]