واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: راهآهن كرمان – زاهدان، مسيري براي تحول شرق كشور
زاهدان - حركت خستگيناپذير دولت كه بر تلاش به زيرسازي براي توسعه و پيشرفت نقاط مختلف كشور به طور يكنواخت به ويژه مناطق محروم انجام ميشود، چهره زيبايي از نظام جمهوري اسلامي ايران را در محرومان جاي داده است. دولت عدالت محور به خوبي با سفر به سيستان وبلوچستان و شروع طرحهاي عظيم عمراني اين خواست نظام اسلامي كه همان محروميتزدايي و عدالتمحوري است را براي همه آشكار كرد.
تصويب و اجراي طرحهاي بزرگي چون راهآهن، گازرساني، ساخت سدهاي متعدد، راه و بزرگراه، كارخانههاي بزرگ، بازارچههاي مرزي و گشوده شدن محورهاي جديد تجارتي و اقتصادي، آبرساني، برقرساني و اتصال خطوط فشاري قوي، توسعه كشاورزي و شيلات، طرحهاي فرهنگي و صدها طرح كوچك و بزرگ ديگر، حاصل سفرهاي سه گانه رييس جمهوري و هيات دولت به سيستان وبلوچستان است.
يكي از عمده مشكلات اين استان ارتباط ريلي با ساير نقاط كشور و دنيا بود كه دولت عدالت محور با مهرورزي و نگاه توسعه، در نخستين سفر توجه ويژهاي به اين طرح ملي كرد و با تخصيص اعتبارات كلان استارت حركت شتابنده آن را زد.
كلنگ راهآهن زاهدان- كرمان در سال 1373 به زمين زده شد و قرار بود در بازه زماني هشت ساله به پايان رسد اما در زمان شروع دولت نهم و قبل از سال 1385 تنها يك سوم خطوط ريلي در مسير ساخته شده بود.
رييس دولت نهم در سفرهاي استاني خود كه ابتكاري نوظهور در دولتهاي روي كار آمده پس از انقلاب اسلامي بود، تسريع در عمليات اجرايي راهآهن زاهدان- كرمان را مصوب كرد و كساني كه مدعي بودند اجرايي شدن اين مصوبه نيم قرن به طول ميانجامد، پس از گذشت سه سال ناباورانه با شنيدن صداي سوت قطار به حركت جهادگونه دولت معترف شدند.
پس از راهاندازي قطار، شادماني مردم بومي منطقه به وضوح قابل مشاهده بود؛ زيرا غبار محروميت از چهره سيستان وبلوچستان تا حدي زدوده شد و بيرق بدخواهان نظام و آناني كه محروميت را پتكي كرده و بر سرمردم و دولت ميزدند و فرياد بيعدالتي و تبعيض سر ميدادند، بر زمين افتاد و به جاي آن علم توسعه و پيشرفت به اهتزاز درآمد.
راه اندازي اين قطار كه به عنوان يك حركتي مناسب از سوي پاكستان بود موجب تقويت ارتباطات سه كشور همسايه و دوست ايران، پاكستان و تركيه ميشود و به طور قطع در توسعه تجاري و اقتصادي سه كشور تاثير بسزايي دارد و هزينه و زمان حمل و نقل و ترانزيت كالا را به طور محسوسي كاهش ميدهد.
آزاد اضافه كرد: با حركت اين قطار كه حامل كانتينر از مبدا اسلام آباد به مقصد ايران و تركيه بود، كار بررسي ترانزيت كالا در كريدور بينالمللي شرق به غرب ايران انجام و شبكه ريلي كشورهاي آسياي جنوب شرق از طريق شبكه ريلي جمهوري اسلامي ايران به شبكه كشورهاي اروپايي متصل شد.
وي افزود: طول مسير ريلي از اسلام آباد تا استانبول شش هزار و 500 كيلومتر است كه دو هزار و 700 كيلومتر آن در جمهوري اسلامي ايران قرار دارد.
با راه اندازي خط ريلي كرمان- زاهدان كار ترانزيت كالا ميان كشورهاي آسياي جنوب شرق و كشورهاي اروپايي به جاي حمل و نقل دريايي كه به مدت 30 روز از طريق اقيانوس هند انجام ميشد، در كمتر از 15 روز انجام ميگيرد كه برآورد سالانه آن، حمل وجابجايي بيش از هشت ميليون تن كالا از طريق شبكه ريلي ايران بين كشورهاي آسياي جنوب شرقي، آسياي ميانه و اروپاست.
استاندار گفت: همچنين نخستين قطار مسافربري در مسير زاهدان- تهران در اسفند ماه 1389 به صورت هر هفته يك رام قطار راه اندازي شد و در ارديبهشت ماه 1390 تعداد قطارهاي مسافري به دو رام در هفته افزايش يافت و در تيرماه امسال اين قطار روزانه شد.
نخستين قطارهاي باري حامل سيمان و گاز مايع پارسال در خط ريلي كرمان- زاهدان راه اندازي شد و با ساخت خط فرعي انبار نفت زاهدان حجم انبوهي از فرآوردههاي نفتي توسط شبكه ريلي حمل خواهد شد.
آزاد افزود: راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد به طول هزار و 330 كيلومتر از ديگر خدمات و مصوبات سفرهاي استاني دولت دهم به استان است.
با ساخت اين خط آهن و ايجاد كريدور بينالمللي شمال- جنوب ارتباط ريلي كشورهاي افغانستان و جمهوري هاي آسياي ميانه به آبهاي آزاد برقرار شده و افزون بر افزايش روابط اقتصادي و سياسي سبب افزايش حجم مبادلات و ترانزيت كالا در كشورهاي دوست و همسايه خواهد شد.
ارسال نظر
شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]