واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: راه آهن كرمان – زاهدان ، مسيري براي تحول شرق كشور
خبرگزاري آريا- علي محمد آزاد درباره قطار كرمان- زاهدان گفت: با بهره برداري از خط ريلي كرمان - بم - زاهدان خطوط ريلي شرق آسيا از سنگاپور به اروپا (كه تا كشور فرانسه امتداد دارد)، متصل شد.
به گزارش خبرگزاري آريا، آزاد استاندار سيستان و بلوچستان گفت: در خرداد ماه 88 ، انتظار به پايان رسيد و پرچم عدالت محوري دولت بر فراز قطار كرمان- زاهدان به اهتزاز درآمد و با طنين انداز شدن صداي سوت قطار داخلي براي نخستين بار در جنوب شرق كشور، آهنگ دلنشين محروميت زدايي دولت براي سيستان و بلوچستان نواخته شد.
يكي از عمده مشكلات اين استان ارتباط ريلي با ساير نقاط كشور و دنيا بود كه دولت عدالت محور با مهرورزي و نگاه توسعه، در نخستين سفر توجه ويژه اي به اين طرح ملي كرد و با تخصيص اعتبارات كلان استارت حركت شتابنده آن را زد.
كلنگ راه آهن زاهدان- كرمان در سال 1373 به زمين زده شد و قرار بود در بازه زماني هشت ساله به پايان رسد اما در زمان شروع دولت نهم و قبل از سال 1385 تنها يك سوم خطوط ريلي در مسير ساخته شده بود.
علي محمد آزاد افزود: اين مسير، شبكه ريلي جنوب شرق آسيا و شبه قاره هند را از طريق شهر زاهدان به خطوط راه آهن جمهوري اسلامي ايران متصل كرده است.
وي بيان كرد: راه آهن كرمان - بم - زاهدان كريدور ترانزيتي جنوب شرقي آسيا - اروپا را از طريق اتصال ريلي كرمان به مرز رازي و شبكه راه آهن تركيه، از طريق مرز جلفا به شبكه راه آهن جمهوري آذربايجان و از طريق مرز سرخس به شبكه راه آهن تركمنستان متصل مي كند.
وي اظهار داشت: فعال شدن اين خط ريلي اين امكان را براي تجار و بازرگانان فراهم كرد تا كالاهاي خود را در مسير اروپا و آسياي ميانه و آسياي جنوب شرقي جابجا كنند.
آزاد بيان كرد: اين مسير ريلي موجب صرفه جويي در انرژي، كاهش ترافيك جاده ها، ايجاد اشتغال در شرق و جنوب شرقي كشور، اتصال شهر زاهدان از طريق مرز رازي به شبكه راه آهن تركيه، محروميت زدايي و توسعه اقتصادي سيستان و بلوچستان و كرمان مي شود.
وي اظهار داشت: راه اندازي قطار كرمان- زاهدان همچنين به لحاظ جابجايي سوخت و حمل كالا بسيار موثر واقع و باعث صرف جويي در هزينه ها مي شود.
استاندار در تشريح عمليات اجرايي راه آهن كرمان- زاهدان گفت: اجراي اين پروژه بزرگ به طول 546 كيلومتر در سال 1373 آغاز شد.
وي بيان كرد: در دور اول سفر هيات دولت نهم به سيستان و بلوچستان، براي تسريع در اين پروژه اعتبار قابل توجهي اختصاص يافت و عمليات اجرايي آن سرعت گرفت تا در خرداد ماه 1388 با اعتبار هزينه شده بيش از چهار هزار ميليارد ريال كه بيش از سه هزار ميليارد ريال آن در دولت نهم هزينه شده بود، به بهره برداري رسيد.
استاندار اظهار داشت: با ساخت و تكميل خط آهن كرمان- زاهدان طرح راه اندازي قطار اكو و اتصال كشور پاكستان از طريق شبكه ريلي ايران به كشور تركيه، اروپا و آسياي مركزي در نشست سران عضو سازمان اكو در تهران مصوب شد.
آزاد اضافه كرد: با حركت اين قطار كه حامل كانتينر از مبدا اسلام آباد به مقصد ايران و تركيه بود، كار بررسي ترانزيت كالا در كريدور بين المللي شرق به غرب ايران انجام و شبكه ريلي كشورهاي آسياي جنوب شرق از طريق شبكه ريلي جمهوري اسلامي ايران به شبكه كشورهاي اروپايي متصل شد.
وي افزود: طول مسير ريلي از اسلام آباد تا استانبول شش هزار و 500 كيلومتر است كه دو هزار و 700 كيلومتر آن در جمهوري اسلامي ايران قرار دارد.
وي ادامه داد: با راه اندازي خط ريلي كرمان- زاهدان كار ترانزيت كالا ميان كشورهاي آسياي جنوب شرق و كشورهاي اروپايي به جاي حمل و نقل دريايي كه به مدت 30 روز از طريق اقيانوس هند انجام مي شد، در كمتر از 15 روز انجام مي گيرد كه برآورد سالانه آن، حمل و جابجايي بيش از هشت ميليون تن كالا از طريق شبكه ريلي ايران بين كشورهاي آسياي جنوب شرقي، آسياي ميانه و اروپاست.
استاندار گفت: همچنين نخستين قطار مسافربري در مسير زاهدان- تهران در اسفند ماه 1389 به صورت هر هفته يك رام قطار راه اندازي شد و در ارديبهشت ماه 1390 تعداد قطارهاي مسافري به دو رام در هفته افزايش يافت و در تيرماه امسال اين قطار روزانه شد.
وي گفت: نخستين قطارهاي باري حامل سيمان و گاز مايع پارسال در خط ريلي كرمان- زاهدان راه اندازي شد و با ساخت خط فرعي انبار نفت زاهدان حجم انبوهي از فرآورده هاي نفتي توسط شبكه ريلي حمل خواهد شد.
آزاد افزود: راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد به طول هزار و 330 كيلومتر از ديگر خدمات و مصوبات سفرهاي استاني دولت دهم به استان است.
وي افزود: با ساخت اين خط آهن و ايجاد كريدور بين المللي شمال- جنوب ارتباط ريلي كشورهاي افغانستان و جمهوري هاي آسياي ميانه به آبهاي آزاد برقرار شده و افزون بر افزايش روابط اقتصادي و سياسي سبب افزايش حجم مبادلات و ترانزيت كالا در كشورهاي دوست و همسايه خواهد شد.
راه آهن زاهدان آمادگي ترانزيت كالا بين كشورهاي اروپايي و آسياي جنوب شرقي را دارد.
استاندار ادامه داد: راه آهن زاهدان- كرمان آمادگي ترانزيت كالا بين كشورهاي اروپايي و آسياي جنوب شرقي و صادرات و واردات از ايران به كشورهاي همسايه را دارد.
استاندار بيان كرد: راه آهن زاهدان -كرمان حلقه مفقوده ارتباط ريلي كشورهاي اروپا، آسياي ميانه، آسياي جنوب شرقي، شبه قاره هند و كشورهاي عضو اكو را به هم متصل كرده است.
وي افزود: همچنين راه آهن زاهدان-كرمان براساس قراردادهاي مشخص، آمادگي حمل گندم در مسير سيستان و بلوچستان به ساير استانها را دارد.
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]