واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: نشست دانشجويي با موضوع «انتخاب صالح مقبول و اصلح نامقبول»-2 شيركوند: انتخاب بين صالح مقبول و اصلح نامقبول بر عهده مردم است
دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران با بيان اينكه گزينش بين صالح مقبول و اصلح نامقبول توسط گروههاي سياسي مضحك است گفت: تشخيص و انتخاب بين صالح مقبول و اصلح نامقبول بر عهده مردم است.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، محسن شيركوند با حضور در نشست خبري با موضوع «انتخاب صالح مقبول و اصلح نامقبول» كه در اين خبرگزاري برگزار شد، با بيان اينكه انتخابات مجلس با انتخابات رياستجمهوري چند تفاوت عمده دارد، گفت: وقتي در انتخابات مجلس، يك شهرستان 50 هزار نفري يك نماينده براي خود در مجلس انتخاب ميكند، در كنار آن شهري مثل تهران با 10 ميليون جمعيت نيز 30 نماينده در مجلس خواهد داشت.
وي با بيان اينكه انتخابات مجلس از گستردگي بيشتري نسبت به انتخابات رياستجمهوري برخوردار است، گفت: در انتخابات رياستجمهوري نهايتاً چهار نفر كانديدا ميشوند، بنابراين به راحتي ميتوان فرد اصلح را از ميان آنها انتخاب كرد.
انتخابات مجلس از گستردگي بيشتري نسبت به ساير انتخابات برخوردار است
اين فعال دانشجويي ادامه داد: انتخابات مجلس از ويژگيها و حساسيت خاص خود برخوردار مي باشد و ممكن است مردم يك شهر نماينده اصلح را از ديد خود انتخاب كنند، اما يك شهر ديگر نماينده كارآمدي را راهي مجلس نكنند.
شيركوند افزود: در اين صورت ممكن است انرژي مجلس كه بايد صرف قانونگذاري مجلس شود، صرف تقابل ديدگاههاي اين نمايندگان گردد.
وي به ويژگيهاي يك نماينده اصلح از ديد دانشجويان اشاره و خاطرنشان كرد: حداقل ويژگياي كه انتظار است نمايندگان داشته باشند دارا بودن ارزشهاي اسلامي و انقلابي مي باشد كه مهمترين آن تبعيت محض از ولايتفقيه است.
مردم فردي را كه نزديكي با شاخصه هايي مانند اعتقاد به ولي فقيه را دارد انتخاب مي كنند
دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران با بيان اينكه اعتقاد به وليفقيه صرفاً با زبان امكانپذير نيست، به عملكرد مجلس هشتم اشاره كرد و گفت: اكثريت اعضاي مجلس هشتم پيروان ولايتفقيه بودند، اما طرح نظارت مجلس بر امور نمايندگان كه مورد تاكيد رهبري بود يك ساله و نيم در اين مجلس روي زمين ماند.
شيركوند با بيان اينكه مردم به طور كامل و روشن نميتوانند اين ويژگي را تشخيص دهند، اضافه كرد: مردم نميتوانند به طور مشخص درجه ولايتمداري اشخاص را تشخيص دهند، اما ميتوانند كسي را كه نزديكترين شاخصه را به اين ويژگي دارد، انتخاب كنند.
وي داشتن زمينه مقبوليت در بين مردم را ويژگي دوم يك نماينده اصلح براي حضور در مجلس برشمرد و عنوان كرد: وقتي نمايندهاي از مقبوليت در بين مردم برخوردار باشد، به طور حتم در ميزان مشاركت مردم در انتخابات تاثيرگذار خواهد بود.
مقبوليت يك نماينده از سوي مردم باعث افزايش مشاركت آنها مي شود
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه مشاركت حداكثري در انتخابات دغدغه اصلي دلسوزان انقلاب و رهبري در همه انتخابات است، گفت: مهمترين مسئله در انتخابات در درجه اول، مشاركت پرشور و در درجه دوم، روي كار آمدن مجلسي انقلابي است.
شيركوند با بيان اينكه مردمي بودن يكي از شاخصه هاي مهم مردم براي انتخاب نمايندگان است، گفت: مردم با انتخاب خود در سال 84 ثابت كردند مردمي بودن مسئله مهمي است و چندان به اشخاصي كه وابستگي به گروه و يا جناح خاصي دارند توجهي نميكنند.
وي تاكيد كرد: مردم، بخصوص در شهرستانها وقتي ميبينند كانديدايي با ماشين چند ميليون توماني رفتوآمد ميكند، به طور قطع با او احساس نزديكي و هم دردي نخواهند داشت.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران با بيان اينكه مردم در انتخاب خود به اسلامي بودن فرد بسيار اهميت ميدهند، گفت: مردم در انتخاب خود علاوه بر وضعيت خود نماينده، به وضعيت اطرافيان وي نيز اهميت ميدهند.
مقبوليت نمايندگان در شهراي بزرگ به دليل شهرت است و شهرستانها ب رمبناي قبيله گرايي است
شيركوند ادامه داد: در شهر تهران مقبوليت بيشتر به شهرت نيز بر ميگردد و اين مسئله در شهرستانها بيشتر با نگاه قبيلهگرايي شكل ميگيرد.
وي در ادامه سخنان خود گفت: در هشت سال ابتداي انقلاب به دليل درگيري كشور با جنگ، رايدهي به جناحهاي سياسي چندان مطرح نبود و در آن زمان قاطبه سه قوه در دست جناح راست كشور بود.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه در سال 76 مردم به دليل تامين نشدن خواستههايشان، جناح چپ را براي رياست جمهوري و ساير دستگاهها انتخاب كردند، گفت: اما در سال 84 مردم به كسي راي دادند كه به هيچ گروه و جناحي وابستگي نداشت.
شيركوند با بيان اينكه ادامه داد: مردم با در انتخابات 84 نقطه عطف انتخاب را رقم زدند و مردمسالاري و نقش مردم در جمهوري اسلامي ايران را به منصه ظهور گذاشتند.
مردم در انتخابات 84 مردمسالاري ديني را به منصه ظهور گذاشتند
وي با بيان اينكه افرادي كه از فيلتر شوراي نگهبان عبور ميكنند از حداقل ويژگيهاي يك نماينده اصلح برخوردارند، بيان داشت: پس از اين كه شوراي نگهبان صلاحيت افراد را تشخيص داد، انتخاب اصلح اقبل و مقبول بر عهده مردم است.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران با بيان اينكه در حال حاضر برخي از افراد به دليل شهرت خود، چند دوره در مجلس حضور دارند، گفت: با اين نگاه نميتوان انتظار داشت گردش نخبگان در كشور وجود داشته باشد.
توجه صرف به شهرت باعث چرخش نخبگان در مجلس نمي شود
شيركوند با تاكيد بر اينكه نبايد گروههاي مختلف براي حضور اشخاص يا ليستهاي ديگر در انتخابات تعيين تكليف كنند، گفت: فردي كه از نظر شوراي نگهبان مورد تاييد و صلاحيت قرار گرفته است، توانايي حضور در رقابت انتخاباتي را دارد و در اين جاست كه مردم با نظر خود شخص اصلح را براي انتخابات انتخاب مي كنند.
وي انتخاب شخص اصلح نامقبول و صالح مقبول توسط گروههاي سياسي را مسئله مضحكي خواند و خاطرنشان كرد: برخي از اشخاصي كه امروز در ليست گروههاي سياسي قرار دارند از نظر مردم از درجه صلاحيت خوبي برخوردار نيستند؛ به عنوان مثال آقاي باهنري كه با سكوت خود در فتنه به فتنهگران كمك كرد يا آقاي لاريجاني كه يك روز پس از سخنان حضرت آقا، از شك و ترديد مردم سخن گفت به طور قطع نميتوانند براي مردم تعيين كننده باشند.
شيركوند عنوان كرد:تشخيص و انتخاب بين صالح مقبول و اصلح نامقبول بر عهده مردم است.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه نوع انتخاب مردم در تهران و شهرستانها متفاوت است، گفت: مردم در شهرستانها چندان به وابستگي يك فرد به گروه يا جناح سياسي اهميت نميدهند و براي آنها مهم، عملكرد وي است، اما در تهران مردم به ليست ارائه شده از جانب گروهها بيشتر اعتماد ميكنند.
گروههاي سياسي اشخاص را بر اساس مقبوليت و اصلحيت در ليست قرار دهند
شيركوند با تاكيد بر اينكه گروههاي سياسي مقبوليت و اصلحيت را در كنار هم قرار داده و نام اشخاصي را در ليست خود قرار دهند كه از اين دو ويژگي در كنار هم برخوردار باشند، گفت: تخصص، تعهد و مقبوليت سه ويژگي مهمي از نظر مردم مهم است؛ به طور قطع معرفي اشخاصي كه داراي اين سه ويژگي در كنار هم هستند توسط گروههاي سياسي، با استقبال مردم روبرو ميشود.
وي خواستار عملكرد رسانهها، بخصوص رسانه ملي براي مشاركت حداكثري مردم در انتخابات شد و گفت: كانديداها نيز رقابتهاي خود را به رسانهها بكشانند و با ايجاد شور زمينه مشاركت بالاي مردم را فراهم كنند.
همچنين گروههاي سياسي بايد از دعواهاي سياسي خندهدار بپرهيزند
دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران با بيان اينكه گروهها و اشخاص ارتباط خود را با مردم بيشتر حفظ كنند، خاطرنشان كرد: خواص و افراد شاخص گروهها، در فرصت باقيمانده تا انتخابات، ارتباط خود را با مردم بيشتر كرده و تلاش كنند با دلايل اسلامي و منطقي مردم را پاي صندوق بكشانند.
شيركوند با بيان اينكه برخي تلاش ميكنند تا مشاركت مردم در انتخابات كم باشد، گفت: گروههاي سياسي بايد تلاش كنند تا با روشهاي مختلف، زمينه را براي مشاركت حداكثري مردم فراهم نمايند.
وي تاكيد كرد: همچنين گروههاي سياسي بايد از دعواهاي سياسي خندهدار بپرهيزند.
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]