واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: محسن رضايي: با وجود ۲۳۰ هزار زنداني، بيكاري و تورم نشان ميدهد كه تحولي در جامعه ايجاد نشده است
وي تاكيد كرد: بايد دولتها و مجلسهايي پيشگامانه انتخاب شوند كه باهم، همراستا و در تعامل باشند و ازسوي ديگر بايد ساختار سياسي كشور نيز تغيير كند تا بتوان به درستي به اهداف چشمانداز رسيد و اين عقبماندگي و عدم توازن را درست كرد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: بحثهاي انحرافي و فتنه مطرح شده در چند سال اخير بحث چشمانداز را تحت تاثير قرار داده كه بايد توجه داشت اين مساله؛ مساله روز كشور نيست.
به گزارش ايلنا، محسن رضايي در دومين روز از كارگاه تخصصي رسانه و چشمانداز با تاكيد بر اينكه در گذشته نيز اين گونه مسايل را داشتهايم اما از آن عبور كردهايم، افزود: اگر ميخواهيم روي اين مسايل تمركز كنيم نميتوانيم اكتيو عمل كنيم.
وي درخصوص عملكرد نمايندگان در راستاي چشمانداز ۱۴۰۴ گفت: بايد از نمايندگان و كانديداها پرسيده شود كه درمورد سند چشمانداز چه ميدانند و با آن چقدر آشنايي دارند كه پاسخ به اين سوال خودش يك معياري به وجود ميآورد براي ارزيابي آزاد كانديداها.
وي در ادامه با طرح اين سوال كه چشمانداز چيست، افزود: چشمانداز تصوير آرماني و قابل تحقق از ايران آينده است يعني ايران رويايي با آرمان قابل تحقق است.
وي با بيان اينكه برخي از روياها قابل تحقق است و قابل تحقق نيست، اظهار داشت: چشمانداز يك كلمه ولي نه يك كلمه عرفي بلكه معنايي است البته بايد توجه داشت كه چشمانداز نميتواند چند معنايي باشد چراكه چشماندازهاي چند گانه باعث گمراهي خواهد شد.
دبير مجمع تشيخص مصلحت نظام تصريح كرد: بزرگترين مشكل جامعه اين است كه نگاه چندگانه به روياهاي ايران دارد كه بايد اين نگاهها به نگاههاي خاص و همگاني تبديل شود.
وي ادامه داد: چشمانداز ميتواند رهبران و مديران را براي مديريت بر چالشها تقويت كند و آن زمان بهتر ميتوان آن را مديريت كرد.
رضايي با اشاره به اينكه رفتارهاي ملتها از چهار حالت خارج نيست، افزود: يكي از رفتارها شانس و تصادف است كه به آن ميتوان سرگرداني نيز گفت. در اين رفتار كه افراد برنامه براي خود ندارد.
وي رفتار ديگر ملتها را تطبيقي اعلام كرد و گفت: در اين رفتار منتظر آن هستيم كه ببينيم در ديگر كشورها چه خبر است. خبر بايد تطبيق شود كه اين رفتاها نسبت به رفتار اول حسني است كه اين حركت تقليدي صرف است كه زيان آن كمتر از يك حركت انفعالي است.
وي افزود: رفتار سوم براساس پيشبيني عمل ميشود كه به آن حركت فعال نيز ميگويند كه در آن براي چند سال آينده در حوزههاي مختلف برنامههاي جامعه پيش بيني ميشود كه دريك حركت استراتژيك ثبات ايجاد ميكند.
رضايي چهارمين رفتار را آيندهسازي و حركت پيشگامانه دانست و گفت:اين رفتار از ساير رفتارها جلوتر است به طوري كه در اين رفتار ما آينده خود را ميسازيم و نقش آفريني ميكنيم و چشمانداز ۱۴۰۴ نيز از نوع اين رفتار است كه ما هم به دنبال آن هستيم كه از حالت سرگرداني، انفعال و پيش بيني عمل خارج شويم و به دنبال رفتارهاي آينده نگري پيش برويم.
رضايي؛ رياست و حكومت، جامعه و زندگي مردم و مساله منطقهاي را سه ركن اصلي وضعيت ايران در چشمانداز اظهاركرد و افزود: اين سه ركن شرط لازم حياتي كشور است و در چشمانداز نيز بسيار جدي است كه بايد به درستي مديريت شود.
وي با اشاره به اينكه ۱۰۰ سال طول كشيد تا به تمدنسازي و پيروزي انقلاب اسلامي برسيم، افزود: با پيروزي انقلاب اسلامي دو بعد مهم از آن انتظار ميرفت تا بتواند تحولي ايجاد كند. يكي سياست و ديگري در جامعه بود كه در انقلاب بيشترين توجهات به سمت سياست سوق پيدا كرده است.
رضايي ادامه داد: در حال حاضر با وجود 230 هزار زنداني در سلولها، بيكاري، تورم و غيره نشان ميدهد كه تحولي در جامعه ايجاد نشده است.
وي افزود: براي اينكه بتوانيم اين مشكلات را رفع كنيم شش روند را در چشمانداز شناسايي كرديم كه يكي از روندها نيروي توسعه يافتگي كه در چشمانداز ديده شده است.
وي بقاي نظام جمهوري اسلامي، مساله جهاني شدن، پذيرش هژموني جديد آمريكا در منطقه و بيداري اسلامي را از ديگر روند شش گانه در چشمانداز دانست.
رضايي ادامه داد: اين شش روند در چشمانداز شناسايي شده است تا براساس آن بتوان جامعهاي از نظر اقتصادي، درآمد سرانه بالا، اشتغال و عدالت به معناي واقعي شكل بگيرد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در چشمانداز بايد ديد با چه فرصتها و تهديدها مواجه هستيم و قطعا در روند اجراي اين چشمانداز قدرتهاي بينالمللي در مقابل اين چشمانداز عكسالعمل نشان خواهد داد.
وي افزود: سه گروهي كه در روند اين چشمانداز عكسالعمل نشان خواهد داد آمريكا، انگليس و اسراييل، اروپاي واحد و سوريه و چين خواهند بود.
وي افزود: ايران در جغرافيايي قرار دارد كه تغيير و تحولات به طور طبيعي از ساير و بسياري از كشورها سرايت ميكند.
رضايي افزود: ايدئولوژي حاكم شده در ايران غير از اينكه ميتواند در برخي كشورهاي تاثيرگذار باشد، ميتواند اين تاثيرات را مديريت كند كه اين برنامهها قطعا قدرت بينالمللي را در آينده با چالش روبرو خواهد كرد.
رضايي تاكيد كرد: نه تنها صهيونيستها بلكه گروههاي مسيحي نيز صاحب قدرت هستند و آنها نيز ميتوانند در روند پيشرفت چشمانداز اخلال ايجاد كنند چراكه يك نكته كليدي در چالشها وجود دارد زيرا ايران در منطقهاي قرار دارد كه كمربند طلايي وجود دارد كه ميتواند مديترانه را به چين وصل كند كه اين كمربند را ۴ كشور سوريه، عراق، ايران و افغانستان تشكيل ميدهند.
وي افزود: نفت انگلستان ۵ سال آينده و آمريكا ۹ سال آينده به پايان خواهد رسيد و باتوجه به اينكه عمده انرژي دنيا از خليجفارس ميگذرد قيمت نفت به طور طبيعي در ۱۰ سال آينده به بالاي ۲۰۰ دلار خواهد رسيد. اگر ايران بتواند با اين ظرفيتي كه در حال حاضر نفت توليد ميكند در ۵ و ۱۰ آينده نيز توليد كند ۴۰۰ الي 500 هزار دلار درآمد نفتي خواهيم داشت و تمام مطالعات نشان ميدهد كه طي اين مدت غرب نميتواند به جاي نفت وگاز انرژي ديگري را جايگزين كند كه اين خود يكي از چالش بزرگ دنيا غرب و امريكا در سالهاي آينده خواهد بود.
وي تاكيد كرد: براي اينكه بتوان به اهداف چشمانداز دست يافت بايد درك مشترك و فراگيري بين آحاد مردم ايجاد شود كه اين درك مشترك نيز نيازمند تبديل درك واحد به باور ملي و عزم ملي است.
وي رسانهها را در تحقق اهداف چشمانداز مهم دانست و گفت: اگر ميخواهيم چشمانداز تحقق پيدا كند بدون شك رسانهها نقش مهمي را در اين زمينه ميتوانند ايفاد كنند.
وي تاكيد كرد: بايد دولتها و مجلسهايي پيشگامانه انتخاب شوند كه باهم، همراستا و در تعامل باشند و ازسوي ديگر بايد ساختار سياسي كشور نيز تغيير كند تا بتوان به درستي به اهداف چشمانداز رسيد و اين عقبماندگي و عدم توازن را درست كرد.
وي با بيان اينكه درحال حاضر وجود يك نهاد متولي در چشمانداز خالي است، افزود: ما هم موافق اين هستيم كه متولي براي اين چشمانداز بوجود آيد تا روند روبهرشد اين چشمانداز از مسوولان كشور توسط اين نهاد پيگيري شود هرچند شكلگيري اين نهاد در اختيارات مقام معظم رهبري است. ما فقط پيشنهاد آن را به ايشان دادهايم تا وي دستور تشكيل اين نهاد متولي را بدهد و آن وقت ميتوانيم تشويق و تنبيهها را سالانه داشته باشيم.
وي درخصوص نوسانات ارز نيز گفت: در تيرماه سال جاري نامهاي به دولت درخصوص وضعيت نرخ ارز و طلا در بازار نوشتيم اما متاسفانه دولت واكنشي به اين نامه نشان نداد كه طي ۷ ماه سال جاري شاهد تنشهاي موجود در اين بازار بوديم اما قطعا از آن كارشناستر و صاحبنظرتر هم وجود دارد بايد از ظرفيتهاي آنها در پيشبرد توسعه كشور استفاده كنيم و نبايد ترسيد چراكه تجربه نشان داده است كه وقتي ضعفها نمايان ميشود اختلافاتي بوجود ميآيد اما ميتوان با درايت و مديريت از اين مشكلات رهايي پيدا كرد.
شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]