واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نويسنده انگليسي: آمريكا با پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، تحقير شد
لندن - يك نويسنده و مورخ انگليسي معتقد است كه آمريكا با پيروزي انقلاب اسلامي در ايران بشدت تحقير شد و طي سه دهه گذشته به دنبال انتقام گرفتن از ايران بوده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، "كريس بامبري" چهارشنبه شب در مراسمي كه به مناسبت سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در موسسه "ابرار هاوس" لندن برگزار شد، گفت: پيروزي انقلاب اسلامي و در پي آن تسخير سفارت آمريكا در تهران، آمريكا را بشدت تحقير كرد. تا پيش از پيروزي انقلاب ايران، ستاد منطقه اي سازمان جاسوسي آمريكا(سيا) در تهران مستقر بود و به همين دليل پيروزي انقلاب و تسخير سفارت، ضربه اي اساسي براي واشنگتن به شمار مي رفت.
وي اظهارداشت: آمريكا اين ضربات را هرگز فراموش نكرده و طي اين سال ها به دنبال انتقام گرفتن از جمهوري اسلامي ايران بوده است و در اين زمينه از انواع توطئه ها و تهديدها عليه ايران استفاده كرده است.
وي افزود: شاه يك متحد كليدي براي آمريكا و غرب در منطقه خليج فارس و خاورميانه بود و به همين دليل نمي توانستند با واقعيتي به نام انقلاب اسلامي كنار بيايند.
اين فعال صلح و تحليلگر سياسي در ادامه سخنان خود به تبليغات غرب عليه برنامه صلح آميز هسته اي جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و گفت: در موضوع هسته اي نقطه عزيمت ما بايد اين باشد كه ببينيم چه كساني از برنامه هسته اي ايران انتقاد مي كنند تا بتوانيم به ماهيت واقعي اين انتقادات پي ببريم.
"آمريكا، انگليس و فرانسه به عنوان سه كشور دارنده سلاح اتمي در خط مقدم اعمال فشار بر ايران در موضوع هسته اي هستند. آمريكا تنها كشوري است كه از اين سلاح هاي كشتار جمعي در سال 1945 عليه مردم ژاپن در هيروشيما و ناكازاكي استفاده كرده است. انگليس و فرانسه نيز در دهه 1950 بصورت مخفيانه به اسراييل كمك كردند تا سلاح هسته اي توليد كند."
وي اظهارداشت: اكنون همه مي دانند كه اسراييل داراي سلاح اتمي است و اين توانايي را با كمك كشورهاي غربي به دست آورده است... اسراييل تا به امروز به هيچ پيمان و معاهده بين المللي در زمينه منع اشاعه هسته اي نپيوسته و اجازه هيچ گونه بازرسي بين المللي را هم از تاسيسات مخفيانه هسته اي خود نداده است.
آقاي بامبري تصريح كرد: اين چهار كشور با چنين سابقه سياهي در زمينه فعاليت هاي هسته اي امروز سردمدار مخالفت با برنامه هسته اي ايران هستند، در حالي كه ايران هم به معاهده منع اشاعه هسته اي پيوسته و هم بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي بطور مرتب از فعاليت هاي هسته اي ايران بازديد مي كنند.
وي گفت: چنين رفتاري كاملا رياكارانه و مبتني بر استانداردهاي تبعيض آميز و دوگانه است، زيرا ايران بر اساس قوانين و مقررات موجود حق برخورداري از برنامه صلح آميز هسته اي را دارد و غني سازي اورانيوم نيز جزيي از اين حق است.
اين مورخ انگليسي در بخش ديگري از سخنان خود درباره پيشينه فعاليت هاي هسته اي ايران اظهارداشت: كشورهاي غربي و بويژه انگليس مشوقان اصلي شاه براي آغاز برنامه هسته اي ايران در دهه 1970 ميلادي بودند و به دليل رابطه نزديك رژيم شاه با غرب، حتي از انحراف احتمالي برنامه اتمي شاه به سمت توليد سلاح نيز نگران نبودند.
وي در اين زمينه خاطرات توني بن وزير انرژي وقت دولت انگليس را كه در سال 1976 براي مذاكره با شاه در مورد برنامه هسته اي به تهران رفته بود، يادآور شد و گفت: وقتي توني بن از احتمال انحراف برنامه هسته اي ايران در زمان شاه ابراز نگراني كرده بود، جيمز كالاهان نخست وزير وقت انگليس اين نگراني ها را رده كرده و بر ضرورت برخورداري ايران از برنامه هسته اي گسترده تاكيد نموده بود.
آقاي بامبري در بخش ديگري از سخنان خود به مخالفت اصولي جمهوري اسلامي ايران و بويژه ديدگاه صريح رهبر معظم انقلاب در مخالفت با سلاح هاي هسته اي و كشتار جمعي اشاره كرد و اظهارداشت: كشورهاي غربي به طور عمدي مواضع صريح ايران را در مخالفت با سلاح هاي هسته اي ناديده مي گيرند و همچنان با ادعاهاي ساختگي تهران را به تلاش براي توليد سلاح اتمي متهم مي كنند.
وي تاكيد كرد: تبليغات منفي غرب عليه ايران و آغاز كارزار گسترده در زمينه تحريم و تهديد با هدف مقابله با نفوذ ايران در منطقه صورت مي گيرد، چرا كه خود سازمان هاي اطلاعاتي و پژوهشي غرب مي دانند كه ايران به دنبال سلاح هسته اي نيست.
وي اظهارداشت: من شخصا مخالف سلاح هسته اي و حتي انرژي اتمي هستم ولي نمي توانم بپذيرم كه كشورهايي مثل آمريكا، انگليس، فرانسه و اسراييل كه خود داراي گسترده ترين زرادخانه هاي اتمي و كشتار جمعي هستند، به ديگر كشورها فشار بياورند كه حتي به دنبال انرژي صلح آميز هسته اي نيز نروند.
اين نويسنده انگليسي گفت: ايران در طول تاريخ هرگز كشوري مهاجم و سلطه گر نبوده و به هيچ يك از همسايگانش تجاوز نكرده است در حالي كه خودش بارها قرباني تجاوز قدرتهاي خارجي بوده است.
وي بر ضرورت مذاكره سياسي كشورهاي غربي با ايران تاكيد كرد و افزود: ما در شرايط حساسي قرار داريم و حضور گسترده نظامي آمريكا و برخي ديگر از كشورهاي غربي در منطقه خليج فارس، تهديدي جدي براي صلح و ثبات منطقه به شمار مي رود.
وي با محكوم كردن تحريم هاي يكجانبه و غيرقانوني غرب عليه ايران، اظهارداشت: اين تحريم ها نمي تواند سياست هاي اصولي ايران را تغيير دهد و بنابراين تنها هدف آنها تضعيف ايران و آماده كردن زمينه براي ماجراجويي نظامي تازه اي در منطقه است.
بامبري تاكيد كرد: تحريم و تهديد و تبليغات منفي عليه ايران بايد متوقف شود و همه فعالان صلح در سراسر جهان وظيفه دارند با بسيج امكانات خود به مقابله با سياست هاي مداخله جويانه آمريكا و غرب در منطقه خاورميانه و ايران بپردازند.
اروپام**345
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30809002
پنجشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]