واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: سياستهاي بانك مركزي ثبات داشته باشد/بازگرداندن اعتماد به بازار ارز
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران با تاكيد بر اينكه بانك مركزي بايد آرامش و اعتماد را به بازار ارز برگرداند، گفت: تغيير سياستها اين اعتماد را كاهش مي دهد و اثر بخشي تصميمات بانك مركزي را كم مي كند.
محمد نهاونديان در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران
با اشاره به اينكه قانون تجارت كشور 80 ساله است اظهار داشت: از چند سال قبل احساس نياز شد كه در قانون تجارت بايد بازنگري صورت گيرد و در اين راستا نيز پيش نويس قانون جديد تجارت توسط وزارت بازرگاني آن زمان تهيه و به مجلس تحويل داده شد.
بلاتكليفي قانون تجارت در مجلس
وي با بيان اينكه در دوسال گذشته نيز يك اهتمام جدي براي تصويب اين قانون در مجلس ايجاد شده است، يادآور شد: تنها فصلهايي از اين قانون در مجلس جلو رفته و متاسفانه هنوز به نهايت نرسيده است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران با تاكيد بر اينكه ما احساس نياز مي كنيم به تصويب اين قانون و لازم است كه هرچه زودتر اين اصلاحات انجام شود، افزود: اگر تصويب همه قانون امكان پذير نيست حداقل فصولي كه شديدا به آن نياز است هر چه سريعتر تصويب شود.
مجلس حداقل بخشي از قوانين ضروري را در قالب متمم تصويب كند
نهاونديان با اشاره به اينكه بعضي از فصول اين قانون ناظر بر بعضي اقتضائات جديد اقتصادي مثل ادغام شركتها و تجارت الكترونيكي است، ادامه داد: مجلس حداقل اين فصول را به عنوان متمم قانون قبلي تصويب و ابلاغ كند و بقيه فصول را در آينده پيگيري كند.
وي با تاكيد بر اينكه ضرورت تصويب و ابلاغ اين قانون احساس مي شود، اظهار داشت: تاكنون نيز نمايندگان اتاق بازرگاني ايران در اين خصوص در كميسيون اقتصادي مجلس حضور فعالي داشته اند و ما اميدواريم كه اين قانون هرچه زودتر تصويب شود.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران با بيان اينكه خوشبختانه در سالهاي اخير در حوزه اقتصاد مصوبات قانوني خوب و راهگشايي تصويب شده است، ادامه داد: قانون سرمايه گذاري و همچنين رويكردهاي مثبتي كه در برنامه پنجم ديده شده است به ايجاد فضاي مناسب براي توسعه فرصتهاي شغلي، كارآفريني و ارتباطات بين المللي كمك مي كند.
شوكهاي غيرقابل پيش بيني در بازار ارز پر آسيب است
نهاونديان در بخش ديگر از سخنان خود در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار باشگاه جوان پيرامون وضعيت نوسانات بازار ارز گفت: اصولا شوكهاي غيرقابل پيش بيني و نوسانهاي پردامنه از آن جهت كه قدرت برنامه ريزي مديران اقتصادي را كم مي كند پرآسيب است.
وي ادامه داد: در رابطه با نوسات اخير نرخ ارز و سكه هم شايد يكي از عوامل اصلي اين چالش اين بود كه علي رغم نرخ تورمهاي بسيار بالايي كه هر ساله داشته ايم اما نرخ ارز از نوعي ثبات نسبي برخوردار بود و به عبارت ديگر قدرت خريد پول ملي در خريد كالا كاهش پيدا كرده بود ولي در خريد ارز حفظ شده بود.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران افزود: اين ثبات پتانسيلي را ايجاد مي كرد كه افراد يا واحدهاي اقتصادي براي حفظ ارزش دارايي شان يا حتي نيات "سفته بازانه" وارد تقاضاي ارز شوند.
تقاضاي اضافي "سفته بازانه" از بازار خارج شود
نهاونديان با بيان اينكه تقاضاي اخير در بازار ارز يك تقاضايي متفاوت از تقاضاي مبادلاتي بود كه وارد بازار شد، تصريح كرد: وقتي يكباره يك جهش پيدا شد ديگران هم به سوداي اين افتادند كه اگر مي شود ظرف يك هفته از اين اختلاف نرخ، درآمد هنگفتي كسب كرد آنها هم به اين موج پيوستند و التهاب را تشديد كردند.
وي پيرامون راه حل ايجاد آرامش در بازار ارز نيز گفت: راه حل مسئله هم جز اين نيست كه ما اين تقاضاي اضافي "سفته بازانه" را از بازار خارج كنيم و به عبارت ديگر چشم انداز بازار ارز يك علامت درآمد معتنابه را ندهد بلكه براي كساني كه "سفته بازانه" وارد بازار شده اند خلاف آنچه كه مي انديشيدند اتفاق بيفتد.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران با يادآوري اينكه مديريت بازار ارز البته دو طرف دارد، تصريح كرد: در اين بازار هم بايد مديريت عرضه و هم مديريت تقاضا صورت گيرد.
آرامش و اعتماد لازم را به بازار ارز برگردانيم
نهاونديان بيان داشت: اگر بتوانيم آرامش و اعتماد لازم را به بازار ارز برگردانيم به تبع درجه توفيق بانك مركزي بيشتر خواهد شد.
وي پيرامون مديريت بانك مركزي در اتفاقات اخير نيز عنوان كرد: با توجه به اينكه بيش از 70 درصد عرضه ارز در بازار ايران توسط بانك مركزي صورت مي گيرد اين بانك قدرت كافي براي اداره و تعيين كنندگي را دارد ولي لازمه توفيق در استفاده از اين قدرت اين است كه سيگنالهاي بانك مركزي با نگاه اعتماد از سوي فعالان اقتصادي نگريسته شود.
استقبال از سياست ارز تك نرخي توسط بانك مركزي
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران تصريح كرد: تغيير سياستها اين اعتماد را كاهش مي دهد و اثر بخشي تصميمات بانك مركزي را كم مي كند ولي كاملا اين قابل برگشت است به خصوص اگر سياست هاي بانك مركزي از يك هدفمندي و ثباتي برخوردار باشد.
وي با اشاره به سياست اتخاد شده توسط بانك مركزي در بازار ارز عنوان كرد: همين سياست كه نظام ارزي كشور بايد تك نرخي شود و مديريت آن هم به صورت شناور صورت گيرد؛ اگر بازار ببيند كه بانك مركزي در اعمال اين سياست جدي است همراهي مي كند./س
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]